View tracker

Hade lite cravings så fick bli att slänga ihop något😁
Väldigt enkla att göra, fruktansvärt goda och botar snabbt ett sötsug.

Ingredienser:
16 urkärnade dadlar
1 3/4 dl salta jordnötter
1 dl havregryn
2 msk jordnötssmör
1 msk kokosolja

Såhär enkelt är de att göra:

Häll jordnötterna i en blender och kör tills de är i mindre bitar. Ner med resten av ingredienserna och kör i nån minut tills det är en lagom smet att rulla bollar eller liknande av.
Perfekt att ta en i förbipassagen av kylskåpet😉
Påväg till gymmet, efter gymmet eller varför inte till kaffet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 25 readers

Likes

Comments

View tracker

Mmmmmm är det ända jag kan säga om dessa😍
De är fruktansvärt goda precis som dom är eller med en kula glass och lite färska hallon till.

Idag var det min uppgift att fixa efterrätten till våran lilla kräftskiva som vi alltid har och firar min kompis mamma.
Som vanligt så stig jag som ett frågetecken ett bra tag och undrade vad jag skulle hitta på eftersom jag vet att hennes kille är både gluten och laktos intolerant (vilket passar mig perfekt). Kom fram till att jag skulle göra mina browniebites fast med en liten twist denna gången.
Här kommer receptet och instruktioner så kör hårt, de e såååå värt det!

Ingredienser:
2 st avokado normalstora
2 1/4 dl mandelmjöl
1/2 dl laktosfri cream freach
1/2 dl laktosfri mjölk (går även bra att byta ut cream freach och mjölk till 1 dl mandelmjölk)
1/2 dl kakao
Ca 1 dl stevia
1 tsk honung
1 vaniljstång
2 tsk bakpulver
1/4 chokladkaka fri från socker (ljus)
-||- (mörk)

Topping:
1/2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 msk Philadelphia
Resten av chokladen
Lite kokos


Gör såhär!
Starta ugnen på 175 grader, kakan ska stå på nedre delen av ugnen.
Börja med att ta fram en springform med avtagbar kant, smör med mjölkfritt smör, bröa med mandelmjöl så att det är färdigt att bara hälla i smeten.
Ta fram en blender eller liknande maskin. Dela dina avokado, ta bort kärnan och gröp ur det Goa innehållet ner i blendern.
Ta din vaniljstång och skär ett långt snitt längs hela stången, skrapa sedan ur den härliga vaniljen och ner med den i blendern.
Fortsätt hälla i alla ingredienser förutom chokladen då den ska smältas i micron eller i kastrull över vattenbad innan den hälls i med.
Kör nu allt i blendern tills du får en fin och jämn smet.
Smeten kommer kännas ganska kompakt men det är precis så som den ska vara.
Häll nu smeten i formen och ställ in den i ugnen i ca 35-40 min.

Efter att kakan kommit ut ur ugnen och du tagit bort kanten och låtit den svalna lite under bakhanduken så kan du ge dig på toppingen.
Blanda samman den turkiska yoghurten och Philadelphian medans du smälter resten av den ljusa chokladen i micron, häll sedan i den i blandningen och rör runt ordentligt.
Dela kakan som du vill ha den eller låt sen vara hel. Bred sedan ut toppingen ovanpå bitarna eller den hela tårtan.
Du behöver inte ta ett allt för tjockt lacker, någon cm duger gott och väl.
Sedan smälter du den mörka chokladen och häll den fint över alla bitarna eller den hela kakan.
Till sist så strör du över lite kokos!

Nu är det bara till att avnjuta denna härliga nyttighet som smakar så gudomligt.

Hoppas nu ni har en helt fantastisk helg
Xoxo från lilla mig
❤️

  • 35 readers

Likes

Comments

View tracker

Oj oj oj nu blev det ett väldigt långt uppehåll för min del här inne.
Har hänt mycket på dessa månaderna. Flytt, mycket sjukdomar, jobb och försökt vara på gymmet så mycket som möjligt.

Flytten gick kanon! Hundarna trivs med sitt nya hem och att det finns en inhägnad uteplats är så himla toppen och vi "jag" ser fram emot värmen när man kan rensa ut den gräsliga rabatten och sätta upp ett ordentligt staket. Ja göra allt det där som man äntligen kan göra när man har en lite gräsplätt 😁

Träningen går framåt i ett rasande tempo, tappat totalt 8 kilo varav 3 kilo försvann under magsjukan nu hehe men vad gör man.
Mitt PB i liggande benpress ligger nu på 270 kilo och målet är 300 kilo innan sommarn.
Kommit igång med löpningen igen tack vare två veckors intensiv intervallträning.
Jag lovar dig att om du inte testat intervaller innan så gör det, det gör så mycket nytta.

Men nu till det viktiga hörni! Ett nytt recept på mina ihopkokade energibars som självklart är utan tillsatt socker och sååååå goda 😊

2 mörka chokladkakor (sockerfria)
1 ljus chokladkaka (sockerfri)
2 dl salta jordnötter
1 1/2 dl urkärnade dadlar
5 stora torkade fikon
2 msk kakao
4 msk kokosflingor
4 msk mandelflingor
1-2 msk kokos olja

Kör jordnötterna i en mixer tills de är ordentligt malda, i med oljan så de får en smöraktig konsistens.
Skär av de hårda delarna på fikonen och ta ut kärnorna ur dadlarna och ner med dem och allt annat förutom chokladen och körd det i mixern väl.
Ta sedan och smält 1 av de mörka chokladkakorna i micron och häll i den smälta chokladen i blandningen och kör någon minut tills det har blandat dig väl.

Ta fram en bricka och lägg ett bakplåtspapper. Häll sedan ut hela din blandning på brickan och tryck ut det till en ca 1-2cm tjock kaka. Ta sedan och dela hela kakan till lagom stora energibarer.
Ställ in i kylskåpet och låt stelna en stund.

Ta sedan hälften av den ljusa chokladen och den mörka och smält i micron. Häll ett tunt lager med choklad över energibarerna och lägg sedan på tex jordnötter, mandel eller kokos och låt de stelna en stund igen i kylen.
Sedan kan du smälta den ljusa chokladen försäg och den märka försäg och ringla den med något tjusigt mönster över energibarerna som nu är färdiga och helt underbart goda😋

Hoppas de smakar!

  • 66 readers

Likes

Comments

Nu har jag inte gjort nått inlägg på ett tag och gjorde en Blomkålspizza idag som många var nyfikna på så självklart kommer receptet här :)

Pizzabotten:
1/2 normalstort blomkålshuvud
1 ägg
1 dl ost (gärna någon med smak)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm chilipulver
1 tsk oregano

Topping:
Krossad tomat ( jag tog med basilikasmak)
4 Annanas ringar
5 körsbärstomater
1/2 grön paprika
1 mozzarella ost
1/2 dl riven ost ( gärna mager)
Oregano att strö över

Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg i matberedaren och kör tills det blir "mjöl" konsistens , häll över i en bunke och lägg i ägg ost och dina kryddor. Blanda runt tills du får en bra konsistens.
Lägg bakplåtspapper på en plåt eller klipp ut och lägg på en platt sockerkaksform ( bara plattan ska användas).
Rekommenderar plåt om man vill ha tunnare och krispigare botten. Platta ut din smet på bakplåtspapperet och sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter för tunn botten och 15-20 för tjock botten. Den ska bli gyllenbrun.
På med din topping och in i ugnen igen i ca 8-10 minuter.
Ta ut och njut :)

Hoppas ni tycker den är lika god som jag tycker!
Puss å godnatt på er

  • 97 readers

Likes

Comments

Idag för bara en liten liten stund sedan så visade sötsuget sina fula huggtänder sig.
Vad gör man då?
Jo du gör protein nutella som man kan gå och ta en tsk då och då ur kylskåpet.
Sötsuget är som bortblåst och det bästa med detta recept är att det inte är lika mycket stevia i sol den vanliga. Även om stevia är bra så är det fortfarande en del kalorier så genom att göra såhär minskar du ner lite på antalet kalorier :)

Ingredienser:
2 dl hasselnötter
1/2 msk stevia
2 msk lean protein ( min smak är jordgubb och vit choklad)
2 stora tsk kokosolja
2 stora tsk kakao

Gör såhär:
Rosta dina hasselnötter i ugnen. Ca 225 grader i 10 minuter eller tills du ser att skalet börjar brännas lite. Häll nötterna i en handduk och "skrubba" bort skalet.
Häll ner nötterna i matberedaren och kör dem tills det blir hadselnötssmul. Häll sedan i resterande ingredienser och kör tills det blir ett "smör" tycker du att den inte riktigt får rätt konsistens så häll i lite mera kokosolja.
Eftersom proteinpulvret är sött så behöver du inte lika sötningsmedel vilket jag uppskattar.
Perfekt, gott och här kan du gå och ta dig en liten tesked då och då när du känner sig sötsugen.
Jag tog en tesked och jag har inte längre ett sötsug kvar 😁
Ja vill ni inte ha extra med protein i så gör helt enkelt vara den vanliga nutella enligt mitt andra recept.

Hoppas ni gillar det och att ni blir kan döva erat sötsug.

Kram på er och ha en underbar kväll❤️

  • 102 readers

Likes

Comments

Var och hämtade ut mitt nya BCAA pulver med fläder smak från swedish supliments och PWO pulvret från swedish supliments det med.
Jag kan säga såhär...
Herre jösses vilken energi kick PWO:n var, helt galet. Har nog aldrig känt mig så pumpad med energi innan som jag gjorde idag. Dock tror jag att jag ska hålla mig till 1/2 skopa ist för 1 hel.
Men jag rekommenderar starkt denna då den smakar kanon gott och ger energin man behöver när man ska till gymmet och känner sig orkeslös.
Även mitt BCAA var kanon, tränar aldrig utan det nu för tiden då jag känner och ser att det gör det den ska 😁

Blev hela 2h av biceps,triceps,rygg och lite core. I Love IT!

  • 105 readers

Likes

Comments

Vilken härlig dag det varit idag 😊 först fick jag mysa lite med fina Sophie. Dricka kaffe och äta hembakade kolasnittar, bortskämd är jag allt ibland.
Myst med mina underbara hundar. Dom kan då alltid få mig på bra humör oavsett vad som hänt.
Vi borde alla vara lite mera som hundar, leva i nuet. Jag försöker att göra det mer och mer istället för att hänga upp mig på saker som hänt innan som jag ändån inte kan göra någonting åt eller förändra. Jag försöker leva ett hälsosamt, härligt och ärligt liv.
Jag har bara en kropp och den behöver jag ta hand om mycket bättre än jag gjort innan.
I flera år har jag hets ätit så fort jag mått dåligt, legat på soffan och tyckt synd om mig själv, rökt trots att jag lider av astma och druckit mer än faktiskt är okej. Ja jag levde ett väldigt "idontgiveafuckwhathappens" liv fram till för ca 8 månader sen.
Jag började på allvar att ta tag i mig själv, slutade dricka helt, varit rökfri i 2 år, blev vegetarian strax efter att jag slutade röka, startade upp mitt gymkort igen på underbara malkarsvästra igen och bestämde mig för att nu får det vara färdig med allt vad jag hållit på med innan.
Ja visst har jag svettats, kämpat, gråtit, skrikit och haft alla känslor utanpå kroppen under min resa hittills och dem lär fortsätta vara där.
Men jag är stolt över mig själv att jag tagit mig såhär långt och mycket av det har jag min fina familj och mina underbara vänner och en speciellt liten dam på gymmet som peppar, stöttar och piskar mig Neea ❤️ (starka bruttan på bilden) tack fina du. Du har själv gjort en fullständigt imponerande resa!
Hon är en av mina största inspirationskällor här i livet.

På gymmet idag var starka Neea med mig ner på löpbandet och imponerade som vanligt på mig, sedan blev det upp i gymmet och hon visade mig massor med bra övningar för rygg och bål. Min bålstabilitet är så pinsamt dålig men vi jobbar vidare på den.
Sedan blev jag själv kvar på gymmet och körde vidare med
Utfallssteg 24 x 3set
Leg curl 8 x 8 set
V squats 8 x 8 set
Calf rise 8 x 8 set

Underbara dagen avslutades med en rejäl skål gröt och mys med mina fina odågor.
Hoppas alla haft en lika härlig dag❤️

  • 101 readers

Likes

Comments

Oj oj oj nu har jag jobbat för mycket och varit här inne och skrivit för lite.
Men men...

Blev ett härligt arm/axel pass på gymmet ikväll och jag blir så nöjd när jag ser att det faktiskt börjar ta sig och man börjar se att musklerna kommer.
Tar tyngre vikter och får massor med nya och härliga tipps från bästa Neea. Härligt att ha någon som alltid peppar en och piskar en så att man är riktigt nöjd när man kommer hem.
Gjorde utfallssteg idag och dom kändes riktigt bra och stabila vilket känns underbart med tanke på att jag för ca 2 år sedan höll på att trilla omkull när jag gjorde det.

Hemma har jag nu provat att laga anammas filéer och för någon som faktiskt fortfarande kommer ihåg konsistensen på kött så är det hör förvånansvärt likt.
Dem var självklart väldigt goda med. Tog 3 filéer och värmde dem i micron först, stekte dem så de fick lite färg. Slängde i lite morötter och paprika från fredagsmyset. Hällde i ett helt paket krossade tomater med chili smak och en matlagningsgrädde från outlay och sedan en knippe med basilika och lät det puttra en liten stund. Sedan la jag i mozzarella som jag delat i små kuber och lät det puttra ett tag till. Under tiden tillagade jag blomkål i micron och ja det var förbaskat gott😋
Rekommenderar starkt att prova dessa filéer om du är vegetarian/vegan eller bara vill testa något nytt!

Nu ska jag äta färdigt min goda mat och mysa med mina odågor till hundar denna härliga lördags kväll.

  • 105 readers

Likes

Comments

Jaha då va äntligen helgens jobb överstökat men besök blev det ändån på jobbet idag för möte och även imorgon. Så mina två lediga dagar blev visst inte så lediga men men, inget å göra åt.

Fick ett litet ryck i söndags på dagen innan jobbet och åkte och köpte hårfärg, blev deep violet. Kände att det var dags för lite höstfärger i håret och med min ljusare ombre sedan innan blev det lite härliga nyansskillnader och slingor här och där.
Dessvärre har jag så himla mycket hår att två paket inte räckte så fick slänga i ett tredje idag där det hade missats lite och nu är jag så nöjd så 😁

Myst mycket med mina odjur under helgen och idag, kiwi har blivit lite påverkad av sitt senaste löp har gått runt och gnällt så fort jag är hemma. Varpå jag inte riktigt fått den sömn jag kanske hade behövt när man jobbar natt men fick så positiva besked i fredags att i stort sätt inget kunde förstöra helgen.
Lght:en som jag var och kollade på för två veckor sedan och tackade ja till är nu mera min!
Har längtat och kämpat länge nu för att hitta en lght som passar mig, min livsstil och inte ligger mitt i smeten i stan.
Så från 1 januari blir jag Smedby bo och flyttar in i min trea med uteplats som jag kan hägna in så att hundarna får en liten trädgård att busa i.
Ja e super glad och fick hem kontraktet i brevlådan idag. Så nu ska det signeras och skickas tillbaka.

För övrigt har jag inte hunnit med att baka något nu när jag har jobbat men imorgon ska jag försöka hitta på något roligt för er att sätta tänderna i. Ja vi får se vad det blir.

Kram på er alla

  • 108 readers

Likes

Comments

Jaha då har man fixat fram lite gofika till morgondagens utflykt med fina vänner och kollegor för att hälsa på en kollega som inte är kvar längre.
Det blev härligt Goa banankanelbullar just för att set snart är kanelbullens dag och sedan snickersbollar med kokos😍
Det är oförskämt gott och helt utan socker, bara naturlig sötma.
Min favorit ingrediens att baka med nu för tiden är dadlar, man kan göra så mycket med dadlar! Man kan skippa socker eller sötningsmedel helt då dadlarna är så söta i sig och det passar mig perfekt eftersom jag älskar godsaker 😁

Banankanelbullar:

3 bananer
7 dadlar utan kärnor
2 tsk kokosolja
Kanel efter smak

Starta ugnen på 50 grader. Dela dina bananer först på hälften och sedan på hälften igen så det blir fyra långa "remmar" och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ dem i ugnen och låt luckan vara lite öppen så får du den magiska grensen 40 grader som man har när man gör raw bak.
Torka dem tills de får en torrare yta och blir lite enklare att hantera utan att gå sönder över allt.
Ta sedan fram din blender och lägg i dina dadlar, kokosoljan och kanel och kör tills det får konsistensen som smör.
Bre på dadelblandningen på bananen och snurra den som en kanelbulle. Du kan om du vill ha större bullar snurra vidare med ytterligare en banan med dadelblandningen på. Det har jag gjort :)
Sen är det bara njuta av dina raw banankanelbullar.

Snickersbollar:

Ca 15 st dadlar utan kärnor
3 st fikon
3 msk kakao
2 dl salta jordnötter
3 tsk kokosolja
1/2 dl kokos
Kokos att rulla dem i.

Ta ut kärnorna ur dadlarna och ta av den hårda toppen på fikonen och lägg alla ingredienser i en blender och kör tills det blir en deg.
Häll upp kokos i en djup tallrik och börja rulla dina snickersbollar.
Det går även byta ut kokosen mot kakao eller krossade jordnötter om man vill.
Sååååå gott det är och super enkelt!

Ha det fint nu alla godingar 😘

  • 143 readers

Likes

Comments