snart får man äntligen semester! jag jobbar dessa två veckor sedan får jag slappna av och njuta iallafall i två veckor.. sen jobbar jag en vecka och ledig två igen 😀 ska bli såååå skönt.. behöver lite ledigt nu.
när det gäller vikten så stod den still bra länge tyckte jag för en vecka sedan. kändes pissjobbigt att väga sig och siffrorna stannade på samma i nästan två veckors tid. Men nu går det neråt igen! snart är man under 90 kg.. så sjukt! jag kan fortfarande inte fatta hur mycket vikt jag har tappat. jag känner mig fortfarande stor som ett hus trots att jag har tappat 33 kg! men därför är det så bra med före och efterbilder så man påminner sig själv.
men det är nog dags att ta tag i träningen också.... hur fan ska man hinna med allt? jösses. dagarna är för korta!
pusshejjj


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dags att skriva ett blogginlägg igen. Nu är det 4 månader och någon vecka sen jag gjorde operationen. Jag vägde mig nu på morgonen och vågen stannade på 95.8 😃! Jag har alltså totalt gått ner 31 kg! Och sen operationsdagen så har jag gått ner 19 kg. Det är helt sjukt.. Men jag måste påminna mig hela tiden med bilder för jag känner mig inte så mycket mindre. Men det syns iallafall!
Mindre roliga saker som har hänt är att jag sen i lördags morse har haft en magsmärta som har varit obehaglig.. Och i tisdagskväll bestämde jag mig för att ta mig till akuten och få hjälp. Jag kom väl in dit vid 20.30 tillsammans med min mamma. Jag fick ta lite prover och sen började väntan.. Vi fick väl vänta i 3-4 timmar innan jag fick träffa en doktor. Han talar då om för mig att dom kunde inte hitta något på proverna, och det var ju positivt tänkte jag. Då får vi väl åka hem nu äntligen. Då säger doktorn att tyvärr... vi måste lägga in dig.. Min blick var nog oslagbar. Detta kom helt oväntat! Tydligen så är det av säkerhetsskäl med oss som är gbp-opererade.. En rutin! Så då vet ni där ute att om ni får ont i magen och åker till akuten, var beredd på en natt på sjukhus. För det var inte jag! Så jag fick komma till en avdelning och fick en säng.. Och dom satte dropp.. Jag skulle på skiktröntgen nästa dag och skulle dom hitta något fel så skulle det li en ny operation.. Natten på sjukhuset var hemskt.. jag fick någon typ av panikattack och hade bröstsmärtor för helvetet. Trodde faktiskt att jag skulle dö.. Fick morfin för det och somnade sen. På morgonen sen var det dags att åka ner till röntgen. Fick dricka kontrast. Sen in i tunneln. Fick kontrast i blodet också! Detta gjorde att det kändes som om jag kissade på mig.. Kändes jätte läskigt.
Sen var det att åka tillbaka till avdelningen. Doktorn kom inte långt där efter och berättade att allt såg bra ut. Hon sa då att dom kunde gå vidare med en gastroskopi (rör med kamera ner i halsen) NEJTACK. Det ville jag inte.. Så jag fick testa att äta mat på sjukhuset och känna efter.. fick väl lite ont då med men inte lika illa som förut. Doktorn trodde att jag kan ha något litet magsår. Men det kan dom inte veta säkert. Men eftersom jag inte ville göra någon gastroskopi så fick jag åka hem med lite medicin som kanske kan hjälpa :)
Så nu ligger jag här .. har fortfarande lite ont i magen.. Jag hoppas verkligen den blir bättre snart :)
Detta var allt för mig! Hej! ❤


Likes

Comments

ställde mig på vågen imorse och har äntligen tagit mig till mitt första viktmål - under 100! lycka :D Känner mig dock inte mycket mindre än jag gjorde innan men kan ju säga att kläderna ramlar av mig. Så jag har fått köpa lite nya kläder :)Härligt att inte behöva leta efter dom största storlekarna längre!
Livet rullar på som vanligt och jag längtar efter en härlig semester! Snart är sommaren här.
Nästa vecka är det dags för en 3 månaders check på sjukhuset :) ska bli intressant!
Puss å kram!


Likes

Comments

Jag är inte super aktiv på det här med att blogga. Men det känns inte som om jag har haft så mycket att skriva om då vardag är vardag och det händer inte så mycket. Men jag tänkte passa på att göra ett litet inlägg nu. Det är nu över 2 månader sen jag genomgick operationen och jag mår väl helt okej när det gäller det. Jag har dock varit super förkyld till och från sen jag fick komma tillbaka till jobbet. Jag jobbar ju på ett ganska utsatt ställe (förskola) men det har ändå varit både fysiskt och psykiskt jobbigt. Så igår tog jag mig till läkaren och bad om hjälp. Men han sa att det berodde på operationen och hela omställningen för kroppen. Immunförsvaret är inte lika starkt som innan och det gäller att äta en balanserad kost så man får i sig allt. Eftersom man äter en såpass liten mängd mat så är det viktigt. Men under mina sjukdomsförlopp har jag även haft svårt att äta för att jag har mått så dåligt.. Men det är bara att kämpa på.
När det gäller vikten så går jag fortfarande ner ca 1 kg i veckan vilket är lagom tydligen.. fast jag kan tycka att det går långsamt.. haha! Men jag får väl erkänna att man känner skillnad. Snart har jag inga kläder som sitter bra. Men jag vill heller inte handla något nytt riktigt än eftersom jag har en lång väg kvar. Så jag lever i stora mjukisbyxor och t-shirt just nu :)
Sen operationsdagen har jag gått ner 10 kg men sedan min högsta vikt (sommaren 2014) har jag tappat 23 kg 😀👍
Men vardagen rullar på som vanligt och jag äter fortfarande efter klockan. Jag är livrädd för att missköta mig. Så ett tips till alla där ute som ska operera sig. Är efter klockan! Eftersom man inte känner någon hunger längre så är det lätt att bara "äsch.. jag är inte hungrig.. jag behöver inte äta..". Man måste äta OFTA. Jag känner ett par människor som har gått upp i vikt efter operationen och anledning till att det har skett är då att dom äter inte regelbundet, utan för sällan och äter man för sällan så får du säkerligen i dig mer mat tillslut också. Så då är man tillslut tillbaka på ruta 1. Så sätt alarm på telefonen, ät ofta (6-8 ggr per dag), ät små måltider och drick inte till maten. Får man in dessa små rutiner så har man rott hem hela grejen :)
Följ mig gärna på instagram @elin.ri.
Jag avslutar detta inlägg med en före- och efterbild. Den vänstra bilden är tagen ca 1 vecka innan OP och den andra är tagen idag. Det skiljer ungefär 13-14 kg. Jag tycker inte att det borde synas så mycket eftersom jag har mycket övervikt kvar men nog fan syns det 😀
puss å kram ❤

Likes

Comments

Ja.. bestämde mig för att skriva ett blogg inlägg igen. Jag har fått frågor om när jag ska skriva nästa inlägg igen och varför jag har slutat skriva. Jag tycker helt enkelt att jag inte har haft något roligt att skriva. Men iallafall! Idag är det 6 veckor sedan operationen. Jag mår bra, dock har jag på senaste fått lite ont i magen.. Men jag ska på 6 veckors kontroll imorgon och ska väl ta upp det då och se vad dom säger ☺
Jag har gått ner ungefär 7 kg sen operationen och jag går ner cirka 1 kg i veckan 😊👍 alldeles lagom tycker jag!
Matvanorna flyter på. Jag äter 6-7 gånger per dag och får väl dumping emellan åt men inte allt för ofta. Jag försöker undvika dom då jag tycker det är väldigt obehagligt.
Jag har dessvärre inte kommit igång med träning än då jag bråkat med en eländig influensa med feber och förkylning. Men nu är jag på bättringsvägen och hoppas jag kan ta tag i träningen snart. Dock känner jag mig väldigt trött på eftermiddagarna även om jag sover bra på nätterna.. Det är väl också en grej som jag ska ta upp på mötet imorgon och se om det är något man kan göra.

Jag bjuder på en före- och efter bild. Det skiljer lite mer än 6 veckor och 7-9 kg mellan bilderna. Dubbelhakan börjar tyna bort! Pusshej ♡

Likes

Comments

Imorgon ska jag börja jobba igen! Jag har längtat så efter mitt jobb. Det kanske låter klyschigt, men det är sant! Fy för att vara hemma så här alltså..
Jag kollade aldrig upp smärtan i ryggen som jag skrev om sist.. dock så träffade jag sjukgymnasten i onsdags och hon trodde att det var en muskelinflammation och att jag skulle testa voltaren. Men just nu har jag inte ont så jag avvaktar.
Sjukgymnasten sa även att nu var det fritt fram att börja använda alla muskler igen och träna! Så planen är att börja träna nu i veckan :)
Igår fick jag min första riktiga dumping också.. Shit pommes frites säger jag bara. Käkade rester till lunch från fredagens tacos. Jag käkade nachos till och det blev nog för många sådana. För jag mådde fruktansvärt illa efteråt och pulsen ökade.. så jag fick lägga mig på soffan och blunda en stund. Men sen gick det över :) Så aldrig mer äta många nachochips.
Jag har valt att lägga upp en bild på mina ärr. Dom har läkt så fint tycker jag :)
Skriver snart igen! ♡

Likes

Comments

Nu var det några dagar sedan jag bloggade.. har haft fullt upp :) Jag har umgåtts med vänner och familj hela förra veckan. Jag har inte varit hemma så mycket :) I helgen var jag på min mammas jobb och hjälpte till lite med inredning och sånt. Alltid roligt!
Idag är det 3 veckor sen operation och jag mår jätte bra :) Jag har fått till matvanorna. Jag har fått dumpning ett fåtal gånger när jag har ätit för fet mat.. till exempel idag kom min mamma hem med lunch till mig som bar en plocksallad från Coop. Där var det pasta i någon fet sås och en dressing som var väldigt fet.. så efter några tuggor blev jag jätte illamående.. så då fick jag lägga mig ner en stund men sen gick det över :)
Jag har gått ner 9 kg sen jag började med VLCD innan OP :) så det går sakta men säkert. Jag har räknat ut att jag går ner ungefär 1 kg i veckan. Tycker det går långsamt.. men det kan ju hända att man rasar i vikt helt plötsligt. Ska träffa sjukgymnasten på onsdag så efter det ska jag få börja träna och röra på mig mer :) Då tappar jag nog mer i vikt.
På måndag börjar man jobba igen också :) Jag längtar så.. saknar mina kollegor, alla goa föräldrar och alla underbara barn 😍 Ska bli kul att komma tillbaka :)
Det enda som jag är orolig över nu är att jag har fått ont i ryggen.. och det blir värre och värre.. Ska till VC imorgon och rådfråga lite om vad jag ska göra :( Hoppas det inte blir något som hindrar mig från att gå tillbaka till jobbet bara..
Nåväl, vi får se vad dom säger ☺
Pusshejj! ♡

Likes

Comments

Dom senaste dagarna har man verkligen känt av att våren inte är långt borta! Solen värmer ordentligt och det är ljusare ute :) underbart! Bara all snö och is kan försvinna från marken så man vågar sig ut på lite promenader snart. Är så himla rädd för att ramla.. Så jag vågar inte riktigt än..
Idag har jag varit och tagit bort agrafferna! Jag tyckte att det gjorde ganska ont.. Men sköterskan sa att som brukar rekommendera att man har tagit Alvedon innan man kommer men inte fan hade jag fått den informationen :( Men vi körde på och hon snackade med mig medans hon gjorde det för att jag skulle tänka på annat och komma ihåg att andas.. Men det var över på 5-10 minuter :) Allt såg bra ut. Såren hade läkt jätte fint. Så det var ju skönt!
Nu är det bara att vänta tills man är helt läkt så man kan börja det nya livet på allvar :D Sommar 2015, här kommer jag!
Nu sitter jag och är super rastlös och vet inte vad man ska hitta på nu.. Nåväl.. Får väl ta mig till affären och fylla på kylskåpet lite :)
Pusshej ♡

Likes

Comments

Imorgon är det 2 veckor sen operationen. Och nu står jag ute i vintermörkret och tar tyvärr en kvällscigg.. Jag mår faktiskt bra.. har dock fortfarande lite ont i såren men dom ser ut att läka jätte bra. Jag är dock vääääldigt trött! Jag sover jätte mycket.. jag ska träffa dietisten imorgon så då får jag väl lite mer svar på varför jag är så himla trött.
Jag har fått in matvarorna.. jag äter efter klockan. Har alarm på mobilen så jag inte ska glömma och äta. Kl 7, kl 9, kl 11, kl 13.30, kl 16, kl 18.30 och kl 21. Detta är ju cirka tider.. men min mamma säger att jag ska försöka ha som en regel att det inte får gå mer än 3 timmar mellan måltiderna. Detta är då små måltider :)
Jag har dock fått lite problem med ryggen på senaste... Tror det beror på att jag rör på mig för lite och att jag går lite ihopkrypen hela tiden.. så jag försöker sträcka på mig.
Vikten står ganska stilla just nu.. men jag går lååångsamt neråt. Detta kan väl bero på att man knappt har ätit någonting och helt plötsligt får kroppen mat och den sparar. Men raset borde väl komma inom sin tid. Sen när man vågar röra på sig lite mer också så går man ner i vikt av det också. Men träna får jag inte göra förens jag har träffat sjukgymnasten om en vecka :)
Så nu ska jag ta en kvällsmacka och slappa framför tvn och säkert somna ! Puss ♡

Likes

Comments

Idag är jag inne på min andra dag på purékost-veckan! Gud vad gott med mat. Måste ju skryta med att jag har världens bästa stöd, min mamma! I måndagskväll ställde sig min mamma och lagade i ordning mat till mig som hon mixade med stavmixer. Så igår fick jag kycklingfärs-biffar med potatismos och mosade ärtor,majs och paprika till lunch. As gott! Men man kan inte äta mycket.. Tog 1 dl kött, 0,5 dl potatismos och 0,5 dl grönsaker. Åt upp köttet och grönsakerna men fick inte i mig all potatis. Det blev bara stopp! Härlig känsla tycker jag :)
Till middag fick jag kycklinggryta med bulgur. Samma här, åt knappt bulgur. För det fick inte plats. Men gott med mat var det iallafall!
Till frukost gjorde jag i ordning äggröra på ett ägg.... lät jätte snålt tyckte jag.. men shit vad jag inte hade kunnat äta två ägg!
Än så länge har jag inte stött på någon dumpning. Men jag känner efter noggrant när jag äter. När det är fullt är det fullt. Då tar jag inte en tugga till. Sen så lagar min mamma mat på smala produkter så jag hoppas jag slipper dumpning för tillfället :)
Igår vågade jag mig ut! Börjar bli rastlös av att sitta hemma... Men bilen som stått orörd sen innan operationen var ganska insnöad.. Det tog 40 min att få bort all snö! Sen åkte jag till min kära mormor och snackade lite skit och käkade mellanmål :) Knäckemacka med ost ♡
Vi hörs snart igen! Puss ♡Likes

Comments