View tracker
View tracker

I måndags fick vi chansen att testa på att tävla igen, då det var klubbdressyr på anläggningen. Lite samma som helgens tävling, men liiite mer avslappnat vilket gav några extra procent. Som ni ser ovan så är ju nivån väldigt ojämn, men jag räknar inte riktigt med något annat ännu och nu är det rutin, rutin, rutin och träna, träna, träna som gäller.  

Likes

Comments

View tracker

Igår gjorde vi den officiella tävlingsdebuten tillsammans, första tävlingen någonsin för Wille och första på sex år för min del. Det blev en regional LB:2 hemma på LCR. Tyvärr var vi väldigt spända båda två och var definitivt inte nöjd med resultatet. Däremot var det ett nyttigt träningstillfälle och jag är supertaggad på att ta oss ut och få massor med rutin. Wille är rättså svår och jag kände ändå att jag gjorde vad jag kunde inne på banan. Har film som jag ska få skickad till mig sen, ska bli intressant att se om det ser ut som det kändes.

Likes

Comments

Kolla vilken otroligt gullig bild min moster la upp på Facebook. Vår lilla Bamse med min kusin Lillie. 

Likes

Comments

Igår fick jag hem Willes fina smycke från Design By Kiiwi, så gulligt!

Likes

Comments

​Igår red jag ett riktigt sent dressyrpass för L. Som vanligt var det en så givande träning och hon vet precis vilka knappar hon behöver lära ut till mig för att förstå mig på Wille. Som vanligt handlade det om att jag ska få honom helt på med ytterhjälperna, då fungerar det mesta. Fortfarande rider jag alltid med en tydlig inner- och yttersida, även på rakt spår, annars tappar jag honom för mycket. Har hittat traven och att ha honom mellan hjälperna på ett mycket bättre sätt än innan, han har fortfarande mycket egna åsikter men vi jobbar på det och när han bara accepterat ramen jag sätter för honom tror jag hans vilja kommer vara till fördel. Vi hade en hel del små fighter igår, men när jag bara är konsekvent vänds det snart till samarbete istället. 

Likes

Comments

​Har tenta imorgon och behöver nästan hela dagen för att köra sista rycket så Wille fick en vilodag. Vi hann gulla och promenera lite iallafall! Imorgonkväll är det dags för L-träning igen, kul!

Likes

Comments

Wille är ganska fipplig med munnen och släpper gärna bettet, så min tränare tipsade om att prova ett baucherbett eftersom det ska ligga stadigare i munnen och gillas av många hästar med liknande problem. Fick hem det i veckan och red med det första gången idag. Tyckte det fungerade superbra, han verkade gilla att det ligger så still och stadigt och jag tyckte att jag fick en härlig bjudning in i handen. Eftersom (iallafall enligt min tolkning av TR) det bara är tillåtet att tävla på 2-delat så provade jag ett sånt trots att han i övrigt bara går på 3-delat och jag upplevde också det som något positivt, kan tänka mig att det gav honom en stadigare känsla i munnen. Det här blir ett bra komplement till hans vanliga 3-delade tränsbett.

Likes

Comments

Dom här nya tävlingsridbyxorna fick jag hem i veckan. De satt som gjutna och ska invigas nästa lördag!

Likes

Comments