Ja, jag vet att jag har varit sjukt dålig på att skriva.. Men jag har aldrig riktigt varit en bloggare och kommer nog aldrig att bli heller. Men, en lite uppdatering om läget här.

Jag har varit här i lite drygt 1,5 månad nu och jag trivs fortfarande som fisken i vattnet :) Dock så har vi haft några av de varmaste dagarna i Thailand på ca 50 år nu, med temperaturer upp emot 47 och 48 grader. Det hade gärna kunnat vara några grader svalare :P

De svenska tjejerna som varit här sen i slutet på februari åkte vi och lämnade på en annan hästgård i onsdags, som ligger ca 1 h utanför Bangkok. Den gården ägs av en svensk kvinna som heter Helena. Hon har haft sin gård sen nittiotalet och har ett stall med jättefina varmblod samt ett med galoppörer. Ska bli spännande att få höra hur tjejerna har haft det. De kommer nämligen tillbaka hit på onsdag och på fredag åker dom hem. Jag och Linda följer med dem till Bangkok på fredag och passar på att shoppa lite och så måste vi ju gå på Ikea också såklart ;)

Och som grädde på moset har pappa bokat sin resa hit! Så den 25 april får jag åka och hämta upp min fina pappa på flygplatsen :D Ska bli så himla kul att få ha pappa här i hela tre veckor och få visa honom hela gården och det jobb jag älskar så mycket! Sen kan jag ju inte klaga över att få vara helt ledig i två veckor och bara umgås med pappa och ligga på beachen med en drink i handen, haha! :D

Linda och Sly verkar fortfarande vara nöjda med mitt arbete här iaf då jag fick frågan om jag inte kunde stanna längre :) Om jag kunde skulle jag gjort det utan tvekan! Men studierna måste gå först och om jag inte börjar plugga igen till hösten så måste jag läsa om allt igen.. Vilken känns ganska korkat med tanke på att jag har mindre än ett år kvar.

Just ja! Jag höll nästan på att glömma. Här om dagen var i ut och käkade med (nästan) alla killarna och Oh (hon sköter alla papper) och hela hennes familj. Det var jättetrevligt! :) Vi var på ett mongoliskt ställe där man får en hink med brinnande kol i ett hål i mitten på bordet och så får man laga sin egen mat, kul och annorlunda!Någon dag den här veckan tänkte jag också skriva ett inlägg om North star (gården) och hästarna. Jag insåg att jag gjort två inlägg om två andra stall med otroligt dåliga förhållanden med inget om gården där jag faktiskt jobbar. Kände att det var på tiden ;)

Puss E

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 ​Då har klantarselet varit i farten igen och självklart var jag tvungen att bryta fingret.. För att göra det ännu lite krångligare var det ringfingret på vänster hand. 

Jag longerade en av unghästarna igår när jag märkte att linan hade trasslat ihop sig. Jag tittade ner i 2 sekunder och vips så drog Rainy gärnet. Och eftersom linan trasslat ihop sig så fastnade jag med fingret. Jag har inte varit till akuten, men man behöver inte vara läkare för att se att det är brutet. Fingret är jättesvullet och jag kan inte röra på det utan att jag vill skrika.. Så nu ska vi tillverka en egen skena för att jag ska kunna fortsätta jobba och rida. 

Likes

Comments

Jag vet att jag har varit dåligt på att uppdatera bloggen, förlåt! Det har varit fullt upp här. I söndags kom det hit två tjejer från Sverige som går sista året på ridgymnasiet. Så de här senaste dagarna har gått åt till att visa dem gården och vår rutiner.

I måndags åkte vi till ett annat stall som bland annat importerar och föder upp kallblod. Det ligger ca 1 timmes bilfärd från Korat. Jag personligen tycker inte att de raserna hör hemma i det varma klimatet här nere. Många av hästarna saknade en fungerande fläkt och de hade en ansträngd andning. En häst som gick ute i en paddock med en massa andra hästar var mager som en sticka och hade dessutom ett brutet bakben som ingen hade brytt sig om. Det syntes tydligt att stackaren hade ont och inte ville stödja på benet.. 😞

Idag gjorde den nya groomern bort sig, haha! Killarna städar alla boxar med högtryckstvätt en gång i månaden och då tar de bort gummimattorna som hästarna står på. Självklart tänkte han inte på vilka mattor som låg vart och det resulterade i att det tog oss (4 pers) ca 1 timme att få alla mattorna att passa ihop 😝 Mattorna sväller i värmen så därför blir de väldigt svåra att passa ihop efter ett tag. Annars är allt bra här. Jag har äntligen börjat få lite rutin i stallet på dagarna och kommunikationen blir allt bättre med groomarna. Vissa av dem försöker till och med säga några ord på engelska. Tyvärr är deras uttal inte det bästa, haha! Idag fick jag dessutom utöva mina kunskaper i sårvård. En av groomarna hade skurit av tippen på sin tumme, så jag fick tvätta såret och lägga om det ordentligt. Linda har sagt åt honom att komma till mig imorgon igen för sårkontroll, haha! Nej, nu en skön dusch och sen sängen.

Lite bilder från hästgården vi var på;

/E

Likes

Comments

Igår var vi på en av Korats (Nakhon Ratchasima) största kvällsmarknader. Dom hade en av de störta foodcourtsen jag sett, mat överallt! Sen hade de mycket annat också såklart, men det var mest grejer som även finns på svenska marknader; krimskrams.


När jag kom till Thailand för drygt 1,5 vecka sedan var det inte så varmt. På mornarna var det bara ca 12 grader. Tydligen så är det en ganska normal temperatur under deras vinter (nov- jan). Nu, de senaste dagarna har temperaturen gått upp rejält. Kl 9 på morgonen är det redan ca 30 grader och mitt på dagen har temperaturen gått upp till ca 38 grader. Så det är varmt vill jag lova! Jag vet at jag inte borde inte borde klaga, men det är ju inte direkt som att jag ligger på stranden i bikini. Jag rider och tränar hästar och svettas som en gris :P

Här om dagen fick jag en mindre trevlig överraskning när jag skulle gå ut i köket/vardagsrummet. Mitt på väggen satt en stor jävla kackerlacka.. Linda har dessutom berättat att dom flyger! Så ni kan ju tänka er hur jag reagerade, haha! Till slut lyckades jag i alla fall samla mod och slå ihjäl den. Samma dag hade vi också myrinvasion i clubhuset. Som tur är har jag inte sätt några stora spindlar än i alla fall, tack och lov! Men tydligen så finns dom, så är väl bara en tidsfråga antar jag.. 😣

Likes

Comments

Här om dagen var jag med Linda och Sly (hennes man) till militärbasen här i Korat (Nakhon Ratchasima). Linda har några hästar här på gården som hon "räddat" där ifrån. Dom borde verkligen inte få ha hästar! Sjukt hemska förhållanden! Efter att ha sett det så inser jag hur bra våra hästar i Sverige har det. Hästarna på militärbasen står på betonggolv utan någon som helst bädd. De är sjukt magra och den enda födan de får är kohö som inte innehåller någon som hest näring. Deras vattenhinkar har inte blivit rengjorda på hur länge som helst och i hoarna som dom äter ur är det mögel och kackerlackor i botten. Vissa dagar får dom arbeta 5 h om dagen trots att de egentligen inte borde ridas över huvud taget..

Man får egentligen inte fotografera där men när de inte såg, så sa Linda åt mig att ta kort så att folk får se vilka hemska förhållanden hästarna har här i Thailand. Tyvärr så är det standard att det är så här på många ställen i Thailand. Som tur är så har Linda en helt annorlunda standard här på gården. Visst det finns vissa saker som jag reagerat på, ex. hur hennes "stallpojkar" gör vissa saker och att säkerheten är ganska dålig. Men hästarna här far absolut inte illa! Här fodras de flera ggr om dagen och de står på gummimattor och halm. Dessutom rids de måttligt eller inte alls, beroende på deras skick.

Här kommer de bilder jag lyckades ta på militärbasen.


Så här såg det ut i boxarna..

Vattenhinkarna..

Såhär såg de flesta hästarna ut..

Linda med en av hästarna hon försöker få därifrån just nu

Såhär lagar de sin utrustning.. Det här är en nosrem som de använde fram till att Linda tog den ifrån dem

/E

Likes

Comments

Efter att ha varit på resande fot i ca 24 h och sovit ca 3 h på ett dygn så kände jag inte riktigt att jag orkade skriva något igår kväll.

Just nu sitter jag utanför klubbhuset och väntar på att Linda (ägaren) ska vakna :) Hon är från Canada så det är engelska som gäller. Jag hade fått för mig att hon var svensk bara för att Sara som jag haft kontakt med här nere är det. Men så var inte fallet.

Här på gården finns det 35 hästar och ett gäng "groomers" från Burma. Det komiska är att de varken kan prata engelska eller thailändska, så kommunikationen fungerar sådär kan man väl säga 😝

Lägger upp lite bilder från resan hit, gården och mitt hem de närmsta månaderna.


​Puss E

Likes

Comments

Då har flytten gått och hela stora flyttlasset (nästan) gick till Hedemora. Det är tur jag har världens bästa pappa som har hela mitt möblemang hemma hos sig!

Idag har jag varit i lägenheten och städat, så nu är det blänkande rent från golv till tak! Och om två dagar sitter jag på flyget till Bangkok, helt sjukt! Dagen avslutades på bästa sätt; god mat och filmmys med mamma


Finlunch mitt i städandet

Hej då lägenheten!

/E

Likes

Comments

Efter att ha legat däckad i soffan sen i söndags med influensan, böjar jag äntligen bli människa igen. Nu kan jag vara upp längre stunder och packa kartonger utan att behöva sova flera timmar efteråt. Men det märks jag inte har samma ork som i vanliga fall.

På lördag går alltså det stora flyttlasset. Alla mina möbler och så åker till pappa i Hedemora och jag kommer att bo hos mamma de sista dagarna innan jag åker. Innan jag åker till Thailand. Jag kan knappt fatta att det är sant! Jag ska alldeles själv åka till andra sidan jorden och jobba i 4 månader. Sjukt! Idag var jag och hämtade mitt visum, så nu är allt så gott som klart och idag är det exakt en vecka kvar tills jag åker!

Puss E

Likes

Comments

Här kommer Elin skriva massa roliga saker som hon gör där borta i värmen.
Rider på hästar, träffar snygga karlar och blir brun som en pepparkaka medan vi andra förblir likbleka (iallafall jag).


Jag kan tänka mig att det var såhär du tänkte när du fick erbjudandet:

Haha!
Jag önskar dig all lycka till, hoppas att du är rädd om dig och bara gör massa galna saker som du kan tänkta tillbaka till och fnissa när vi sitter på ålderdomshemmet och knyter våra hängpattar bakom nacken.
Jag älskar dig och lova mig att göra sånt som gör dig lycklig!
Vi lever bara en gång.

Jag hoppas att du gillar bloggen jag pillrat ihop åt dig, ser du att jag använt gult som är din favoritfärg?!
Jag längtar efter att du ska fylla den med ditt äventyr.


PS. Glöm inte mig./ Din jeekis

Likes

Comments