Har mått så konstigt och upp och ned varenda dag senaste veckorna. Kan känna nu i efterhand att jag kanske inte skulle försökt kombinera tre jobb samtidigt för tiden går inte ihop. Eller jo, tiden går väl ihop men jag går inte ihop. Dubbelpass på dubbelpass och inte en dag ledigt. Mathias sa en så himla bra grej en kväll. Jag hade ett mental-breakdown den kvällen. Vi satt vid köksbordet klockan 21:52 och jag mölade i mig nudlar, eftersom jag inte hunnit äta riktigt på jobbet, samtidigt som jag grät. "Du tjänar kanske tusen kronor om du tar det där extra passet, men om du inte märker det så tjänar du definitivt inte tusen kronor på din hälsa". Och då grät jag ännu mer, varför vet jag inte.

Jag får bita i sommaren ut, har en kämpig vecka och är skör, men snart är den över. Nästa vecka får jag ÄNTLIGEN någon dag ledigt. På torsdag rullar bilen mot Göteborg med tjejerna och på fredag står vi på Ullevi i år igen. Inte med samma tjejer den här gången, men med minst lika bra.

Julia publicerade nyss ett klipp på sin blogg, från förra året när Seinabo framförde "Jag hatar att jag älskar dig, och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig" och jag bara ryser. Mitt hjärta går dock i tusen bitar och jag gråter av bara tanken att jag inte kommer få komma tillbaka till Falufri i augusti och krama om mina fina tjejer (</3). Kommer aldrig få komma till lägenheten på Frejavägen och känna doften när man öppnar dörren till Julias 17 kvadratmeter igen. Kommer aldrig få gå promenaden till Gastro en måndag och prata om allt som hänt i helgen. Det gör så ont i hjärtat av att ens tänka på det här??? Jag saknar alla så mycket.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Innan studentveckan pratade vi om hur nojiga vi var inför post-student-deppen, men konstigt nog har jag faktiskt inte känt den komma. Alls. Eller jo, när jag och tjejerna gick längs Runn på studentnatten och pratade om hur mycket vi skulle sakna allt. Då grät jag. Och jag grät på avslutningsmiddagen. Men nu känns det bra. Det var nog mest oron som gjorde allt jobbigt.

Jag har haft en hyfsat ledig vecka, har bara jobbat torsdag, lördag och söndag. I måndags tog jag med Mathias, Klara och Tindra till Stjärnsund, spelade minigolf och hade picknick. Det var mysigt. Tisdagkväll bjöd på middag hos Mathilda och Marcus med Mathias äldre syskon. Mathilda hade dukat upp med kräftor, paj, kex, ostar, minipizzor och annat gott småplock. Kvällen avslutades på topp med kortspel och massa skratt, trivs så himla bra med hans familj. De är så mysiga hela bunten.

I onsdags gick bilen igenom besiktningen och jag bjöd Mathias på lunch för att han böt mina bromsbelägg, hehe... Det gäller att förhandla. Sen stannade vi för lite shopping och mat i Borlänge innan vi begav oss hemåt. Har i nuläget precis avverkat en jobbhelg och imorgon åker jag och Ina spontant till Uppsala för en hotellnatt! Ska bli riktigt mysigt. Det kommer antagligen bara bjudas på shopping, och kanske lite vin. Men det duger gott och väl.

Likes

Comments

För att fira att jag avklarat gymnasiet bokade jag och Mathias två nätter på hotell i Västerås. Klockan sex på onsdagskvällen hoppade vi in i bilen och begav oss nedåt i landet. Vi gjorde ett depåstopp i Horndal först för att inhandla tandkräm och diverse saker som glömts och en del färdkost för att undvika sura miner. Vi kom fram till Västerås cirka 19:30, letade parkering och oroade oss för P-böter och parkeringsavgifter som kostade skjortan, men parkering hittade vi och därefter checkade vi in på hotellet.

Eftersom vi var två vrålhungriga resenärer dumpade vi bara väskorna på rummet, bytte om och begav oss ut på jakt efter mat. Dock kom vi bara 10m utanför hotellets entré innan vi hittade Jensens Bøfhus som fick duga som middag för kvällen. Vi tjuvstartade med en nachostallrik till förrätt för en gångs skull och därefter tog Mathias en oxfilé och jag käkade fläskfilé.

Därefter landade vi på rummet och somnade bums. Jag vaknade innan klockan ringde morgonen därefter och låg och suktade efter hotellfrukosten ett bra tag innan jag väckte Mathias och drog med honom ner till buffén i matsalen. Vi åt för fem pers och därefter landade vi i hotellsängen med matkoma som hette duga. Sen packade vi ihop väskorna lite lätt och gick ner till receptionen igen för att få byta till ett nytt rum.

Efter rumsbyte drog vi oss ut på Västerås gator för lite äventyr. Vi fick bevittna massor av människor, väldigt många studenter, brännboll i Vasa parken, regn och solsken på samma gång, båtar och ett stånd med massa frukt och godsaker. Promenaden slutade med att vi delade på en pizza i hamnen och promenerade därefter hem till hotellet och sjönk ned i badkaret i varsin duschmössa, väldigt trångt men mysigt.

Andra kvällen åt vi på Texas Horn Steak (?), jag hamburgare och Mathias (hör och häpna) oxfilé igen. Både rätterna fick godkänt och därefter kilade vi över gatan för att köpa godis. Tidigare under dagen gick vi förbi biografen och såg att den nya Pirates of the Caribbean hade kommit ut, så vi passade på att se den! Lika bra som alla andra filmer.

Sen landade vi på rummet igen och tog det lugnt innan John Blund kom och hälsade på.

Morgonen efter käkade vi frulle igen, tog det lugnt, packade ihop och begav oss hemåt.

Likes

Comments

Vardag

"I nuläget är pluggstressen som mest påtaglig men jag mår ändå. Längtar efter att bara lägga in alla uppgifter i portfolion och markera spalten i "Att göra-listan" med "KURS KLAR". Känslan är alltid lika skön. Om bara några få dagar är hela gymnasietiden över och jag bara längtar och tänker på hur skönt allt ska bli utan att ha någon skola att gå till och istället få jobba, att inte ständigt ha stress och uppgifter som jagar en i huvudet..." skrev jag den 21 maj i ett utkast.

Nu, några dagar senare, är jag klar med allt vad heter plugg. Jag trodde enbart att jag skulle känna lättnad när jag stoppade in sista uppsatsen i portfolion, men det blev snarare en tomhet med en lätt touch av ångest, väldigt konstig känsla. "Jaha, så nu ska jag inte skriva rapporter på 10 sidor längre? Kommer jag inte få sitta och gå igenom Marks presentationer om sociologiska teorier på 42 sidor längre? Maten på Gastro? Lägescheckar varje måndag morgon med Björn? Peppande ord av Maggan?". Men det har lagt sig lite. Nu känns det skönt, lite ångestladdat, men skönt och spännande. Känner mig som en ny människa faktiskt.

Men inte gråter jag för det. För allt är ju inte över - festen återstår!! På lördag har vi bal, nästa måndag kör studentveckan igång och fredagen därefter TAR JAG STUDENTEN!!! Känns så konstigt men fruktansvärt kul. En stor del av vad jag ville säga med det här inlägget var att eftersom jag inte kommer få skriva rapporter, essäer, PM, analyser, noveller och gud vet vad längre - så kommer jag få desto mer tid att skriva här! Så ni kan räkna med att se lite mer av mig den närmaste tiden.

Likes

Comments