Godmorgon! Idag ska jag:
-Jobba 4 h nu på förmiddagen
-plugga
-handla
-laga currygryta
-träna runners strength

Har haft en riktig skithelg som varit helt ångestfylld, men känner redan nu på morgonen att det har vänt! Hoppas ni haft en fin helg och ha en bra måndag nu! ⚡️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varje söndag brukar jag alltid fylla på min dosett med kosttillskott. Jag tar tre olika och dosett är verkligen det som funkar för mig, då slipper man alla burkar och det är tydligt att se att man tagit tabletterna. Här kan ni hitta en liknande dosett.

Här har vi dem: 1 - mitt val kvinna, 2 - b-vitamin 3 - d-vitamin

MItt val kvinna innehåller bl.a. järn och folsyra som är bra för alla menstruerande personer

B-vitamin äter jag för att jag är vegetarian och får inte i mig vitamin b12 via kosten

D-vitamin tar jag för att jag bor i Sverige och det är väldigt lätt att få d-vitaminbrist om man inte utsätts för solljus på en daglig basis.

Likes

Comments

Välkomna hem till oss! Vi går vidare till vardagsrummet: soffan är från mio, soffbordet från ikea, lampan är second hand och mattan är ikea. Kuddarna är ifrån lagerhaus.

Ljuslykta second hand och underlägg lagerhaus

Bokhyllan har jag färgkoordinerat, själva hyllan kommer från jysk, och gitarren är fender

TV-bänk ikea, TVn är LG och pallen till monsteran är ifrån jysk

Likes

Comments

Hej på er! I morse vaknade jag av ett sms från min handledare på vfun som frågade om jag kunde hoppa in och jobba för henne idag. Jag klädde på mig snabbt, bryggde kaffe och var ute ur dörren på 20 min, jobbade till kl 13 och har nu äntligen kommit hem och kommit igång med tentaplugget. På fredag är det dags, jag har skrivit ihop ett schema för mig själv så jag ska hinna gå igenom allt, denna veckan kommer nog bli ganska jobbig, ska tenta av hela kursen och det är så mycket som ingår, men tror det ska gå bra. Hoppas ni haft en bättre start på veckan, vi hörs!

/Elin

Likes

Comments

Hej på er! Det var längesen jag skrev här. De senaste månaderna har jag haft fullt upp, med skola, med jobb och allt annat som händer i livet. Men, here you go. Jag och Erik flyttade den 29:e december från vår studentetta till vår nya tvåa på 65 kvadrat. Jag tänkte visa er runt lite, det mesta börjar bli klart nu. Vi börjar med sovrummet:

Så här ser det ut om man kollar in genom dörren, tror planlösningen säger att sovrummet är 14 kvadrat. Där bakom dörren till höger finns fyra stora garderober.

Här har ni sängen, ja den är jättestor. 2,40 meter bred för att vara exakt. Efter att ha delat på en 1.20-säng i ett halvår beslutade vi att sätta ihop våra två sängar.

Så här ser den ut från andra hållet. Sängborden är från ikea.

På andra sidan rummet har vi sovrums-tvn. Jag vet att många säger att tv i sovrummet förstör romantiken, men varken jag eller Erik kan somna utan att kolla på någonting samtidigt.

Här har ni vår kastanj, som vi fick i inflyttningspresent för ca en månad sedan.

Så, nu har ni sett sovrummet, mer av lägenheten kommer i ett annat inlägg.


Likes

Comments

Hej på er! Det har hänt så mycket sen sist, vet inte var jag ska börja. Idag har jag varit i skolan 8-12, sen har jag suttit på balkongen och ätit lunch och läst kurslitteratur. Nu ligger jag i soffan o äter sorbet. Vad gör ni idag?

Mina byxor är från h&m, blusen är från indiska

Likes

Comments

Mina mål för 2017 är följande:

- Jag ska löpträna så att jag klarar göteborgsvarvet (2,1 mil) den 20:e Maj!

Jag har faktiskt redan börjat löpträna och hoppas verkligen att jag inte åker på en förkylning nu igen så mitt löpprogram rubbas. Jag började egentligen löpträna för varvet redan i början av december men åkte ju som ni vet både på hjärnskakning och halsinfektion då så träningen fick lida för det.

- spara minst 1000 kr i månaden

Känns både realistiskt och skönt att ha en buffert när det blir knapert i sommar.

- Börja komma i tid

Detta är ungefär det största problemet i livet för mig. jag är en sån fruktansvärd tidsoptimist och har ingen uppfattning om hur lång tid saker tar. Jag kan till exempel säga; Jag går till dig nu, ses om 5 min, men egentligen har jag inte ens klätt på mig mina ytterkläder eller borstat tänderna men tror helt allvarligt mig själv att jag kommer vara på plats om 5 min. Jag har inte heller någon uppfattning om hur lång tid det tar att förflytta sig mellan platser. Detta måste jag verkligen ta tag i, särskilt nu när jag bor längre bort från skolan än innan när vi bodde på campus.


- sluta snooza

Sån fruktansvärt jobbig vana som är så skön i stunden men har jobbiga konsekvenser, bland annat de ovan nämnda ^. Nu får det vara nog, det är skitjobbigt att gå upp när klockan ringer men det är så mycket bättre att inte behöva stressa på morgonen!


- få in en bra och hållbar träningsrutin

Detta har jag en ganska bra för tillfället, men det är viktigt att den håller. Nu när jag har varvet framför mig måste jag träna minst tre gånger i veckan för att vara i form tills dess. Jag har t.ex. denna veckan tagit tag i att byta gym. Idag bytte jag till ett gym närmre här vi bor nu så nu finns det ingen ursäkt att det är jobbigt att cykla genom det kalla vädret.


- Läsa en bok i månaden

- Få in en bra studieteknik/rutin

Likes

Comments

Jag har nog satt upp nyårslöften för mig själv sen dess att jag förstod vad det var, sen har jag glömt bort vad de ens var några veckor senare. Mina första löften var alltid, verkligen varje år från att jag var nio/tio tills jag var 17-18 att jag i år skulle bli smal. Det är så himla tragiskt att tänka så, att detta året ska jag äntligen klara det, men sen misslyckas år efter år. Eller egentligen har jag aldrig misslyckats. Jag har aldrig varit överviktig, ett tag var jag ganska mullig, men utifrån sett så borde jag ha varit nöjd med min kropp hela tiden. Nuförtiden så sätter jag upp små mål istället, saker jag hade velat lyckas med eller införa i min vardag. Jag hade några höstmål 2016 t.ex. de var:

- äta mer vegetariskt

Detta har jag helt lyckats med över förväntan då jag sen augusti inte ätit kött


- Spara pengar

Detta har gått sådär i och med vår flytt nu i mellandagarna

- gå på en yogaklass

Jag har faktiskt bokat in mig på en flera gånger, men ställt in den varje gång pga prestationsångest, kanske ska prova youtubeyoga?

- springa en mil

Detta klarade jag i september efter hela sommarens hårdträning


- prioritera skolarbete

Detta har jag faktiskt till viss del gjort, jag har blivit mer fokuserad i min studieteknik, mycket av det beror nog på min studiegrupp nu under hösten där alla varit motiverade att plugga

- Jobba så mycket jag kan

Detta har jag inte gjort alls, eller har jobbat en del, men hade kunnat jobba betydligt mer

- Boka en resa

På sätt och vis gjorde jag det, eller Erik gjorde det åt mig och gav mig en parisresa i födelsedagspresent.

- Sätta in en spiral

Check!


Så, nu när jag går igenom allt känns det ändå som väldigt bra och realistiska mål, som jag delvis har uppnått. I nästa inlägg kommer mina mål för 2017. Ha en fin kväll!

Likes

Comments