Jag är så sugen på att fixa och göra om hemma. Jag vill byta ut kuddar och filtar till mer höstliga färger, kanske någon lurvig pläd. Höstliga blommor. Massa ljus och ljusstakar. OCH gardiner ska upp, nu i helgen. Då kommer det bli en mer ombonad och mysig känsla i hela lägenheten.Älskar vårt lilla vardagsrum!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Imorgon börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Jag ska nämligen börja plugga till förskollärare på Stockholms universitet. Det känns så sjukt jäkla bra, men också nervöst och väldigt läskigt.

Hösten för mig är alltid en nystart och jag blir alltid taggad på att göra något nytt, vare sig det är något så simpelt som en ny frisyr. MEN i år blir det alltså att jag börjar plugga. Och förhoppningvis har jag tid till att blogga.
Jag har ett enormt behov just nu av att prata och skriva av mig. För i och med att jag börjar plugga vet jag att jag kommer behöva handskas med min ångest på ett helt annat sätt, och därför kommer jag behöva skriva av mig om det.

Men det här inlägget ska handla om något helt annat. För när hösten kommer börjar man ju också se tillbaka på sommaren (i alla fall jag), och det är faktiskt väldigt härligt tycker jag. Vår första resa den här sommaren var till Kreta, Grekland. Efter ett intensivt år med massa jobb så var en vecka i Grekland med inga som helst måsten en bra start på min sommar.


Chania, Kreta 2/7-9/7.

Likes

Comments

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?

Jag gjorde många saker jag inte gjort förut, bl.a. vandrade jag i bergen i norra Spanien, 10 mil på fem dagar, och det var en stor bedrift för mig som aldrig vandrat förut. Men jag klarade det galant.

Jobbmässigt så planerade jag och fick hålla i utvecklingssamtal för första gången, och det var nervöst och spännande, men även det gick så bra. Har fått så mycket pepp och beröm senaste halvåret på jobbet och har utvecklats något enormt. Känner att jag kommer klara det mesta som kommer min väg.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Brukar inte ha några nyårslöften, däremot har jag det i år.

3. Fick någon du känner barn?

Ingen jag känner nära, men vet några bekanta som fick barn.

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej.

5. Vilka länder besökte du?

Jag började året i Florida, USA med familjen. I juni åkte jag, Alex och hans familj till Spanien, vi landade i Madrid och var där i ett par dagar, sen åkte vi vidare till Astorga, och där började vi vandra genom massa små byar och små städer, sista stoppet skulle egentligen vara Santiago de Compostela, men det blev även en dag i Barcelona pga flygförseningar.

I augusti åkte jag och Alex till Mykonos i Grekland, en av de vackraste öarna jag någonsin varit på. Så det blev ändå en del resande, även om det inte har känts så.

6. Är det något du saknade 2016 som du vill ha 2017?

Mer häng med mina tjejkompisar. Saknar det alltid.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Inget specifikt faktiskt.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?

Svår fråga. Resorna. Jag är nog alltid som lyckligast när jag är ute och reser.

9. Vilket var ditt största misstag?

Ingenting.

10. Vilket var ditt bästa inköp?

Helt klart vår resa till Mykonos.

11. Vad spenderade du mest pengar på?

Förmodligen mat. Och kläder.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?

Wilmer. Min familj. Alex. Att resa.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Har varit alldeles för mycket sjuk, hela sista halvåret har jag i princip varit förkyld konstant och fått bihåleinflammation, hade influensa i oktober och fick en fläng av magsjuka i början av året och även i december.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2016?

Faktiskt Beyoncé, var på hennes konsert i juli och fick beyoncéfeber, lyssnade och tittade på massa videos i flera veckor efter det.

I december började jag titta på Skam och blev kär i soundtracket så det har spelats konstant sen i början av december.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2016 än vad du gjort tidigare år?

Fysiskt så har jag helt klart mått sämre än tidigare år, tror aldrig någonsin att jag har varit såhär mycket sjuk. Och psykiskt har jag mått ganska bra, det är alltid när den mörkare perioden av året kommer som jag känner mig allmänt nedstämd. Så senaste tiden har varit jobbig mentalt. Har även fått så sjukt mycket ångest över hur fort tiden går, jag fyller fan 24 (!) år i sommar. Herre.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

Mig själv. Vad jag själv vill göra. Har nog alltid bara sett mig själv som en flexibel person och alltid tyckt det är okej att hänga med på andras grejer, eller göra något som någon annan vill. Men jag har insett i år att jag nog inte riktgt vet vad jag själv vill, vart hade JAG helst velat gå eller vad hade jag helst velat göra? Jag har nog glömt bort mig själv lite ibland, och det är något jag ska ändra på det här året.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?

Typ att scrolla igenom mobilen. Så mycket som man är inne på den där jäkla mobilen alltså, finns så mycket annat roligt att göra. Senaste månaderna har jag varit så trött på social media och allt som hör till.

18. Hur var din julafton?

Den var riktigt mysig. Julafton firades med Alex och hans familj samt 15 av hans släktingar, precis så en typiskt jul ska vara, mycket liv, mycket spring och många julklappar. Dock var jag megaförkyld (surprise surprise) så jag tog det väldigt lugnt och vilade ett tag på dagen. Och jag och Alex mamma somnade i soffan typ kl 8 eller 9 på kvällen, haha.

Juldagen firades med min familj, vi åt en mysig julbrunch, öppnade våra paket från våra secret santas och sen tittade vi mest på när Matilda öppnade alla Wilmers julklappar. Ett paket var till de vuxna och ca 25 till Wilmer, så som det ska vara helt enkelt! Sen spelade vi spel och kvällen avslutades faktiskt på Public med Alex, Agnes och Mathias.

19. Blev du kär?

Är fortsatt kär i Alex.

20. Vilket program har varit det bästa på tv?

Skam! Nu går ju inte det på tv, utan på Svt play, men tänker att det ingår under samma kategori. Alltså Skam, så bra.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?

Nej. Har nog aldrig hatat en människa.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?

Alltså, har typ inte läst en enda bok under 2016?

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?

Tror inte jag gjort en musikalisk upptäckt.

24. Önskade du dig något som du fick?

Materiellt ja, jag önskade mig en väska för typ 2 år sen, och i födelsedagspresent fick jag den av Alex. Har använt den varje dag sen dess!

25. Önskade du dig något som du inte fick?

Nej.

26. Vilken var årets bästa film?

Hmm. Känns som att jag sett en miljard filmer i år, men kan verkligen inte komma på någon nu on the top of my huvud. Så det säger väl det mesta.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?

Den började i Barcelona med en bufféfrukost på lyxhotell och avslutades hemma med familjen som överraskade mig med en ny dubbelsäng i mitt och Alex nya rum. Vi skålade med skumpa och åt hamburgare.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?

Har väl egentligen inte träffat så många nya människor. På den här frågan skulle jag vilja svara min kollega Alice som jag egentligen träffade år 2015, men som detta år har bilvit en fin vän till mig.

När jag och Alex var på Mykonos träffade vi ett par som vi umgicks med hela resan, vi hade verkligen sjukt kul, och blev vänner på Facebook och allt det där efter, men det slutade tyvärr där. Hade varit kul att träffa dem igen dock.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?

Som alltid, klassisk och stilren.

30. Vad fick dig att må bra?

Mina nära och kära!

31. Vilken kändis var du mest sugen på?

Tror ingen kändis. Är helt klart inte så intresserad av kändisar.

32. Vem saknade du?

Mina vänner. Har såklart träffat dem under året som gått, men inte i närheten av så mycket som vi träffades förut.

33. Vilken var din bästa månad?

Juni. Förväntningarna som kommer i början av sommaren.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?

Sparat mer pengar.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?

Jag ska våga mer. Och därmed göra mer. Säga ja lite oftare, när det känns rätt såklart. Hoppas även på att börja plugga i höst, om det känns rätt.

Likes

Comments