Alltså jag svämmar över av glädje, stolthet och kärlek över den fina häst som jag har turen att få ha som min egna.

I fredags trimmade jag i ridhuset, red delar ur programmen och jobbade på det som vi gjorde på dressyrlektionen tidigare i veckan. Och hon var jättefin. Så det gav en väldigt bra känsla inför lördagens tävling.

Och den känslan vi hade fanns där redan från början av framridningen. Hon var med mig och hon var mjuk och följsam. Red inte fram så länge med tanke på att jag även skulle rida en andra klass för första gången. Hon blev lite spänd när vi kom ner till tävlingsbanan, vilket säkert jag också blev. Detta resulterade i dåliga övergångar men i det stora hela var hon fin.
62% fick vi i denna klass så vi höjde vårt personliga rekord med 1% vilket är rätt stort för oss som har legat på stadiga 54-57% många gånger haha. Fick 7or på serpentinen, skritten och ena galoppfattningen.

I lb var hon mycket stadigare i formen och mjukare överlag. Tyvärr missar i övergångar även här och omslag i galoppövergången och trötta ben i slutet. Men vi fick 63% här så är jättenöjd. Här var volterna våran höjdpunkt och det gav oss 7 på fyra volter av fyra vilket är väldigt kul för jag är inte känd för att rida bra vägar haha. Även en 7a på korrektheten i uppvisningen så troligen börjar jag få lite kläm på vägarna ändå, fick 6,5 på det i LCn.

Idag red jag och Patrik ut tillsammans, han red tuss och jag Robin. Båda var jättesnälla och det gick jättebra, så det gör vi gärna fler gånger!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår red jag lektion för Michaela och äntligen fick jag känna på känslan att vi faktiskt kan rätt mycket. Var bara basic jobb och lite delar av programmen som vi ska starta på lördag och antingen gick det inte alls eller så gick det väldigt bra. Jag måste bara komma till ridning och sluta spänna mig eller sitta still, hur svårt ska det kunna vara liksom?

Tävlingen i söndags gick inte alls bra, men vi startade den för att träna så det är bara att ta lärdom och lägga i ryggsäcken. Valde att utgå i slutet då vi inte samarbetade alls, Tuss gjorde inga konstigheter men det var lite känslan av "jag lämnar dig i hörnet då springer jag klart programmet själv, kommer snart det här går fort." Haha. Så när jag kände att jag inte lyckades med det jag försökte och började bli frustrerad så valde jag att utgå. För hon ska inte behöva känna min frustration och få en dålig känsla på banan, pga min dåliga ridning. Ville inte rida klart göra halt och hälsning och känna mig missnöjd över våran dåliga prestation. Därför valde jag att sakna av till skritt efter en okej galoppvolt och sedan klappa om henne och gå ut från banan. Jag var rejält missnöjd men försökte att bara se det som en träning och vi fullföljde aldrig programmet så slapp ju se poängen också haha.. Skrittade ut och klappade om henne hela tiden och berättade för henne hur bra hon faktiskt var, och då kunde jag svälja besvikelsen och skratta åt saken.

Så nu ska vi ladda om och åka på nästa tränings tävling i jättendal. Det får gå som det går men jag ska göra mitt bästa och rida bra.

Likes

Comments

Denna veckan började med ändrade planer för Tussen. Jobbades från marken söndag och måndag och igår red Sandra henne en sväng på ridbana och jag tittade på.
Men idag ska jag äntligen rida igen, och det blir dressyrträning för ny tränare. Är så ridsugen och känns jättespännande att testa någonting nytt och se om det passar mig och tuss, min känsla säger det i alla fall.

Fullt fokus på att lära mig helgens dressyrprogram också, rider jag fel på söndag så kommer jag bli så arg på mig själv, det får inte hända. Tredje gången gillt på lång bana och det ska väl inte vara så svårt tycker jag. Lb:3 känns väldigt lätt att komma ihåg men det tyckte jag ju om lb:2an också och har samlat på mig mina enda felridninngar i mina enda lb:2 starter så att....

Likes

Comments

Här är våran dag i bilder. Promenad och lite jogging på lina, sen massage och en liten promenad i bara grimskaft runt halsen haha. Hon såg väldigt fräsch ut och busade lite på linan, men tror nog hon var nöjd över den lilla ansträngningen som krävdes idag. Imorgon gör vi någonting liknande.

Veckans schema ser preliminärt ut såhär:
Måndag: promenad/ longering
Tisdag: uteritt
Onsdag: dressyr/ markarbete på ridskolan
Torsdag: uteritt
Fredag: uteritt
Lördag: trim på täckten
Söndag: tävling!

Likes

Comments

Gårdagens tävling gick inte som förväntat, och jag har bara mig själv att skylla på. Försökte intala mig att inte ha några förväntningar, vi är fortfarande väldigt orutinerade men det kändes ju så bra på alla pass tidigare så jag ville verkligen prestera. Men jag kunde inte fokusera eller koncentrera mig alls när jag väl var på framridningen, vet inte vad som hände men totalt stop någonstans.

Höll på att dra på mig fyra felridningar, dock bara en ordentlig som inte gick att rädda där dom fick blåsa och avbryta mig haha.. Red lb:1ans galoppdel fast jag egentligen skulle göra snett igenom och mellantrav innan galoppen. Resten lyckades jag lösa men fick ju poäng efter mina slarviga vägar också. Så onödigt när hon var fin i övrigt. Blir spännande den dagen vi är samspelta och jag rider som jag ska.

57% fick vi ihop trots min katastrofala insats, så det känns som ett "bra" betyg för dagen. Ny tar vi nya tag och laddar inför söndag! Man måste ju trots allt även träna på att tävla.

Likes

Comments

Igår hade vi bara så kul jag och min favorit fläck. Patrik jobbar på en film om Dellenbygden och vi skulle testa galoppera och hoppa lite i skogen och han flög med drönaren och filmade. Tuss var fantastiskt, framåtbudningen var det inget fel på men bromssträckan får vi jobba hårdare med haha. Men hon var fin och verkade ha lika kul som jag vilket är huvudsaken.

Likes

Comments

Bilder från promenaden i tisdags. Påminnelse till mig själv: låt aldrig Tuss middag bli försenad och försök inte komplettera med gräs, blir aldrig samma sak.

Haha hon är personlig och punktlig min Donna, men även den charmigaste och sötaste jag vet.

Likes

Comments

Idag är det vilodag som står på mitt och Tussens schema. Jag jobbar långdag och vi är inne i en intensiv period just nu så vilan får helt enkelt planeras in med lite strategi.

Igår red vi ut på en tur i skogen och bara myste på långa tyglar i alla gångarter. Det är sådan skillnad sedan bara någon månad tillbaka på hennes lugn, nu kan vi nog göra ungefär vad som helst tillsammans som det känns.

Idag blir det endast en liten promenad, lite massage och godis. Även tuss mår nog bra av lite lugn och ro ibland.

Likes

Comments

Alltså vilken superstjärna Tuss är, hon känns verkligen så fin just nu.
Idag red vi ner till ridskolan för att trimma lite lätt på banan, egentligen var det dressyrträning på schemat men det blev inställt och framflyttat så vi tränade lite själva istället.
Målet med dagens pass var bara att känna på dagsformen, träna lite övergångar och få ett bra flyt och sedan avsluta.
I början var hon lite loj men efter många övergångar fick jag en väldigt fin och alert häst och vi fick till bra övergångar och travlängningar. Fokus idag låg på att vända snett igenom i galopp - sakta av till trav - fatta ny galopp. Detta moment kommer i både lb:2 och lb:3 och vi hade svårt med de sist vi tävlade, men idag satt det bra alla gånger.

Måste plugga in dressyrprogram också, sist jag red lb:2 slarvade jag och red fel två gånger. Det får inte hända igen så denna gången ska jag vara väl förberedd.

Blir en utmaning nu när jag tävlar tre helger i rad, i fyra olika program. Upp till bevis hur bra jag är på att lära mig program alltså.

Tävlingsplanen nu är:
Söderhamn-LB:2 på lördag
Delsbo-LB:3 den 24 september
Harmånger- LC:1 & LB:2 den 1 oktober
Klubbmästerskap Nansta- hopp och dressyr (?) den 16 oktober

Likes

Comments