Det låg ett fantastiskt ljus över Uppsala idag, tyvärr fick jag bara en halvdan bild som inte alls gjorde det rättvisa. Verkligen otroligt, det är i sådana stunder som jag önskar att jag hade en egen helikopter. Så jag kunde åka högt upp och hitta det bästa stället och fånga ljuset, precis som det är just då.

There were a fantastic light over Uppsala today, and unfortunately I only got like one fine picture of it. It dosen´t do the light justice sadly. Really amazing, in these moments i wished that I could fly up in the air and find the perfect place to shoot the light.

Likes

Comments

Jag måste säga att jag tycker det är fascinerande hur ett land kan kännas som ett andra hem trots den korta tid man har varit där. Jag har verkligen blivit förälskad i Nya Zeeland och jag kommer troligtvis återvända dit regelbundet.

Jag landade efter en lång resa i Wellington, och kom inte i säng förrän vid två tiden den natten. Jag bodde på Hotel Waterloo & backpackers, och valde deras "finaste" rum vilket var motsvarigt till ett vanligt hotellrum. Det var otroligt skönt att lägga sig i en ordentlig säng efter en sådan lång resa, och dagen efter skulle jag ta färjan över till Picton där jag skulle möta mina vänner. Dagen efter bestämde jag mig för att gå, den relativt korta biten, till färjeläget som låg ca. 3 km bort vilket inte är speciellt långt men den hårda blåsten gjorde den korta biten till ett riktigt träningspass. Speciellt med två tunga väskor, och den som gick på hjul gick knappt att rulla för blåsten. Folk i bilarna som passerade skrattade, och såg direkt att jag var turist haha.
När jag väll nådde fram var jag genomsvettig, och det var skönt att sitta där ett tag, titta på serier och försöka komma ikapp med huvudet.

Resan med båten över till Picton var en helt fantastisk upplevelse, och jag satte mig längst fram i fören redan från början. Framför mig stod ett äldre par, som jag inte kunde låta bli att studera något. De höll handen, lutade huvudet mot varandras axlar och verkade stå varandra väldigt nära. Det var väldigt fint att se.Resan ut från Wellington var vacker, men strax efter vi kommit ut bukten så började det blåsa och regna ordentligt. Jag satte mig innanför med en latte, och läste en bok. När vi sedan nådde Södra öns yttre så gick jag ut igen, och det var en fantastisk syn. Det blåste och var riktigt kallt, men trots allt var det värt det för att få se den häftiga naturen vi åkte igenom.

När jag nådde fram blev jag upphämtad av mina vänner. Det var en häftig känsla att ses i en främmande stad på andra sidan jorden. Vi åkte en bit på vägen till Nelson, och jag satt och gapade under hela resvägen. Vi stannade till vid en får hage och ljuset var bara helt otroligt.

Under kvällen åkte vi på många slingriga vägar på jakt efter en "campsite". Då behövde vi en power site, en camping där vi kan fylla på strömmen till vår campervan. Och efter lite krångel, vi blev mer rutinerade allt eftersom haha, så hittade vi en. Men då hade vi fått uppleva fantastiska moln över bergen. Jag satt bara och gapade.

Vi fick en sen middag, men en bra första natt. Jag vaknade först och hann med min första soluppgång i Nya Zeeland. Eftersom det varit så sent när vi kommit dagen innan så hade vi inte upptäckt att vi faktiskt kommit till en välkänd plats.

Vi gick en vända, och precis intill campingen låg det en smal väg som gick skiljde en sjö från havet. Runt omkring låg det får hagar, och det var fantastiskt att vakna upp till.

Första soluppgången.

Här är vårt kära hem. Jag har inte speciellt många bilder på bilen, men där dörren är uppe ser ni min kamrat laga frukost. I bak sov vi och sen fanns det inte speciellt mycket mer. Vi satt ofta i fram och åt så slapp vi montera upp och ner bordet som fanns.

Något av det första vi hade inbokat var en ridtur i Nelson på stranden. Jag hade fantastiskt kul, jag fick lära mig vad vi nog skulle beteckna som Western ridning. Men det var en mjukare kommunikation med hästen och det var en stor skillnad. Jag fick ett vänligt ungt sto, som jag tyvärr har glömt namnet på, men hon la huvudet på min axel både före och efter och var väldigt sällskaplig.

Det var första inlägget om min Nya Zeeland resa och vi är bara någon dag in, men mer kommer. :)

Likes

Comments

Model: Sally Granbacka

Sally och jag satte av på vägen i tisdags för att fånga solnedgången. Vi valde Hagaparken där vi inte har kört tidigare, så vi fick lite bråttom när solen började närma sig topparna. Det är alltid det svåra med att åka till ett nytt ställe, men har inte back up ställen eller "säkra" ställen där man vet att solen ligger en klar dag. Men vi hann med lite gran, och gjorde en high five över hur effektiva vi blivit. Det är väldigt skönt att kunna lägga 1-2 timmar och ro hem ca. 40 bilder i bagaget.

Sally and I hit the road this Tuesday in search for a beautiful sunset. We choose the Hagapark, were we haven't been before. We barely made the sunset, but we got some great pictures anyway. Its difficult with a place you haven't visited before, and the clock is ticking, you don't have back-up places of knowledge of where the sun lies etc. But we got 40 pictures or so, and we did a high five at the end. Happy girls!

Likes

Comments

Model: Louise Bjelke and Erik Stålberg

En av mina favoritfotograferingar under hela året var min första Disney stil fotografering, som är Askungen inspirerad. Resultatet var helt fantastiskt, och jag stod och hoppade av glädje över resultatet. Vi var i Fjärnbofjärdens naturreservat, där det finns större vattendrag. Vi fotograferade i solnedgången vilket gav ett fantastiskt ljus.


One of my favourite photoshoots during the year was my first Disney inspired photoshoot. The results were amazing, and I just stood and jumped with excitement. We were at Fjärnbofjärdens nature reserve, and shoot at sunsets and the lights were just amazing.

Model: Louise Bjelke

Under samma fotografering så körde jag enskilda fotograferingar med både Nadja, och Louise. Som även dessa blev helt fantastiska. Både Louise och Nadja var kämpar och kom ut i vattendraget. Det blev en fantastiska känsla.

During the same photoshoot I did separate shoots with both Nadja and Louise. The results were amazing here as well! Both Louise and Nadja did a fantastic job, defied both water courses and coldness. The feelings in the pictures are just amazing.

Model: Norna Gabring

Norna och jag hade en fotografering för ett par månader sen, då man fortfarande kunde gå med kofta ute haha. Vi fotograferade i Tyresö naturreservat och när en utav sjöarna som ligger där. Många fina känslosamma bilder!


Norna and I did a photoshoot a couple of months ago, when you could still go with just a sweater haha. We shoot at Tyresö nature reserve at one of the lakes. Allot of nice shots, and with allot of feeling.

Model: Louise Bjelke

En fotografering jag gjorde innan jag åkte till Nya Zeealand, var med Louise och Sally. Det blev ett "höst" tema, med vackra färgtoner.

A photoshoot I did before I went to New Zealand, with Louise and Sally. It was a "fall" theme, and the colours were just incredible. Soft, with a bit of colour.

Model: Norna Gabring

Den sista fotografering jag gjorde med Norna innan jag åkte till Nya Zeeland. Jag älskar resultatet här! Färgerna blev fantastiska, och Nornas ögon sken från de mjuka höst färgerna.

The last photoshoot I did with Norna before New Zeeland, and i just LOVE the results. The colours were amazing, and Nornas eye colour really went with the "fall" colours. The soft brown with the cure yes. Amazing!

Vill ni se fler bilder från dessa fotograferingar? Lämna en lite kommentar så gör jag större inlägg med fler bilder och hur det är fotograferat.

If you guys wanna see more pictures, leave a comment and I will post a bigger post with more pictures and how we shoot it.

Likes

Comments

Jag har en mysig december morgon, det bästa med att det är mörkt ute så länge nu är att man kan krypa upp i fåtöljen och tända ljus. Dricka en kopp te eller kaffe och bara mysa. Men känner att man är uppe tidigt, även om klockan är åtta haha, och man får en mjuk start på dagen. I love it.

I have had a lovely december morning. The best thing about winter morning is that you could have allot of lights around you and just sit with a cop of te or coffee. Its a really cozy start.

Likes

Comments

Denna kväll har jag satt på julmusiken på högsta volym, och dragit fram lite julpynt. Varje rum har nu lite mysiga stjärnor och jullampor. Springer runt i min stora myströja från Primark, Primark har riktiga guldklimpar ibland. Det är så mysigt att gå runt i städerna nu i juletid. All belysning och affärerna som pyntar. För mig blir det som att alla försöker att skapa värme i denna mörka och kalla tid på året.

Tonight I been putting up christmas lights, and turned the christmas music to the highest volym and I have just been dancing around. I love the town at this time, with all of the christmas lights. It feels like the community comes closer, and tries to engage.

Likes

Comments

Model: Louise Bjelke

Dessa två bilder älskar jag utav min goda vän Louise. Louise är en skönhet redan som hon är, men bilderna som blir - blir helt otroliga. Utan att göra allt överdrivet romantiskt, så har hon ett sken kring sig. Det blir bara magiskt. Dessa två bilder, som är relativt lika varandra, tycker jag båda är riktigt bra med två olika känslor. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken utav dom som jag tycker bäst om.

I love these two pictures of my good friend Louise. The beauty that she already is, really comes out in these pictures. She´s just stunning. And the results are truly magical. I love both these pictures, and I don't think I could choose which one of them I like most. They both have two different essence, even though they are so similar.

Likes

Comments

Ytterligare ett par bilder från fotograferingen med Louise. The light, har jag bestämt mig för att kalla den bland mina mappar. För ljuset är verkligen fantastiskt. Det är det som är härligt med att ha tillgång till bil, så att åka ut på morgonen och fånga det här ljuset blir lättare och roligare att göra. Bara kunna hoppa i bilen, och även springa lite in och ut nu när det är så kallt. För åker man kommunalt blir det genast mycket mer tid, mer planering och allt känns lite utdraget. Vad tycker ni?

A couple of more pictures from my photoshoot with Louise. I decided to call the folder, The light, on my computer, because the light is amazing. It´s so nice to have access to a car, it makes it so much easier to get out in the morning and be able to catch these sunrise or sunsets. What do you think about these photos?

Likes

Comments

Model: Norna Gabring

Här kommer lite bilder från en fotografering som jag hade med Norna för ett antal veckor sedan, innan jag åkte till Nya Zeeland. Vi fångade de sista höstfärgerna tillsammans med en vacker underklänning, klassiska gråa toppar och snygga outfits. Norna har fantastiska blåa ögon som lyser tillsammans med det bruna håret, och de mjuka bruna tonerna.

Here are some photos from me and Nornas last photoshoot together, before I went to New Zealand. I love the brown tones, especially together with Nornas blue eyes. I would have loved more natural light, but I'm really happy with the results. The one on top is my absolut favourite, the colours goes perfectly.

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw