​Ja det var minst sagt ett tag sedan jag skrev och en förklaring till det är att jag för en vecka sedan opererade foten. Det visade sig att mitt ledband var av, så det är inte så konstigt att jag har haft ont så länge som jag har. Så nu hor jag gips och hoppar runt på kryckor, om några dagar får jag en så kallad pjäxa istället vilket känns skönt för då kan jag belasta foten. Så nu är jag sjukskriven ganska så många veckor i princip hela sommaren. 

Jag insåg ganska fort hur mycket man tar för givet typ som att kunna bära saker, det är inte särskilt lätt med en fot som du inte kan stödja på. Jag kan säga att det gäller att vara kreativ framförallt när det gäller att förflytta saker från ett rum till ett annat.  Men på måndag blir livet lite lättare hoppas jag. Jag har i alla fall tur som har vänner och familj som hjälper till.

Det enda negativa egentligen är att det lätt blir lite långtråkigt, känner mig väldigt uppdaterad på vad som händer på sociala medier haha.

Så om ni har tips på bra serier eller annat roligt som jag kan fördriva tiden med så ar jag tacksamt emot alla tips :)

Kram så länge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ett miljöombyte ger så mycket. Det behöver heller inte vara långt borta, för mig räcker det med ca 40 min. Här bor nämligen än vän. Jag är väldigt tacksam att ha henne i mitt liv för hon ser när jag inte mår bra men gör även något åt det. Nu senast så erbjöd hon mig att bo ett tag hos henne så att jag skulle slippa vara själv med alla tankar. Jag har bott hos henne sen i fredags och det har gett mig ro något jag inte upplever särskilt ofta. Hon har känt mig kortast tid men är en närmare vän än många jag känt mycket längre. Det är verkligen något att vara tacksam för!
"The best kind of people are the ones that come into your life, and make you see the sun where you once saw clouds. The people that believe in you so much you start to believe in you too. The people that love you simply for beeing you. The once in a lifetime kind of people"

Likes

Comments

Tabata är ett grymt sätt att träningssätt enligt mitt tycke. Jag har tidigare främst använt Tabata i ett pulshöjande syfte. Kanske ska förklara vad det är :) Tabata är när man jobbar i 20s och vilar 10s och sen upprepar det 8 gånger.
Som jag nämnde har jag tidigare använt den här sorts intervallträning i pulshöjande övningar men har insett att det fungerar lika bra med styrketräning.
Så dagens pass var Tabata 😊 och mina övningar var:

•Rumplyft på bräda med boll
•Sittande rodd
•Enarms rodd
•Latsdrag stång
•Latsdrag med handtag
•Bicepscurls
•Tricepspress
• sen två magövningar som jag inte har ett bra namn på😄 men du gör indrag med benen utifrån en "hängande" position.

Fördelen med den här typen av intervallträning är att tiden går väldigt fort och du behöver inte räkna repitioner!
Efter att jag hade tränat själv så var det dags att ha pass..började med spinning och jag börjar tycka mer och mer om spinning, effektiv träning på kort tid.

Nu är det snart dags för sängen..klockan ringer tidigt imorgon!


Likes

Comments

Om jag hade vetat hur beslutet att väga mig hade fått mig att må dagarna efter så hade jag inte gjort det. Jag har kastats tillbaka där jag var för ett år sedan, jag har ifrågasatt allt jag gör, kritiserat mina matval och kritiserat mig själv. Jag har gråtit, jag har varit arg på mig själv och främst på min kropp. Jag har känt mig fruktansvärt misslyckad. I tre dagar var allt mörkt det var en tung känsla som var med mig hela tiden, det är lite lättare nu men känslorna och frågorna finns fortfarande där. Jag har funderat på vad jag gör för fel, vad det är för fel som gör att jag väger så här mycket, jag förstår verkligen inte. Det som gör mig riktigt stressad är att jag kommer att behöva operera min fot och då ska jag hoppa runt på kryckor i 6 veckor, vad kommer hända då? För tydligen så måste jag träna 6 dagar i veckan och sköta min kost supernoga för annars händer det här.


Likes

Comments

Jag trodde att jag var redo, redo att ställa mig på vågen. Jag har inte vägt mig på över ett år, det gav mig ångest att väga mig så jag slutade. Men så bestämde jag mig att det var dags att möta den, dels för att jag troligen kommer att behöva operera min fot och då behöver jag veta min vikt och dels för att jag var nyfiken. På mitt gym så finns det en våg som inte bara väger utan även tar reda på fettprocent m.m. (ja jag vet inte hur tillförlitlig den är) så idag vägde jag mig. Resultatet var enligt mig katastrof, vikten var mer än vad jag trodde men det var det minsta problemet, det värsta var fettprocenten, den var RIKTIGT dålig. Den var ca 5% högre än för ett år sedan och då jag nu är mycket mer vältränad än jag var då så får jag det inte att gå ihop. Hur kan jag ha betydligt mycket mer muskler på min kropp men ändå ett så pass högt fettprocent, jag fattar det inte. Jag vet att det är kosten, inte att jag äter onyttigt, jag funderar på om jag äter för lite med tanke på hur jag tränar, eller för sällan.

Så det är tankarna jag har haft sen dess och ÅNGEST deluxe vilket inte är oväntat. Jag vill ha ett kostschema men vet inte riktigt var jag ska vända mig, det är ju tydligt att jag inte kan göra det själv. För att förtydliga så vill jag inte ha ett kostschema där jag måste räkna kalorier, det har jag gjort förut och det gick inte så bra, jag vill heller inte gå på någon svältdiet utan, helt enkelt äta rätt efter hur jag tränar. 

Så om någon läser det här och har tips tar jag gladeligen emot de.


Likes

Comments

​Ja så är det faktiskt, för på måndagar är jag med i en pt-grupp dvs vi är sju stycken som tränar tillsammans med en personlig tränare. Vi är en blandad grupp med olika förmågor och styrkor men vi har så himla roligt varje måndag. Vi tränar allt från styrketräning till kondition i blandade former, med det gemensamma att svetten rinner när timmen är över. Det blir en hel del skratt också :)

Så det är mitt skäl till att jag älskar måndagar..bästa starten på veckan!!

Idag var inget undantag, boxning stod på schemat och det var hur kul som helst och ja jag var SVETTIG när vi var klara vilket är väldigt viktigt för mig. Det är så träning ska vara anser jag, blir jag inte riktigt svettig så är det inte ett bra pass. Träningsvärk är också väldigt viktigt, det ska kännas dagen efter att man faktiskt tog i annars blir jag besviken haha. Men så är det jag älskar faktiskt träningsvärk.

Nu ska jag mysa lite i soffan för det är jag värd!!


Likes

Comments

Ångest lever jag med. Den finns med mig i någon form varje dag, oftast i de negativa tankar jag har om mig själv.  Mina tankar kretsar väldigt mycket kring mat, vad och hur mycket jag äter, får dåligt samvete om jag inte äter bra. Jag har en bild av hur jag borde se ut i och med att jag tränar som jag gör, jag vill ha en mage utan fett och ja lite magrutor skulle inte vara fel. Jag känner mig misslyckad då jag inte ser ut så. Jag BORDE ha en mer tight kropp än vad jag har, alltså är det i maten det brister. Det här tänker jag på varje dag VARJE dag.  Det här är min ätstörning, den har jag levt med i drygt ett år. Mina tankar är min ätstörning dvs jag kan äta onyttigt men aldrig utan att ångesten dyker upp, aldrig utan att jag tycker att jag är dålig. Det syns inte på mig och det gör att det är väldigt få som vet hur jag egentligen mår.

Det har blivit bättre men ångesten är kvar. Jag vill ha kontroll men samtidigt vet jag att det är det är precis vad ätstörningen handlar om. Om jag inte har kontroll hur kan jag då nå dit jag vill? 

Tänk om det fanns en av och på knapp för tankarna..livet skulle vara så mycket lättare då..


Likes

Comments

Igår var det Valborg och här i Uppsala är det för många lika stort om inte större än julafton, nyårsafton och midsommarafton. För mig har det aldrig varit en viktig dag, det kan vara roligt att umgås och grilla om vädret tillåter men jag kan lika gärna vara hemma och ta det lugnt. För mig så handlar det om att jag inte dricker särskilt mycket och undviker gärna situationer där alkohol finns med i bilden. Jag ser inte tjusningen i att dricka alkohol en hel dag.

Jag tillbringade Valborg hemma, fixade här hemma och tog det lugnt och njöt av att jag var ledig. Jag gjorde inget speciellt för att det var Valborg. Jag ser inte det som något konstigt men jag vet att många skulle tycka att det är jättekonstigt. Samma personer har kommenterat att jag inte dricker och ifrågasatt detta. De har fått mig att känna att jag är annorlunda och i deras ögon är det inte ok.
Men som tur för mig så har jag funnit andra, personer som får mig att må bra och känna att jag är bra så som jag är. Jag behöver inte vara på ett visst sätt för att de ska tycka om mig. Det är dessa personer som jag väljer att tillbringa min tid med.

Imorgon är det en ny vecka och tidig morgon och därför måste jag nu gå och lägga mig!
Godnatt

Likes

Comments

Äntligen fredag och äntligen ledig helg👌👌
Dagen startade med jobb och sen en liten photoshoot på gymmet..haha låter roligare än det var. Blev fotad för gymmets hemsida och jag tycker verkligen inte om att fotas men men nu är det gjort och hoppas på ett hyfsat resultat!
Imorgon är det Valborg och för första gången på väldigt många år så är jag ledig men har trots det inga planer. Valborg för mig är inte särskilt viktigt. Men ledig helg känns himla bra i alla fall :)
Men till alla er som faktiskt firar Valborg så hoppas jag att ni får en riktigt bra dag!!
Ha en grym fredag alla!

Likes

Comments

Jag är mitt uppe (eller två veckor in ) i en sockerutmaning, i 66 dagar undviker jag allt vitt socker och även sötningsmedel så gott det går. Varför just 66 dagar..jo för att det finns forskning som visar att i genomsnitt så tar det just 66 dagar att förändra en vana. Sen är detta en utmaning som mitt gym har och jag hoppade på :)
Jag ville utmana även om jag försöker hålla mig borta från socker vanligtvis. Jag vill bli av med känslan att bara för att det är helg så ska man unna sig nåt. Det är också intressant att se hur det kommer kännas efter de här 66 dagarna. Intressant att se vad som händer i kroppen. Sen lär jag mig att titta och "förstå" innehållsförteckning på det jag köper!
Det har hittills gått bra..självklart kan jag bli sugen ibland men inte så farligt som jag från början trodde. Jobbigast var i torsdags när jag kommer hem till min bror och det står en julmust framme, ja jag vet det är april men det spelade ingen roll för jag ÄLSKAR julmust!!
Vi har alla våra svagheter 😄😄

Likes

Comments