Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänk att jag har bott här i snart 1 och ett halvt år. Det är helt sjukt.

Likes

Comments

Halleluja för det är fredag!! Inget tänkande på geokemi på hela två dagar, sååå skönt!

Dagen började sådär då jag kände mig lite ur kängorna så jag hoppade över föreläsningen på förmiddag men pallrade mig till skolan efter lunch för att göra klart en uppgift. Sådan lättnad det var att skicka in den. Har hatat på den så mycket haha.

På kvällen gav jag som förslag till min snygga pojkvän (ja, ni ser väl på bilden?!) att vi skulle äta på den ganska nya göteburgare-restaurangen som har öppnat ett kvarter bort. Den nya är helt vegansk och som ni hör på namnet så serveras det bara burgare.
Allt på menyn har kvinnonamn och vi båda valde en Anna-Karin som var en dubbelburgare med ost, inlagd gurka, dressing, tomat och sallad. Vi köpte även in två förrätter där den ena var lökringar med en barbecuesås och den andra var ett grillspett med lök, svamp och tofu som serverades med hummus. Överlag så var det gott men jag blev inte helt mindblow. Jag skulle nog valt utan osten på burgaren men själva burgaren var supergod så jag är ändå nöjd!

Nu ska jag och Filip mysa ner oss i soffan och kolla på Bad Moms eftersom han har inte sett den och jag vill kunna se Bad Moms 2 snart :)
Ha en fin fredag!

Likes

Comments

Glad Lucia på er!

Dagen till ära så hade jag, Bea och Malin bestämt oss att baka lite. Förra året hade vi också ett julbak så det skulle vara kul om det kunde bli en tradition. I år bestämde vi oss för att baka en lussebulle med fyllning, butternut cups och pepparkakskolor. Lussebullarna var lite saftigare än vanliga lussekatter för att de hade lite extra ingredienser plus fyllningen som verkligen var pricket över i:et. Jag tyckte de blev de absolut godast! Pepparkakskolorna gjorde jag och Filip förra året så de visste jag att de skulle bli bra men förra året gjorde vi även en sats med lakritssmak och det borde vi ha gjort nu också för de var verkligen supergoda, gillade de bättre än dem med pepparkakssmak. På sista plats kommer nutbutter cupsen vilket var chockerande då jag älskar både choklad och jordnötssmör vilket är princip hela receptet haha. Missförstå mig inte, de var goda men av de tre så kommer den tyvärr på sista plats.

Men nu ska ni få recepten så ni också kan bjuda på dessa till nära och kära!


Lussebullar med julig fyllning

50 g mjölkfritt margarin

5 dl mandelmjölk

1 g saffran, mald

1 paket jäst för söta degar

1 dl naturell soyghurt

1 1/2 dl vit sirap

1/2 tsk salt

13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt

6 msk socker

1 1/2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

8 hackade mandlar

Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm vätskan tills det blir fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke. Häll över degvätskan och tillsätt salt, soyghurt, sirap och saffran. Blanda tills jästen löst sig. Tillsätt först 12 dl mjöl, blanda gärna med degkrokarna på en elvisp eller i en matberedare. Häll i resten av mjölet tills det blir en smidig deg som lossnar från kanterna. Jäs degen under en bakduk i ca 40 min. Gör fyllningen under tiden degen jäser genom att blanda alla ingredienser till den i en skål. När degen jäst klart, knåda den på ett mjölat bakbord och baka ut 30 till 35 runda bullar. Gör en grop i varje bulle och fyll den med lite av fyllningen. Jäs bullarna under bakduk i 25 min. Grädda dem i mitten av ugnen i 225 grader i 8 - 10 min. (Recept från maggiesskafferi.se)


Pepparkakskola

2,5 dl kokosolja

3 dl kokossocker

1 dl agavesirap

1,5 dl kokosgrädde (Bara det vita, gräddiga, inget av det vattniga), Eko

1 tsk vaniljpulver

4 msk kakao

0,5 krm salt

1 tsk pepparkakskrydda

Smält kokosoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg med övriga ingredienser och rör om ordentligt. Låt småkoka under omrörning i ca 25-35 minuter.
Jag gjorde kulprovet, alltså droppade lite av smeten mot slutet i kallt vatten och ser om kolan håller ihop. Då är kolan klar. Häll upp i smörpapperklädd form. Låt svalna och stelna till. Skär sedan upp i lagom stora bitar! Är man lite pysslig och har tid kan man slå in kolabitarna i smörpapper med snöre runt om. Annars förvaras de i en glasburk med smörpapper emellan i kylen. (Recept från kurera.se)


Butternut cups

100g vegansk mörk cholkad

100g vegansk ljus choklad

1 dl jordnötssmör, fast

4 msk kokosflingor

1 krm salt ( Bara om jordnötssmöret är osaltat, inte annars.)

Hasselnötter till garnering, hackade

8-10 små muffinsformar

Smält den ljusa chokladen i en skål i micron eller i vattenbad. Häll den i 8 - 10 små muffinsformar. Ställ in i frysen i 10 min. Blanda jordnörssmöret med kokosflingorna och ev salt. Ta ut muffinsformarna ur frysen och fyll dem med jordnötssmörsblandningen. Smält den mörka chokladen. Häll den i muffinsformarna och garnera med hackade hasselnötter. In i frysen i ca 30 min. Förvara kakorna i kylen. (Recept från maggiesskafferi.se)

Likes

Comments

​Time to be cheesy!

Idag firar jag och Filip att vi har varit tillsammans i hela ett år. Otroligt hur fort det har gått även fast ett år låter lite, kommer inte ihåg mitt liv utan honom liksom. Han är verkligen det bästa som har hänt mig och jag är så otroligt glad över att jag får dela mitt liv med honom.  ♥

Så när min drömprins steg innanför ytterdörren idag hade han självklart en bunt med röda rosor med sig. Sedan bjöd han ut mig på bio då vi såg den nyaste Thor filmen. Jag tyckte den var ganska bra, kanske lite rörig ibland men den hade mer humor i sig än de andra och de gillar jag. 

Likes

Comments

Hej och glad tisdag på er!

Vi har faktiskt haft snö här de senaste tre dagarna vilket har varit fantastiskt. Det blir verkligen ett helt annat landskap med snön. Älskar hur det knarrar under skorna, den friska luften och hur allting blir lite ljusare. Det gör också så att julkänslan blir starkare vilket alltid är ett plus. Tyvärr kommer nog allt försvinna imorgon för det ska regna och bli en massa plusgrader men tills dess får jag njuta!

Eftersom jag är van med mycket snö och tycker inte det är en riktig vinter utan det så ska det bli skönt att åka hem till Dalarna. Jag åker om ca en vecka och jag är väldigt taggad på att träffa familj, vänner, husdjuren och såklart snön. Jag kanske även kan försöka få till ett åk i backarna i Romme Alpin innan jag vänder tillbaka till västkusten. Förra året åkte jag inte slalom en enda gång och det vill jag inte ska uppreda något mer år!

Från någonting roligt till någonting tråkigt. Jag går en kurs i geokemi just nu och det faller inte alls mig i smaken. Jag tycker det är ganska svårt och jag antar att det är dels därför jag tycker det är tråkigt men just nu vill jag bara att kursen ska vara över. Som tur är så är kursen kort så vi har ungefär en vecka kvar bara men det kommer nog bli att jag får plugga periodiska systemet över julen haha. Jag ska bli som Sheldon Cooper i the Big Bang Theory. ;)

Likes

Comments

En för evig vinnare när det kommer till frukost, lunch eller middag är vår hemmagjorda granola, helst i en smoothiebowl. Den här granolan är ett måste i vårt skafferi och tar oftast slut på en vecka hehe. Jag brukar inte kunna recept i huvudet utan är den som sitter med ansiktet i kokboken från första till sista steget men det här receptet har vi gjort så många gånger nu så det är som ett mantran.

Som sagt så passar det till en smoothiebowl men kan såklart användas till yoghurt eller mjölk och det som är så bra med den här granolan är att den är så mättande så man står sig länge!


Recept:

8 dl havregryn

2 dl solroskärnor

2 dl kokosflingor

2 hackade mandlar

1 tsk kardemumma

15 st dadlar

1 dl tahini

1 dl jordnötssmör

1 dl vatten

Såklart kan man modifiera receptet bäst man vill.


Ugnen ska stå på 160 °C.

Häll havregryn, solroskärnor, kokosflingor, mandlar och kardemumma i en bunke. Mixa dadlar, tahini, jordnötssmör och vatten så det blir en kletig massa. Blanda den kletiga massan med de torra ingredienserna, arbeta med händerna är bäst. Fördela granolan lika mellan två plåtar. Skicka in en av plåtarna i 9 minuter i ugnen. Efter 9 minuter vänd runt i granolan lite och låt den sedan stå i ugnen i ytterligare 9 minuter. Gör sedan samma sak med den andra plåten och volá så har du en god hemmagjord granola!

Hoppas ni kommer gilla den lika mycket som jag gör och hör gärna av er om ni gör granolan! :)


Likes

Comments

Hej hej!

Som sagt så gick jag och Kajsa på Jul på Liseberg igår. Kajsa har inte varit på Liseberg på många år så bara det var kul att hon fick se det igen och extra kul när det har förvandlats till ett vinterland. Jag skulle rekommendera alla att någon gång ta sig dit för det är verkligen supermysigt men om man har möjligheten att ta sig dit på en vardag så gör på guds skull det! Det var verkligen smockat med folk där och jag blir lite irriterad när jag inte kommer fram. Kajsa hade väldigt roligt åt det haha.

Jul på Liseberg har väldigt många stånd där de säljer allt möjligt från godis till tofflor. Det ser så mysigt och gulligt ut. Kajsa handlade på ett lakritsstånd och så köpte vi båda brända mandlar för att det är life.


Efter vi hade varit på Liseberg gick vi på lägenhetsrunda hos Filips kompisar och även hemma hos oss. Man bjuds på en drink hos den man är sen så åker man runt till alla som vill vara med. Det som var skönt är att 3/5 av lägenheterna som vi var hos är i samma område så att ta sig mellan lägenheterna tog inte så lång tid. Dock när vi skulle ta oss till lägenhet 4 så kom jag och Kajsa ifrån gänget och sen när vi väl skulle ta bussen till lägenheten så missa vi hållplatsen och kom på det ca 5 hållplatser senare. Som tur var var det inte så långt dit så vi gick tillbaka men allt det här resulterade i att det tog ca 1 1/2 timme att ta sig dit haha.
Lägenhetsrunda slutade hos oss och vi fick många komplimanger om lägenheten vilket gjorde mig jätteglad!

Vi avslutade kvällen med utgång på Push men vi var inte där länge men det var ändå väldigt kul för det är så roligt att dansa. Mindre roligt är det att man ska behöva bli dränkt av drinkar på dansgolvet ...

Men med det sagt så önskar jag er alla en glad andra advent! Bara två veckor kvar till jul kompisar! :)

Likes

Comments

Hejsan hoppsan och så var det äntligen fredag!

Min kära vän Kajsa har kommit för att hälsa på mig under helgen vilket jag uppskattar väldigt mycket. Både hon och jag har en stark kärlek till allt som har med julen att göra och jag skulle kunna säga att temat för denna helg kommer bli just det, jul.

Så vad är bättre än att kickstarta julhelgen med att baka lussekatter?! Ännu har jag inte haft något julbak i år men det blev det ändring på idag då jag och Kajsa bakade veganska lussekatter. Receptet tog vi från ICAs hemsida och var följande:

50 g färsk jäst
175 g mjölkfritt margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mandeldryck
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl

Till garnering:
mjölkfritt margarin
russin

De blev goda och smakade som ”vanliga” lussekatter så byt gärna ut de mot de veganska för att göra världen lite bättre <3

Imorgon får ni följa med när vi tar oss an Jul på Liseberg!

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Likes

Comments

Hej hej mina vänner!

I söndags tyckte jag att efter en veckas tentaplugg så var jag värd en tidig julklapp. Jag köpte saker som jag faktiskt har saknat i min sminkväska så det var inga överflödiga köp vilket är något jag strävar efter att undvika.

Jag har hittat en hemsida som heter iHerb som jag bara älskar. Bra priser för en student som mig själv och de går sjukt fort för dem att skicka paket från andra sidan Atlanten. Jag köpte alltså 10 stycken produkter och betala under 500 kr så det är väldigt prisvärt och jag fick paketet tre dagar efter beställning.

90% av produkterna är från Elf och jag köper deras produkter för att jag vet att de är veganska och att de inte testar på djur, vilket är krav för mig, samtidigt som att det inte svider allt för mycket i plånboken efter ett Elf-köp. Såklart tycker jag också att deras produkter är bra annars skulle jag inte köpa det oavsett om de uppfyllde kriterierna. Det finns garanterat bättre produkter därute men för tillfället duger de fint.


Så jag har faktiskt inte haft en enda ögonskugga i min ägo på några månader vilket är tråkigt när jag ska på tillställningar och mitt smink inte är något speciellt alls. Man vill ju vara lite extra när det är fest, eller hur?

Iallafall så köpte jag den här paletten då jag gillar färgerna för att de är ganska naturliga och kan matchas med mycket. Perfekt också att de flesta nyanserna har en matt och en glittrig variant!

Så min bronzer tog slut för ett tag sen då det pyttelilla jag hade kvar gick sönder och försvann ner i handfatet. Hatar när det händer, sådant slöseri.

Jag köpte faktiskt en annan bronzer från Elf någon vecka efter det men tycker den är lite för skimrande för att användas till contouring så valde att köpa en ny.

Det här bronzern från Elf och det är den varma varianten. Tror definitivt den här kommer användas dagligen.

Concealer hade jag ingen heller och jag får inte min skönhetssömn varje natt = saker behöver döljas.

Den här concealern går i färgen Fair och har även en highlighter som är Glow. Har aldrig provat en liquid highlighter så det ska bli spännande!

Den foundation jag har är en stick-foundation och lite för ljus får mig så jag ville prova något annat. På hemsidan kunde jag inte se vilken färg jag skulle ha (det negativa med att köpa via internet) så jag valde båda då jag tänkte att jag kunde använda de säsongsvis eller blanda de tillsammans till den färgen jag vill ha. Den ljusare av dem heter Natural och den mörkare Tan.

Sen till borstar! Eftersom jag inte har haft någon ögonskugga har jag inte heller haft någon borste till det så det behövdes också. Från vänster har vi en ögonskuggsborste, de två i mitten är för blend vilket är viktigt för att få en bra sminkning (ja, jag har sett många youtube-videos) och den sista är för foundation. Foundationborsten är från Ecotools och är av förnybar bambu, massa tummar upp!

Jag hoppas ni tyckte om min lilla smink haul och förlåt för dåligt ljus i bilderna men hittade inget bättre ställe i lägenheten och när det naturliga ljuset är framme är jag i skolan. Lite tråkigt att man går till skolan när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt också. Snälla kan Göteborg få snö så det blir lite ljusare!

Ha en bra dag! :)

Likes

Comments