En stor favorit som går hem hos de flesta! De någon timme att göra, men det är dem definitivt värda!
Receptet ger ca 20 kakor

Ingredienser
Kakor
150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
3 dl vetemjöl
2 krm kanel
100 g grovt hackad choklad
Topping
100 g mörk choklad
hackade mandlar
strössel

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
2. Mixa margarin och råsocker i en matberedare tills sockret lösts sig.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål, rör sedan ner margarin och sockerblandningen.
4. Rulla degen till 20 bollar och platta ut de på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda 10-15 minuter och låt sedan kakorna svalna på galler.
6. Smält mörk choklad och ringla det över kakorna. Toppa med valfri topping och chokladen stelna innan servering.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vegansk chiajuice! Sjukt kul att testa och smaken Jordgubb och Granatäpple var riktigt god!..konsistensen är ju lite annorlunda dock.. Skulle iallafall tipsa om dessa om du behöver ett snabbt mellanmål "on the go" ;)

Likes

Comments

Såhär ser dagens mellis ut! Nyttigt och hur gott som helst!

Ingredienser
Gröt
1-2 dl havregryn
2-4 dl vatten
1 krm vaniljpulver
1 msk chiafrön
Chokladsås
2 msk kakaopulver
varmt (kokande vatten)
Topping
banan
riven kokos

Gör såhär
1. Gröt: Koka havregryn tillsammans med vatten, vaniljpulver och chiafrön, häll sedan upp i en skål.
2. Chokladsås: Häll 2 msk kakopulver i en mugg, tillsätt kokande vatten tills du fått önskad konsistens.
3. Toppa gröten med chokladsås, banan och riven kokos.

Likes

Comments

Perfekt mellis, eller varför inte unna dig till frukost?

Ingredienser
2-4 bananer
1 krm vaniljpulver
2 msk valfri vätska

Gör såhär
Mixa allt i en stark matbredare, ha tålamod och rör om då och då vid behov. Skopa upp i en skål och toppa med valfria toppings. Jag valde idag att toppa med kokoschip och torkade fikon.

Likes

Comments

Dagens mellis blir en fruktsallad gjord på banan, apelsin, vindruvor, torkade fikon och kokoschips. Yummie!

Likes

Comments

Krämig avokadopasta för alla avokadoälskare där ute! Tar under halvtimmen att tillaga.
Receptet ger 2-4 portioner

Ingredienser
3 vitlöksklyftor
300 gram pasta
3 avokados
1 dl havregrädde, alt. havredryck
1 dl persilja, medelhårt packad
salt och peppar
vegansk parmesanost

Gör såhär
1. Salta och pressa vitlök i pastavattnet, koka därefter pastan enligt anvisning.
2. Gröp ur avokadorna och mixa de tillsammans med persilja och havregrädde, tillsätt salt och peppar efter smak.
3. När pastan är klar häller du av pastavattnet och rör ner avokadokrämen.
4. Toppa eventuellt med ytterligare färsk persilja och riv över vegansk parmesanost vid servering.




Likes

Comments

Ingredienser
Chokladsås
3 msk kokosolja
3 msk kakao
2 krm salt
2 krm vaniljpulver
3 msk agave eller lönnsirap (ljus sirap funkar också!)
Fyllning
1 dl pumpakärnor
1 dl cashewnötter
1 dl kokoschips
Topping
3 msk blåbär
2 msk kokoschips
1 tsm chiliflakes
1 nypa flingsalt

Gör såhär
1. Klä en brödform i bakplåtspapper
2. Smält kokosoljan i en kastrull.
3. Dra kastrullen från plattan. Rör ner kakao, salt, vaniljpulver och sirap.
4. Tillsätt pumpakärnor, cashewnötter och kokoschips. Rör om så chokladen är jämt fördelad.
5. Häll i brödformen och toppa med blåbär, kokoschips, chiliflakes och flingsalt.
6. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Skär sedan i lagom stora bitar och servera!


Likes

Comments

Ingredienser
175 g mjölkfritt margarin
2 msk ljus sirap
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havre/sojagrädde

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader celcius.
2. Smörj och bröa en form med ströbröd, alternativt riven kokos.
3. Smält margarinet och rör i sirap och grädde
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
5. Häll i margarinblandningen i bunken och rör om
6. Grädda i ugen i ca 20 minuter. Servera med havreglass/sojagrädde och bär!

Likes

Comments