Vi startar igång tema veckan med en god och somrig lunch. Jag tänkte då bjuda på ett recept på en väldigt god sallad som kommer ur en av Heston Blumenthals kokböcker, "Heston Blumenthal at Home". Jag har gjort några få ändringar i receptet, jag har minskat mängden senap som är i vinägretten och jag bytte även ut parmaskinkan till strimlad kalkon så man skulle hålla sig mätt längre.

Persika och ruccola sallad med vinägrett

Vinägretten;

40g vitvins vinäger

30g dijonsenap

120g nötig olja t.ex. hasselnötsolja

salt

Vispa vinägern med senapen väl, häll långsamt ner olja medans man fortsätter vispa. När den är klar salta lätt efter smak. Den håller i kylen i några veckor om det blir något över.

Persikosalladen

25g Balsamvinäger

Önskad mängd strimlad kalkon

2 st persikor

ca 200g ruccola

Havssalt och svartpeppar

Valfri lagrad hårdost t.ex. parmesanost

Häll balsamvinägern i en liten stekpanna, låt koka på medelvärme tills vinägern har fått en siraps konsistens. Låt svalna. Detta steg kan man hoppa över om man har en krämig balsam vinäger hemma.

Halvera persikorna, ta bort kärnan och skär i smala klyftor, vill man att dem ska vara mindre kan man halvera klyftorna.

Stek kalkonen i en stekpanna med hög värme, salta och peppra.

Häll vinägretten över ruccolan, salta och peppra. Ha sedan i persikan och blanda väl men försiktig, vi vill inte att persiko bitarna ska gå sönder. Riv osten i stora bitar som på bilden nedan. Servare med balsamvinägern och kalkon.


​Hoppas ni provar denna sallad, den är väldigt god.

Imorgon kommer ett recept på pulled pork med coleslaw.

~E​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments