Passet idag var på det stora hela ganska bra, det är dagar som denna som man märker att man faktiskt har en unghäst som kan gå från att vara superfin den ena dan till att vara stel och stretig den andra.

Började redan i traven att försöka få henne att ta lika mycket stöd på båda tyglarna och inte "hänga" sig i en av dem, detta gick bara bättre och bättre under passets gång!
Under framridningen har jag fått strängt förbud av tränarYlva att inte rida på några böjda spår alls då det blir alldeles för jobbigt för Holly när hon inte är uppvärmd. Jobbar därför mycket innanför spåret och att vända rätt upp på medellinjen, mycket tempoväxlingar och övergångar. Något som så småningom kommer ge en stark, stabil och grundriden häst. Man får aldrig glömma att det inte finns några genvägar när det kommer till ridningen, så antingen ska man göra det bra, eller inte alls!

Det blev ingen galopp idag, eftersom att hon vaccinerades i måndags så ska hon ta det lugnt dagarna efteråt. Imorgon står vila på schemat, inte det mest optimala eftersom vi ska träna för Ylva på fredag men jag hinner tyvärr inte med både att ha hoppträning på kvällen och henne. Ibland önskar man att dygnets timmar var längre..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Dehär med första inlägget har jag alltid tyckt varit svårt, men jag kör helt enkelt på som vanligt från början.

Först av allt vill jag påpeka att jag har denna blogg endast för mig själv och min egen skull, då jag vill kunna titta tillbaka när jag vill på min och Hollys resa och allt därtill. Jag är för nuvarande endast fodervärd på Holly och har vart i snart 4 månader, förhoppningsvis står mamma som ägare så snart som möjligt. Så vi får hoppas att allt går så smidigt och fort som möjligt med köpet eftersom jag känner att både jag och Holiday trivs så himla bra med varandra!


Lite kan jag faktiskt erkänna att jag saknar snön och kylan, jag tycker det är tusen gånger bättre än att få in hästen helt lerinpackad varje dag..

Likes

Comments