Vi hade konsert idag! I Kungsholms-kyrkan på Kungsholmen. Vi hade den tillsammans med en stor kör på typ 200 pers (alla var vuxna). Okej från början.

Igår (torsdag) hade vi rep i aulan tillsammans med den stora kören. Det var då vi först träffade dem. Ingen var speciellt imponerad efter det, om man ska uttrycka det snällt. Eller om man inte behöver, de sjöng hemskt. Vi, som är typ 55 år yngre än dem sjöng mycket bättre än dem. Tony (vår musiklärare) verkade va skitirriterad o han ba hela tiden: o så gör vi si, o så gör vi så, varje gång lite mer irriterad. Hade det där varit vi en måndag hade vi blivit utskällda och typ inte få komma tillbaka till musiklektionen på en vecka tills han återhämtat sig.

På själva konsertdagen gick jag och några andra hem till mi kompis. Vi har nästan som en liten tradition att alltid äta pasta och falukorv innan konsert och den traditionen ska inte få brytas, vi åt falukorv.

Bussen var sen och vi kom ca 7 min sent men det gjorde inget för de andra hade inte sjungit upp än. Vi kom in, hängde av oss kläder och bara ställde oss i kören så diskret som möjligt. Vi sjöng upp och repade alla sånger. Vi hade tydligen också en orera-sångare som tydligen skulle vara med och sjunga lite. Han var duktig.

Efter repetitionen gick jag ut och mötte pappa vid 7-11. Vi åt en muffin och pratade lite om konserten o så:)).

Konserten började kl 19.30 0och kl 19.25 satt jag på en stol och väntade på att Tony skulle säga sitt tal alla i kören nästan kan utantill nu. Att han slutat prata var vår signal för att ställa oss upp och vara beredda på intåg.

När vi kommit fram sjöng vi "Bered en väg för herran"följt av "Dotter Sion". Sen gick vi tillbaka och satte oss på våra stolar igen. Den stora kör sjöng 3 eller 4 låtar (jag räknade inte) och solisten sjöng nån låt också. Sen ställde vi oss upp och gick in till förspelet av "Ala nanita Nana". Vi sjöng den och 2 låtar till: "I juletid" och Hugo Hammarströms variation av "Jul jul strålande jul" medan den stora kören satt ned och lyssnade.

Vi sjöng fler låtar men jag tror inte det är så kul att läsa och jag tröttnar bara när jag skriver det, men efter konserten gick jag hem med pappa och han sa att vi var mycket bättre än den stora kören på riktigt. Den andra kören sjöng falskt och träffade inte en ända ton typ. Pappa var besviken.

Det var min upplevelse av vår julkonsert 2017 i år6. ---> en bild från när vi och år9 hade konsert i storkyrkan!

Hejdå, jag åtkommer snart!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som jag sagt förut så tränar jag gymnastik 4 dagar i veckan och igår (26/11) tävlade jag och mitt lag "Tyresö trupp-cup". Det är inte en så stor tävling och den värkar väl löjlig för alla som tävla rc3 samtidigt men det var superkul och vi kämpade superbra med alla nya svårigheter!

Om det är någon som inte förstod det så tränar jag truppgymnastik och då tävlar man i tre grenar: trampett, tumbling och fristående. Trampett är när man hoppar på en slags studsmatta och gör volter. Tumbling är när man gör olika slags längor på ett studsigt golv. Fristående är en dans. Vi vann guld i både trampett och tumbling och kom trea (brons) i fristående. Det var hård konkurrens och ingen hade förväntat sig så bra vinster men detgick ju såpass bra och jag är superstolt över hela mitt lag!

Vi hade många nya svårigheter och det var jättekul att tävla på! Jag tävlade på 540 skruv på trampett och sträckt salto samt handvolt frivolt på tumbling. Sen hade vi hjulning flickis (stav) och leg-up i friståendet.

Till en helt annan sak nu. Min klass har konsert på fredag med jag tror Stockholms körförbund! Riktigt kul att på sjunga tillsammans med så många vuxna röster och snälla människor. Jag kan inte alla låter än (hehe), men jag får sitta och öve hemma lite med min usla inspelning på låtar.

Ha det bra så ses vi förhoppningsvis snart!

Likes

Comments

Jag heter Elin.

Eftersom ingen kommer läsa min blogg så kanske jag inte behöver presentera mig mer än så? Jag hittade bara den här sidan när flera kändisar sa att de hade blogg här och det värkar väl kul? Jag skrev dagbok när jag var typ 8, sen har jag inte gjort mer. Om det nu skulle vara någon som läser, faktiskt är lite intresserad av mitt liv, fortsätt läsa plz. Behöver något som kan typ uppmuntra mej? Aja jag heter Elin.

PÅ min fritid älskar jag att träna gymnastik, jag älskar att hänga med kompisar. Jag går i sjätte-klass i en skola i Stockholm som heter Adolf Fredriks Musikklasser. Där sjunger man i kör; har musik varje dag. Vi har konserter några gånger per termin.

Tillbaka till gymnastik. Jag har tränat gymnastik sen jag var ungefär 6 år. Jag tror att jag började ettan när jag började. Då var jag inte så bra... Men nu tränar jag 4 ggr i veckan och tävlar typ 2 ggr per termin. Jag lever för sporten! Kanske för att det varit en så stor del av mitt liv och jag inte kan sluta, men också för att jag behöver något som kan få mig att tänka på annat. Då är gymnastik bra för där ska man tänka på mycket annat, eller?

Det var iallafall lite av mit liv och jag hoppas du som läser tyckte om det:) jag återkommer med lifeupdate på tävlingen vi tävlar ikväll:) ha de bra<33

Likes

Comments