Allmänt

Denna vecka började praktiken, jag fick äntligen tag på ett målarföretag i Uppsala. Långt och åka och det är tidiga morgnar, går upp ca 05:10 varje morgon för att hinna med att packa med sig frukost, matlåda och sen någonstans försöka vakna till liv så tidigt på morgonen. Jag ska fortsätta att försöka leta efter något mer i närheten då det tar extremt mycket extra tid för mig att kunna åka till stallet och så. Kommer hem ca 17 varje dag. Det är anledningen till att jag inte varit aktiv här, har inte alls haft lusten för jag har kommit hem och däckat varje dag från jobbet. Min plan är att kunna jobba där på jullovet för att kunna få in lite extra pengar. Så ca 6 veckor kommer jag att gå upp 05:10 varje morgon, inte tagg på det överhuvudtaget. Men jag ska fortsätta jaga tills någon vill ta emot mig för praktikplats, känns extremt långt och extremt mycket tid för att jag ska kunna ta mig till praktiken.

Svullnaden har gått ner för Czardasz och han är fullt igång igen. Känns skönt att det inte var något allvarligt, imorgon planeras det hoppträning trots en vääääldigt sliten Elin. Man blir väl van efter ett tag men fan vad tufft det är att gå upp så tidigt för att sen sluta 15:30 för att sen sätta sig i bilen i ca 45-50 minuter i bil. Jag får nog käka ordentlig frukost och sen en Nocco för att kunna vakna till liv.. haha! :)

Hur är det med er alla?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Czardasz

Heeej på er! Hur är det med er sockertoppar? (awkward) Jaja, tell me. Hur är det efter denna vecka? Med mig är det väldigt bra, fick besked i torsdag att jag är HELT klar med matematik. Jag är godkänd efter 3 år av slit för att få mitt godkända betyg. Är otroligt lättad, och jag lyckades få mitt godkända betyg innan jullovet. En punkt klar i mitt liv, nu ska jag få mitt körkort också sen är nästan hela mitt liv komplett. Man börjar ju knyta ihop säcken med ouppklarade saker, känns otroligt skönt.

Mindre skönt är att Czardasz kom in med ett svullet bakben när stallet tog in i eftermiddags. Troligen för att han florerar runt med sina konster i hagen och sen är det kallt, minusgrader ... = knölig hage = svullna ben. Oftast brukar det vara båda bakbenen i detta fall som är svullna med det var bara ett ben denna gång. Han har ju stått nu i tre dagar och han börjar komma upp i väldigt bra kondition samtidigt som han har en helt annan energi nu än vad han hade förra vintern till exempel. Vi ska röra på honom imorgon och se hur han ser ut, han är inte halt men svullen i bakbenet. Nåväl, tror det inte är någon större fara! :)

Är hos Tobias just nu i min ensamhet, ska spela lite Sims innan han kommer hem efter en konsert. Tänkte först bara kika in här och titta hur det är med er, har gjort en liten uppfräschning av bloggen också. Ska snart försöka få till en fotosession så jag får in nya bilder än dom tråkiga från förra hösten som ni alla redan sett tusen gånger.

Btw, har jag kollat om serien Vampire Diaries. Jag tittade på den typ 2013-2014 men sen tappade jag bort mig någonstans i säsong 6. Efter ca en månad har jag tittat igenom HELA vampire diaries från säsong 1 till 6, man blir helt uppslukad av den. Sen dreglar jag totalt över Ian Somerhalder som spelar Damon, guuuuuud vad snygg han är. Paul Wesley är inte så dum han heller kan jag säga, men Ian tog mitt hjärta sen säsong 1. Ni förstår nog inte lyckoruset när han och Elena blev tillsammans (spoiling). Jaaaaja, nu ska jag sätta igång Sims och tycka synd om min ensamhet!

Kram <3

Likes

Comments

Allmänt, Czardasz

Inom loppet av en natt har det kommit mer än 1 decimeter snö här i Enköping. Tobias fick pulsa genom snön till sin bil för plogbilarna hade inte kommit än. Rätt mysigt ändå, när minusgraderna är typ lagom när de är kanske som högst -5 så är det ändå helt okej, blir det emot -10 grader osv så är det svin kallt och då vill man bara lägga sig i ide hela vintern. Haha!

Igår fick Czardasz bita i de sura äpplet - Mördarpass! Satt ner i traven, jobbade honom så han var mjuk och avslappnad i båda varven. Galoppen i höger är hur fin som helst, vänster har han lite mer protester. Han flänger med huvudet och inser att jag verkligen hittar hans svagheter. Jobbade på volt och på den öppna delen så flyter han ut lite, han är helt ok mot sargen och andra delen av volten men på öppna delen skjutsade han på med mer fart i galoppen och där fick jag verkligen jobba livet ur mig för han inte skulle flyta iväg så. De är ingen skön känsla, ska verkligen jobba ordentligt för att få honom mjuk och fin. Upphöjda bommar och sånt där kul! Efter passet fick han massa morötter i krubban och han mumsa på sitt hö med en rätt nöjd blick trots att tyckte jag var skit jobbig. Kanske blir förlåten idag ;)
Han hade sina protester med att lyfta lite på rumpan och flänga med huvudet men envis som jag är så jobbade jag honom tills han var tillfreds med allt, saktade av och sen klappade i massor! :)

Hur började eran måndag?

Likes

Comments

Czardasz, Träning/Tävling, Allmänt

Ca 2 veckor sen på Alla helgona dagen när vi åt Tapas hemma hos Tobias mamma, de va såå gott!!

Middagen för ca 1 1/2 vecka sedan, alkoholfria cider hittade jag och mamma på Lidl. Dom var helt okej faktiskt :)

Och sen ett par avslutande bilder på Czardasz efter att han blev av med sin chinchilla päls i Söndags. Avslutande dagen med att släppa honom i ridhuset som den lyckliga individ han är :)

I tisdags så hoppade jag och Czardasz, en trekombinaion på diagonalen. Det gick hur bra som helst, tills Czardasz blev lite i sånt där läge att han "sover" och inte är riktigt framme. Då jag skulle ha puschat på honom lite med en smackning, men det slutade med att jag landade i oxern. HAHA! Ja ibland lyckas man. Efter det så var Czardasz lite njaa till allt så han försökte göra en tvärnit igen några gånger. Gick dock bra med mig, några blåmärken typ. Igår var det markarbete! Tre travbommar rakt framför spegeln på långsidan så att vi red emot spegeln. Sen nedanför dom var det tre travbommar på böjt spår och slutligen ett sockerbitshinder på kortsidan längst upp på ridhuset. Vi gjorde en sån enkel övning för en tjej i stallet Sara har nyss fått sin första häst och för hennes skull och häst gjorde vi det enkelt för att hästen inte är i full kondition och Sara inte känner hästen så mycket än så länge, vi tränade alltså tillsammans. Men ibland måste man ha en enkelt övning också! :)

Jag och Czardasz lekte runt övningen, fun fact är att jag insåg att jag ska börja sitta ner i traven till en början med stigbyglar. Mjuka upp honom, mig och sen för att hitta honom där han jobbar med bakbenen och hela kroppen. Det lönade sig när jag fattade galopp för då var han så fin, så fin! Dock i höger varv var han lite mer stretig och inte lika loss, men det ska jag jobba på. Vill ha honom fin i båda varven, såklart. Jag saktade även tvärt av till skritt för att se om han lyssnade vilket inte heller var några super problem men vill ha honom lite mer alert (?) typ på mina signaler jag ger. Gjorde det några gånger och då funkade det fint, ska jobba vidare på det så kommer han nog vara en pärla!


Likes

Comments

"Life doesn't always introduce you to the people you want to meet. Sometimes life puts you in touch with people you need to meet - to help you, to hurt you, to leave you.

And to gradually strengthen you into the person you were meant to become"