Ellies sovstunder. Så himla sköna!
Då har jag lite egentid. Kollar film, läser, sover, plockar, lyssnar podd.. Ja då har jag lite paus. Sen efter ett tag längtar jag lite tills hon ska vakna.. Då saknar jag henne. Älskade unge!

Idag valde jag att spendera sovstunden i soffan under filten och morden i Sandhamn på tvn. Och jag njuter till fullo!

Promenader kan jag gå när hon är vaken, hon är ju så himla nöjd i vagnen så de funkar fint. Så kan jag njuta av sovstunderna hemma istället' Perfekt!!

Idag går Joel på semester!! Whoho! 🙌💃
Tror nästan jag är mer taggad på att han går på semester än han själv 😅
Så mycket roligare att göra saker på dagarna när vi är alla tre. Och stugan, jag längtar till stugan 🙏

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I Måndags hade jag en hel förmiddag med min fina vän Evelina. Bästa Eve!
Vi pratar om allt, allt, allt. Båda släpper garden och stoltheten. Ingen är perfekt, ingen av oss målar upp någon bild som inte är sant. Och det är SÅ befriande. Så äkta och vi har så givande samtal på så vis.

Det är rätt sällsynt. Iallafall i min vänskapskrets. Eve och Joel, de är dom jag kan prata lite djupare med just nu. H och jag pratade om de här på en promenad. Att de som oftast blir massa dösnack när man umgås så många samtidigt som lever olika liv. Man har lite svårt att hitta något intressant gemensamt samtalsämne som alla får ut något av att prata om. För vi som ses i den här gruppen som jag pratar om är på helt olika platser i livet och har helt olika frågeställningar i livet. Tillexempel så är de svårt att prata om sambolivet med någon som inte är sambo eller aldrig har varit sambo med någon. Svårt att prata om ångest med någon som inte har en blekaste om vad de handlar om eller ens vill försöka förstå.
Även om mina äldsta barndomsvänner inte har barn så kan jag med flera av dom prata om hur man tänker och tror att de ska bli när man får barn och sen kan ju jag vara lite facit på mina frågor och ifrån mitt perspektiv och dela med mig av de.
Men då är de tankar och funderingar som man bollar med varandra. Ingen som pratar om något som de inte har svaret på eller inte har varit med om och upplevt.

Man kanske bara måste inse att man inte kan prata om allt med alla. Oavsett om de är barndomsvänner eller nyfunna vänner. Bara för att man varit vänner länge så behöver de inte betyda att man är de närmast och kan prata med om allt.

Jag har fått flera nya vänner efter skolan, i vuxen ålder. och idag är de flera av dom som jag står närmast. Människor förändras och de är inte något negativt. Behöver inte vara de iallafall.

Hannah och Amanda sa i sin podd att ibland när tjejer i det här fallet ändras när de träffar sin livs kärlek så pratar alla om de som att de är något negativt. Varför? Det behöver verkligen inte vara något negativt.
Jag kan säga utifrån egen erfarenhet att jag har förändrats sen jag träffade Joel men det är något positivt. Han har fått mig att bli den variation av mig själv som jag VILL vara, jag känner mig trygg och bekväm i hans sällskap.
När jag väljer att spendera mycket tid hemma. Med honom eller själv så är det mitt val. Jag har inte samma behov av att göra saker hela tiden. Vilket har gjort att jag är mer lugn som person. Inte lika uppstressad.

Vi har haft många djupa samtal om saker som jag alltid funderat över men som jag aldrig riktigt haft någon att prata om med. Förutom Eve såklart.
Jag har verkligen haft mina dalar emellanåt. Mått skit. Bara sovit. Och nu, i efterhand har håg förstått att det är ångest. Men i min närhet pratar ingen om psykisk ohälsa. De är liksom inget folk "har" eller iallafall inte pratat om. Vilket är väldigt synd.
I Joels familj pratar man istället rätt mycket om de. Dels för att flera av dem har erfaret det och dels för att de är intresserade. och då har jag likdom kommit in i det mer och mer. Tycker nu att de är intressant och tycker mycket på det själv. Vilket jag tycker om, jag får ut mer av livet på så vis. Så de är mitt val. Inte han som har hjärntvättat eller påverkat mig, Snarare hjälpt mig.

Joel är ingen kalas människa. Eller han tycker inte om stora folksamlingar. och i början var jag på honom hela tiden att han skulle följa med och blev ledsen när han inte ville. Men nu. Förstår jag honom. För när vi pratade om det så blev de ett litet wakeup call när han frågade mig vad jag egentligen tyckte.

Tycker du de är roligt med kalas? Nej.
Går du dit för din egen skulle eller för deras? Deras.
Tycker du mest om när de är 20 pers eller 5 pers på middag? 5 pers.
Går du ofta på saker för att du "måste" eller för att du "ska"? Japp. All the time.
Får du ut något av att sitta och "dö snacka" med folk du inte vanligtvis inte umgås med? Nej.
Trivs du i situationer där det är mycket ljud av höga röster och andra ljud? Jag har kommit på att jag absolut inte trivs. Tycker de är super jobbigt. Blir uppstressad och kan inte föra en konversation så då är jag hellre tyst. Vilket har fått mig att förstå att jag måste ändra bana på jobbfronten... (Mer om de senare.)

Jag åkskar lugn och ro. Uppskattar de ännu mer sen jag fick barn. Inte för att Ellie är speciellt högljudd men de är något som jag verkligen tänkt på.
Jag umgås hellre med kompisar i mindre grupper på 4-5 pers än 10 pers. Helst en åt gången, kanske två. De är optimalt och man kan alla prata och föra en bra och vettig konversation.
Sitter man 10pers vid ett bord så kan du ändå inte prata med alla samtidigt. Då blir de olika samtal i mindre grupper istället och man pratar i munnen på varandra. Nä, de går bort.

Det får mig att tänka på högtider. Då de ofta är mycket folk och högljutt. Jag skulle gärna fira tex jul i en fjällstuga, god enkelt mat, med myskläder och med endast närmsta familjen. Då skulle jag njuta. Och likadant med påsken och nyår. Simpelt är mitt nya jag.

Jag har helt enkelt förändras. Som Hannah och Amanda sa "Att förändras är rätt enkelt. Det svåra är att få alla runt omkring dig att förstå att du har förändras."
Sant. "Du älskar ju kalas och högtider" säger mamma. Ja, förut. Inte längre. Jag har förändrats.

Likes

Comments

Skrev sist att jag fått ny frisyr. Som jag Älskar.

Den nya kroppen är på g, men de kommer ta tid. De är jag införstådd med nu, så de får ta den tid de tar. Klart.

Nu försöker jag, och har gjort rätt länge. Att hitta MIN stil i kläder. Jag vet ju ungefär vad jag tycker om men sen ska jag bara få ihop de, hitta den rätta kombon och sen de svåraste. Att utföra.

Jag är mästare på att bara gå runt i "slit &släng" kläder för att liksom "spara" på de fina. Vad jag nu ska spara de till?! Vet inte varför de blir så. Jag ska börja klä mig stilfult. Oavsett om jag bara ska vara hemma och ha mjukisar, så kan jag ha fina mjukisar och försöka få ihop en fin combo även där. Eller om vi bara ska till Bomhus eller Hedesunda så kan man ju dra på sig loosefit brallor och en av de sköna topparna jag köpt. Fint och skönt. Ser mer välklätt ut. 
På promenaderna, dra på mig nån av mina fina Nike jackor istället för Joels sweetskirt. När ska jag annars använda dom?! De var dyra och är till för att användas. Det är ju på promenaderna jag visar mig ute på vardagarna. Bättring där!

​Och nu med min nya frisyr så kan jag ju kombinera den lite mer. Uppsatt, utsläppt eller kanske locka lite.. De tidigare svallet kunde jag bara ha uppsatt. För varmt att ha utsläppt och för mycket hår för att göra något snabbt och enkelt. 

Fick en super super fin och skön Nike dress av Joel och Fia när jag fyllde. Den är både snygg, skön och mjukis. Perfekt! Den älskar jag! 

Jag älskar sköna kläder. Är de inte sköna så använder jag de inte. Så enkelt är det. Och eftersom festandet är rätt sällsynt i mitt liv just nu så är en gedigen fest garderob bara bortkastat. Har hittat en snygga kortärmad blus som passar till både shorts, fin brallor och jeans. Så den kommer bli välanvänd.

Har hittat ett par super sköna och snygga "finbrallor" som känns som mjukisar. Tänk att gå på restaurang i mjukisar. Underbart ju! Även de kommer bli välanvända.

Har köpt två par lite längre höga shorts med resår i midjan. Bästa! Lite finare material, vet inte riktigt vad. Men lite "finare". Ett par svarta och ett par mönstrade. Sitter super snyggt och bra. Super med resår också ifall de skulle råka försvinna nån cm runt midjan eller så.
Även ett par lite lösare svart/vit mönstrade shorts har jag köpt. De kan jag ha både till stranden med ett linne eller med den svarta kortärmad blusen på en grillning. Så väldigt all around. Super.

Hittade även en svart/vit randig topp på rean. Långärmad, liiite polo men ändå inte. och i ärmslutet är de liiite sånna är trumpetarmar eller vad det kallas. Men jag kan lätt ha den på typ en grillning eller bara en myskväll. Även där, kan bli väldigt användbar! 

Hittade när jag letade i lådorna på vinden mina långkjolar. Förträngt att de låg där. Att jag inte använde dom förra sommaren när jag var preggo. Dumt. 
Men nu ska jag använda dom. Med en enkel t-shirt upptill kan jag använda de när som helst. Enkelt, snyggt men ändå välklätt. Testade med en svart/vit randig tshirt, skit snyggt!

Svarta brallor, vit blus/tshirt och grå cardigan/stickat. De är så jäkla snyggt tycker jag. beroende på om man ska på fest/grillning eller bara vara hemma å mysa i stugan så kan man variera matrealet på kläderna. Men den combon är skit snygg tycker jag. Och jag har lite av båda variationerna till den combon hemma. Ska jag använda i sommar. 

Köpte en vit kortärmad skjort/blus på hm. Loosefit. Kan kläs upp och ner. Även den. Blir välanvänd. 

Köpt ett par svarta Nike senekers. Funkar till de mesta. 
Ett par svarta men fina flipflops, adidas badtofflor och sen mina älskade converse. Vita och röda har jag. Favvo!

Jäklar vad jag har shoppat märker jag (det här får inte Joel läsa). Nu ska jag nöta på alla de fina kläderna jag har. Ska jobba på att hålla stilen i sommar. 

Men nu, lite mat och sen dagens promenad. Blir till Bomhus. Dag 1 av 15. heja! 

Likes

Comments

Ny frisyr. Tack bästa Marie. Trivs redan super super bra! Behövde verkligen den här uppfräschningen.

Nu är de bara en uppfräschad kropp som saknas sen är jag komplett. hehe.
Jobbar fortfarande på nummer två där.

Men den här nya frisyren gjorde att jag blev ännu mer taggad att fortsätta med mina promenader. Nu vill jag känna mig snygg rakt igenom. Har ju börjat. Nu kär vi vidare!

Såg att en tjej gjort en rolig grej på Instagram. En tävling eller ett löfte till sig själv. Hon skulle gå minst 5km i 15dagar. Så kunde hon liksom bocka av, 7 av 15. 9 av 15. Lät så roligt! och något som man kan slutföra rätt snart. Skönt att känna känslan att man liksom kommer i mål på något. Även om de bara är en liten utmaning med sig själv.

Och då snackar vi powerwalks med lite fart. Om man gör så. Oavsett väder och vind tvinnar sig ut varje dag i 15 dagar. Då sitter kanske rutinerna där. Då kanske man MÅSTE ut dag 16. Vilken underbart känsla de skulle vara!

Men nu börjar vi med att komma i mål med min mini utmaning att gå i 15 dagar. Dag 1 är idag. Tänkte att jag skulle gå till Bomhus ikväll när vi ska dit och fixa bilen. De är typ 6km. Börjar så.


Likes

Comments

Jag strävar efter att få ett enkelt liv. På flera plan.
De är mitt tema för sommaren "enkelhet".

När det gäller maten. Inte så stora krav. Ibland blir de halvdant, ibland blir de fil, ibland blir de rester och ibland blir de takeaway. Så länge Ellie får ordentlig mat så ska jag göra de enkelt.
Speciellt i sommar. Då ska jag köra på enkel mat. Stor sallad i kylen, köpa färdiggrillad kyckling, lite dressing. Klart och super gott. OCH nyttigt.

Min nya grej är smoothies. Älskar smoothies. Köpte en ny snygg rosa takeaway smoothie mugg idag. Bästa!
Men de är enkelt. De blir sommarens livlina när jag är lite små hungrig eller de tillsammans med en knäckemacka. Lunch. Klart! Enkelt.
Lika med middag. Är man inte sugen på att lägga ner lite kärlek i maten så är de inte roligt. Då krånglar vi inte till de. De blir gott och vi blir mätta ändå. Huvudsaken.

Ellie. Göra de enkelt. Inte sätta så mycket planer eller rutiner. Tar de som de kommer.
Från början när hon kom så tänkte jag mycket på att få till rutiner för henne. Jag googlade till och med "rutiner för bebisar" Men hon är så liten, hon behöver inte de. De är isåfall till för mig. Men rutiner är inte min grej. Jag har kommit fram till de.

Hon måste inte äta middag vid bordet, hon blir mätt och nöjd ändå.
Hon behöver inte sova tidigt på kvällen. Hon sover när hon vill.
Hon behöver inte ha pyjamas på natten. Somnar hon med kläder. Fine. Hon sover lika bra ändå. (Sover med kläderna på just nu bredvid mig). Sover utmärkt!
Hon behöver inte ha matrutiner. Hon får ett "riktigt mål" om dagen. Någon gång under dagen, inte en viss tid.
Och så vidare...

Sen tänker jag framåt. I hennes uppväxt &uppfostran. Jag vill göra den enkel och lekfull.
-Vill hon käka sitt mellanmål på golvet på en filt eller i en koja. Varsågod! Vad mysigt!
-Vill hon ha pyjamas på sig hela dagen (när vi bara ska vara hemma). Ha de. Jag älskar de själv.
-En regnig ledig tisdag. På med myskläder, poppa popcorn och mys till en film. Underbart med mys mitt i veckan.
-Rastlös en kväll? Ta en tur med bilen. Åk i drive in, köp en milkshake och åk en sväng med bilen och kolla runt lite. Kanske somna i bilen?
Bästa som finns. Vi gör de mycket nu. Vill göra de med henne. Mysigt ju!
-Om orken& lusten finns där. Hitta på lite roliga saker mitt i veckan också. Åk en sväng till badhuset, behöver inte vara en heldag. Åk till lekland. Åk på bio. Vardags skoj.
-Sova över hos mormor&morfar eller farmor&farfar mitt i veckan. Gå ifrån vardagen! Mysigt och busigt!

Att man gör de enkelt. Jag vill bli en sån.
En enkel person. Ta tagen som den kommer.

Ska på Håkan på Fredag. Alla tjatar om planer. Vart ska vi ses? När ska vi ses? Ska vi äta? Vart ska vi äta? Vad ska vi äta? När ska vi åka dit? När spelar han? Hur kan ni vara borta? När äter Ellie?

Å jag vill bara säga! "Vi tar de som de kommer. Bestäm ni så kommer vi när de passar& när vi är klara. Kan bli 18 kan bli 20. Visar sig. Hörs hej!"

Orkar inte att folk ska vara beroende av en. Att de ska vänta på en. Att de ska anpassa sig efter en. Jag vill inte stressa. Jag har kommit på att jag hatar att passa tider. Vill helst aldrig göra de. Är en väldig tidsoptimist också. Ibland måste man passa en tid. Då är de bara så. Får man försöka börja i tid (tänker man att man ska börja göra sig iordning 15 så börjar man minst 14) för att slippa stressen i slutet.

Idag skulle jag handla. Hann inte de. Ville inte stressa. Vi lever ändå. Vi är mätta och nöjda. Skönt att veta! Enkelt funkar!

Tack å godnatt'

Likes

Comments

Jag söker lugnet. Finns det något lugn? Ett lugn i vardagen. Är de möjligt med en bebis? Vad får man avstå för att hitta/känna lugnet? Går de ens att finna?

Kör på med våra rutiner. Hänger bara jag och Ellie på dagarna. Gör lite hushålls sysslor, de jag känner för och känner att jag har tid med. Försöker att inte stressa. Planerar inte in massa saker på dagarna. Inga måsten.
Och jag tror de funkar. En bit på vägen..

Mina frukostar med Eve är de ända jag inte känner någon stress inför. De är en bokad träff men jag längtar efter dom. Jag behöver dom. De är min ventilationstid. Eve förstår mig. Med henne kan jag verkligen prata om allt. Hon dömer inte.
Önskar verkligen att vi kunde ses oftare. Men de träffar vi har är verkligen guld värda för mig.

Jag har (tror jag) bestämt mig för att inte ta upp studierna på fritidspedagog. Lite just pga av lugnet. Jag kände redan innan jag gick hem att jag var osäker, va inte helt övertygad på att jag skulle gå tillbaka till skolan. Kände efter praktiken att det inte riktigt min grej. Känner att jag inte arbeta med barn, absolut inget emot de. Men jag vill ha ett mer självständigt jobb. Där man gör både och, har ett arbetslag men även jobbar självständigt. Ett mer administrativt jobb. Kontorsjobb. Ska kika lite mer på de under sommaren vad det finns för alternativ att söka..

Jag och Ellie var där hela dagen och kvällen. Kom till stugan vid 23 tror jag? Joel är ju inte så mycket för sånt där ståhej så han jobbade och åkte ner till stugan efter jobbet.
Jag lusläser ju Magdalena Graafs blogg. Tycker hon och hennes sambo Filip har en sån fin relation. De gör inte allt tillsammans. De sitter inte ihop. De är noga med, eller de kommer nog naturligt för dom, men att båda ska få göra de som de tycker om. Maggan är mer en hemma mys i soffan med pyjamas person och Filip mer finklädd gå ut på restaurang/evenemang person. Men då delar de på sig, så blir båda glada. Ingen big deal.
Ett lugn i förhållandet.

En vän till mig har en sån relation med sin partner. Hon pluggar i Stockholm i veckorna, ibland lite helgjobb där, hon är en storstadstjej som tycker om inredning och mode. Han är hantverkare som tycker om att vara i Hedesunda med familjen och att greja med sina båtar och grejer. Ibland är de några dagar ifrån varandra. Inget konstigt för dom. Pratade med tjejerna om relationer för ett tag sen. Jag nämnde att jag och Joel är dåliga på att göra saker på varsitt håll. Och då sa en av tjejerna att hon tyckte de hade en väldigt konstig relation. Vi andra bara höll med. Men när jag tänkte etter så tycker jag inte alls de. Tycker de har den optimala förhållandet. Bara för att men tycker om varandra och vill vara tillsammans så innebär inte det att man måste sitta ihop. Känns som att de är ett rätt gammalt sätt att se på de.

Som nu i midsommar. Joel har alltid firat i Bönan och jag alltid på Ön. Jag skulle inte tycka att det var konstigt om vi firade på olika håll och sen ses på Lördagen. Då behöver ingen av oss "offra" sin midsommaraftons tradition. En dag och natt ifrån varandra dör man inte av. Tvärtom det är bara nyttigt.
Nu har ju vi Ellie. och just i år när det är hennes första midsommar så vill båda familjerna vara med henne, Joel vill ju såklart visa upp henne för sina "personer" och jag vill såklart också vara med henne. Så i år kör vi halva dagen på Ön och halva i Bönan. Men ingen stress. De är vårat nya mantra, ingen stress. Försöker iallafall. Joel är bättre på de än mig. Än så länge...

Sen är de såklart annorlunda när man har barn. Då vill ju båda vara med barnet. Men oftast har pappan lättare att vara ifrån barnet i några dagar medan de för mamman är otänkbart. Så är de iallafall för oss. Och de betyder inte att jag älskar hennes mer än vad han gör. Vi har bara olika behov.

Sen har jag och Joel de problemet att båda tycker om att vara hemma. hehe. Blir lite jobbigt att någon av oss måste åka hemifrån för att den andra ska få vara själva. haha.
Men jag ska bli bättre på att göra saker utan Joel. Det är liksom inget jag har gjort medvetet, det bara blir så. Man kan ju göra olika saker hemma fastän man är hemma tillsammans.

Vi ska ju rusta uterummet. Ingen av oss är så sugen på de just nu. Men ibland önskar jag lite att det var igång, så kunde jag gå ut dit och måla lite då och då, när jag blir rastlös. Synd att jag inte var någon byggare. Då hade jag haft något att pula med.

Blev de en novell igen. Ska packa ihop oss och åka till Valbo en sväng. Kanske? Sitter rätt skönt här också. haha. Ellie sover nu så ska sitta här och chilla lite mer tills hon vaknar iallafall sen får vi se? Kanske en promenad om de slutat regna.. de bara regnar och regnar... Rätt mysigt iof tycker jag. Då är de "godkänt" att hänga inne och bara mysa i soffan.

Likes

Comments

Hinner med så mycket på dagarna nu för tiden. Vi har hittat våran vardag, jag och Ellie. Vi trivs. Rättare sagt. Stormtrivs!

Skrev sist om mammahjärta. De har verkligen växt den senaste tiden. I takt med att vi kommit till ro i vår vardag. Nu när jag lugna ner mig och till 90% av dagarna på vardagen är det bara jag och Ellie. Vi har slutat flängt omkring och stressat för att hinna träffa alla. Kärleken till Ellie, min fina världens bästa älskling bara växer och växer från dag till dag. NU börjar det lugna ner sig, NU börjar jag komma in i mammalivet, Tog bara sisådär 5 månader. haha.
Men de är sant.

Folk tjatar om flaskmatning, att hon måste börja sova i egen säng och att de kan ta henne så jag får lite ensamtid. Men jag VILL verkligen inte de. Jag VILL vara med henne 24/7. Den där Håkan konserten känns inte alls speciellt viktig. Tvärtom så börjar jag få lite ångest inför att jag ska vara ifrån Ellie så himla länge... Känns inte bra.

Kort och gott. Mitt mammahjärta har växt till dubbel storlek den senaste tiden.


Lugn och ro. Jag älskar lugn och ro.
Vi har varit ute i stugan i helgen och städat ur, åkt vattenskoter och planerat lite kommande göra om projekt.
Lagt bort mobilen, slängt av skorna och bara varit. Så HIMLA skönt! Stugan är verkligen himla bra ställe att slappna av på. Älskar de. Balsam för själen som säger.

I helgen är Joel långledig så då tänkte vi passa på att vara där. Bara vara och kanske greja lite. Måla lite. Vi har ju inge vatten inomhus där så vi har en liten "diskstation" på altanen. och den tänkte jag frästa upp. Har hittat lite inspirationsbilder så jag tror jag vet hur jag ska göra. Men jag måste börja med det tråkiga. Måla.
Vi bor liksom i en lada, som är omgjord till flera stugor. och moster målade halva ladan förra sommaren så våran del är ju dassig nu jämnfört med det hon har målat. Så jag tänkte vara duktig att måla våran del. Så slipper även mamma och pappa de. Förra året var vi ju allihopa fullt sysselsatta här hemma med våran rust. och när de är dags för årets semester. Då ska vi båda ha jobbat klart och bara kunna vara. Ska iallafall inte ha några "måsten" jobb å göra. i År vill vi njuta av semestern och våran underbara dotter.

Mamma och pappa är borta. ÄR i Kroatien en vecka. Så jag har ansvaret för farfar. Så vi ska ta en tur ut och titta till honom när Joel kommer hem. Sen tänkte jag att jag kunde hämta honom och bjuda på en fika nere i stugan i helgen när vi är där. Kan nog göra honom gott att sitta ute på altanen och kolla ut lite över vattnet och fika.
Kanske kolla när vi åker skoter.

Den där skotern. Säga vad man vill om Joels inköp. Men han lyckas fan alltid. Den där poolen som jag var lite emot. Sjukt skönt att ta ett dopp där.
Skotern. Sjukt roligt! Man kopplar verkligen bort. Man måste ha full fokus n'r man kör. Det är sjukt roligt och lite läskigt.
Så jag får väl erkänna. De är bra inköp!

Nu börjar Ellie att gny här bredvid mig. Ska lägga mig och mysa med henne tills hon vaknar..

Likes

Comments

Terapi. De är något jag har sagt i mååånga år att jag skulle vilja prova på. Tänk att få sitta och prata med någon om bara mig och den personen man pratar med har tystnadsplikt.. kan de bli bättre?

Och ändå, nu när min barnmorska tycker att jag ska prata med någon för att jag har så mycket "stora" funderingar och tankar. Och emellan åt mår jag riktigt dåligt.. Det är verkligen från dag till dag.
Men nu, när jag har möjligheten. Fått ett nummer att ringa. Så tvekar jag. Varför?!
Kanske är rädd för att höra vad hon/han har att säga om mitt liv? Om mig själv? Har allt jag trott och tyckt om mig själv och mitt liv varit en bluff? Kommer den här personen se igen mig? Kommer han/hon syna mina bortförklaringar och se vad som verkligen ligger till grund till allt? Tänk om jag blir helt (eller ännu mer) vilsen i vem jag är när jag pratar med den här personen. ELLER. Så blir jag är bättre och starkare människa utav det?
Men jag är livrädd. Livrädd för detta är jag.
Men kanske är de ändå värt att testa?

Kanske är som många säger. Att man "investerar" i sig själv genom att gå och prata med någon.
Kanske behövs att någon tar en ner på jorden ibland.

Jag pratar med J om mycket det gör jag. Eller ja, allt i stort sett. Men ibland så håller jag lite på mig för att de inte ska bli "för mycket" eller att jag "över analyserar".. och den delen skulle jag kanske behöva att någon lyssnade på. Och liksom hjälpte mig att komma på vad det egentligen är jag tänker och känner. Svårt att förklara men det här mitt nya jag. Mitt nya DJUPA jag.

Jag lyssnar väldigt mycket på Fredagspodden nu för tiden. Kanske ingen har missat. Men jag kan gå en extra km eller till och med mil med vagnen om jag bara får lyssna på den.
De är så kloka och de sätter verkligen hammaren på spiken.

Jag önska verkligen att jag hade en sån vän som jag kunde prata med om allt det där. De där djupa "fjantiga" funderingarna och tankarna man har.
Eller kanske har jag den vännen. E är väldigt väldigt nära iallafall.. Synd att vi inte ses mer..

Men nu ska jag sova. Och jag somnar till och med med fredagspodden i lurarna nu för tiden. Mest är de för att jag tänker så mycket. Huvudet går på helvarv och då kan jag inte slappna av och sova. Men då tänker jag inte så mycket. Bara lyssnar..

Ellie vakna 06 imorse. Ska jag orka upp samma tid imorgon så måste jag sova nu.

Imorgon är de BVC och spruta. Och jag är LIVRÄDD. Hatar sprutor. Hatar att de ska göra så att min Älskling blir ledsen. Det skär i mammahjärtat.

Apropå de så kommer de ett inlägg om senaste nytt på den fronten. Mammahjärta fronten.

Men nu. Godnatt

Likes

Comments

Hannah och Amanda. Fredags podden.
Ja.Älskar.Dom!
De gör mina dagar nu mera..
De gör att jag tar mig ut på mina promenader.
Går gärna två gånger per dag om jag bara får lyssna på dom.
De gör att jag hellre hänger hemma med lurarna på än att umgås med folk. Haha
De är lika "djupa" som mitt nya jag.
Deras ämnen är de sån hög igenkännings faktor på.
Jag skulle vilja vara med i deras samtal.
Och de slår mig att jag inte riktigt har någon tjejkompis att prata med om sånna där djupa saker. Kanske någon gång har man kommit dit på fyllan.
Annars är de mycket dö snack. Hemskt de låter men de är sant.

Iallafall så får de mig att må bra. Man boostar sig själv när man lyssnar på dem.
Och tänker "men gu precis sådär tänker jag. Jag är kanske inte så knäpp/jobbig/dryg/konstig/känslig/gnällig som jag själv tror. De finns fler som tycker/känner/är med om samma saker som jag. Fan va grymt. Va skönt. Tack!"
Speciellt nu. Amanda är hemma och är mammaledig. Precis som jag.

Och hon kan vissa dagar spendera dom i soffan. Utan dåligt samvete. "Jag är fan värd de". Tack!
Hon kan skita i att tvätta på en hel vecka. Tack!
Hon kan skita i att handla mat och bara äta de som finns i kylen. Inga super middagar. Tack!
Vithetsa efter graviditet? Aldrig! Jag har klämt ut en unge. Nu ska jag njuta av den och inte ha dåligt samvete över min kropp. Som att inte allt annat vore nog. Tack!

Ja jag kan göra listan lång. Men som ni förstår.
Jag är beroende av deras podd. Och de bästa är. Att jag har flera hundra avsnitt kvar!
Jag bestämde mig nämligen för att bara lyssna från avsnitt 1. Underbart!
Och så skiner solen på de. Ibland är de härligt!

Började med squats Challenge idag. 50st!
Imorgon är de 55! Man måste börja någonstans!

Joel sover nere, fortfarande tyvärr.
Och Ellie bredvid mig. Go'jänta! Imorgon ska vi ut och rulla vagn igen! Sara skulle haka på också. Skoj. Kanske ska introducera lite vettiga samtal under våran prommis. Hehe.
Lika bra att jag lägger mig och sover jag också.
Vet aldrig när denna tös bestämmer sig för att vakna.

Lära bara in och skriva. (Visste ni att "Lära" är Gävle mål? Hade ingen aning. Trodde alla sa så?)
Mår bra nu. Somnar med en härlig känsla.
De var inte igår..

Likes

Comments

Dålig uppdatering. Håller oss sysselsatt på dagarna.. Försöker hitta lugnet. Haha, klyschigt!

Men jag håller mig till en "aktivitet" per dag. Som jag sa tidigare. Och de hjälper mig faktiskt. Känner mig lite mindre stressad. En bit på vägen..

Något som jag ska börja med som tar bort en del av stressen är att åka och handla/ uträtta vissa ärenden på em/kvällen när J är hemma och lämna Ellie med honom. De underlättar oerhört!

Dagens aktivitet var Ikea med Fia. Och tack gode Gud för att jag hade Fia med mig. Klarade halva Ikea innan Ellie lessnade ur och vägrade ligga i vagnen.. Så sjukt stressande med en gnällig bebis på armen bland folk och försöka få något uträttat. Var alldeles svettig när jag kom hem.
Nä, de där tog jag lärdom av. Nästa gång åker jag solo. För allas trevnad. haha
Bra för Ellie att få lite ensamtid med pappa också. Nyttigt för dem båda.

Sista april var i helgen. Vad gjorde vi? Vi rensade i trädgården, åt rester och åkte i mjukiskläder och kollade på kasen från bilen. Haha. Så jäkla skönt!
Var bjudna både hem till Hedesunda och Bomhus men vi valde att vara bara vi. Helt rätt val! Så himla skönt och avslappnat.

Vi har umgåtts vara vi och lagt ner lite kärlek på vårat hem den senaste tiden. Jag har målat skänken, som förövrigt står på plats nu och jag är super nöjd! Ska visa bild sen när allt är klart.
Sen har vi grejar och gjort de lite fint i våran lilla trädgård. Himla skönt att jobba lite med kroppen ibland. Och när man jobbar och så ser resultat. Blev super fint! Dock några delar kvar men till slit så.

Japp. Då var vi där. Rond 4.
Rond 3 blev en riktig knockout. Haha.
Men nu har jag iallafall fått med mig J på tåget. Han ska köra socker och alkohol fritt fram till Kristihimelsfärd, är typ tre veckor dit. Så klarar vi de tillsammans, så är mitt sockersug borta.
Då kan jag köra vidare själv sen.
Börjat med promenaderna igen.
Himla skönt nu när våren äntligen är här också.

Funderar på att börja köra lite tabata hemma. Heter de så? När man kör hårt i 20sek och sen vilar 10sek?
Kan man köra ett sånt pass nån gång i veckan, då går de snabbt så då är de lättare att få in. Ska bara få mig själv att göra de. Haha

Prata med Fia om att springa intervaller.
Jag och Madde gjorde de förr i Hemlingby, så himla himla skönt.
Tror faktiskt jag ska börja med de. Köra lite för mig själv och rensa hjärnan. Kan behövas.
Nytta med nöje.
Ja, nästa vecka. Då ska jag åka upp och testa en kväll.

Vi kämpar på med flaska. Hon vägrar. Frustrerande. Samtidigt så måste vi få de funka. Jag känner att jag är klar med amningen. Har gjort mitt där känner ja.
Men senaste nytt är att vi bytt till sittdelen på vagnen. Hehe. Super skönt! Tror Ellie håller med. Roligare att kunna se sig om i omgivningen när man åker vagn. Stora tjejen. Sitta i barnstol kan hon nu också. Hehe.

Nu sover Ellie bredvid mig och J snarkar där nere. Sjukt trist att sova på olika håll men ingen av oss kan sova om han ska ligga å dra timmerstockar bredvid. Han har börjat springa igen nu så snart så, snart han vi återförenas. Hehe

Ska sova jag å. Hon har sovit lite halvdant i två nätter nu så lika bra att passa på å sova..

På återseende!

Likes

Comments