Vilken otrolig dag jag varit med om. Fullt upp, glatt humör, ett humör som varit på väg att vändas mot dysterhet, skratt, lärdom, stress, positivitet, god respons. Vad mer?
Jag tar allt från början!

Dagen började på jobbet vid 12 och jag skulle idag jobba från 12-19:15. Lite skeptisk, trött, dyster men ändå med en kämparglöd inom mig för det jag försöker med och vill lära mig och ett leende på läpparna åkte jag iväg till jobbet. Skiftade med en kollega i kassan och satte mig där i nästan två timmar då jag fick ta en rast och sen återgå till kassan i ca två timmar? Jag har ju bara iprincip suttit i kassan sen innan så jag hade ju ingen aning om vad jag skulle göra när jag var ute på golvet och det fick jag senare göra av dem två timmarna som var kvar av dagen. I uppdrag fick jag att jag skulle packa upp varor och gud vad kul det var! Nu kanske ni tänker att "oj vad roligt att packa upp varor..." men ja, jag som innan suttit i kassan och fick möta en ny utmaning och få en ny lärdom tycker absolut om det och det gjorde bara att dagen gick snabbare och roligare. Jag fick klara mig så sätt på egen hand, lära mig, läsa, göra fel, återställa, vika, kasta och allt där emellan.
Jag trodde även att uppdraget jag fick skulle ta tiden ut, men när jag tittade på klockan " 1 1/2 timma senare", då har man jobbat på bra!! Glädjen bara sprudlar inom mig och att jag fixade alltihopa utan någon hjälp utan bara av mig själv, min styrka och vilja så ordnade sig! Jag kan nog mer än vad jag själv tror, jag måste bara bevisa det för mig själv! Det gjorde jag även idag och det blev bara bättre när jag fick höra responsen från min kollega. Det gjorde mig faktiskt riktigt stolt idag och att höra dem orden det gör mig mer taggad på att gå till jobbet och göra det jag ska, för man måste få höra sånt här för att vilja fortsätta och ens kunna.
In i det sista fick jag låsa dörrarna (larma), fixa iordning och ta de sista kunderna.

Sen gick jag hem med ett leende på läpparna mina!

Nu tog jag ledigt till torsdag klockan 12:30, ännu ett kvällspass för mig men innan dess blir det att spendera morgondagen med @Nathaliesandberg ❤ jag ska även tvätta lite och kanske hinna städa en snabbis.
En lika bra dag imorgon ska jag iallafall ha, det har jag redan bestämt och bestämmer jag det så är det så!

Loveu!❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Två dagars jobb är kvar innan en dags ledighet, sen åter två jobbdagar och en helg ledig där. Sen innan hade jag jobbat torsdagen och gårdagen, även idag.
Men det går bra och dagarna går framåt, självklart finns det gånger då det går sämre än andra, stressigare och dem gångerna jag behöver hjälp! Och det är något utav det värsta jag vet, att be om hjälp, just för det ska ta ifrån deras jobb och att jag bara ska vara ivägen och jobbig för dem. Självklart att jag är ny, men i nuläget bör jag väl kunna det..? Men jag blir så osäker i vissa stunder och då måste jag vara den jobbiga att ringa och be om hjälp.. men kanske bättre det än att kunderna ska drabbas och få fel.

Men jag kommer in i rutinerna mer och mer, vet vad som funkar och hur, vad som ska sägas, vad jag ska göra m.m.. så jag börjar faktiskt känna mig lite stolt över mig själv även om jag behöver lära mig mer tills att jag är på toppen och kan erkänna det för mig själv! Jag är i alla fall på väg och det är en fördel, för jag kunde aldrig tänka mig att jag skulle vara så här långt fram sen starten! 😄

Dagarna har det inte hänt så mycket mer med annars, jag har för det mesta städat, varit ute, solat, badat och försökt att ta vara på sommaren så länge det varat och jag själv kunnat.
Även att somliga från familjen, D och jag igår var ute, umgicks och spelade minigolf. Även en del övningskörning har jag också varit med om och det går så himla bra!!! Visst är det även där saker som går sisådär men jag har viljan och det positiva inom mig som gör att jag vet att jag kommer kunna det snart, ju mer jag provar och övar så kommer kunskapen snart sitta inne. Måste bara bevisa det för mig själv, vara försiktig och lyssna på "handledaren".

Tidigare varit förkyld och nu har det lättat och jag är (typ) frisk - får sån halsont på kvällen men på dagarna är den borta? Knepigt det där med förkylning, bakterier, virus och allt däremellan..
Där slutar det heller inte, jag har sen innan haft problem med min mage men under flera månader lagt sig och inga symtom eller problem alls men nu har jag fått tillbaka smärtor. Små smärtor någon gång under dagarna som varit eller en lång ihållande...försöker att tänka bort smärtan och göra annat som får bort tänkandet men ibland vill jag bara lägga mig. 

Hur mår ni? ❤

Nu ska jag begära mig ut med pappa i bilen! Akta er!!😉

Likes

Comments

Veckan har rusat förbi och senast vi sågs hade jag jobbat min första dag på jobbet! Ytterligare två dagar jobbades bort och jag tycker det går framåt för varje gång! Dock är jag fortfarande ovan och det är svårt men jag får helt enkelt jobba mig upp, be om hjälp när det behövs och göra mitt bästa!
Fyra dagars vecka denna veckan, tisdag, torsdag och helgen ska arbetas på. Det är dock pass som passar mig perfekt så dagarna kommer rusa förbi!

Nu är vi också en del på väg med rensningen inför flytten, två rum har rensats ut på kläder och diverse saker. Nästa steg blir att rensa ut vinden och det kommer ta tid men det är välbehövligt! Dock om vi hjälps åt kommer det vara undanplockat och klart innan vi ens hinner blinka 😊 men jag ser fram emot det för jag har inga problem alls att rensa och städa! Vi vet ju att det kommer leda till något bra!
Även jag har plockat undan lite smått med saker i en kartong och börjat kika på lite nya saker. Tapeter är redan klart vad jag ska ha!

Under onsdagen kom D hit för att säga hej då till oss då vi skulle skiljas för ett tag, jag skulle åka med familjen till Säffle och fira midsommar där medan han jobbade och senare åkte till sin syster.
Allting gick jättebra och jag hade det bra trots att jag varit förkyld och fortfarande är. Det vill inte direkt släppa och få mig frisk men det gäller väl att jag fortsätter komma ut/motionera , vilar när jag kan, äter/dricker bra så kommer väl jag också vara frisk på nolltid!
I Säffle var det mycket tid ute med promenader, minigolf (som jag förlorade på), mat...

När vi åter kom hem så ställde jag mig direkt och städade mitt rum, endast som fattas nu är att jag duschar och byter sängkläder, sen är det rent och fräscht från topp till tå!
Städningen fortsätter även idag, senare med resterande rum och kanske t.om fortsatt att tvätta fönstren!
Vad gör ni idag?

Nu ska jag titta på lite Youtube och äta frukost!
Hoppas ni får en bra start på veckan och att er midsommar varit fin ❤

Likes

Comments

Igår var det redan ett halvår sedan relationen mellan mig och han uppstod. Jag minns så väl den första dagen. Den första följningen, det första meddelandet. Hur våra konversationer fann varandra och vänskapen fann sitt.
Med tiden började vi ses, något som dock var nervöst och genant. Dock fann vi varandra snabbt när vi verkligen fick träffas och se våra personligheter - på riktigt. Vi fortsatte träffas och varje gång blev jag tryggare och tryggare, gladare och jag minns mina vänskapskänslor som blev till kärlek.
Det var så spännande, häftigt och fint att få känna sig sedd, älskad och glad igen - för den jag är, för min personlighet men även utseendet. Kraven släppte och jag började återgå till mitt jag, sakta men säkert. 

Jag minns när "det" hände, trodde aldrig att du skulle stanna, just för att du fått slaget. Men du älskade mig och det som skedde, det brydde du dig inte om sålänge du hade mig.
Jag minns när mina föräldrar samtalade med mig, om dig, om oss. Och att allt gick till något bättre än väntat. Att du alltid är välkommen, till dem och mig.
Era samtal, våra samtal. Allt vi gjort tillsammans, både med och utan sällskap. När vi hjälpts åt och funnits för varandra, både i sorg och lycka. När vi kämpat med allt, från skola, körkort, osv...

Och att vi nu, ett halvår senare kan berätta för alla att vi är ett par och att vi planerar och pratar om allt. Att vi kan träffas och göra vad och när vi vill..
Tankarna som uppstår och de som alltid är om dig ❤ att när jag saknar dig och utifall att jag mår dåligt kan du komma och finnas för mig, likaså jag för dig ❤
Inte bara det som gör att jag känner som jag gör, det är att du är så villig att ställa upp, hjälpa till, stötta, ha vilja och alltid hitta på saker med mig. Men även att du lyssnar.  och kan ta mina åsikter och diskutera om allt.

Jag älskar dig. Så jävla mycket och att allt vi sagt och säger kommer bli till sanning. För det är det ända jag vill just nu ❤

Likes

Comments

Första dagen av introduktionen på jobbet är avklarad och på onsdag är det sista dagen som gäller.
(Jag tänker inte lägga ut några personliga åsikter om jobbet, just för att det är mellan mig, min familj och vänner. Där hamnar mina åsikter pga att det handlar om ett arbete och åsikter om det har inget att göra här - just för att det både kan sluta negativt och positivt.)
Vad jag tycker så har dagen både gått bra och dåligt. Behöver lära mig mer, men det är ju så. Första dagen och då kan man inte allt men det ska jag väl förhoppningsvis få rot på och snart kunna.
Även fått mitt schema och jag tycker det ser bra ut, perfekt för mig som vill testa på detta och arbeta lite men även få lite lov på det med!

Annars idag spenderade jag tid med morsan, syrran min och hennes två söner ❤ välbehövligt!

Morgondagen är ledig och då ska det börja rensas i ett utav rummen vi har till flytten! Något jag ser fram emot enormt mycket. Få se det vi har samlat på oss men även från tidigare dagar 😊

Helgen spenderades tillsammans med både familj och pojkvän 💘 mycket bad i poolen, även grillning och barnvakt. Mycket skratt och lycka som funnits med och det har verkligen känts inom mig, både i psyket och det fysiska. Jag har verkligen mått bra - förutom när han skulle åka hem igår, men så är det alltid. Det släppte snabbt denna gången med sorgen men ändå känns tomheten! Dock får jag inte heller tänka på det, jag måste tänka på det vi haft, det vi gjort, det vi kommer ha, se fram emot framtiden, till nästa gång osv - det gör jag dock med. Hela tiden. Varenda minut. ❤

Hur har er helg varit vänner? Tänkt på er!

Likes

Comments

🎉På bara tre dagar har jag fått en anställning i en butik. Jag hade inte direkt tänkt mig att jag skulle ta ett jobb, just för att det är sista sommaren innan allvaret och jag är under 18 så jag kommer aldrig få ett arbete. Dock fanns inte lusten för någon ledighet och jag visste inte vad jag skulle göra direkt hemma och under dagarna och jag bara kände att jag behövde ett arbete .. det kliade i fingrarna, hade myror i brallan och mina tankar blev ganska negativa.
Tänkte på arbete, men vem skulle vilja anställa så här sen och en som är 17? - Förrän i tisdags.

Min syster taggade mig på facebook i.om med ett arbete så jag tänkte att "ah, jag ansöker väl för jag orkar inte vara hemma mer!!!" Skickade in cv och personligt brev...fyra timmar senare ringer chefen och ber om en intervju på onsdagen.
Nervositeten uppstår, svetten ökar och en yrsel uppstår. Då inser jag att jag KAN ha tur att snart få komma hemifrån och få ett jobb!! Vilken jävla glädje inom mig.
- Nu, nu kanske.

På onsdagen åkte jag till intervjun. Det var pirrigt, nervöst och svetten rann .. men oavsett vad så kändes allting bra. Jag blev gott mottagen och jag fick den informationen jag ville ha!
Fick också höra att jag på torsdagen (igår) skulle få ett samtal av henne, oavsett om jag får jobbet eller inte.

Väntan var som en evighet....

Igår, på väg till farmor och farfar, inne på Ica får jag ett telefonsamtal. "Det är hon!"
- Jag har goda besked om du fortfarande vill ha anställningen?
Alltså glädjen inom mig - jag bara skrek ut: ja jag vill absolut ha det!!

Så idag blev jag anställd! Påskrivna papper och mer information av chefen.
Och på måndag, kvart i tio börjar min första lilla utbildning inför anställningen - att sitta i kassan och lära mig hur det går till! Även onsdagen är upptagen av kassautbildning. Kul men så nervöst. Men det ska gå bra! Så länge jag får tid på mig, rätt hjälp och information så kommer allt gå suveränt!

Wow. Detta ser jag fram emot!!!😄👊🎉

Likes

Comments

Övningsköra är något för min del som pågår i livet väldigt mycket just nu. Och det är något som jag själv tycker är riktigt roligt, det är klurigt i vissa tillfällen men jag lär mig något nytt varje gång och det flyter på som smör! Liksom första gången, på bara några veckor har jag lärt mig liksom grunden och nu även en början på att backa (något enligt mig är krångligt) men jag ska bannemig klara det också! Jag ger det tid och övar för jag vet, att all övning kommer leda till något gott i slutändan som jag kommer ha en fördel för senare. För jag vet, om jag ger allt jag kan, övar minst två gånger i veckan, lyssnar på mina föräldrar och syster, försöker, gör fel, gör rätt så vet jag att jag kommer ha det där körkortet inför nästa år. Kanske till våren 2018 och helst innan sommaren 2018. Det är mitt mål. Så just därför måste jag verkligen göra allt, för ingenting kan stoppa mig, inte så länge jag har ett mål framför mig!
Och det blir enklare just för att jag tycker att det gått så bra nu, jag kan liksom grunden, fått köra ut på vägar, provat på att backa, stannat, bromsat, startat, växlat mm. Och det gör mig så stolt också. I början trodde jag att startningen skulle ta flera gånger att kunna, men endast två gånger så satt det inne. Och det är ju bara en vibb på framsteg och att jag kanske ändå har bil i blodet 😉 skämt å sido!
Det handlar inte bara om att jag lyckas och kan det jag nu fått provat på och göra, utan även att jag fått den hjälpen och responsen jag behöver för att kunna och som jag behöver! Just rätta hjälpen för att jag ska förstå vad jag gör och för att kunna gå vidare, även för att jag ska vilja fortsätta - för med fel hjälp, hur ska jag då gå vidare och bli mer taggad på att lära mig? Det gäller även respons för vad de tycker, vad jag ska förbättra och vad jag gjorde bra. Diskussion om vad vi båda tyckte osv men även också att man får höra det positiva vad man gör och inte bara ett evigt gnäll vad man gjorde fel, att man gasade för mkt, bromsade för snabbt, kärringstopp osv - för det gör att man inte vill fortsätta och man bara klankar ner på sig själv att man är sämsta människan som kör. Alla gör fel och det är helt okej! Ingen föddes till bästa bilföraren och ingen kunde allt på en och samma gång. Det tar tid, det är olika för alla men ingen kan så fort de sätter sig i en bil.

Körningen tycker jag, att om det går såpass bra som det gör nu så kommer det fortsätta så med! Det är inte körningen jag är nervös över utan allt annat teoretiskt man ska kunna - exempelvis om miljön, skyltarna! Att få in allt det i huvudet, liksom, använder man ens allt det?
Jag läser, varit ett tag sedan dock men det är så jävla tråkigt så det blir inte att man gör det. Kanske bra att jag tar fram boken snart ändå..

Men jag är så taggad, jag är så taggad på att lära mig, försöka, göra fel, visa att jag kan, glädjas, tveka. Å sen att en dag komma hem med ett stort leende på mina läppar och med körkortspappret i min hand. Bevisa att jag också kan och att ens familj kan tänka "fan, minstingen börjar allt bli stor!!" och att sen får se mig ta bilen hemifrån och glida iväg mot nya äventyr. Med dem, mina vänner och killen. Fördel för jobbet. Handla. Hämta den som behöver, hämta syskonbarnen från dagis, åka till lekparken. Allt blir så mycket enklare och framtiden ser betydligt ljusare ut - bara med ett kort och en bil.

Så tack för all hjälp hittills och som jag kommer få. Ni är bäst!
Jag lovar er, jag ska göra mitt bästa.

Bilden tagen från Google!

Likes

Comments

Att man snart varit ifrån bloggen, från och till i ett år har gjort att man inte direkt vet vart man är med skrivandet - sen innan flöt det på jämt och ständigt men det kan ju bara bero på att jag tidigare var van och skrev iprincip varenda dag som varit. Det kommer vara så här med från mig, att jag har dagar då det inte alls kommer komma upp inlägg under några dagar, eller att skrivandet blir ganska hoppigt emellan åt men med tiden kommer det gå som smör och vara en rimligt rak, röd tråd.
Det känns jätteskönt ändå att jag kommit tillbaka och fått den fina responsen jag fått - det kunde jag inte tänka mig! Men det kanske är så också, att när man lärt känna dem man fått gemenskap och en relation till så kommer alltid tankarna och känslorna tillsammans och om varandra finnas!
Tack så mycket för det, ni är så fina! ❤

Helgen tycker jag har varit fin men avslutades på ett känslofyllt sätt - varit sina skäl men ingenting mellan någon utan det har bara varit jag som känt som jag gjort och haft mina tankar på ett negativt sätt. Men nu åter är det bra och jag är på den positiva sidan. Det blir ibland så för mig, speciellt när pressen och stressen är på högnivå att jag mår dåligt och klankar ner på mig - men det är bara ett sätt för min kropp att säga ifrån att det nu är dags att lugna ner sig och återställa det till sen innan och ett lugn. Även om jag saknar någon eller måste lämna den personen för ett tag - oavsett om det är en vän, familjemedlem, kille som måste ge sig av så har jag den känslan och en sorg inom mig. Mycket tankar och däremellan gråt. Det har lättat, mycket med familjen men ibland finns det även kvar för vänner och speciellt killen min. Spelar ingen roll hur mycket vi än ses, hur länge vi än känt varandra så kommer jag alltid ha svårt att ta emot ett hejdå och att vi skiljs åt ett par dagar .. men det är väl så - för det som innan skett, för det man fått tagit emot är det väl ändå inte så konstigt att man tänker och känner som man gör. Bara en fördel med detta för ett bevis att visa hur mycket de betyder för mig! Med tiden läker väl det också och att jag senare accepterar att vi snart ses igen.
Helgen har erbjudit mycket kärlek och relation till kärlek och familj. Inte alls något speciellt som skett men under lördagen for jag och resterande på utflykt, åkte ut och åt och spenderade tid i solskenet. Under kvällen hämtade vi hem killen min, grillade med mamma och pappa, satt ute och bara njöt på kvällen av det sista solskenet.
Så många samtal, diskussioner, skratt, argumentationer, gemenskap som uppstår mellan oss allihopa. Märks så väl att jag fått och hittat rätt människa och det hoppas jag, jag hoppas att allt som visas utåt från andra är sanningen. Ingen behöver tycka om allt hos denne personen, inget jag ber om men en sak är klar - vad som än sägs och vad som än tycks så kommer jag vara kvar. För alltid. 💘

Händer inte så mycket mer numera då vädret inte är på topp utan det har varit mest dagar inomhus men idag kunde jag allt ge mig ut på en promenad och det kan jag meddela att det varit så skönt så! Dagarna ute, utan regn får bara njutas av och spenderas så mycket som möjligt utomhus! Men om det ej sker finns det allt saker att göra inne med, ex. städa, rensa etc.. och nu specificerar mig på att vi i Oktober ska flytta från mitt barndomshem (dock ca 200m bort och till ett mindre hus) så det är ju i närheten och något jag kommer se varje dag. Men ändå så konstigt att jag aldrig senare kommer få sova i detta huset mer eller spendera den tiden jag tidigare haft här. Som att den jag är kommer försvinna då detta är mitt hem - det kommer det alltid att vara! Dock är det ju så, för eller senare kommer jag ändå flytta härifrån - så vad gör inte det att nu flytta ut och iallafall prova och känna på innan man kommer ut i helhet och senare inte kan ångra sig? Jag ser dock fram emot flytten jättemycket, att få renovera i huset vi flyttar till, göra det till vårt egna hem och kanske köpa lite nytt osv.. jag ser även fram emot att vi snart ska börja rensa här hemma i vårat nuvarande hus, kasta/sälja massa skit som vi inte behöver .. hahah!
- Dock är det nog inte sista gången jag flyttar. Kanske att jag även flyttar hemifrån efter årsskiftet?
Vi får se hur allting går även om jag vet att vi håller ihop! 💘🏠

Ska även gå in på att så snabbt jag fyllt 18 nästa år gäller det för mig att söka arbete, iallafall runt helger, på lov och kvällar till en början - lägga sig tillgänglig ´runt dagar jag kan och bli inringd när det behövs så jag också kan starta upp mitt liv, få utföra det jag kan och hjälpa dem människorna jag vet behöver hjälpen. För nu vill jag också få finnas till men även få in dem pengarna jag också behöver för att få en fungerande ekonomi.
Vart jobben blir har jag ännu inte funderat på men det blir nog inom hemtjänst, lss (om jag trivs där), kanske undersköterska på sjukhus? Finns så mycket men något jag behöver se efter och fundera över...

Likes

Comments