Hann vara en sväng ut och gå med dessa två tösar i veckoslutet. Istället för en tös hadde jag faktiskt två stycken med mig på promenad. Eftersom min syster var på språng hela veckoslutet var hennes hund också hemma hos mamma och pappa. När det var så vackert väder passade jag på att gå en promenad med dem båda, hade riktigt tänkt mig en lång länk före kvällen men så blev det inte riktigt. Det är jobbigt med båda två som går i koppel som man ska hålla reda på, så tänkte att jag skulle gå någonstans där man kunde ha dem lösa båda två. Förståss var det så mycket människor där som vi alltid brukar gå med dem lösa så det var inte till så stor hjälp. 

Träningen har verkligen lidit den senaste månaden. Först blev jag sjuk, inte att jag skulle hållas frisk länge, och sedan har en massa skolarbeten tagit upp resterande tiden. Kommer inte framöver ha så mycket tid över för träningen heller, vilket känns väldigt tråkigt.. Nu har vi iaf bestämt oss med min syster, pojkvän och några fler att vi ska ha godisstrejk. Dessutom så ska vi kolla lite på vad vi äter att det inte blir så mycket ohälsosamt. Gick också med på att jag i slute av året ska blivit så vig att jag slipper ner i spagat, det kommer nog vara en utmaning! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Praktiken börjar lida mot sitt slut, dessutom min sista praktikvecka helt och hållet, för snart är vi färdiga. På fredagen var jag till Esbo på bedömningssamtal av examenstillfälle 3.3, vilket kom ut med godkänt resultat! Så nu är hälften av examenstillfällena gjorda och godkända, och bara andra hälften återstår. Sista fem veckorna är det verkligen full rulle med tenter, examenstillfällen och mer nytt att lära sig.

Veckorna hemma har gått fort, och har innehållit mycket tid på skolarbeten, pojkvännen och jobbet. Då det inte finns tillräckligt med tid per dygn så tar det upp tiden ganska fort. Annars har vi spenderat ett soligt veckoslut tillsammans med brorsdöttrarna på terassen hemma, de är så söta de små men växer upp allt för snabbt. Beställde också en ny telefon åt mig, det var på tiden kan man säga. Ännu har den inte kommit, så får ännu bara vänta på den.

Idag har dagen gått åt till jobb och skolarbete, vilket också resten av veckan kommer gå åt till. Förutom att torsdagen spenderas på halkbanan och på bilskola.

Likes

Comments

Färdigstädat rum, skolarbeten som måste göras och ännu massage på det

(här är ju en glimt av mitt röda hår också, ser mer rödbrunt ut nu än tidigare)

Praktik nummer tre och sista praktiken har satts i full rulle, började min praktik på Fysioclinic här i Pargas i veckan. Känns skönt att vara hemma efter all rumba med skolarbeten, fast inte skolarbetena är klara så är det ändå skönt att vara hemma. Examensarbetet till examenstillfälle 3.3 har skickats in, Så nu är det bara att pränta in vad som står i arbetet och sedan bevisa att jag själv skrivit det till examinatorerna, om ja exakt en vecka. Före det måste jag skicka in uppgifter för att klara kursen, eller slippa igenom den och bli godkänd. Känns lite onödigt då alla de uppgifter framkommer i arbetet.

Det är så mycket som man ska hinna med före skolan är slut och före sommaren börjar. På fredag ska jag på möte och sätta upp mitt toiminimi, alltså då är jag ett steg närmare att grunda mitt företag till sommaren. Känns riktigt skrämmande det kan jag meddela! Ändå är det väldigt kul att jag kommer få göra det jag tycker om och studerat det senaste året.

Frågan är ju kanske sedan vad jag ska göra de kommande åren, då skolan slutar och jag sätter upp ett företag direkt. Inte kommer jag att jobba med detta nu framöver och tänka att jag är klar med studielivet, nej så är ju inte fallet. På söndag sökte vi in till skolor, jag och John. Då hopas vi båda på att komma in så vi på hösten kan flytta ihop tillsammans i Vasa. Då tänker jag fortsätta studera till socionom, jag byter alltså spår helt och hållet, men så måste man göra ibland om det är två saker man vill göra i livet. För att plussa till lite saker jag måste göra före jag går ut skolan är att läsa på inträdesprov, så att jag slipper in på nästa.

Likes

Comments

Två riktigt dåliga telefonbilder..

Nu har det igen varit två veckor som varit fullspäckade med för mycket, det medför ofta att bloggen faller lite i glömska. Skolan börjar sjunga på sin sista vers och före det skall vi ännu hinna med tre stycken examenstillfällen. Dessutom finns det mycket ännu att gå igenom. Därför har det också varit lite tyst eftersom jag har jobbat på ett examensarbete, där jag startar upp ett företag. Med arbetet medför också en diskussion med examinatorerna, vilket kommer ske om någon vecka eller så (nerverna börjar sätta in sig igen alltså). 

Snart börjar min sista praktik, vi har bara en vecka skola och sedan åker vi ut igen, Fick praktik plats på stället där min syster jobbar, vilket jag tycker är jätte kul eftersom det verkligen är ett trevligt ställe. Kommer kanske inte vara så mycket massageklienter men jag kommer lära mig desto mer annat! Efter praktiken är det bara 4 veckor skola och sedan är vi färdiga, känns ganska skrämmande och konstigt att tänka så... 

Likes

Comments

Veckan som borde ha gått ut på mycket skolarbete, massor med träning osv har varit raka motsatsen. Måndag och tisdag var som sagt inte väldigt givande skoldagar, och resten av veckan fökjde samma mönster. På onsdagen var det meningen att vi skulle ha egen träning på morgonen, vilket blev ett riktigt dåligt pass på gymmet. Fanns ingen motivation eller energi att göra något just då. Efter det skulle vi göra på grupparbetet vi ska presentera nästa vecka. och det skulle jag lika bra ha kunnat göra hemma. Eftersom vi gjorde allt på 30min och skall göra resten hemma och på måndagen i skolan.

Torsdagen spenderade jag förmiddagen på TYKS med John, då han skulle ta bort stygnen. Efter det satt vi oss ner för att räkna matte, okej inte jag utan han men jag hjälpte (fast var ingen vidare till hjälp heller då jag glömt bort allting), och det var meningen att jag skulle jobba med mina skoluppgifter samtidigt men kom inte riktigt någon vart.

Förändringen på torsdag var min hårfärg. övertalade mamma att färga det och gick direkt för att köpa en burk med färg. Reultatet skulle vara en rödbrun färg, som var närmare koppar hållet. Mitt hår blev nog lite rödare än det, då jag har röda pigment i håret. Fast det beror också mycket på i vilket ljus man ser mitt hår i, om det är mörkare har det en mer rödbrun färg, men om det är ljust så ser det mycket rödare ut. Är riktigt nöjd med färgen, och kände att det var ett perfekt läge för en förändring. (Bild kommer senare).

Fredagen spenderades med att skjutsa ena hit och andra dit. Fick inte själv så mycket gjort där emellan, eller så var det kanske bara orken som gjorde att jag inte fick något gjort. Närmare kvällen hade jag två massage klienter. Det var länge sedan jag masserat och det kändes, men det kändes också härligt att vara back on track. Dagen avrundades med en spontan bio.

Idag har jag iaf fått en start på min uppgift, så det närmar sig det bättre (kanske) och dagen avrundas med en träff med kompisar.

Likes

Comments

Mental hälsa ->

Förutom träningspasset imorse och en skoluppgift nu på kvällen har inte dagen varit så effektiv. Morgonens träningspass gick ut på kondition, bålstyrka och armstyrka och var riktigt kul. Något som jag annors också skulle kunna göra. Annars fick jag inte mycket ut av lektionen vi hade efteråt. Blev istället en roadtrip med en kompis, till tandläkaren. Var väldigt glad att det inte var jag som skulle sätta mig i tandläkarstolen just idag.

En ganska slö dag har det varit idag, och märker nu på kvällssidan att jag blir degig av att inte sovit så mycke på natten. Så nu är det dags för sängen och så hoppas vi på en mer effektiv dag imorgon!

Likes

Comments

Längtar till sommaren sådär extra mycket när skolan börjar ta slut snart.


- Eftersom John bröt foten 2 veckor sedan är han nu hemma från armen. Han fick uppskov, vilket betyder att han inte kommer fara tillbaka förrän om ett år. Det känns lite båda vägar faktiskt, det är hur härligt som helst att ha honom hemma igen men skulle inte vilja att han far tillbaka om ett år heller.

- Förra veckan spenderade jag hemma, ville inte vara i skolan efter krocken. Vilket gör att jag igen är tillbaka i skolan efter en "ledig" vecka, och så skulle det kunna förbli. Känns tungt att åka till skolan då John är hemma och högen med skolareten bara växer hela tiden.

- Har funderat och lekt med iden att färga håret rött. Inte helt rött, utan mer rödbrun färg. Om jag inte får någon hemma att göra det under veckoslutet kommer min klasskompis färga det nästa vecka. Känns lite kul.

- Träningen kommer sakta igång igen efter en inaktiv vecka förra veckan. Men som det alltid går blir man alltid sjuk när man ska börja på igen. Vilket händer mig just nu, kände att halsen började bli sjuk igårkväll och nu på morgonsidan är den verkligen sjuk. Typiskt...

- Vaknade idag över en timme före väckarklockan och kunde inte somna om. Har sovit dåligt nu en längre tid, men denhär natten toppar allt. Vet inte hur många gånger jag vaknat, men känner mig ändå inte trött (det får jag säkert ta tillbaka när vi börjar med andra lektionen).

Det är ungefär situationen just nu, både bra och sämre saker finns med. Så är det ändå nästan alltid.

Likes

Comments

Ungefär såhär känns det att vara tillbaka i skolan...


Ny skolvecka och nya tag. inte precis en lång skolvecka som vi har framför oss, men några dagar blir iaf spenderade på skolan. Känns helt okej att vara tillbaka, men skulle nog kännas bättre att vara hemma. Då jag varit hemma nu så mycket känns det mest bara tungt att komma tillbaka till skolan. Speciellt då John också är hemma igen skulle jag helst av allt spendera tiden med honom istället.

Då nacken och övre ryggen fortfarande är stela och sjuka efter krocken kan jag inte heller vara med på alla saker i skolan. De praktiska får jag nästan så gott som hoppa över, är varken bra att bli masserad eller massera vid denhär tidpunkten. En riktigt lätt massage skulle funcka. men vet inte hur jag själv klarar av att massera. Kunde ändå nu på kvällssidan fara till gymmet och ta lite lätt träning, vilket kändes riktigt skönt! Har inte varit i gymmet på över en vecka och det både känns och syns på mig.

Måndagen är avklarad och imorgon fortsätter vi!l

Likes

Comments

På ungefär två veckor har det inte dykt upp något inlägg på bloggen. För det första har det som rubriken säger hänt allt för mycket under en liten period av tid, och efter det har det inte ens funnit i hjärnan att skriva något inlägg på bloggen. Nu när jag dock tar fram den och ska göra skolarbete från veckan så kommer den upp i hjärnan igen.

Förra veckan var tung och lång och slutade inte heller bättre. John bröt foten, och hamnade operera den. Vilket slutade med att jag fick fara till Ekenäs efter skolan på fredagen för att hämta hem bilen. Veckoslutet i sig var egentligen också ganska tungt, var kanske inte helt optimalt när jag var trött och grinig efter veckan men det var också John efter operationen och av smärtan. 

För att John sedan inte öndå kan köra bil just nu så skulle jag få låna bilen till skolan på måndag, när jag for på måndagsmorgonen hade det börjat snöa och var kanske inte det bästa av väder. Vägen gick ändå inte så långt före jag tappade kontrollen av bilen och körde krock på motorvägen, i ett staket bredvid vägen. Som tur var det ingen annan som var med i krocken och jag själv fick inga skador. 

Har iaf nu spenderat veckan hemma, hade ingen lust att vara i skolan. Nacken och ryggen har ömmat och huvudvärk har funnits, och helst av allt har jag bara viljat vara nära John. Dock har han inte heller varit hemma hela veckan när han måsta tillbaka i mitten av veckan och har ännu inte kommit hem. Imorgon skall jag och hämta honom, och känns bra och väldigt skrämmande.

Nästa vecka hoppas jag börjar bätte än denna vecka börjat, och skall tillbaka till skolan också. Nästa vecka är det nya tag och sådör.

Likes

Comments

Vill flytta redan nu!

Första dagen tillbaka i skolan efter examensprovet och sportlovet och det känns helt okej. Idag var vi några och vi gjorde inte så mycket, kunde själv inte vara med på praktisk massage då min handled har krånglat nu som då. Istället for jag och en klasskompis via IKEA och matbutiken före vi kom tillbaka till skolan.

Vi har bott på många ställen här i skolan, och nu har de flyttat oss igen. N bor vi i de "riktiga" internaten för elever som går i skolan tillsammans med idrottsledar studeranden. Det känns mycket bättre att bo här än på det gamla stället då där var så dålig luft och luktade mögel i huset.

När vi gick omkring på IKEA fick jag sån lust att flytta, det är inte egentligen så långt tills dess men skulle ju vilja flytta redan. Att få inreda och köpa nya möbler som precis vi vill ha det är något jag väntar extra mycket på. Speciellt när det finns så mycket man vill ha!

Likes

Comments