Outlander är min nya favorit för tillfället. Serien är baserad på böckerna som är skrivna av Diana Gabaldon. Jag har nästan läst första boken klart och började då kolla på serien, och kunde inte dra mig ifrån den. Serien handlar om en engelsk fältsjuksköterska från 1945 sveps mystiskt tillbaka i tiden till 1743.

Jag har hittat tycke för serier som utspelar sig bakåt i tiden. Då samhället inte var detsamma. Förutom Outlander har jag också kollat på When Calls the Heart och The Crown till exempel.


NCIS (naval criminal investigative service) är en serie jag kan kolla på när som helst och börja från vilket ställe som helst. En version av en klassisk polisserie. I denna serie undersöker de mord som hönt på personer som jobbar inom flottan.


Criminal Minds är också en annan version av en ganska klassisk polisserie. Denna handlar om att de undersöker mord och så vidare med hjälp av att analysera beteende.

Tycker att många polisserier är väldigt bra, och fast de är lika så är de ändå så olika. Med jämna mellanrum får jag alltid upp feelisen för att kolla på såna och då är det just dessa, NCIS och criminal minds, som jag ofta kommer tillbaka till.


How I Met Your Mother är en serie jag också kan hoppa in var som helst för att se ett avsnitt. Det är en väldigt populär serie som många känner till. Serien handlar om hur Ted Mosby berättar för sina barn om händelserna som leder till att han träffar deras mamma.

Detta är en serie som är perfekt de dagar jag inte vet vad jag ska se på, eller om jag inte är koncentrerad. Det är också en serie som ofta rullar på i bakgrunden medan jag gör någonting annat.


Dehär serierna är alltså några exempel på vad jag ser på just nu. Det brukar variera väldigt mycket och brukar hitta många nya serier att se på. Kanske ni hittat någon intressant för er bland dessa.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Tiden går snabbt då man har roligt, och snart har alltså min andra praktikvecka flugit förbi. Har haft mycket ståhej under veckan, varvat med att jag varit trött då jag väl kommit hem.

På måndagen testade vi på ett kortare spinning pass, 30 min. Meningen är att de ska vara lättare och att man ska ta det lugnt och återhämta sig, men vi körde på ett effektivt pass. Efter gymmet var vi till en klasskompis för lite tjej häng. Då alla är ute på praktik så ser man inte varandra på samma sätt. Mysigt att få sitta o prata av sig en stund.

Tisdagen gick åt till att springa ärenden. Var och såg ifall Stadium outlet har någon bra rea på jackor, min nuvarande är alltså sönder och är i behov av en ny. Och sedan för att handla mat till veckan. Senare åkte jag o J till tennis centret för att spela badminton, lite kul med tumistid.

Onsdag (igår) var en väldigt produktiv dag. Var först på praktik från 8-16 och var sedan barnvakt från 17-20. Hann snabbt hem och slänga i mig mellanmål före jag skulle iväg igen. Efteråt slängde jag mig nästan direkt på sängen.

Dagens planer är att läsa på tent, i mängder, och åka på spinning.

Likes

Comments


Jaa hörni, jag sa ju att vi skulle fara o se på en bil i söndags. Och hem kom vi med den! Såhär långt är vi super nöjda med bilen. Ännu behöver jag vänja mig vid den lite, men annars är den väldigt skön att köra med.

Det bästa just nu med detta bilköp, är att det underlättar vår vardag väldigt mycket. Det går så mycket smidigare att åka till butiken och handla då man har en bil till exempel. Eller att åka till hälsostationen som vi har ganska långt från oss.

Tummen upp för detta köp!

Likes

Comments

För stunden njuter jag av en lugn söndagsmorgon. Med ljusen tända, en serie som rullar på i bakgrunden och med morgongröten i famnen kan inget gå fel. Är mycket redo för en ny praktikvecka då jag fått vila ut hela veckoslutet, förkylningen har inte blivit värre än iaf och det tackar jag för.

Idag är en spännande dag, eftersom planen är att åka och kolla på en bil. Det är något som skulle underlätta vår vardag väldigt mycket, så med stort hopp är vi nya bilägare efter idag. Förutom detta ska jag försöka få skolsaker gjorda, och sedan ha en lugn söndagskväll också.


Likes

Comments

De gånger man tänker att det äntligen är en sovmorgon, och man tänker hur skönt det ska bli. Ja, då vaknar man förstås ändå samma tid som alla andra dagar. Första gången jag vaknade imorse var klockan sju, som jag också annars stiger upp på veckorna. Kunde ändå somna om, men sov inte längre än till åtta. Gick och la mig på soffan istället och fick vakna till i lugn och ro.

Senare på dagen var städning inplanerat, på samma gång som vi plockade ner julen. Kände att det var dags nu och att vi sett tillräckligt för denna gång. På kvällen kom en vän över. Vi bakade en kladdkaka, pratade lite och runda av med en film. Det har alltså varit en ganska slö dag hos oss idag. Men ibland är det bra att kunna varva ner också!


Likes

Comments

Som andra fredagar åkte vi på spinning också idag. Och, ni vet inte vilken super känsla jag har efter idag!

Trodde det skulle vara väldigt tungt idag då jag är smått förkyld, och då första låten drog igång ville jag inget annat än att åka hem tillbaka. Men efter den låten började allt kännas mycket lättare och jag kände mig också piggare. Jag hade inte tänkt öka mitt motstånd idag pga förkylningen, men då det kändes så bra ökade jag ändå. Och hörni, det gick hur lätt som helst. Man kan också följa med hur många watts man cyklat efter varje pass, och idag hade jag förbättrat även det. Det är pass som dessa, som gör att jag vill fortsätta med spinningen. Fast jag känner en liten hatkärlek till det.

Detta firar jag med fredagsmys! Ska lägga mig i sängen och kolla på serie, och äta lite godis. För det tycker jag att jag förtjänat efter denna vecka och denna dag!


Likes

Comments


Fast det igår var dimmigt och disigt då jag gick hem var det så fint med all snö, ett riktigt vinterparadis. Det är en härlig känsla då det biter i kinderna av kyla på morgonen då man traskar iväg, finns nog ingen bättre väckning än det.

Däckade totalt efter praktiken igår, och började känna hur en ny förkylning började smyga sig på. Och idag är det då inte bättre, näsan är halvt stockad och har fått hostan tillbaka också, sådär passligt då jag hunnit vara en vecka på praktik. Ska försöka kurera mig med Duact och Nasonex för att förhindra bihåleinflammation, och hoppas verkligen att det ska hjälpa. Det är inte lätt att vara sjuk tre gånger på raken.

Tänk att det redan är fredag och första praktik veckan är förbi. Tiden flyger förbi och utan att jag märker det kommer alla 12 veckor gått i ett huj. Känns väldigt bra efter min första vecka, men oj så skönt det kommer att bli att sova ut imorgon!


Likes

Comments

Idag har jag fått igång en slags rutin på vardagen, känns de som. Att vara på praktik sju timmar per dag hjälper till, annars skulle jag inte vara uppe med tuppen. Morgonen går lätt bara jag fått vakna till en minut. Och tänk hur fort dagarna går, för att inte tala om hur fort veckorna kommer att gå. Dessutom får jag mycket mer gjort om kvällarna då jag kommer hem, inte bara att ligga på soffan och lata sig.

Gjorde veckans andra träningspass idag. Påbörjade styrketräningen med ett benpass, och oj vad bra det kändes att träna lite muskler efter julen. Imorgon kommer dock min rumpa säga emot, men på samma gång som det gör ont är det ändå en så härlig känsla.

Efter gymmet blev det en sen middag i form av linssoppa gjord på röda linser. Är så trött på allt det vanliga vi lagar hela tiden ( maletköttsås, kyckling och ris samt potatis- och purjolökssoppa ), det sker ingen förändring. Så idag ville jag göra något nytt och hade redan tidigare planerat att göra linssoppa, och gott blev det! Fast smakade ju inte så mycket mer än tomat, men mig gör det inget. Fick till och med tummen upp av J.


Likes

Comments

En ny vecka är igång, och så är också praktiken. Min praktik gör jag på ett daghem här i Vasa. Var väldigt nervös inför första dagen. Det är ju alltid nervöst just på första dagen, då allting är nytt och man inte är van vid rutinerna osv. Men kommer nog att bli en bra praktik, och kommer trivas bra med både barn och personal.

Det ända som varit tungt är att stiga upp tidigt om morgonen. Jag har ju varit väldigt bortskämd med sena morgnar under jullovet. Dock är det väldigt bra för att kickstarta de nya dagsrutinerna, och får dessutom mera gjort på dagarna.


Och bara se vad fint det var då jag gick hem från praktiken! Inte illa att gå hem då de ser ut såhär.

Idag körde vi igång med träningen, med spinning förstås. Har en liten hatkärlek till spinningen, har saknat det väldigt mycket under jullovet men funderar varje gång vad jag ger mig in på då passet börjar. Idag kändes det ändå inte så tungt som jag trodde att det skulle göra, och orkade bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. I alla fall med tanke på att jag varit så mycket sjuk under december månad. Mycket positivt. En bra start på träningsåret 2018.

Efter spinningen bestämde jag mig för att laga äggmuffinsar. (Måste ju passa på att använda muffinsformen för första gången). Lade tomat och spenat som tilläg i muffinsarna, så får se hur det blir. Och imorgon får jag se om de håller måttet och möter mina förväntningar.


Likes

Comments

Förutom de fina julklapparna jag fick, fanns också en liten peng där bland i. För den pengen bestämde jag mig för att beställa vad jag för tillfället är mest i behov av, träningskläder. Beställde några plagg åt mig på mellandagsrean från Sportamore, som kom fram passligt då vi kom hem med J. Igår hämtade J hem paketet åt mig och jag kunde prova vad jag hade beställt. Av de fem plagg som jag beställde bestämde jag mig för att behålla tre stycken.


Bestämde mig för ett par tights, en topp och en varmare tröja. Alla plagg är från märket BLACC, med riktigt okej kvalitet och också väldigt förmånligt.

Annars tycker jag det är svårt att beställa kläder på nätet, och gör de väldigt sällan förutom då det kommer just till träningskläder. Sportamore är en av de billigare sidor jag stött på. Det är svårt att kunna veta hur plaggen ska sitta eller vilken storlek man ska beställa. Beställde också ett par andra tights i samma storlek som de jag tänker behålla, men de var två eller tre storlekar mindre och fick dem inte ens över låren.

Är mycket nöjd över mina köp ändå, och vad höjer inte motivationen mer om inte något nytt i garderoben. Imorgon kickar träningen igång ordentligt!


Likes

Comments