HEEEEJJ!! Nej jag har inte försvunnit från jordens yta eller blivit bortrövad av pirater jag har bara varit i landet Ingenstans och hälsat på hos Peter Pan ett tag. Ni förstår inte hur dålig täckning det är där alltså… Kunde inte blogga någonting som ni säkert märkt. Men jag har haft det bra och jag kom hem säkert också även fast jag ett tag trodde att jag skulle krachlanda för att jag började tänka på rasism…Glada tankar, glada tankar.

I am a lost boy from neverland usually hangin out with Peter Pan.

Visst är det mycket roligare att använda sig av fantasi istället för den tråkiga och larviga verkligheten? För enligt den tråkiga och larviga verkligheten så är anledningen till att jag inte bloggat på ett tag att jag helt enkelt inte haft tid. JAG VET ATT DET LÅTER SJUKT TRIST men så är det. När jag inte jobbar så ska jag hinna med att umgås med min pojkvän, mina vänner, vara allmänt social, träffa min familj, hålla rent i min lägenhet (heh), äta bra mat, sova 8+ och gymma. Det är inte lätt ska jag säga MEN jag hatar att vara grinig så nu skiter vi i detta och blickar framåt. Planen är, som jag skrivit så många gånger förut, att jag bloggar när jag har tid helt enkelt. Så ingen speciell dag eller nått sådant.

Jag hatar dig tid. Du sabbar för mycket för mig…..

Så vad har hänt sen sist?

- Jag har färgat mitt hår rött, ja det är rött för mig vad ni än vill påstå att det är, för att matcha min bloggbakrund (NEEVARS)

- Jag har varit med i pastoratets tidning som heter Livsviktigt (woopwoop känd osv)

- Jag har varit hos min fina vän och extra syster Frida i Stockholm och varit på äventyr där med henne. Jätte rolig helg!!

- Jag har skaffat gymkort, yeeeaahh jag ska inte vara lat längre! (Y)

- Mitt hår har blivit längre och tjockare också!! Vet inte om det syns eller om någon annan än jag(och min mamma) som har märkt det men det har växt. Känns väldigt bra då det kändes så kort och tunt efter att jag tog ut löshåret. Men who cares Elin?!?!? Jaa vissa kanske gör det!!! Kanske

Vad händer nu då? Nu har jag precis ätit frukost (värsta tmblr frukosten juu) så nu ska jag plocka iordning och städa lite i lägenheten tänkte jag. Det är inte kul men det behövs just nu. Vänta nuu, inbilla er inte att det ser ut som en svinstia här för så hemskt är det inte. Det är bara väldigt dammigt… Sen i eftermiddag ska jag dra till gymmet och sola och gå på spinningpass! Ikväll ska jag bara ta det lugnt och äta god mat och njuta av en skön ledig kväll. så får jag se om jag får sällskap eller inte. Sofia sov här inatt men hon var tvungen att åka imorse så det var lite tråkigt att vi inte kunde umgås mer men precis som mig så har hon också mycket saker att göra. Det var så roligt att ses ändå fast det inte blev en lång vistelse. Hon är den som drabbas mest av att jag har så mycket att göra hela tiden.. Förlåt hjärtat! Love you!

Hoppas att det är bra med eer!! Så hörs vi när vi hörs helt enkelt!

PUSS O KRAM SKUMBANAN!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Yes! Som ni säkert redan listat ut av rubriken så kommer denna veckas inlägg att handla om några av mina hudvårdsprodukter som jag vill tipsa om till er! Så vi kör igång!!

Under vinterhalvåret så blir min kropp väldigt torr. Och då snackar vi sandpapperstorr, så torr att jag flagnar. Inte som man gör på sommaren att man flagnar när man bränt sig utan när min kropp blir torr så börjar det klia och svida och när jag kliar mig någonstans så flagnar det bort torr hud. Typ som människor som har mjäll. Det låter ju sådär men så är det. Inte nog med det så är jag en männsika som suger på rutiner, alltså så är jag skitdålig på att göra det till en vana att smörja in mig varje kväll under vintertid. Så jag går ofta omkring med svidig och torr hud men det har jag mig själv att skylla! I alla fall det jag vill komma till är att när jag väl smörjer in kroppen tar jag fram den här burken!

Det är ett coconut body butter från The body shop och det funkar så sjuukt bra på torr hud! Jag har som sagt haft problem med torr hud hela mitt liv och har testat ganska många olika body lotions men body butter är det som funkar för mig och min hud. Visa body lotions som jag smörjt in mig med har gjort så att det fortsätter svida över min kropp, alltså så har det inte känts så lugnande och mjukt mot huden. Det är det som den här produkten gör! Man får en mjuk och skön känsla över hela kroppen och man vill aldrig sluta smörja in sig, haha!


Det var kroppen, nu går vi vidare till ansiktet! Vi fortsätter ändå på samma märke, The body shop. Det är två cleanseprodukter, en toner och en facial cleanser. Jag ska börja med att säga en sak, Aloe vera är livet <3 Båda dessa produkter innehåller aloe vera och aloe vera har aldrig svikit mig och min hud och jag kan glatt säga att det gjorde det inte denna gång heller! Jag tycker att dessa produkter rengör ansiktet väldigt bra och jag försöker att alltid använda de tillsammans. Först rengör jag ansiktet med cleansern och sen tar jag tonern på en bomullspad i hela ansiktet. De rengör samtidigt som man får en fräsch och skön känsla efteråt. Om man har mycket smink och väldigt täckande sminkprodukter så kan det vara så att man får gnugga ett tag så på så sätt är det lite dåliga. Då brukar i alla fall jag använda mig av sminkborttagningsservetter innan jag går in med dessa produkter.


Den tredje lilla burken på bilden, omg den är underbar! Den är från samma serie, som man kan se på produkterna så hör de ihop, och som sagt så är den underbaaar. Det sista jag gör innan jag går ut ifrån badrummet på kvällen är att smörja in mig med denna, Aloe soothing night cream. Som alla rengöringsprodukter/sminkborttagningsprodukter så torkar även dessa aloeveraprodukterna ut huden. Så då är det bästa man kan göra efteråt att smörja in sig med en återfuktande kräm! Och den här är så bra, gör huden len som en bebisrumpa innan man ska lägga huvudet på kudden! Jag säger det igen, ALOE VERA<3333


Likaväl som man ska smörja in ansiktet med en återfuktande kräm på kvällen så ska man göra det på morgonen innan man sätter på sig sminket men också de gånger då man känner att man är extra torr. Till det använder jag denna produkt från Rosenserien. Jag nämner igen att jag är väldigt dålig på att smörja in mig i ansiktet så gör så ofta som jag kommer ihåg det, haha. Det jag har att säga om den här produkten är att den är specialiserad för just torr hud och det är nog därför den funkar så bra för mig. Så krämig och återfuktande, tipptopp helt enkelt! Man behöver inte alls ta mycket av den heller för om man gör det kan det bli väldigt klibbigt. Så man ska vara snål med den helt enkelt! Har använt den i några år och den sviker mig aldrig.

Nästa produkt fick jag som julklapp av mamma och pappa! Det är en ansiktspeeling från Rosenserien. Den funkar bra, har inte använt så mycket ansiktspeeling innan så har inte mycket att jämföra med. Ansiktspeeling är också som en rengöringskräm, den ska rengöra ansiktet samtidigt som den ska peela bort orenheter som finnar. Den funkar bra för min hud som allt annat jag testat från Rosenserien. Så jag måste säga att om du inte testat Rosenserien, SÅ GÖR DET!! Riktigt bra hudvårdsprodukter. Det som är speciellt med Rosenserien är att de använder sig av naturliga ämnen när de tillverkar sina produkter och till skillnad från andra hudvårdsprodukter så får man inte vatten för pengarna. På många hudvårdsprodukters innehållsförteckning så är vatten ett av de ämnen som det är mest av i produkten och det har man ju redan hemma i kranen så det behövs ju inte.

​Det var det jag ville dela med mig av! Hörs nästa vecka, puss o kram skumbanan!!

Likes

Comments

​Okey so now I have translated the texts about Taize that i wrote a few months ago. I am not that good at Writing in English so have patience!


​Part 1

Actually I do not know if it's so much to tell  about my days in France because it was basically the same things I did week after week, so the interesting thing is how I experienced it all, and how I felt during the time in Taize. I will try to write as much as I can, even though some parts are very personal.

Let's start!


It is still very difficult to explain to people who have not been there what kind of place Taize is the but I will now try again, thanks to Johan who gave me this explanation. Imagine a big Music festival and then you take away portable toilets, all the drunk people (unfortunately alcohol exists in Taize ...), all the artists and scenes and instead put in big barracks and a large church. Thats Taize, sort of. So, Christian teenagers from all over the World travels to Taize (like litteraly the whole world) to live in this place for a week along with the brothers. But what are al those teenagers doing the whole week? They share their faith with each others in the Bible Groups daily, work with different things (like cleaning the toilets, Clean areas around the tents and baracks and so on) and form new relationships with other people! They also eating together, sleeping in tents and barracks and live a very simple life every day. So it is a bit different from the Life you live at home. So if you think about going, GO! But have an open mind. As I wrote in my last post about Taize it is the brothers who live there  and welcomes us young people to stay with them in fellowship and prayer, but it also lives sisters there which also helps to accommodate young people, especially girl volunteers.

I decided in February that I would be going back to Taizé but this time as a volunteer. The first thing I did then was that I went on their website to find out how to Contact them. I found a emailadress and I began a mail contact with one of the sisters. It didnt take long time until everything was set and done! The trickiest part was how to get transport to and fromTaize but it worked out in the end fortunately.

On July 11, I stepped on the bus and began the journey back to my third home. After 30 hours we arrived after long traffic jams which caused that we were six hours late... I can say that 30 hours in a bus is not to be recommended but it is something you have to get through if you want to travel to Taize, you can also travel by airplane but that was not opptional for me. I can say that 30 hours in a bus can be very funny if you travel with insanely good people , which I had the plessure to do! Much love to you! So it was in the bus I met people who are now really good friends to me. As many of you now I talk very much and I am not afraid of get to know new people and so on but in fact I didnt made contact to the people the first hours of the traveling. And the reason for that was simply that the day before the trip I got my period so I had really bad menstrual cramps almost the entire bus trip so I was not in the mood when I got on the bus. Not only that, I forgot my guitar at home ...

The other times I have travelled to Taize I have travelled  in a group so it felt very strange that this time go all by myself without knowing a single one. But as I said, I got good contacts already on the bus so in the middle of the week, I felt like one of them and we had so much fun together! There is no other place where you get such a good conection with people after only half a week together! That is something that I don´t understand but think is so fantastically wonderful with Taize!


Besides the people I socialized with from the bus (which was from Mora and Stockholm) I also got to know two from the Netherlands and two from France, I got to know thrm because we was in the same biblestudy group (I skip names because you do not understand who this people are anyway, heh.) You  also meet people all the time wherever you go (and at the jobs you have ) and after a few Days you talk with each other as if you have known each other much longer than what you've actually have!

So, first week included lots of laughter, a lot of conversations about everything between heaven and earth with the  Biblestudy group, long walks around Taize and to a neighboring village, much heat and sweat (soo nice) and yeah Taizelife !! The first week reached its end and I began to realize that soon they people that I travelled to Taize with will soon go home. Without me. The bus will leave the Taize aimed to reach Sweden and I will not be on it. So Saturday night did not turn out as I had imagined. Tears, despair, regret and stress fell over me as I sat on my bed in the barrack while all the others were at the last  prayer ot the week ( a special one that includes that al people in church has a candle in their hands). That moment I couldnt no longer say" It is just a month" Instead I said to myself "Shit, it's a whole month."

Likes

Comments

Så, det var den veckan! Nu laddar jag upp inför denna vecka. Just nu befinner jag mig i Viken igen hos mina föräldrar men imorgon är det tillbaka till jobbet igen! Den här dagen blev väldigt intensiv faktiskt, tänkte att jag skulle tagit det lugnt men det gör jag ju nu iof, haha. Först var jag på körskolan och hade teori och körlektion. Efter det gick jag och solade en stund och sen begav jag mig hemåt för att packa för att sedan hoppa på bussen hem mot lilla Vika. 

Helgen blev väldigt bra då det blev en väldigt bra blandning av att bara sitta ner och prata och lite mer aktiviteter.  På fredagen när Lisa kom så åt vi nästan direkt. Jag var och handlade lite tapas på torsdagen så det var inget som skulle tillagas och det var skönt. Var ganska trött när jag kom hem ifrån jobbet. Så vi åt och pratade, åt och pratade och åt lite mer och pratade lite mer tills klockan var runt 10 på kvällen. Då bestämde vi oss för att vi skulle köra på en väldigt spontan utgång så vi  drog till Puls! Det blev en väldigt lyckad kväll med mycket dans (så som det ska vara!).  På lördagen gick vi lite på stan, skjutsade Lisas föräldrar till en bal och så lagade vi pasta carbonara på kvällen. Seeeeen gjorde vi något som vi båda var lite smått nervösa över i början, vi färgade håret! Jaja det är ju inte så spännande tänker ni men det som vi var nervösa för var att vi hade köpt färger som vi inte haft förut. Jag kan inte riktigt säga  exakt vad det är för  färg på mitt hår just nu, det är  brunt/lila/rött! Jag är i alla fall jätte nöjd med resultatet och det blev inte för mörkt heller vilket jag var rädd för!

Lisa åkte hem på söndagförmiddagen och sen åkte jag och jobbade vid 4). På jobbet igår vi med ungdomsgruppen till Linköping och körde laserdome vilket jag inte har gjort förut så det var en  rolig upplevelse. Jag blev typ skjuten på hela tiden i början haha men mot slutet gick det lite bättre. Skulle definitivt vilja göra det igen och då kanske ha lite bättre kläder på mig... Inte för att jag sprang runt där i klackskor och klänning men kände inte att jeans och en lite finare tröja  heller inte var så passande. Var riktigt trött sen när jag väl kom hem men känns inte så ovanligt, är inne i en väldigt trött period just nu. Hoppas att det blir bättre snart för det är inte särskilt kul.


​​​​​Veckans fråga: Är du religös?

Ja, jag har en kristen tro och jag anser mig vara religiös. :) 

Har du någon fråga till nästa måndag? Lämna en kommentar!

Puss och kram skumbanan!!!


Likes

Comments

En dag sen i planeringen men vad gör det liksom? Här har jag nu skrivit ett inlägg och sammanfattat lite hur 2015 har varit och hur jag vill att 2016 ska bli, som ni snart kommer märka så började jag skriva på detta 4 dagar efter nyår och jag avslutade det idag. ENJOY!!


Nu har det gått 4 dagar in på det nya året och jag vet fortfarande inte hur jag ska formulera fram ett inlägg om året som varit och året som nu har börjat. Det fiffiga med att ha en blogg är då att man smidigt kan gå tillbaka i sitt bloggarkiv och kolla vad man skrev förra året runt den här tiden. Det medför ju då att man ska ha skrivit ett inlägg förra året annars funkar denna lösning inte så bra, tur för mig så hade jag skrivit ett inlägg. Jag hade till och med varit så duktig att jag hade tidsinställt inlägget så det publicerades 15 min innan tolvslaget den 31 dec 2014.

Det inlägget handlade mest om hur jag kände inför att sluta gymnasiet och vad jag ville göra efteråt. Jag hade också skrivit om att jag var rädd inför framtiden och att sluta skolan. Jag var lite förvirrad också och jag tyckte att det var mycket beslut som skulle tas. Jag var rädd för de förändringar som väntade mig och mitt liv. Vad hade jag för framtid? Vad skulle jag göra med mitt liv efter skolan slutat? 12 år och sen helt huxflux skulle allt sluta och där skulle jag stå barfota i min studentklänning med mössan på sne och en tom champagneflaska i handen som ett frågetecken.

Jag satt och tänkte på förut hur det skulle se ut om jag hade fått chansen att prata med den Elin i slutet av 2014 och kom fram till att då hade jag sagt:

Allt kommer att lösa sig! Du kommer vara rädd men det löser sig, som det alltid gör och det vet du.

Du kommer älska att stå på Louis de geer scenen så mycket att du kommer sakna det 100 gånger om efteråt.

Du kommer ha en en jätte rolig musikalvecka och du kommer göra läkarerollen riktigt bra även fast det kommer kännas lite trögt i början.

Du kommer ha en kanonbra och rolig studentvecka så tänk inte på att du måste det och du måste det för den kommer gå sjukt fort men du kommer inte ångra någonting. Du behöver bara vara beredd på att bara för att det är studentvecka så är inte allt tipptopp hela tiden, du kommer bli förvirrad och arg men det löser sig i slutändan.

Du kommer ha en jättebra sommar och en, jaa jag vet inte hur jag ska sammanfatta resan till Taize i ett ord men du kommer vara så nöjd när du kommer hem! Vill inte avslöja för mycket för dig.

Du kommer att börja på ett nytt jobb och du kommer trivas och ha jätte bra arbetskollegor!

Tyvärr kan jag inte lova dig att du inte kommer bli dumpad igen..

Sen tror jag att jag bara skulle plandra på och Elin skulle inte förstå något alls och hon skulle bara bli förvirrad så ja det är kanske bra att man inte kan resa i tiden och prata med sig själv. Men nu tänkte jag prata med mig själv i nuläget istället och jag tänkte att jag skulle försöka formulera det här året så bra som möjligt i några frågor. Sen tänkte jag även på ungefär samma sätt formulera hur jag vill att detta året ska bli. Jaja ni förstår va? Nu kör vi!

2015

Vad är du mest nöjd över att du gjort? Taize resan helt klart! Jag är också väldigt nöjd över studenten. Det var så underbart att äntligen få stå där med mössan i handen efter 3 år. Speciellt efter vilket skitår jag hade i 2:an.

Finns det något du ångrar jag försöker att leva efter att jag inte ska ångra saker, gjort är gjort liksom. Sen är det ju så att man aldrig kommer ifrån ånger men det finns inte mycket saker jag ångrar hittills i livet iaf. Men något som jag tyckte att jag gjorde lite dåligt var att utnyttja tiden i Taize, jag kunde ha utnyttjat de tiden bättre så att säga. Det var många stunder då jag bara låg i min säng och latade mig istället för att umgås med de andra och det kan jag ångra nu i efterhand när jag saknar dom så mycket som jag gör.

Det bästa med detta år? Som ni säkert redan vet så är ju jag sämst på att säga vad som är bäst eller om jag har någon favorit, spelar ingen roll vad det handlar om haha. Men en utav de bästa sakerna jag var med om år 2015 var U2konserten. Herregud va lycklig jag var den kvällen!!

Något som du inte är nöjd med? Att det inte var någon snö på julafton... Och att året slutade med att jag var osams med en av mina bästa vänner, som betyder så väldigt mycket för mig. Det var riktigt dåligt och tråkigt...

Känner du att du har växt på något sätt detta år? Jag känner att jag har växt väldigt mycket inom min tro. Och det är väldigt mycket tack vare Taize men också tack vare mitt jobb! Det känns väldigt bra och jag fortsätter att växa inom min tro hela tiden. Jag hade nog inte varit den personen jag är idag utan min tro!

2016

Vad har du för planer inför detta år/vad ser du fram emot? Mycket av de jag planerar att göra är på sommaren, som att åka till Öland, vara med Ghazal (antingen hos mig eller hos henne) i en vecka som vi gjorde förföra sommaren. Sen har jag och min familj planer på att ha en fest i oktober då jag fyller 20 och brorsan fyller 18! Vi har också planer på att åka till London men vet inte om det kommer ske i år eller nästa år. Men den största planen jag har och som jag har påbörjat är att åka till USA som Au Pair. Jag har alltså börjat min ansökan om att få åka iväg i höst hos Au Pairagenturen Cultural Care! Det känns så otroligt spännande och det skulle vara helt otroligt roligt om jag kom iväg, så det satsar jag på detta år! Sen så klart så ska jag göra mycket roliga saker inom jobbet som att åka till Israel och Gotland och det ser jag också fram emot och jag kommer lägga ner mycket energi på jobbet denna terminen med, så detta året ser väldigt spännande och roligt ut just nu!!

Så det var det, nu blickar jag framåt mot detta år och hoppas på att det kommer ge mig allt det som varje år ger mig! Nämligen knäppa, knasiga, galna, underbara, allmänt bra, nöjda, glada, arga, tråkiga, roliga, glittrande, kärleksfulla, trötta, jobbiga, flummiga, ledsna, frustrerande, förvirrande, magiska och fantastiska stunder! Jag vet att det kanske inte är så normalt att hoppas på att man kommer ha ledsna och jobbiga stunder men det är de stunderna som får mig att växa och som gör att jag blir starkare efteråt och att hela tiden bli starkare och säkrare som person är något jag alltid hoppas på att bli!

"Jag kommer vara rädd och jag kommer vara ledsen men jag kommer jobba mig igenom det, för om jag har klarat det alla andra år så kommer jag klara det detta år med" Elin Holmberg 31 dec 2014

PUSS OCH KRAM SKUMBANAN!!!

Likes

Comments

Nae idag är jag inte den där glada, roliga Elin som jag vill vara. Inte för att jag är arg eller sur utan bara nere, seg och inte glad. Jag har inte direkt någon speciell anledning till varför jag mår som jag gör men jaa ibland har man ju sånna dagar med.. Kanske att det faktum att jag inte ätit något ordentligt på ett dygn nu är en av anledningarna att jag inte mår så bra... Hoppas på att jag känner mig bättre till mods imorgon, mitt jobb och kollegorna brukar få mig på gott humör!

Nu ska jag iaf in till Linköping och käka med min bror så det ska bli trevligt och träffa honom, äta god mat och prata. Det kommer säkert få mig på bättre humör!

Gjorde mig lite extra fin bara för att jag kände för det eftersom att det ibland kan göra mig på bättre humör men också för att jag hade tid till det. Förlåt för suddiga bilder men tydligen så ville varken jag eller min mobilkamera ta bra bilder idag, arrgh.

Puusss

Likes

Comments

Jaa det blev en väldigt oplanerad bloggpaus. Har som sagt inte bloggat sen 20 dec så nästan en månad sen. Började skriva på ett inlägg om 2015 några dagar där efter nyår men så blev jag inte klar med det och det publicerades aldrig. Trist jag vet men har inte så mycket bloggenergi nuförtiden. SÅ därför tänkte jag att jag ska starta detta bloggår med ett nytt koncept, nämligen att jag ska blogga varje måndag! Varför? Jo för att då har jag som mest tid eftersom att jag oftast är ledig på måndagar. Då kan jag också sammanfatta veckan som gått osv osv. Så det kommer jag köra på!

Just nu? Jo vet ni vad att jag ligger fortfarande i sängen.. Och min körlektion börjar om en halvtimme så bäst att jag hår upp kanske.. Är väldigt otagg idag men bara att rycka upp sig antar jag! Någon gång i livet ska väll även jag klara av körkortet...

Puss o kram skumbanan!

Likes

Comments

Jaa i helgen var det sista rycket med läger i Västervik på Johannesgården! Helgen har innehållit lajvprat, lajvförberedelser, lajv och lajv! Och däremellan hann vi med att äta, leka och sova lite med. Det blev en lyckad helg och alla var glada och nöjda men väldigt trötta, haha! Jag är heeelt slut men nu går jag på julledighet, wiiihoo! Om fyra dagar är det ju JUL?!?! Jaa ni vet vad jag brukar säga, tiden går alldeles för fort.

Igårkväll såg jag ut såhär och hette Elionora. Älskade verkligen att ha på mig den här klänningen, jag var nog den som tog av mig lajvkläderna sist hahah!

Sitter just nu på bussen hem till huset och familjen i Valdemarsvik, ska bli så skönt och mysigt att få komma hemhem igen. Nu kanske jag kan hinna med att känna någon julkänsla också, såhär fyra dagar innan jul..Heh. December har gått så fruktansvärt fort i år, jag vet inte vad som hände.

Hej hopp tomtesnopp!

Likes

Comments

Det var verkligen värt att sova så mycket som jag gjorde igår för har inte känt mig såhär pigg som jag gör idag på över en vecka! Haha bra där Elin!

Började denna dag med en sovmorgon och sen körlektion vid 10:45. Nu är jag påväg till jobbet för en kort arbetsdag och sen ska jag hem igen för att städa och tvätta. Känns bra att jag är så pigg som jag är (hoppas att det håller i sig..) för då kommer jag få mycket gjort i lägenheten!

Puss o kram skumbanan!

Likes

Comments