1/8 lördag

Imorse när Jasmine väckte mig för frukost så hade jag värk i nacken och näsan var helt igentäppt... Så ja, idag har jag legat inne i sängen nästan hela dagen. Jag gick till jobbet på morgonen men sen blev det sängen direkt efter. Efter lunchen så höll Jasmine mig sällskap vid sängen, vi lyssnade på musik och pratade, men efter att hon hade gått (för hon skulle på möte med sin kontaktsyster) så somnade jag som en stock. Så sen sov jag fram till 20:30, blev däremot väckt några gånger under den tiden av Jasmine. Jag hoppas på att jag ska känna mig bättre imorgon för jag ska nämligen välkomna svenskar som ska stanna här den kommande veckan och det ska bli kul!

Nu har jag precis fått i mig lite mat så ska snart gå och lägga mig igen.

Godnatt!!<3

Likes

Comments

31/7 fredag 13:00

Okej så jag skrev ingenting igår och det är för att när jag hade fri tid så sov jag. Men jag mådde mycket bättre igår än vad jag har gjort de andra dagarna denna veckan och idag mår jag också bra så nu flyter det på som det ska!

Någon som inte mår lika bra däremot är Jasmine. Vet inte om jag har skrivit om henne förut men hon är från Göteborg och kom hit samtidigt som jag men hon var 2 veckor som vanlig deltagare och sen blev hon volontär. Så vi stannar lika länge men på olika sätt, alltså så är detta hennes första vecka som volontär och min andra! Okej så hon och jag har blivit bra vänner och umgåtts ganska mycket denna vecka så det är kul och jag tycker om henne mycket, så himla härlig personlighet! Grejen är att hon inte har blivit lika bra bemött som jag blev och hon har också varit sjuk nästan hela veckan nu... Så det är inte lika kul, ärligt talat så är det rätt surt.

För det första så verkar det vara en bra lösning att säga till någon att åka hem när man inte kan lösa en konflikt, eller det är iaf vad hennes kontaktsyster tyckte. För att göra en lång historia kort så kan man säga att det verkar som att många av systrarna inte är vana att ta emot såhär många volontärer som de gör just nu och då blir det lite kaos. De verkar inte ha någon bra koll på hur jubileumsveckan kommer att vara och jag tror att många av dom är stressade över den veckan. Jag förstår det på ett sätt eftersom att den här veckan som kommer kommer det komma 6000 människor hit till Taize och veckan efter är det jubileumveckan. Detta är dock inte en bra ursäkt till att inte kunna bemöta människor på ett bra sätt. Så jaa det har varit krångel för henne med jobb, rum och med kontaktsystern som inte kan lösa grejer på ett bra sätt tydligen. Så jag tycker synd om henne och nu vill hon (eller funderar hon på att) åka hem så det känns jättetråkigt. Dels för att hon har fått problem med sitt knä och sen pga att hon inte fick någon bra start som volontär. Så får se hur hon tänker göra. Det mesta är löst nu så egentligen skulle hon kunna stanna och byta kontaktsyster men aja det är ju hennes beslut.

Okej nu kan vi ta en lite mer roligare grej! Idag har fransk varit här och börjat sätta upp kameror i kyrkan för på söndag ska de filma bönen och göra det till ett inslag i något program. Så det känns lite annorlunda med kameror, ställningar och annan inspelningsutrustning i kyrkan men det kommer säkert bli jättebra! Det står också stora lastbilar här med texten Francetelevision och jag har hört att det är en ganska stor, känd kanal som bönen kommer sändas på.

Annars så tänkte jag gå till farmen idag och köpa ost för behöver lite variation av pålägg på mina mackor vid frukosten. Vet inte ifall jag är kräsen men den här veckan har jag bara kunnat ha marmelad på mackorna(intressant Elin). Det betyder att jag får i mig ännu mer socker utöver alla kakor jag stoppar i mig varje dag och det känns ju sådär... Och mamma som trodde att jag inte skulle klara mig med mat, haha!

Samma dag 15:26

Jag är så smart.. Var på bibelstudium vid 2 och så tänkte jag att det blir lagom att jag går till ostgården efter det. Precis när jag börjat gå så kommer jag på att den öppnar ju inte förrens 16... Men aja det gör inget för det är skönt att sitta här vid vägkanten själv och skriva

(Pennan tog slut)

Likes

Comments

29/7 onsdag 12:40

Idag känns det i hela kroppen som om jag när singelstreck ska bli sjuk så jag valde att stanna inne. Känns bäst att hindra det så bäst man kan innan det blir värre. Har precis pratat med familjen hemma i Sverige och det gjorde mig på bättre humör<3

Nu ska jag bara ta det lugnt, äta skittles, lyssna på Håkan och skriva brev.


En bild från en av promenaderna under första veckan med Frida och Johan.

Likes

Comments

28/7 tisdag 22:00

Idag har jag inte heller mått så bra...

Det började i eftermiddags med att jag mådde illa och sen dess har jag känt mig så nere. Det jobbigaste är att jag inte vet varför jag mår som jag gör och jag hatar det. Men så är ju livet, man har bra och dåliga dagar även i Taize. Det bästa är att man även här är omringad av människor som bryr sig om en och märker när man inte mår bra precis som hemma. Det är jag så glad över. Ibland undrar jag vad jag gör för att förtjäna att vara omringad av sådana bra människor. Jag hoppas att dessa dåliga känslor försvinner snart så jag kan vara glad igen. Det är dock bra på ett sätt att ha sådana här dagar för jag tänker mycket och försöker ta itu med grejer som ligger i bakhuvudet. Jag har börjat uppskatta tystnaden mer i kyrkan pga det. Att för en stund får sitta och rensa tankarna och prata med Gud. Det är så skönt när det är så tyst för då hör man verkligen sig själv bättre. På ett sätt känns det också som att Gud lyssnar bättre när jag hör mig själv helt och hållet.

Björn märkte på mig att det var något som inte stämde så han förslog att vi skulle ta en promenad. Jag tycker att det lät som en bra ide för kände att det skulle vara skönt att komma bort från området en stund. Men vi kom inte så långt för man får inte lämna området så här sent på kvällen. Jag blev nämligen stoppad av the night welcome team. Jag förstår att de inte vill att vi är utanför Taize på kvällarna men jag skulle verkligen behövt den där promenaden. Att får komma bort en stund och att få prata med någon. Men antar att jag får vänta tills mitt nästa möte med systern.

Dock så vet jag inte vart Björn är nu. De killar som är volontärer bor inte på området utan de bor i ett hus nere vid bykyrkan och dom får gå förbi the night welcome team såklart för att de bor utanför området. Och nu står han och väntar på mig vid bykyrkan. Så jag vet inte riktigt hur han ska få reda på att jag fortfarande är kvar här. Anledningen till att han gick före är för att det blir sånt snack när man umgås kille och tjej och speciellt så här på kvällen. Man kan inte vara kompisar helt enkelt, haha. Vi är mycket uppdelade, vi jobbar till exempel inte så mycket killar och tjejer tillsammans förutom några enstaka jobb. Det är bröderna och systrarna som har gjort det så.

Likes

Comments

Så! Nu är jag ikapp med kalendern!

Ligger fortfarande i sängen och har suttit och skrivit luckorna på mobilen nu i över en timma, puuuh. Nu ska jag städa iordning lite här i lägenheten och så ska jag laga pannkakor tills att Jonny kommer hem från jobbet.

#wifey

Puss o kraam// Elin

Likes

Comments

View tracker

27/7 måndag 13:50

Imorse förvånade jag mig själv. Jag gav mig upp och duschade innan bönen! Sa till mig själv igår att jag nog inte skulle orka det men jag var en duktig Elin. Jag är ju ingen morgonmänniska över huvudtaget så det är därför detta är en stor grej, haha!

Samma dag 21:00

Idag har jag varit en surtant inombords och jag har ingen lust att skriva något speciellt. Godnatt!

Likes

Comments

26/7 söndag 20:55

Den här dagen har varit väldigt långtråkig. Jobben gick fort så det blev mycket fritid men det har regnat så man har inte kunnat göra så mycket, det var inga workshops idag heller. Det som var roligt idag var att jag och Danielle hade kul under diskningen i el abiodh och att jag kopplade upp mig på wi-fi under eftermiddagen. Jag skrev bl.a till Frida och Johan och kollade Facebook, snapchat och mail men 30 min går så fort... man köper wi-fikort vid Oyak och så kan man vara uppkopplad i 30 min, det har sina positiva och negativa sidor.

Angående ljusuppdraget så gick det sådär igårkväll. Jag har nämligen ett problem, bröderna tar med sig sina ljusstumpar när de går ut i sakristian efter mässan... Så fortsättning följer!

PS: Kvällens bön är nog den mysigaste som jag varit på hittills under min vistelse här. Jag kan dock inte komma på varför jag tycker det.

Likes

Comments

25/7 lördag 12:43

Ja idag är det lördag och lördagar i Taize betyder ljusmässa! Den finaste mässan jag vet! Alla i kyrkan får varsitt litet ljus vid kvällsbönen och alla tänds emot slutet av mässan. I och med ljusmässan och de kommande ljusmässorna så har jag ett uppdrag! Jag ska försöka samla på mig så många av brödernas ljus som möjligt. Varför? Jo för att Johan tyckte att det skulle vara en fin grej att göra ett stort ljus av alla de små stumpar som blir över efter mässan. Detta ljus kunde han då använda vid andakter och så hemma i Sverige. Så jag ska hjälpa honom att få ihop ljus eftersom att han själv tyvärr inte fick ihop några för att någon var före. Och han var ju bara här en vecka så han hade bara ett tillfälle på sig.

Samma dag 20:25

Okej, snart är det dags för mitt uppdrag! Nästan lite nervös, haha. Jag ska även få hjälp av en volontär, hon kommer ifrån Frankrike och hon och Hanna är bra kompisar. Jag berättade för henne vad jag skulle göra och hon ville hjälpa till så jag hoppas att vi får ihop några!

Likes

Comments

24/7 fredag 14:13

Idag är nog den dagen jag känt mig som piggast och det är skönt, aldrig kul att gå runt och vara trött hela tiden. Jag tror att det beror på att jag somnade ganska tidigt igår (i jämförelse med de andra nätterna, somnade ca 22:30) så jag fick bra sömn inatt.

Idag vid lunch så skulle vi vara tysta under hela måltiden och jag förstod inte riktigt varför men jag tror att det är för att det är fredag idag. Fredagarna i Taize är lite speciella för här så är varje vecka som påskveckan. Alltså så är alla fredagar långfredagen. Så på kvällen kan man be vid ett stort kors som de lägger fram mitt på golvet i kyrkan. Det är också många som stannar kvar länge i kyrkan på kvällen. Så jag tror att det var därför men jag ska försöka fråga någon.

Samma dag 20:55

Det har faktiskt varit en väldigt bra dag idag (inte för att de andra dagarna har varit dåliga). Dels för att jag fick tillräckligt med sömn så jag har inte varit trött, det har varit en bra temperatur så man har inte varit allt för svettig och jaa jag har känt mig allmänt bra själv. Förutom att jag har haft magvärk som har kommit och gått under hela dagen och jag vet inte varför...

Jag har kommit i kontakt med en kille som heter Björn och som var i mitt jobbteam förra veckan i Oyak. Ingen av oss visste att den ena skulle stanna som volontär så båda såg lite frågande ut när vi stötte på varandra, haha. Det är roligt att känna igen någon från första veckan!

Oopps! Hoppas att han inte märkte att jag skrev hans namn nu för han sitter bredvid. Inte för att han kan svenska men jag menar man vet ju hur sitt namn stavas och jag vet ju inte vad han skulle tänka om han såg att jag skriver hans namn och sen massa ord efter. Haha, jag tänker nog för mycket ibland...

Likes

Comments

23/7 torsdag

Okej så idag hade jag första mötet med min contactsister och det gick bra. Hon var väldigt trevlig och hon verkar lätt att prata med så det känns skönt. Dock var hennes namn svårt för mig att komma ihåg men jag tror att hon var från Nederländerna!

Annars rullar allt på som vanligt för mig här i Taize och jag börjar trivas rätt bra som volontär! Men som jag sa till systern så har jag fortfarande ögonblick då jag vill åka hem men de flesta har nog sådana stunder den första veckan så det är inget ovanligt sa systern och jag håller med henne.

Samma dag 20:55

Jag sitter och funderar på hur en liten Elin skulle ha betett sig i Taizekyrkan. Innan lunchbönen varje dag denna veckan så har jag som jobb att komma 20 min innnan och kolla så att allt i kyrkan står rätt till. Alltså se till så att folk sitter upp, är tysta, sitter där de ska sitta och att föräldrar med små barn sitter vid dörrarna eller det skallade barnrummet. Varför? Jo för att om ett litet barn börjar låta under den långa tystnaden i bönen så blir det väldigt störande. Därför är det bra om föräldrarna med barnen/barnet sitter nära en utgång så de kan ta dig ut fort. Så kan de tysta ner barnet och komma tillbaka sen när tystnaden är över. Så tillbaka till lilla Elin. Mamma berättade för mig en gång att jag som liten gillade att prova min röst i höga toner i rum där det blir eko. Så Taizekyrkan hade varit ett perfekt tillfälle för en liten Elin, jaa oj vad det hade låtit om mig! Kom att tänka på detta när jag såg en liten trumpen tjej gå in i kyrkan tillsammans med sin mamma.

21:25

Alltså ååhh vi har sådana fina solnedgångar här om kvällarna! Jag önskar att jag kunde få bra bilder på dom men kameran vill tydligen inte... But never stop trying!
Nu ska jag borrats tänderna och göra mig iordning för sängen men jag får se när jag faktiskt går och lägger mig.

Godnatt!!

Likes

Comments