Header

En mysig fika med en saknad person blev det idag. Lovisa som var assistent till mig förut kom och hälsade på en stund idag på eftermiddagen. Vi fikade, pratade och hade det trevligt. Vi umgicks helt enkelt. Det var verkligen roligt att hon tog sig tid och hälsade på nu när hon var hemma i Gävle, speciellt eftersom hon inte bor kvar här längre. Så det var verkligen roligt.

Det var roligt att höra hur det var med henne, hur hon har det i nya staden och hur det går för henne med plugget. Så det var riktigt roligt!

Såhär fint var det på eftermiddagen över åkrarna. Det var riktigt fint och lite häftigt med dimman, så då var jag tvungen att ta ett kort och visa er.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Just nu ligger jag i soffan och vilar lite in i det sista innan det är dags att gå över till mamma och pappa. Mamma fyller år idag, så ikväll blir det lite firande för henne.

Det ska bli roligt. Det ska bli roligt att träffa släkten med. Jag skulle ha träffat dem tidigare i veckan då vi har fler i släkten som fyller år under den här veckan, men igår t.ex. var jag inte alls pigg för att gå på kalas. Det är jag inte riktigt idag heller, men en stund ska jag gå dit i alla fall, så får vi se hur länge jag orkar.

Jag har fortfarande väldigt ont i huvudet och mått väldigt illa idag. Jag tror det är nya medicinen för utslagen som jag börjat med, att det beror på den. Visst kan det vara någonting annat med, men eftersom det har börjat i samband med att jag började ta dem så tror jag mer på att det är medicinen. Jag hoppas bara det är något övergående, annars får vi se hur länge jag står ut och orkar ta den.

Stort grattis ännu en gång till min och världens bästa mamma!

Här är lite bilder från tidigare idag när jag och Elin bakade en äppelpaj som vi ska ha med oss över till mamma och pappa. Vi hjälpte henne att baka den till idag.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

En riktig hemmadag har det varit idag. Jag har inte varit så pigg så det passade faktiskt rätt bra idag att jag inte hade någonting annat inplanerat. Därför var det skönt att jag bara kunde få vara hemma idag.

Dagen har varit väldigt lugn. Jag har försökt tagit det lite extra lugnt idag i alla fall, eftersom dem tidigare dagarna har varit rätt intensiva. Det har varit ett väldigt farande hit och dit har det känts som. Jag vaknade i alla fall med huvudvärk. Den höll i sig från igår kväll. Den typen av huvudvärk tycker jag är den drygaste huvudvärken, när den aldrig vill släppa. Så förmiddagen blev rätt lugn. Jag tittade bl.a. på en film, ritade lite och vilade.
Sen under eftermiddagen så kom farmor förbi. Vi pratade och umgicks en stund, så det var trevligt. Efter det knäppte jag lite kort på Harry inför att jag skulle nominera han till "Lussekatten 2017". Så det blev ett litet jul inspirerande kort. Så ni får gärna rösta på honom sen när det blir dags för det. Men det dröjer lite innan det är aktuellt.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Då var jag hemma igen. Det blev en tur till sjukhuset idag med, men den här gången till kuratorn. Besöket gick bra. Men jag tror vi hade allt emot oss när vi skulle åka dit. Det var inte bara nog med att det kommit snö och var halt ute. Utan först var vi några minuter sen, och sen hade vi en riktigt slö bil framför oss som knappt kunde köra.
Sen var det jättemycket bilar på parkering, och vi fick såklart en plats nästan längst bort. Och inte nog med det, när vi sen skulle gå över övergångsstället som sitter ihop med en lång busshållsplats så hade alla bussar parkerat på rad. Då över så det inte gick att gå över övergångsstället. Det gjorde att vi inte kunde kommer över vägen. Så då var det bara att stå still och vänta tills bussarna kunde åka och vi gå över vägen.
Så då var vi stressade, men jag tror vi hann på minuten. Så det var väl ändå tur.
Men det är bland det värsta jag vet, att komma försent eller komma precis på minuten. Jag vill helst vara i alla fall 5-10 minuter tidig. Men men, ibland händer det saker som gör att det tar längre tid.

Efter sjukhusbesöket var jag i alla fall förbi apoteket en snabbis igen, och sen stannade vi bara lite snabbt på mataffären precis efter sjukhuset och handlade. Ungefär så har min eftermiddag sett ut.

Vinter har det börjat blivit här med som jag skrev i början av inlägget. Det är betydligt kallare och det har blivit lite vitt på marken. Det började komma igår och under dagen idag. Jag tycket inte riktigt om kylan, samtidigt som jag tycker det kan vara rätt mysigt med vintern och snön. Men vi får väl se om det är något som försvinner eller om det får ligga kvar.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Igår blev det en riktigt tidig morgon. Jag skulle vara inne på sjukhuset redan till kl.08:20, och jag brukar i vanliga fall gå upp kring kl.08 så det blev lite tidigare. Men det gick bra. Igår var det ett besök till hudmottagningen som stod på schemat. Jag var dit för att äntligen få kolla upp mina utslag. Besöket tog lite längre tid än vad jag trodde det skulle göra. Jag var inte klar förrän kl.10 och då hade jag varit på apoteket också.

Besöket gick i alla fall bra. Jag fick först träffa en jätte gullig läkare som verkligen lyssnade och kollade i lugn och ro. Sen hämtade hon en till läkare som också tittade. Allt slutade i alla fall med fem nya mediciner. Salvor, tabletter och droppar. Det ska i alla fall bli riktigt spännande och se om det kan bli bättre. De var inte helt säker på vad allt berodde på, utan det kunde vara en blandning av flera saker.

Sen såg de även två födelsemärken som dem ville ta bort, så det ska jag få göra inom 3-4 veckor. Det ena satt mitt bak på ryggen och ett på låret. Så det var ändå tur att de såg dem så de kan ta bort dem. Eftersom jag nog annars aldrig hade tänkt på det.

Jag började med salvorna och dropparna igår kväll, och faktiskt redan idag så är det lite bättre. Jag hoppas verkligen och håller tummarna för att det ska bli bättre för varje dag nu. Sen började jag med tabletten idag som jag ska ta morgon och kväll.
Jag har utslag på en del fingrar, i ansiktet, över bröstet och ryggen. Så det här ska jag få prova nu en period också ska jag få prata med läkaren igen om ca 3 månader, eller om det är något så var det bara att jag ringde tidigare.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Ny vecka igen, vilket också betyder lite nya sjukhusbesök. Idag var det röntgenundersökningar som stod på schemat. Äntligen kanske jag ska säga, eftersom det har dröjt ett bra tag från att det blev bestämt att jag lärde röntga handen. Det var både magnetkameraundersökning (MRT) samt vanlig slätröntgen som jag var på idag. Det var skönt att de hade ordnat så jag kunde gå på besöken efter varann och fick båda undersökningarna gjorda idag, så jag inte behövde åka in en gång till för det. Så de var skönt.
Båda undersökningarna tycker jag gick bra. Det gick smidigt och överlag fort. Men det känns framförallt skönt att det äntligen är gjort och att det nu bara är att vänta på svaret ifrån dem. Det känns i alla fall rätt spännande, och som att jag bara vill veta nu vad det visar. Men jag hoppas det inte dröjer alltför länge.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Överlag har min helg varit helt okej. Jag har haft rätt ont efter kortisonsprutorna jag fick i fredags. Det var värst såklart i fredags och i lördags, men sen under söndagen kändes det ändå som att det var påväg att börja vända lite. Så det var ändå skönt att de gör det, även fast det går sakta. För jag tror det blev ett lite blåmärken efter dem.
Annars i lördags så hade jag en lite jobbig dag med värken efter sprutorna, samt att det var en riktigt seg dag överlag med allt regn. En sån här tråkigt-väder-vet-inte-vad-jag-ska-göra-dag. För jag tror ärligt det regna konstant hela dagen, så det var tråkigt. Men vi tog oss ut en sväng i alla fall till granngården för att köpa mat till Harry, för det visade sig vara i stort sett slut. Så nu har han påfyllt igen.

Sen var det ju farsdag igår (söndag), så då var jag hem till mamma och pappa framåt kvällen för att fira pappa lite. Så det var trevligt. Så ett STORT grattis än en gång min älskade och på riktigt världens bästa pappa!

I fredags testade även jag och Agnes att göra glutenfria samt mjölkfria pizzor. Vi testade att göra pizza av/på glutenfria tortillabröd och det blev faktiskt riktigt bra. Jag tycker nog det var godare än när jag tidigare någon gång har köpt färdiga bottnar som är glutenfria för väldigt längesen. Så det kan jag rekommendera er allergiker.
Sen hade vi även köpt mjölkfri ost som även var vegansk, och den var gjord till att användas just till bl.a. när man gör pizza och vill att osten ska smälta. Det blev i alla fall en av dem bästa pizzor jag som allergiker har ätit. Sen finns det väl säkert inget som slår en "riktig" pizza, men det kan man ju inte göra så mycket åt när man inte tål. God blev dem i alla fall.

Sen har ni säkert känt att jag kanske har varit lite frånvarande eller inte lika aktiv med att skriva här på bloggen speciellt den senaste veckan. Jag har känt mig lite frånvarande i alla fall. Men det har bara varit lite mycket överlag för min del med många olika saker, så orken har ärligt inte riktigt funnits där till att skriva. Men jag har tänkt försöka ge det lite mer tid, så ska jag göra mitt bästa och hoppas på att motivationen blir lite bättre den också.

Lilla mys Harry!

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Igår tog jag mod till mig att ringa reumatologen. Nu var det dags kände jag, pga att det hämmar mig mer och mer över att jag har ont i flera fingrar, armbågarna, en axel och nere mot SI-lederna (bäckenlederna) bak vid länden/bäckenet.
Först igår när jag pratade med reumatologsjuksköterskan så sa hon att min läkare inte hade någon ledig tid förrän om ca 2 veckor. Det tyckte jag kändes alldeles för långt fram, även fast jag nog måste boka in ett separat möte med min läkare för att diskutera lite olika saker. Så då skulle jag i alla fall turligt nog få komma till en annan reumatolog idag kl.11. Det var verkligen skönt ändå att jag fick en tid redan dagen därpå.

Så jag laddade för det, men så precis imorse när jag höll på i badrummet så ringer telefonen, och då är det sköterskan från reuma som ringer. Hon sa då att min läkare hade fått en lucka pga att ett möte min läkare skulle ha varit på inte blev av. Så då ändrade dem om så jag fick träffa min reumatolog/huvudläkare istället, så det kändes riktigt bra. Så dit var jag i dag kl.11.

Besöket gick bra. Sprutorna var inte sköna, men det gick som sagt rätt fort och det gick bra. Jag fick 4st kortison injektioner. En i vardera ring- och långfingers mittenled, och sen en i vardera armbåge. Sen pratade vi en hel del om olika mediciner, framöver m.m. Men det kändes i alla fall väldigt skönt att kunna ta bort något enstaka läkemedel ifrån min medicinlista, för han uppdaterade den lite idag. Så det var en betydligt bättre känsla än att lägga till något.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Idag har jag bara varit hemma bortsett från att jag var en snabbis till Konsum triangeln och handlade, samt postade iväg en jacka där vid paket utlämningen/posten på eftermiddagen. Det gick bra. Annars idag har jag inte gjort så jättemycket. Det har bara varit en rätt lugn dag, sen har jag även firat Agnes lite. Hon jobbade så precis idag på hennes födelsedag (min assistent och vän), så då valde vi att fira den lite. Vi bjöd över mamma och pappa samt farfar för han var nere hos dem. Farmor hade syjuntan sin hos sig, så då ville inte farfar vara där. Så då kom dem över och fikade. Sen kom även min farbror förbi så precis, så det var trevligt.
Men det var mysigt. Vi bakade en äppelpaj och bjöd på, så det var gott. Sen imorse så fick jag äntligen ge henne min present som jag har kämpat med i flera dagar och har gjort för hand. Jag visste att hon gärna skulle vilja ha en sån här tavla med en Buddha i mitten, och nu fick jag äntligen ge henne den. Stort GRATTIS än en gång Agnes på din födelsedag.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Idag när jag vaknade så gjorde mina fingrar väldigt ont. Det är på båda händerna, men framförallt två mitten leder på vänster handen. Det är ring- och långfingrets mittenled som gör mest ont. Jag är så trött på att ha ont. Det stör en i stort sett hela tiden, i allt man gör, speciellt när man greppar saker. Och sen på orken, för det blir jobbigt att gå och ha ont. Även fast det går lite upp och ner under dagen.

Sen har jag kommit av mig lite med träningen. Det började med att jag fick så himla ont efter och undertiden jag tränade innan helgen. Det gjorde så ont i armbågarna och ett knä, så för att inte åka på ett bakslag eller få inflammation så valde jag att ta det lite lugnt i några dagar så det förhoppningsvis skulle lägga sig. Men det har liksom inte försvunnit eller blivit direkt bättre. Så jag börjar väl bli mer och mer övertygad om att jag måste ringa reuma imorgon eller gå förbi där efter sjukhusbesöket jag har imorgon. Jag får se vilket av det jag väljer att göra.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments