Header

Min helg har varit riktigt bra, och inte pga vad som helst utan min lillasyster kom hem på en spontan liten kortvisit. Det har varit riktigt roligt att få ha haft henne hemma och fått umgås med henne, för sist jag träffade henne personligen var vid nyår. Så det var ett tag sedan.

Det har inte hänt så mycket som vi har gjort, utan vi har mest tagit dagarna som dem har kommit, gjort de vi känt för och haft en bra helg helt enkelt. Vi har t.ex. varit ute på promenad, ätit mat hela familjen samt med farmor och farfar en av gångerna, hon har fått träffa Harry och umgåtts med honom, tittat på film/serie och fått umgåtts med henne själv. Riktigt roligt och behövlig helg måste jag säga.

Så nu längtar jag bara ännu mer tills jag får träffa henne igen, och jag ska komma och hälsa på henne istället. För det ska jag om några veckor. Så det ser jag fram emot. För Anna är verkligen som min andra halva, utan henne vet jag inte vad jag hade gjort. Hon betyder så otroligt mycket för mig, och jag är så himla glad att jag har henne! Min älskade lillasyster! Och det är när man träffas som man verkligen hade önskat att vi bodde närmare varandra än vad vi gör nu, för nu är det långt emellan oss. Men det är även då det blir desto roligare när vi träffas.

Så min helg har varit bra, hoppas eran också har varit det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag har det varit en lång dag. Det var längesen jag kände mig såhär trött i huvudet som jag gjorde efter den här eftermiddagen. Men det har ändå gått bra måste jag säga.

Annars har det inte hänt så mycket idag, förutom en grej på förmiddagen. För då var jag ut med Harry för första gången utomhus i ett litet koppel jag hade. Han har inte gått själv utomhus någon gång eftersom det har varit alldeles för kallt utomhus för en nakenkatt. Men idag var det rätt bra väder, soligt och lite värme i luften så då passade vi på.

Det gick jättebra, men han var väldigt försiktig. Han riktigt smög försiktigt ute och ju mer han var ute ju mer verkade han gilla det. För sen när vi gick in och stängde altandörren så mjaua han riktigt så han nästan skrek, för att han ville gå ut igen. Och sen sprang han bort till hallen där jag har skjutpartierna där han kunde titta ut och även där mjaua han. Han ville helt enkelt ut igen, så det fick han mersmak på kan man ju lugnt säga. Men jag vet inte om det är positivt eller negativt. Men efter vi hade varit ute och han verkade gilla det så mycket så kände man sig nästan taskig, eftersom han är en innekatt och helst ska vara inne. För kylan klarar han ju inte av eftersom han inte har någon päls. Men han tyckte det var roligt i alla fall, och det var roligt att se han gilla det med. Så någon mer gång blir det nog garanterat, men när vet jag inte.

Likes

Comments

Förlåt för mina dåliga uppdateringar den senaste tiden. Jag har ärligt haft väldigt dåligt med motivation till att skriva, men nu känns det som att jag har fått lite ny energi till det.

För tillfället ligger jag i sängen och kan inte somna om. Jag har varit vaken ett tag, speciellt från kl.07:00, men brukar annars kunna sova till åtta i alla fall och sen vakna till liv efter det och därefter gå upp. Men inte idag. Det är framförallt ryggen som spökar.

Idag händer det inte så mycket förutom att jag ska till assistansbolaget som hjälper mig och vi ska ha lite möten. Det ska bli roligt, och jag hoppas det går bra. Hoppas det är lika fint väder idag med fast med lite mindre blåst, för då kanske vi kan gå ut en stund på en liten promenad och få lite frisk luft. Men så trist när det ska blåsa bara för då blir man kall så fort, i alla fall jag.

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit lite upp och ner, samtidigt som dem har varit rätt bra. Det jobbiga har nog varit magen. Jag vaknade på torsdagen och hade jätteont i magen. De första jag tänkte var att jag måste ha fått i mig någonting som jag inte tål, för de kändes precis som det. Men de enda jag hade ändrat på var ju nya medicinen jag hade börjat med. Alltså hydrokortisonet. När jag då läser på baksidan av medicinens förpackning så står det att den innehåller laktos, och jag är mjölkallergiker. Alltså jag tål varken laktos eller mjölkprotein.
Så strax därefter ringde jag till endokrin för att prata med dem, men efter mycket om och men så ringde dem äntligen tillbaka på eftermiddagen. Men de hade inte så mycket att säga förutom att dem inte trodde det berodde på den, eftersom det är så lite. Men grejen är den att jag har fått ont i magen av tabletter förut som har innehållit laktos, och jag tror till och med att jag säkert har någon av mina nuvarande mediciner som också innehåller det, men de kan ju vara så att ett läkemedel till är droppen för att jag ska reagera. De vi sa var i alla fall att vi skulle avvakta och se om de fortsätter, i så fall får jag höra av mig igen. Så nu håller jag tummarna för det.

Annars har de gått bra med bytet till den nya medicinen. Jag har faktiskt känt mig lite piggare och lite klarare i huvudet på något sätt. Så det är bra. Jag hoppas de fortsätter och håller i sig bara. Magen har också känts lite bättre idag, även fast det går lite upp och ner fortfarande med värken.

Under veckan förutom har det varit en del besök på sjukhuset. Bland annat besök hos fysioterapeut för träning, till kuratorn och pratat och till min smärtsjuksköterska på smärt för att få akupunktur. Alla sakerna har gått bra. Jag hade sista träningspasset med min fysioterapeut under tisdagen den här veckan, för nu ska hon vara bortrest i ca 3 veckor. Så då kommer jag få gå och träna med en annan istället.

Sen har jag även varit en del hemma. Idag t.ex. har de varit en hemmadag som har spenderats med pappa, farmor och farfar. Det har gått bra. Det krisa lite med assistent så då hoppade dem in och hjälpte mig, så det var roligt. Att få umgås lite med dem helt själv också. Sen kom mamma hem idag också. Hon har varit borta på kurs i några dagar, så det var roligt att få hem henne igen också.

Annars har det nog inte hänt så mycket den här veckan. Men jag måste nog ha fått en av dem busigaste katterna. Idag välte han ner en till blomma från fönsterbrädan, och självklart skulle de vara den enda blomman som jag hade en riktig kruka till. Inte någon av dem andra som har plåtkruka, utan just den. Och det var även den blomman jag har haft längst och varit mest rädd om. Jag fick den av en nära vän för snart 7 år sen när jag gjorde min första fotoperation, och den hade jag fått som en "krya på mig" blomma efter att jag kom hem från sjukhuset. Så den har betytt eller betyder väldigt mycket för mig. Men blomman går nog att rädda, jag ska försöka i alla fall men krukan var bara att slänga tråkigt nog. Han gjorde det nu ikväll när jag och pappa var och hämtade mamma på stationen.

Men sen vilket himla upp och ner väder det har varit. Det har känts i kroppen, i alla fall för mig. Ena dagen har man vaknat och det är alldeles vitt utanför fönstren och är minusgrader, och nästa dag är det alldeles bart på marken igen och solen skiner. Så det har skiftat väldigt mycket måste jag säga. Jag hoppas vi slipper en sån vändning igen, för nu tycker jag vi kan få vår.

Likes

Comments

I måndags var jag till Endokrinmottagningen för att träffa min Endokrinläkare. Besöket gick bra, men jag hade lite svårt att förstå olika begrepp och ord som han använde sig av. Men då hade jag tur att jag hade en av mina assistenter som snart är färdigutbildad sjuksköterska med mig, för då kunde hon förklara så jag förstod lite bättre.

Det första vi pratade om var min produktion av kortisol som binjurarna producerar, och den produktionen är inte bra. Jag har vetat att den varit dålig sen förut, men nu hade det blivit ännu sämre. Det är så pass att jag inte skulle klara mig utan medicin. För tillfället tar jag en kortisontablett som heter prednisolon (funkar även lite på lederna och inflammationer, därför jag fick den sorten) för det, men nu ville han byta ut den till en medicin som heter hydrokortison som är mer likt det kroppsliga som kroppen producerar. Så den har jag börjat med nu. Sen är tanken så småningom att jag ska få börja med en halvårs nedtrappningsperiod så mina binjurar ska komma igång själv och kunna producera kortisol som normalt. Men för att den ska kunna göra det så måste jag trappa ner tabletten extremt sakta, så jag hoppas det ska gå bra.

Det som var lite läskigt med just den dåliga produktionen på binjurarna tycker jag var att jag inte skulle klara mig utan medicinen för tillfället. Jag skulle bokstavligen kunna dö om jag inte tar den, och framförallt om jag är sjuk. För då måste jag även öka dosen.

Sen ska jag få göra en ny undersökning på skelettet med en bentäthetsmätning för att se hur behandlingen med Forsteo har gett för resultat. Forsteo är en medicin som ska hjälpa till att bygga upp mitt skelett eftersom det var så himla benskört. Men sen nu om någon månad så har jag tagit den sprutan varje dag i 1,5 år, och längre får man inte använda den. Inte till att börja med i alla fall.

Sen pratade vi om lite fler prover och så, men det var dem största delarna vi pratade om.

Likes

Comments

Just nu ligger jag i soffan och vilar lite inför att vi ska åka till sjukhuset och ha ett möte med min Endokrinläkare. Det ska bli spännande att äntligen få se vad han kommer fram till, och hur vi ska behandla det här med mina binjurar. För det är en stor orsak till att jag är så trött. Men det ska i alla fall bli intressant.

Likes

Comments

Min helg har varit en av dem bättre. Visst, jag har varit väldigt trött, haft ont i ryggen och nacken samt huvudet men jag har ändå haft roligt. I lördags så var jag bl.a. ut och åt mat med Johanna (min kompis) och Agnes (min vän och assistent) på Terassen. Det var trevligt! Både det att gå ut och äta lite god mat, och att få göra det med folk jag gillar att umgås med. Så det var roligt.

Annars under dagen tidigare i lördags så tog jag/vi det väldigt lugnt och laddade inför kvällen, så jag skulle ha så mycket energi som möjligt till kvällen. Så det var trevligt.

Sen under söndagen så var jag väldigt trött och kände att jag inte riktigt orkade med någonting. Jag orkade inte göra något, inte innan eftermiddagen i alla fall. Men sen gjorde vi ett ryck i alla fall och åkte en sväng till köpis (Valbo köpcentrum) för att göra lite ärenden som behövde göras. Annars var det en väldigt lugn dag.

Likes

Comments

I onsdags var ju jag till veterinären igen med Harry. Besöket gick bra, men vi råkade komma dit en timme för tidigt, så vi hade stressat en hel del i onödan innan kan man säga. Men hellre tidig än sen. Så det var lite drygt, men vi hade tur att vi fick komma in lite tidigare och träffa veterinären ändå. Han kollad på Harry, också pratade vi en del om hur planen ligger och vad vi ska göra om det blir bättre eller inte blir bättre.

Det vi kom fram till var att han ska få fortsätta äta fodret som ska vara allergivänligt för honom, och det kan tydligen ta några veckor innan det kan lägga sig. Utslagen alltså, så vi hoppas det ska hjälpa. Men hittills har det inte blivit så stora skillnader, men det kanske kommer. Jag hoppas verkligen det. Jag ska tillbaka om tre veckor i alla fall så får vi se då. Han ska även fortsätta äta kortison, fast en lite lägre dos.

Likes

Comments

Igår kväll när jag skulle ta min spruta som vi alltid gör varje kväll så såg vi i blocket som vi brukar pricka av i att jag även skulle ta Cosentyx, och det hade jag helt glömt bort. Helt. Så det var bara tur att det stod i blocket för jag brukar skriva in det i kalendern i telefonen annars med så jag har koll, men det hade jag glömt den här gången. Så där hade jag ju tur kan man säga att det stod i blocket, för annars hade jag ju missat den.

Jag tar den ju var tredje vecka, och det är ju bra om jag håller mig till den dagen. För annars hamnar jag ju i otakt. Det som var lite drygt ikväll just var att vi var så extremt trött igår när vi skulle gå och lägga oss, också blev vi tvungen att ta fram sprutan och låta den bli lite mer rumstempererad, fast egentligen ville vi bara gå och lägga oss. Men det som också hände var att vi hann ju somna en gång till mellan att vi tog fram sprutan till att jag skulle ta den. Så där var det också bara tur att jag hade satt på timern på hur länge jag skulle vänta innan jag kunde ta den. För annars hade ju den sprutan blivit kasserad, och då hade det inte blivit bra. Men den blev tagen igår i alla fall, och det var huvudsaken.

Likes

Comments

Usch vilken jobbig gårdag och dag jag haft. Dem har varit väldigt tuffa känslomässigt och att jag har haft sån extrem huvudvärk både igår och idag. Det har inte varit roligt. Jag tänker inte gå in på vad som hänt, bara att det har varit extra tufft och jobbigt. Men det börjar lätta lite nu i alla fall, så det är skönt.

Annars idag så har jag varit hemma. Det blev inget sjukhusbesök hos min fysioterapeut idag eftersom jag har haft eller har så ont i huvudet. Så det har blivit en del vilade istället, plus att jag fick besök av en kompis på eftermiddagen. Det var riktigt trevligt, och det behövde jag nog idag. Få tänka på något roligt. Vi fikade och snackade, umgicks och hade det trevligt helt enkelt.

Likes

Comments