Header
View tracker

Idag har jag haft en fullspäckad dag. Först tog jag det rätt lugnt på morgonen, sen kom mormor och morfar förbi en stund, så då var jag över till mamma och fikade lite med dem. Det var trevligt. Nu var det några veckor sedan vi sist sågs, så det var roligt.

Sen efter lunch så var jag till sjukhuset. Först var jag till fysioterapeuten och tränade och därefter till smärt för att få akupunktur. Både besöken gick helt okej. Träningen gick rätt tungt och akupunkturen gjorde rätt ont idag när smärtsjuksköterskan skulle sätta dit akupunkturnålarna. Hon trodde att jag har blivit nåltrött och behöver ett uppehåll. Det kallades så när det gör extra ont. Så nu ska vi göra ett litet uppehåll så får jag höra av mig om jag behöver.

När jag hade kommit hem så hann jag vila en liten stund innan jag skulle över till mamma och pappa för att äta lite middag med dem. Det var mysigt, för det var ett tag sedan vi gjorde det sist.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag före lunch var ju jag till ortopedmottagningen för att träffa handkirurgen igen. Besöket tycker jag kändes riktigt bra. Jag kände att jag hade fått lite nytt hopp efter att jag gick därifrån, så det känns bra. För det var jag inte riktigt beredd på. Jag trodde han skulle säga att de inte fanns någonting mer att göra, men de gör det. Så än är det inte helt kört.

Handkirurgen började med att undersöka tummen igen. Enligt undersökningarna jag fick göra förra veckan så visade det inga fel på musklernas funktion, och det känns skönt. Men det förklarar inte varför jag inte kan röra tummen som man ska. Men efter lite mer undersökande och jag frågade kring om det kunde ha hänt lite samma sak som hände knät/högerbenet (att musklerna la av pga värk) så trodde han de kunde vara så. Men han hittade även att jag inte kunde sträcka på yttersta tumleden, och inte riktigt böja heller. Sen började han känna längs senskidan och då visar det sig att den mycket troligt är inflammerad, så jag fick en kortisonspruta i den idag, så får vi se om det blir bättre eller inte. Hoppas på det bästa.

Vi ska i alls fall pratas vid igen om ca 2-3 veckor för uppföljning på kortisonsprutan. Han sa också att om det har blivit bättre men kommit tillbaka eller om det aldrig blev bättre av sprutan så måste jag operera den. Alltså senan/senskidan. Så nu hoppas jag bara på att det blir bättre så jag inte behöver opereras igen. För det vill jag inte. Nu är det bara väntan kvar i alla fall, på om det kommer bli bättre eller inte.

Men det kändes i alla fall bra den här gången när jag gick därifrån, jag fick som sagt lite nytt hopp på att vi kanske äntligen har hittat vad felet kan vara. En teori i alla fall, och det är längre än vart vi var igår.

Likes

Comments

View tracker

Just nu sitter jag i bilen påväg till sjukhuset. De ringde från ortopeden igår eftermiddag och sa att de skulle boka in en tid till handkirurgen när jag hade gjort undersökningarna där på handen, och den gjorde jag i torsdags (ENeG & EMG), så de ville att jag skulle komma på en återbudstid idag och det är den jag är påväg till nu.

Jag blev lite chockad när de ringde, för jag visste inte ens att jag skulle till han efter det men det är väl bara att hänga med och göra som dem säger. Det ska i alla fall bli lite spännande att höra vad han har att säga. Jag hoppas det går bra och han har någon bra lösning eller teori på problemet med tummen. Men jag hoppas samtidigt inte på för mycket, eftersom det inte lät som att han visste något man kunde göra sist vi träffades efter operationen.

Likes

Comments

Nu i snart en vecka har jag inte riktigt känt mig som jag brukar. Jag har känt mig febrig, varit på dåligt humör och haft dåligt tålamod. Så jag har varit lite allmänt less på allt kan man säga.

Vi pratade en del om det i måndags jag och min fysioterapeut, om att jag inte har känt mig så bra dem senaste dagarna. Hon trodde att jag nog kunde vara påväg in i nå nytt skov, om jag inte redan var i ett, med tanke på hur jag mår och har ondare i vissa leder igen. Hon tyckte till och med att högerhanden min såg svullen ut, och det är även den jag har ont i.

Jag får väl se hur det fortsätter och ge det några dagar till så ser vi sen vart det leder, om jag kanske måste ringa till reuma i alla fall. För om det fortsätter såhär så vore det ju bra om jag kanske kunde få en tid innan jul, innan alla helger. Men vi får se hur jag mår imorgon om det fortfarande är såhär då. I så fall får jag nog ta och ringa dit och prata med dem.

Likes

Comments

Igår blev det en riktigt tidig dag för mig. Jag hade en tid på sjukhuset redan kl.07:45, vilket var lite i tidigaste lagret för mig. Jag hade två tider på Klinisk neurografi, för att göra en ENeG och EMG undersökning. Det är två undersökningar där man kollar nervernas funktion. Jag var där för att kolla armen, eller höger tumme rättare sagt. Handkirurgen som opererade mig i slutet av augusti ordinerade dem här två undersökningarna, och igår hade jag alltså fått tid för att göra den. Undersökningarna gick bra men dem var inte jätteroliga. De kollar nervernas funktion med hjälp av ström samt en nål man sticker ner i muskeln på olika ställen samtidigt som man rör och försöker spänna den, och det var inte alltid så skönt. Men det gick ändå bra.

Vad läkaren kunde säga under undersökningen så kunde hon inte se något direkt fel, så det är lite konstigt varför tummen är som den är. Det kanske är lederna i alla fall, jag vet inte. Jag får se vad min läkare säger sen när han fått svaret också.

Det här hade jag tid för att göra på morgonen, men sen hade jag även en tid för träning hos min fysioterapeut kl.13:00. Men när tiden började närma sig så var jag inte pigg. Det kändes precis som att jag skulle bli sjuk o få feber samt huvudvärk, så jag blev tvungen att ringa och ställa in det. Det har nästan aldrig hänt att jag ringer och ställer in, men igår gick det bara inte. Det är inte så mycket bättre idag heller, för jag har fortfarande ont i huvudet. Det vill inte ge sig så jag är riktigt less på det. Jag hoppas verkligen det lägger sig till imorgon.

Likes

Comments

Igår kväll kom mamma förbi med dem här tre sakerna. Dem väckte många minnen på en gång så fort jag såg dem, och dem betyder väldigt mycket för mig. Jag fick dem här sakerna när jag låg så länge på sjukhuset för två år sedan.

Ängeln fick jag av farmor, den gröna gubben (Mike från Monsters Ink) med stora ögat fick jag av min farbror. Han satte den vid fotändan på min säng och sa att den skulle sitta där så han hade ett öga på mig, haha. Och den fina speciella julgranskulan som är formad som en zebra fick jag också av min farbror och hans fru. Haha det var lite roligt. Men dem betyder i alla fall väldigt mycket av mig. Så det var roligt att mamma hade hittat dem.

Likes

Comments

Hittills har vi bara haft måndag och snart har även hela tisdagen också gått på denna vecka. Igår blev det både en hemmadag med lite påhitt, men jag hade inget sjukhusbesök i alla fall. Igår skulle jag ha varit till sjukhuset för att träna hos min fysioterapeut, men då var hon hemma med sjukt barn, så det gick inte. Idag har jag inte heller haft några sjukhusbesök. Så det har varit lite skönt.

Så istället idag så bakade jag lite ny knäck, tittade ikapp svartsjön och midsommarsol. Det är två serier som går på tv som jag följer, men jag hade missat de senaste avsnittet ifrån båda, så då kollade jag ikapp det. Sen framåt eftermiddagen så åkte vi till stan för att göra lite snabba ärenden samt stanna på stan för att kolla på parfymer. Det var verkligen inte lätt men jag hittade en i alla fall som jag önskar mig i julklapp.

Sen idag har jag bara varit hemma. På förmiddagen blev det pepparkaksbak. Det var roligt och mysigt med lite julmusik i bakgrunden, och dem blev riktigt bra så det var roligt. Efter det lagade jag lite lunch och sen har jag tittat lite på OC, en serie jag också följer. Den är riktigt bra, så den kan jag rekommendera om ni inte har sett den redan. Jag har även lagat middag idag och nu sitter jag i soffan och tittar lite på tv. De håller på och monterar/installerar strömmen nu i nya rummet så jag kan få ström och ha lite lyse där. Det ska bli riktigt skönt att få det klart, eftersom det blir mörkt väldigt fort ute nu. Sen när det är klart så är rummet så gott som färdigt när strömmen är färdig installerad, så det ska bli riktigt skönt.

Likes

Comments

Nu var det längesen ni hörde ifrån mig. Jag har tyvärr inte riktigt känt mig så inspirerad och pigg på att skriva, men nu hoppas jag att jag har fått lite ny kraft till att skriva.

Jag tänkte börja med o dra en snabb uppdatering på vad som har hänt sen sist. Sist jag skrev så hade jag en hemmadag med lite julbakning och en tur till Sandviken för att lämna mammas telefon som hon hade glömt och sen lite apoteksärenden på vägen hem.

I slutet av förra veckan blev det att dona en hel del med att få lite jul här. Jag hade tur att mina adventsljusstakar som jag hade beställt hann komma i fredags, så det var skönt och att jag hann få klart det allra mesta innan första advent.
Sen var jag till sjukhuset både på torsdagen och fredagen. På torsdagen så var jag och träna hos min fysioterapeut och kuratorn, sen på fredagen så var jag till min smärtsjuksköterska och fick akupunktur. Alla dem tre besöken gick bra, så det var skönt.

I torsdags tog jag även min femte Cosentyx spruta (bromsmedicin), vilket betyder att min uppstarts period nu är färdig. Det känns jätteskönt, så det är jag glad över. Samt att det har gått bra. Jag har inte fått några jättebiverkningar hittills i alla fall. Så nu ska jag i fortsättningen ta den en gång i månad, vilket också känns skönt. Att det inte är så ofta.

Sen i helgen så har det varit en rätt lugn helg. På lördagen så var jag till köpis med Agnes och kollade lite. Det var roligt, men när vi började närma oss lunch så började alla människor vakna och komma. Men tills dess så var det rätt lugnt. Sen åkte vi hem, jag vilade lite också städade Agnes akvariet där salamandrarna bor, så nu har dem det jättefint med växter och så som hon hade köpt. Därefter tvättade vi våra bilar, så nu skiner dem och är jättefina.

Under söndagen så var jag med mamma o pappa pga att det körde ihop sig lite bland assistenterna. Men det gick bra. Det var tur att det var på helgen, för då har mamma och pappa lite lättare att hoppa in och hjälpa till. Men det var trevligt. Jag och pappa fick en hel del gjort här hemma, så det var skönt. Och sen hände det en rolig sak och det var att jag har fått börja flytta ut i nya hallen/uterummet. Det var jätteroligt. Allt är klart förutom elen. Det ska bara kopplas in, och det kommer bli klart i veckan. Så det längtar jag till. Nu håller jag bara på och känner efter hur jag vill möblera och så.

Annars har det varit överlag varit en väldigt lugn helg. Hoppas ni med hade en trevlig och bra helg och första advent.

Likes

Comments

Då har nästan halva veckan gått. Det är sjukt vad fort tiden går. I måndags var jag i alla fall till sjukhuset för att träna hos min fysioterapeut. Den här gången nu sist hos fysioterapeuten gick det faktiskt riktigt bra. I alla fall när vi skulle träna uppresningar, för jag klarade det på första försöket. Men då var britsen lite högre också så det inte var lika lågt som det kanske var första gången när jag började träna på det. Men det var i alla fall roligt att klara det. Sen var det ju såklart rätt svajigt och så när jag stod upp. Men jag gjorde det i alla fall, och bara det känns riktigt skönt och roligt. Sen gick det sådär med resten av träningen för då var jag riktigt trött, men efter en liten paus i mellan så gick det helt okej ändå.

Sen igår hade jag en hemmadag. Jag var hemma nästan hela dagen förutom på eftermiddagen. Då hade jag sista introduktionstillfället med tjejen som nu ska/har börjat som vikarie. När hon kom så åkte vi i alla fall och handla lite mat. Annars förutom den trippen så var jag hemma hela dagen. Men det blev även en hel del matlagning igår, samt serietittande, städning och lite träning. Jag börjar jag sakta men säkert komma tillbaka med cyklingen, så det känns väldigt skönt och roligt. Eftersom jag fick ett litet bakslag kan man nog säga på knät. Men nu känns det bättre, och jag hoppas det fortsätter såhär så jag inte får några fler bakslag.

Idag har jag också haft en sjukhusfri dag, och den har varit rätt lugn måste jag säga. Samt rätt rolig. På förmiddagen efter vi hade tagit en lång lugn frukost så bakade vi polkagriskola och knäck med kardemumma- och kanelsmak. Dem blev jättegoda, och speciellt knäcken. Fast dem är fortfarande inte riktigt klara eftersom dem måste stelna till lite mer. Jag hoppas dem kommer göra det och i alla fall är klar till imorgon. Men det får jag se imorgon. Smaken var i alla fall god. Smaksättningen till knäcken gjorde jag faktiskt själv, och det blev riktigt bra om jag får säga det själv, så det var roligt. Speciellt med tanke på att jag aldrig bakat knäck själv någon gång förut. Jag tror jag ska göra några fler med olika smaker, för det var roligt.

Sen annars idag förutom att jag julbakade lite, så har jag varit till Sandviken med mammas telefon, för hon hade glömt den hemma. Så då blev det en liten biltur dit. Sen på vägen hem därefter var jag först förbi Apoteket i Sätra, men då hade dem inte det jag skulle ha så då fick jag åka till stan på Apoteket där och hämta ut det jag skulle ha. När det var klart var jag och hämtade ut ett paket på vägen hem som jag hade beställt. Så det blev en hel del åkande till olika ställen idag.

När vi väl hade kommit hem efter bilturen och ärendena så blev det o ta det lite lugnt. Skönt, för då var jag verkligen trött. Samma sak nu under kvällen. Då har det också varit rätt lugnt så det har varit skönt, för imorgon blir det full fart igen. Då ska jag bl.a. till sjukhuset. Hoppas ni har haft en bra dag!

Likes

Comments

Idag känns det som en ganska seg och tröttsam dag med tråkigt väder. Under förmiddagen så ritade jag en del och pratade i telefon med syrran. Det var trevligt, för nu var det någon dag sedan vi pratade.

Annars var jag även ut på en promenad för att få lite frisk luft efter lunchen. Så det var skönt. I alla fall i början, för sen på tillbaka vägen hem så blev det lite kallt. Det var tur att jag tog en liten filt att ha över benen, för annars hade jag nog fryst rätt mycket.

Just nu sitter vi bara och vet inte vad vi ska hitta på. Sånt tycker jag är så drygt, när man känner att man vill göra något men man vet inte alls vad. För det känns rätt tråkigt att bara vara hemma o inte göra någonting. Men jag får väl se vad vi hittar på för något. Lite har vi gjort idag i alla fall.

Likes

Comments