Header

Igår var jag bl.a. till Ikea för att kolla efter en ny matta till vardagsrumsdelen, för med den jag hade hände det en liten olycka med. Jag hade sett en på internet som jag var intresserad av men jag visste ju ändå inte hur den såg ut i verkligheten. Saken är den att den får inte vara för mjuk, för då kommer den bara vika sig när jag kör över mer rullstolen. Men den jag hade sett verkade riktigt bra. Stadig och bra, så den blev det. Jag blev i alla fall riktigt nöjd med resultatet.

Grejen var den att den andra som jag hade, en fin rund puderrosa matta som jag hade vid soffan i "vardagsrummet" blev förstörd pga Harry i torsdags. Han hade råkat trampa i bajs i kattlådan som sedan hade fastnat på tassarna, och därefter gick han omkring på mattan med dem. Riktigt mysigt måste jag säga. Det var bara tur att vi upptäckte det fort så han inte hann gå omkring på fler ställen. Men det som då hände var att hela mattan fick en bajslukt på sig. Det fastnade som tur var inte bajs någonstans men lukten var inte så "bara" den heller, och jag visste inte hur jag skulle lyckas få bort den. Eftersom den sen lätt kan börja lukta igen pga att jag har golvvärme. Men jag började i alla fall med att hänga ut den för lite vädring, undertiden jag funderade på vad jag skulle göra med den. Det slutade i alla fall med att jag bestämde mig för att köpa en ny, för det är ingen idé att lämna den på kemtvätt för de skulle i alla fall kosta ungefär lika mycket som att köpa en helt ny matta. Och det var så det blev.

Nu hoppas jag bara att han inte gör om det, för han har alla förutsättningarna för det i alla fall. För jag har även köpt en större kattlåda så han lättare ska få plats. För den andra var kanske i minsta lagret, trots att han är så pass liten som han är.

Likes

Comments

I fredags kväll kom min kusin och hans tjej förbi för att träffa Harry. De var även kvar på middag. Vi köpte hem kinamat, så det var trevligt. Det var min kusins tjej som även följde med när jag var till Stockholm för att hämta Harry. Och det är även dem som bl.a. har två nakenkatter, och det var en av dem jag fick testa och känna hur jag reagerade på. Med tanke på min pälsdjursallergi innan jag bestämde mig för att skaffa katt. För det var väldigt snällt och bra så jag kunde få testa om det funkade.

Det roliga var att dem även tog med deras hankatt som också är en nakenkatt (sphynx) hit i fredags. Det var väldigt roligt att se hur Harry reagerade, men han var inte glad kan jag lova. Definitivt inte i början i alla fall. Hans bakben var spikraka, ryggen i en båge, svansen virad runt bakbenet, öronen bakåt också fräste och morrade han. Inte glad alltså. Det var ju första gången han riktigt fick träffa en katt. Men som tur var så var Anubis väldigt lugn och lät han få sina utbrott. Anubis var ju även betydligt mycket större än vad Harry är. Harry väger ju inte ens ett kilo och Anubis väger ca 5kg så han är ju betydligt större som ni kan förstå.

Men i slutändan gick det ju ändå bra. Allt slutade i alla fall med att de låg i Harrys lilla korg tillsammans, så de var ju ändå ett bra avslut på det hela.

Likes

Comments

Igår var jag bara hemma. Jag var bara iväg en snabbis till mataffären för att köpa lite till middagen o något att fika till kvällen under eftermiddagen. Vi gjorde lite olika varma frukter i ugnen till fika på kvällssidan och det var gott. Jag hade inte gjort det tidigare, och det var inte svårt. Det dryga var bara att jag tidigare under dagen hade fått en stor blåsa på insidan av läppen som det gjorde svinont i när jag åt tex hallon. För det sved så mycket pga att hallon är rätt sura. Men det var gott ändå, så det kan jag rekommendera er att göra.

Annars igår så städade vi lite, vi tittade klart på serien SKAM. Om ni inte har sett den så kan jag rekommendera er att göra det, riktigt bra faktiskt. Men jag tycker nog hittills att det är säsong 2 som har varit bäst av dem tre som finns att se. Sen tittade vi även på två avsnitt av Gåsmamman 2. Det är också en bra serie som jag kan rekommendera. Väldigt spännande till o från och lite rå, men ändå bra.

Det går bättre och bättre med Harry också. Han har mer och mer blivit en riktig mysis. Han vill bara ligga nära och mysa i stort sett hela tiden, så fort man sitter i soffan i alla fall. Och man märker verkligen att han börjar känna sig mer och mer hemma och trygg nu, och det är jätteskönt att känna och se. Väldigt leksugen är han också till och från, precis som en liten kattunge är. Sen var det ju också en vecka sedan jag hämtade honom i fredags, så tiden har verkligen gått fort måste jag säga. Och jag tycker nog redan på den här tiden att han har växt lite, även fast han fortfarande är riktigt liten.

Jag försökte få till en bild på hur liten han är för han är mindre än vad man egentligen tror, men ni ser i alla fall på ett ungefär på bilden nedanför. Jag vägde han även i veckan och då vägde han 870g, så inte ens ett kilo och då kan ni tänka er hur liten han är.

Likes

Comments

Igår tog jag min sjunde Cosentyx spruta (bromsmedicin). Jag fick ta den en vecka tidigare den här gången eftersom det blev bestämt i onsdags att jag ska börja ta den lite tätare. Var tredje vecka för att vara exakt. Så då var det så precis dags för att ta den igår.

Det gick bra att ta den, men den svider rätt mycket och gör ont när medicinen sprutas in. Sen släpper det. Idag, dagen efter så har jag haft lite mer ont i nacken och fått lite ont i huvudet. Det går lite upp och ner, men om jag ska må lika som de tidigare gångerna så har jag troligen ännu ondare i huvudet imorgon. Men jag hoppas de inte stämmer.

Likes

Comments

I onsdags var jag till sjukhuset för att träffa min reumatolog. Jag var där innan lunch. Besöket gick bra. Jag var där i nästan 1,5 timme, men tiden gick väldigt fort och jag tycker vi fick mycket sagt.

Som det ser ut nu ska jag börja öka Cosentyx sprutan (bromsmedicinen) till att ta den var tredje vecka istället för en gång i månaden. Så jag hoppas det ska göra någon skillnad. Sen hade jag en del inflammationer men på dem ställena ville han inte gärna spruta, för att kunna se hur medicinen fungerar. Så jag får försöka hålla ut så länge jag kan.

Sen ska alla som rör mig på sjukhuset (som jag går hos) samlas på ett möte i slutet av månaden för att diskutera min situation. Det tycker jag var ett jättebra intiativ. För dem vill ju bara se hur dem ska kunna gå vidare för att jag ska må bättre. Så vi får se vad dem kommer fram till efter det. Spännande ska det i alla fall bli.

Vi pratar även en hel del om lederna, inflammationer, hur medicinerna fungerar (tex Cosentyx), smärtstillande och hur det har varit den senaste tiden. Jag fick även en kortisonspruta i bröstkorgen/revbensfästet. Den jag hade mest ont i. Men egentligen skulle jag behövt betydligt fler sprutor, men för att vi ska se hur medicinen fungerar så får jag försöka vänta och stå ut. I alla fall ett tag till.

Besöket hade jag verkligen sett fram emot konstigt nog. Men ni som också är sjuk har säkert också haft den känslan att man tillslut längtar efter att få komma till doktorn. Man hoppas på en förändring. Så nu hoppas jag bara att de ska bli en förändring av det här.

Likes

Comments

Nu har det ju gått lite mer än 2 månader sedan jag började med Cosentyx, min bromsmedicin. Sist jag tog den var ganska precis innan jul och då hade det gått 2 månader. Jag började få en ganska stor förhoppning om att det här kunde vara rätt medicin för mig, med tanke på att jag tyckte jag märkte skillnad redan under uppstartsperioden. Det var då jag tog en Cosentyx spruta en gång i veckan vid fem tillfällen. Men sen efter det har det bara gått utför känns det som. Det är inte roligt alls. För nu börjar jag tveka.

Så det ska bli spännande att få höra vad min reumatolog har att säga imorgon. Men något är det som inte är helt bra eller hjälper fullt ut i alla fall. Så vi får se. Det visar sig vad vi kommer fram till. När jag träffade på min reumatolog sist då när jag satt och väntade på den andra reumatologen som skulle ge mig kortisonsprutor sist på händerna, så nämnde han lite fort att man kan höja Cosentyx sprutan till två istället för en, så vi får se vad vi kommer fram till. Det visar sig.

Men det är inte roligt, att hela tiden behöva bli besviken. Eftersom man för varje gång blir mer och mer försiktig med att hoppas på för mycket. Samtidigt som man måste hoppas. Men det är en svår balansgång. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva, bara det att de är verkligen deppande att hela tiden behöva bli besviken. Jag hoppas jag inte behöver bli det den här gången, även fast jag redan är det lite. Eftersom jag är dålig igen, för jag borde inte behöva må så nu. Men men, jag får ta en dag i taget och sen får jag se hur den fortsatta planen ser ut imorgon.

Likes

Comments

Igår var jag till sjukhuset på förmiddagen. Jag började med att träna hos min fysioterapeut. Träningen gick sådär. Jag var väldigt seg i kroppen och den ville inte riktigt lyda. Vi sänkte nivån lite på träningen för att jag skulle klara övningarna lättare och då gick det bättre. Vi bytte bl.a. ut öglorna till benen i Redcorden till att använda en stor kudde istället. Och då blev det stabilare och lite lättare för mig att spänna rätt muskler.

Vi pratade en del om hur jag mår just nu i lederna, och det är mycket sämre. Jag var ju in och fick kortisonsprutor i händerna i mellandagarna. Men nu börjar händerna bli sämre igen samt att jag har jätteont i bröstkorgen/revbensfästena. Det gör så ont när jag andas. Usch, jag tycker verkligen inte om att ha inflammationer där för det är så obehagligt. Det trycker, spänner, hugger och det gör ont när jag andas. Jag ska ju i alla fall till min reumatolog imorgon, så det känns skönt och behövligt. Det är ett uppföljningsbesök på min nya medicin, Cosentyx (bromsmedicinen). Så det känns bra.

Efter att jag hade tränat igår så var jag till min smärtsjuksköterska på smärt. Där fick jag akupunktur mest kring nacken den här gången, eftersom jag har har och har haft väldigt ont i nacken den senaste tiden. Hon gjorde samma sak sist och då tyckte jag det hjälpte lite i alla fall, så hon gjorde samma sak igår.
Sen pratade vi även där lite om hur det är just nu och hon säger samma sak hon, att hon tycker jag är i ett sämre tillstånd nu igen. Så det är verkligen behövligt att jag får komma till reumatologen imorgon. Men det gick i alla fall bra att få akupunkturen. Jag ska dit nästa vecka igen, så det blir nog bra.

Förutom träningen och akupunkturen igår så gjorde jag inte så jättemycket. Jag var väldigt trött när jag kom hem. Men vi städade lite, åt mat, lekte med Harry och vilade. Jag började titta på Gåsmamman 2, och den är verkligen spännande. Så den ska jag fortsätta kolla på nån mer gång när jag har tid.

Likes

Comments

Vilken liten mysare det är jag har skaffat. Han älskar att ligga inlindad i sin fluffiga filt och gosa hela dagarna. Han gör knappt något annat förutom att få ett lekryck lite då och då.
Här på bilden är han precis nybadad och ligger o vilar. Han är verkligen en riktig mysare.

Idag har jag bara varit hemma och försökt fått han att vänja sig här hemma. Det går sådär, men idag fick jag i alla fall i han mat och vatten. Så det var bra. Men han går ofta omkring och piper om man inte har han i famnen eller han ligger och myser i korgen eller filten. Han letar eller ropar nog efter sin mamma eller syskon. Det är verkligen svårt vad man ska göra då när han piper sina ynkliga pip. Men det är väl bara att prata med han och ha han i famnen om han skriker och piper alltför mycket.

Men idag har det i alla fall varit en riktig slapp hemma vilar dag. Hoppas ni med har haft en bra dag.

Likes

Comments

Idag har jag varit på riktiga bravader. Jag har varit till Stockholm över dagen. Jag vet inte om ni kommer ihåg att jag berättade om att det skulle hända nå roligt och att jag skulle berätta mer om det. Det som äntligen nu är bestämt är att jag har blivit kattägare.

Jag vet inte om jag har sagt det men jag har ju många allergier, bl.a. mot pälsdjur och därmed katt. Men en av mina kusiner, hans tjej (dem) har två Sphynxar (nakenkatter) så jag fick testa vara med en av dem, och jag kände ingenting. Det var verkligen jätteroligt för jag har egentligen alltid velat haft husdjur, men det har inte gått. Också gick det här jättebra, så då blev jag så himla sugen på att skaffa en egen. Och allt har flutit på som rinnande vatten.

Både med att jag hittade en annons på blocket (precis sån färg som jag var sugen på) och den var ledig. Sen var det tänkt att vi skulle åka och hämta den här kattungen imorgon, men det blev idag istället eftersom det skulle/ska bli så dåligt väder över natten och imorgon. Så då kände vi inte för att ge oss ut på vägarna. Eftersom det var i Stockholm vi hämtade han. Lilla Harry.

Jag är så himla glad över att de fungerade och att jag hittills inte har känt någonting av min allergi. Det känns nästan för bra för att vara sant. Jag vet att många har fördomar kring just nakenkatter (jag var också en av dem) men dem är verkligen hur gosiga som helst. Ge det några minuter och sen är man såld. Så jag är jätteglad nu över att få ha en egen och ett husdjur, för det har jag länge velat haft men inte trott varit möjligt. Därför jag inte pratat så mycket om det, för jag ville åka och kolla om det överhuvudtaget gick bra med allergin först. Men nu är han i alla fall här, min lilla Harry.

Likes

Comments

Imorse när jag öppnade ögonen höll jag på att bli tokig, huvudvärken var fortfarande kvar. Den ville verkligen inte ge sig. Men under dagen så har den i alla fall minskat. Jag tror det kommer från nacken, för jag har ont där. Men jag hoppas det inte vill komma tillbaka så igen, för det var verkligen utdraget. Och ville inte försvinna i första taget.

Idag har det varit en rätt rolig dag även fast den började lite drygt där med huvudvärken. Jag var på en tur till Söderhamn, till sjukhuset där. Jag var dit för att röntga njurarna. Göra datortomografi alltså. Det var lite drygt att åka ända dit för ca 5min, för längre än så tog inte undersökningen. Men det var ändå rätt roligt att göra en liten tripp. Lagom lång tripp. Vädret var kanske inte det bästa, men det gick ändå bra. Vi tog det lugnt och försiktigt, men det var bra mycket snö i Söderhamn med. Snudd på mer än vad det är här i Gävle. Men nu är undersökningen gjord i alla fall, så nu är det bara att vänta och se vad det visar.

Det är en rutinkontroll kan man säga på njurarna som jag gör varje år för att kolla njurstenarna jag har i njurarna. Om dem har blivit större, mindre, fler eller färre. Så det blir lite spännande att höra vad det visar.

Vi åt i alla fall på en jättebra liten Kinarestaurang där när vi kom till Söderhamn. Det såg inte så jättefräscht ut när vi kom innanför dörrarna, men det var jättegod mat och mycket folk. Så vi blev glatt lite överraskade.

Sen efter att vi kom hem har vi bara tagit det lugnt. Jag har haft sådan mensvärk och mest legat med vetesäcken på magen, pratat med syrran i telefon och sen har vi kollat på två filmer. Djävulen bär Prada och How to be single. Den nr.2 kan jag verkligen rekommendera er att se, den var riktigt rolig och bra. Lättsam film att bara ligga och titta på.

Likes

Comments