Header

Just nu ligger jag äntligen i sängen och får vila lite efter att ha varit på sjukhuset, handlar mat och fått i mig lite mellis. Jag har ju som tur är hunnit med en hel del idag som nu är gjort, men jag känner mig inte så pigg idag.

Jag har ont i kroppen och har jätteont i huvudet. Det har jag haft sen igår vid middagen, men det vill inte gå över och jag vet inte vad jag ska göra. Och just därför är det jätteskönt att få vila lite nu.

På förmiddagen var jag till min reumatolog. Jag fick tiden i fredags för sköterskan ringde och sa att han hade en ledig tid då. Alltså idag, så då tog jag självklart den tiden. Jag var dit för att få en kortisonspruta i armbågen, men det blev även ett läkarbesök kan man säga och vi pratade bl.a. om min behandling. Nu är det bestämt att jag ska få börja med den nya bromsmedicinen Cosentyx på fredag. Det ska bli skönt att äntligen få komma igång med någonting samtidigt som jag är lite rädd eller nervös. Eftersom jag aldrig vet hur jag kommer reagera på den.

Vi pratade även en hel del om min mage eftersom den verkligen har blivit/varit trasslig och inte alls som förut efter att jag slutade med Otezlan. Det började ungefär 2 veckor efter att jag slutade med den. Det är den enda förändringen jag har gjort, så vi pratade en del om det och om det kan ha något att göra med min reumatiska sjukdom. Jag ska i alla fall ta lite prover igen och testa med ett till pulver för magen så får vi se om det kanske kan hjälpa något så det blir lite bättre.

Sen såg jag idag att de började annonsera om influensavaccinet och att det är bra att ta det om man t.ex. har en kronisk sjukdom, som jag och troligen några av er med har. Kom ihåg det, att ta influensavaccinet om ni har det så ni inte blir jättedåliga sen ifall ni råkar bli sjuk. Jag ska ta den sen när startperioden är förbi.

Besöket hos min reumatolog gick i alla fall bra. Han kollade på mitt knä med eftersom jag har haft väldigt ont i det den senaste veckan. Han tyckte det var lite svullet men vi ska avvakta lite till innan jag kanske eventuellt behöver få en spruta i det med. Armbågen var i alla fall riktigt svullen idag. Alldeles varm och svullen. Mina inflammationer har verkligen blivit tydligare sen jag slutade med bromsmedicinen, så nog gjorde den något men inte tillräckligt.

Sen skulle jag ha varit och tränat hos min fysioterapeut med idag efter lunchen. Men då hade jag sådan tur att hon gick förbi när vi satt och åt lunch utanför hissarna (på samma våning där reumatologen ligger blad sofforna i hisshallen). Det var bara tur att vi möttes där, för vi pratade lite om hur det var och då kom vi överrens om att det nog var bäst att jag inte tränar hos henne något idag. Så då kunde vi åka på en gång efter vi ätit klart än att sitta och vänta i över en timme, som vi annars skulle ha gjort. Så det var skönt.

Så när vi hade ätit klart gick vi och beställde och tog ut medicin på Apotekets tills på torsdag och därefter åkte vi och handlade mat och därefter hem. Så har min dag hittills sett ut, fullt upp helt enkelt. Sen gick självklart min manuella rullstol (Pantheran) sönder på det, så morgondagens projekt blir att fixa den och åka till Hjälpmedelscentralen. Den går inte att vika ihop och sen är det sprickor i däcken så dem måste bytas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har det inte blivit så mycket skriva här pga att jag har haft det fullt upp. Jag var till Hudiksvall idag på en tripp. Så det har blivit mycket bilåkande och två stopp på Max (mindre roligt) för att äta. Men det har ändå gått bra.

Vi kom hem rätt sent, så när vi kom hem blev det soffan med lite kvällsfika. Jag fick överraskningen att pappa hade grejat en hel del här hemma när vi var borta. Det var mamma, jag och min assistent som var dit. Till och med salamandrarna var bort, lika assistenternas säng som jag har haft i vardagsrummet. Pappa hade även fixat ström till övervåningen så assistenterna kan ha sin säng där uppe och sova om dem vill. När sängen försvann gjorde det att rummet blev mycket större. Så nu är det inte så långt kvar innan jag får det klart där med. Det ska dit lite mer skåp så jag får lite mer förvaring.

Pappa hade slipat och målat runt fönstrena med, så nu ser det jättefint ut. Lite färg kan verkligen göra stor skillnad. Det ska målas ett lager till, men nu ser man ändå hur det kommer se ut. Men det kommer bli jättebra måste jag säga. Jag fick upp en lampa i högsta fönstret med, och det blev ett jättefint ljus på taket måste jag säga. Det är verkligen skönt och roligt när man börjar få ordning på mer och mer saker, och när man ser hur det kommer bli. Det var min lördag, hoppas ni har haft en bra dag!

Likes

Comments

Idag är det äntligen en dag då jag inte har några sjukhusbesök eller någonting planerat! Det känns så skönt, att jag äntligen får det. För det behövdes nu kändes det som. Hittills idag så har jag först tagit det väldigt lugnt på morgonen, sen duschade jag, var ut på en promenad och sen har jag lagat mat och ätit. Så nu har jag/vi precis gjort klart det också ska jag dricka lite kaffe nu. Sen får jag se vad jag hittar på för något.

Likes

Comments

Idag efter middagen så tog jag och Agnes en spontantur till Willy's så hon fick köpa något att äta för hennes mat var inte god, och därefter åkte vi och tankade bilen. Det är ganska sjukt att en sån sak kan vara roligt, men jag tycker det kan vara rätt kul att bara sätta sig i bilen och lyssna på musik. Sen tycker jag det är rätt mysigt att bara åka bil på kvällen när det är mörkt ute. Jag vet inte varför utan jag tycker det bara.0

Sen på kvällen så har vi bara tagit de lite lugnt. Tittat lite på tv och fikat lite kvällsfika. Hoppas ni har haft en bra dag!

Likes

Comments

Idag blev det en dag på sjukhuset igen. Idag hade jag två besök inbokade, ett till kuratorn och sen ett till min fysioterapeut.

Besöket hos kuratorn gick bra. Nu var det ett litet tag sedan sist för hon var sjuk vid förra tillfället, men det kändes bra att jag hade ett besök där nu idag.

Hos fysioterapeuten gick det också bra. Först gick vi in på ett behandlingsrum och satte på en tejp på ryggen som hon tyckte jag skulle testa. Det var sån här kinesiotejp (som många friidrottare har) som ska kunna hjälpa till att underlätta vid olika rörelser. Sen kände hon också på knät. Hon var inte helt säker på att de var en inflammation, utan kanske en överansträngning vid ett av fästena/muskeln. Jag skulle ta det lite lugnt nu i två dagar och sen får vi se hur det känns. Men jag skulle också försöka röra mig så mycket jag kan och använda benet. För det sämsta jag kan göra är att bara vara still.

Men idag fick jag i alla fall träna i Redcorden. Det gick bra. Det var två till som också var med och kollade när jag tränade. Det var en prao-elev och en tjej som var fysioterapeut, och hon var med för att lära sig mer eftersom hon inte har använt Redcord någonting. Sen fick jag även cykla lite på armcykeln. Det gick sådär, men inte lika bra som det brukar. Men det är inte så konstigt med tanke på att det troligen är en inflammation jag har där.

Likes

Comments

​Idag efter lunch var jag till sjukhuset för att träffa min smärtsjuksköterska på smärt. Jag fick akupunktur igen. Det gick bra. Men sen nu kommer det dröja till nästa gång, för min smärtsjuksköterska ska vara bortrest i två veckor framöver. Men det gick bra att få akupunkturen idag i alla fall.

Sen direkt efter det var jag till hälsocentralen för att träffa en läkare som skulle bedöma mitt födelsemärke på huvudet. Det var nog ett av dem snabbaste besöken jag har varit på, någonsin. Det var i stort sett bara in och ut. Men det gick bra. Hon tyckte inte det behövdes tas bort, så det var skönt.

Därefter åkte jag och hämtade ut ett paket och passade även på att handla lite. Det mest nödvändigaste. Så det var skönt att få det gjort också, sen fick jag äntligen åka hem. 

Det var skönt, så jag kunde få vila lite. För jag har haft mer ont i kroppen idag. Knät har bl.a. bara blivit sämre. Jag försökte cykla lite på motionscykeln som jag har, men det gick inge bra. Jag klarade 2min sen gjorde det för ont. Men det är kanske inte så konstigt om jag inte klara längre med tanke på att jag knappt kan stödja på benet. Det läskiga tycker jag bara är att det har gått så fort. Bara från igår till idag, och då känner jag också att det är pågång på fler ställen som bara väntar på att bryta ut. 

Men det ända jag kan göra är att ta en dag i taget, och ta det som det kommer.

Likes

Comments

Såg ni förresten det nya svenska sjukhusprogrammet/serien som började på 4an ikväll. Syrror heter det. Jag tycker programmet var sådär. Visst det är roligt att dem har gjort en svensk serie som påminner om serierna "Grey's anatomy" eller "Holby city". Men på något vis tycker jag det bara blev för mycket. Jag fick konstigt nog "flashbacks" från när jag själv har legat/låg inlagd på sjukhus. Maskiner som pep, sjukhuspersonal som sprang omkring och ja jag vet inte, hela miljön. Jag tror det blir för "nära inpå" eller vad man ska kalla det, när det just utspelar sig i Sverige på svenska.

Och när de skulle operera, usch. Jag har nog verkligen börjat blivit känslig för sånt igen. Periodvis brukar det bli så för mig att jag inte klarar av att titta på just sånna program, sjukhusprogram fast jag tycker det är bra och intressant. Jag hoppas det släpper, men det visar sig.

Likes

Comments

Tidigare idag satt jag och började rensa kring mina bilder på telefonen. Då hittade jag en bild från den 18 dec -14 när jag gjorde min senaste fotoperation. Det var början av den tiden då jag var så dålig och låg inlagd på sjukhuset. Det var början av den långa sjukhusvistelsen.

Den här bilden väcker så många minnen och tankar kring hur mitt liv verkligen ser ut, och vad jag hittills har gått igenom. Det är nästan så jag får tårar i ögonen, för jag tycker livet ibland är så himla orättvist. Varför skulle det bli såhär? Varför just jag? Varför skulle jag hamna i den situationen då jag inte ens kan förflytta mig själv, när tanken var att jag skulle upp på benen? Jag vet inte, men det jag vet är att jag aldrig hade klarat mig utan dem fina människorna jag har och haft omkring mig. Dem som hjälpt mig och funnits där i vått och torrt.

Utan ER hade jag aldrig klarat det här. Jag älskar ER och ett extra stort tack till mina föräldrar och lillasyster. Ni betyder ALLT för mig! ♡

Likes

Comments

Idag har det inte varit en sån bra start om man tänker med lederna och värken. Det känns som att jag bara får mer ont, och på nya ställen. Just nu är det ju armbågen som är ett stort problem, men idag och redan lite igår kväll började även mitt högra knä göra ont. Det är inte roligt.

Jag trodde jag hade klarat mig, men det känns nästan som att det bara blir värre för varje timme. I alla fall som det känns just nu. Reuma ska ju ringa upp mig vid 11 så jag får prata med dem då, i alla fall angående armbågen som jag kom överens med min fysioterapeut att göra. Så får jag se hur knät fortsätter och utvecklar sig tills jag ska dit med armbågen. Jag hoppas knät lägger sig och att det bara är en liten överansträngning, men om jag känner min kropp rätt så är det en början på inflammation. Men det visar sig.

Idag ska jag i alla fall till smärt och träffa min smärtsjuksköterska för att få akupunktur. Sen efter det ska jag till hälsocentralen för att kolla mitt födelsemärke i huvudet, så det ska bli spännande. Men jag tror dem bara kommer ta ett kort som dem sen kommer skicka till hud också får jag därefter veta om dem ska ta bort det eller inte. Men det visar sig. Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments

Idag när jag kom hem på eftermiddagen så möttes jag av en annorlunda överraskning. Jag hade fått en sen inflyttningspresent av en kille som har hjälpt pappa en hel del i början när vi började rusta här hemma där jag bor nu. Överraskningen var att Jag hade ett akvarium med två asiatiska salamandrar som stod i köket, och på akvariet satt en lapp som berättade att jag hade fått dem som inflyttningspresent...

Jag kände bara NEEJ (!!!). Jag tycker inte riktigt om sånna typer av djur. Men nu är dem här, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Göra rent det skulle pappa sköta (enda chansen till att dem skulle få vara kvar överhuvudtaget) och sen äter dem en tärning frysta mygglarver var tredje dag (fy!). Känns inte så jätteroligt att ha dem i frysen sin, men de ligger väl nerpackiterat. Men jag får väl se vad som händer. Jag kan ju inte påstå att jag tycker dem är direkt söta, snarare äckliga i så fall. Men men, nu står dem där i köket/vardagsrummet i alla fall.

Knepigaste överraskningen jag har varit med om i alla fall. Sen måste pappa ha gömt dem bra för ingen visste om det, inte att det var just salamandrar i alla fall.

Likes

Comments