Header

I torsdags blev det en tidig morgon för mig. Jag skulle vara på sjukhuset redan kl.07:30 på morgonen. Jag skulle vara där för jag hade fått en tid för att göra datortomografi på njurarna. Jag gör det varje år för att kolla njurstenarna i njurarna, hur stor dem är och om det har tillkommit eller försvunnit några.
Men det gick i alla fall bra. Undersökningen gick jättefort. Det var precis som att man bara gick in och ut genom undersökningsrummet, så det gick bra.
Tidigare år har jag fått åka till Söderhamn och gjort den här undersökningen, så det var skönt att jag fick en tid här i Gävle den här gången så jag inte behövde åka ända dit för max 5 min som undersökningen tog. Om det ens tog det.

Sen efter röntgen så gick jag förbi hudmottagningen för det där på benet, men då tyckte dem jag istället skulle höra av mig till hälsocentralen, så då gjorde jag det istället. Dit fick jag komma kl.11 till en läkare som kollade på såret. Den läkaren sa rätt fort att det såg infekterat ut och att jag pga min sjukdomsbakgrund med många mediciner och att jag bl.a. tar en immundämpande medicin för det reumatiska skulle behöva antibiotika. Jag fick ordinerat att jag ska ta det under 10 dagar. Sen fick jag även ta en odling på såret där det vätska sig och såg som värst ut, samt hjälp hur jag skulle sköta om det och få det att läka. Så det var ändå bra att jag fick komma dit så dem fick kolla på det, och jag fick medicin.

Det som var lite läskigt bara under torsdagen var att jag blev så mycket sämre ganska fort, förutom att såret fortfarande höll på att vätska sig. För jag hämtade ut antibiotikan efter besöken där på hälsocentralen, sen åkte vi hem, åt lunch och därefter var jag bjuden på fika uppe hos farmor och farfar. Väl där så började jag känna mig lite konstig, nästan lite drogad som att jag hade fått för mycket medicin av någonting eller så. Kände mig knepig helt enkelt och jättetrött, precis som att ögonen skulle gå ihop närsomhelst, så tillslut gick vi hem igen så jag fick vila.

Väl hemma så la jag mig i soffan helt utslagen, frös samtidigt som att jag svettades så då tog jag tempen. Då hade jag precis under 37°C med alvedon i kroppen, och när jag är frisk brukar jag ha 36°C eller precis under det, så någonting var det ju i kroppen.
Sen när jag pratade med mamma om att jag nästan kände mig drogad eller knepig så sa hon att det kan vara infektion, för det kan man bli när man har någon typ av infektion i kroppen. Så det var väl ändå skönt att höra, att det kunde vara så.
Sen efter det började jag ta antibiotikan och började nästan redan på kvällen känna mig lite bättre, även fast jag inte mådde bra såklart.

Så torsdagen var en jobbig dag just mående mässigt.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I onsdags ringde jag reumatologen pga att jag har haft så ont i bl.a. mina armbågar och axlar, samt att jag har känt mig tröttare och hängig. Det har känts som att det har varit något i kroppen som ligger och gror tillsammans med mer och mer feberkänsla.

Sen fick jag under förra veckan mer och mer ont vid ärret på låret. Men inte på själva ärret i sig utan bredvid på vänster sida om det. För under onsdagen visade det sig att jag på eftermiddagen va alldeles röd, irriterad, plus att det hade börjat vattnat sig och blivit blåsor under stripsen jag hade för att hålla ihop såret.
Så då åkte stripsen av fortare än kvickt, för jag misstänkte att jag hade fått en allergisk reaktion med tanke på att jag brukar kunna vara känslig mot tejp. Sen hade jag köpt nya strips nyligen för dem jag fick från sjukhuset hade tagit slut, så jag tror det var så allt började. Sen har jag ju haft tejp där över sen precis innan jul då jag tog bort födelsemärkena, så huden var säkert redan lite irriterad och att det var droppen som gjorde att det blev som ett sår.

Det är vad jag tror hände i alla fall. Det som blev var i alla fall att det blev som blåsor, och den som var störst gick sönder, och sen vattnade det sig hela tiden.

Det jag hade tur med då på onsdagen var att min reumatolog ringde upp mig på kvällen för att höra hur det var med mig, eftersom jag hade ringt dit på förmiddagen. Men jag hade ju ringt pga kroppen och att det kändes som att jag hade inflammationer och inflammationer på gång i kroppen.

Men när jag under eftermiddagen hade fått det här på låret, så passade jag även på att fråga han vad jag skulle göra eftersom jag ska ju vara försiktig om det kan vara infektion med tanke på att jag äter immunförsvarsdämpande medicin (bromsmedicinen).
Då sa i alla fall min reumatolog att det bästa nog är om jag ringde till hudmottagningen eller hälsocentralen dagen därpå. Troligtvis hälsocentralen, så dem får göra en odling och se ifall jag behöver antibiotika eftersom jag har så ont där, det är rött, väldigt irriterat, vätskar sig och blivit blåsor. Sen om de inte kunde hjälpa mig på någon av dem ställena så skulle jag höra av mig igen.

Fortsättning följer...

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Igår precis innan lunch var jag till sjukhuset för att träffa min nya fysioterapeut. Jag skulle ha börjar hos henne redan i oktober, men av olika anledningar så blev det inte så. Men däremot så träffade jag henne igår.

Besöket gick bra tycker jag. Vi pratade lite om hur det var nu, vad som hänt, hur det varit under hösten och lite planer framöver och framåt. Till att börja med så ska jag nu få börja gå hos henne en gång i veckan. Det tycker jag känns bra, tillsammans med att jag gör lite träning hemma med.
Men sen kommer vi fokusera på lite olika saker hemma och där. Det tror jag är bra, eftersom jag kan göra vissa saker lättare hemma än andra. För jag behöver mer hjälpt och vägledning med vissa saker, så det känns bra att vi lägger upp det så.

Jag har ju ett litet annat utgångsläge nu också kan man säga. Speciellt i och med att jag verkligen har tränat och hållit på mycket hemma under hösten fastän jag inte gått och fått hjälp på sjukhuset med jämna mellanrum. Jag menar så som jag ska få göra nu en gång i veckan hos fysioterapeuten.
Men jag tycker ändå det har gått bra det med. Jag tror jag behövde det, få fokusera och jobba mer med det på hemmaplan. För det gjorde också att jag orkade lägga mer energi på själva träningen än att en stor del av energin ska läggas på resorna fram och tillbaka. Det var skönt för en period i alla fall.

Under det här besöket pratade vi som sagt först en hel del, och sen gjorde vi lite tester eller övningar för att se vad jag låg på för nivå just nu. Det gjorde vi så vi har något att utgå ifrån och vet vart vi ska börja nu och vad jag kanske måste fokusera min träning på. Så det var bra. Jag ska tillbaka nästa vecka på onsdag, så det känns roligt. Roligt att komma igång igen, för nu känner jag att jag har kommit av mig lite.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

I tisdags hade jag en dag som var mer späckad med saker kan man säga. För då hade jag en del saker inplanerade som jag skulle åka på.

Dagen började lika här med frukost och att göra sig i ordning, men att jag sen åkte till Strömsbro till folktandvården. Jag går på lite jämnare kontroller där för att kolla tänderna pga både min reumatiska sjukdom och benskörheten. Jag ligger lite mer i riskgruppen kan man säga, så då får jag gå och kolla tänderna oftare. Jag tror det är lite mer i förebyggande syfte, eller det måste vara det eftersom jag t.ex. har haft hål i tänderna.

Jag gör det främst eftersom det inte vore särskilt bra om dem skulle bli angripna av t.ex. mycket karies, som i sin tur kanske kan leda till några större saker. Jag vet inte vad exakt, men med tanke på att jag har skört skelett så kan Det ju påverka så tänderna lättare kan lossna av olika anledningar. Och det vill jag inte!

Sen efter det besöket åkte jag raka vägen hem, åt lunch och sen hann jag knappt ta det lugnt innan vi skulle in till stan igen. Men den här gången skulle jag till sjukhuset på smärt för att få akupunktur hos min smärtsjuksköterska. Besöket gick bra. En till av dem andra smärtsjuksköterskorna som också jobbar där var också med en stund och umgicks undertiden min smärtsjuksköterska satte dit akupunkturnålarna. Det var trevligt!

Men båda besöken den dagen gick ändå bra. Så det var skönt!

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Idag när jag vaknade var det alldeles vitt och det hade kommit lite mer än 1 dm snö. Jag tycker det är rätt mysigt med vitt och snö, för det är ju ändå den årstiden nu.
Det som är mindre roligt bara är värken i kroppen. Det har känts i flera dagar nu att någonting är pågång. Men idag tog jag tag i det och ringde till reumatologmottagningen, så nu väntar jag på att dem ska ringa upp så får vi se vad dem säger.

Sen är jag påväg till sjukhuset just nu för att träffa nya fysioterapeuten. Det ska också bli lite spännande, att se vad hon har att säga. Jag skriver vidare om var som händer.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Igår var det en ganska aktiv start på nya veckan. Den började med att det bara var att sätta igång morgonen med frukost, göra sig i ordning och sen vidare in till stan för möte med alla assistenter samt verksamhetschefen tillsammans. Det var ett bra och trevligt möte. Vi kom fram till en del saker, så det kändes bra. Det kändes inte helt onödigt som det annars ibland kan kännas eftersom det bara rullar på och fungerar.

Efter mötet åkte vi i alla fall hem, åt lunch och var hemma resten av dagen. Sen hemma ringde jag en del samtal som jag behövde ringa, städade lite, bytte sängkläder, laga mat, grejade med datorn, duscha m.m. Det är något som är väldigt skönt, att få gå och lägga sig nyduschad i en ren bäddad säng. Det är inte helt fel det inte.
Annars blev det en rätt lugn dag. Jag hade väldigt ont i armarna igår. Det var framförallt i armbågarna, och jag känner mer och mer att jag nog måste ta tag i det där samtalet till reumatologen så jag får komma dit igen. För någonting är det som ligger och lurar mer och mer i kroppen.

Hur söta var inte Harry och Svante igår då? De låg där uppepå varandra och sov så mysigt. Det är Harry som ligger överst. Från början var det lite småbråk när Svante la sig i den, för Harry trodde att Svante la sig i Harrys korg (vilket han inte gjorde). Så då kivades de lite, men sen slutade det med att jag hittade dem liggandes såhär. Så det var roligt, eftersom dem verkligen har blivit bra vänner nu undertiden mina föräldrar är kattvakt åt Annas katt och de träffas lite ibland.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

I söndags kväll tog jag bromsmedicinen igen. Cosentyx. Det är ju en spruta jag tar varannan vecka, men jag har inte hunnit tagit den tätare så jättelänge. Förut var det var tredje vecka som jag tog den, men sen fick jag höja den till varannan för att se om det kunde göra att jag får färre inflammationer.
Jag själv tycker väl att vi har lyckats sådär med det. Sen vet jag inte hur det skulle ha varit annars heller, men det är något som fortfarande fattas eller inte fungerar riktigt 100% i alla fall.

Sen blev det ju två veckor mellan söndagens dos och dosen jag tog innan det. Men mellan gången innan det så blev det tre veckor i mellan. Jag drog ut på det då en vecka (kring jul/nyår) eftersom det var många runtomkring mig som var väldigt förkyld, plus att jag själv började få känningar. Så då valde jag att dra ut på det ytterligare en vecka för att få det att lägga sig. Annars tror jag nästan garanterat att jag också skulle ha åkt på det.

Men sen nu den senaste veckan har jag inte känt mig helt bra i kroppen. Jag börjar känna av lederna mer och mer. Sen är jag tröttare, stelare och det gör som sagt mer ont. Sen tror jag också att vädret är en bidragande orsak till att det kanske är sämre. Men jag hoppas i alla fall att sprutan jag tog i söndags i alla fall kan göra att det inte blir sämre. Men det visar sig.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Den här helgen har varit bra. Det har varit en helg med lite mer fokus på familjen. Anna kom hem i fredags så det har varit mycket att umgås tillsammans hela familjen. T.ex. så i fredags hade vi lite taco-kväll då vi gjorde tacos ihop och åt. Det var mysigt.

Sen i lördag kväll var vi ut och åt middag på Church Street Saloon, en restaurang här i stan som har Cowboy/Vilda western tema. Väldigt annorlunda men också väldigt mysigt, så det var roligt att gå dit. Speciellt nu när Anna var hemma en sväng.

Sen igår har dagen varit lite mer fullspäckad. Största delen av dagen bestod av en Babyshower för Emelie (min vän och assistent som gick hem nu efter nyår pga att hon ska bli mamma). Det blev en lång dag, men det var väldigt roligt för hon blev verkligen överraskad. Så det var riktigt roligt och det blev riktigt bra! Var så roligt att träffa henne igen också, för i vanliga fall är jag ju van att träffa henne varje vecka. Det roligaste var ju att hon inte anade någonting, vilket inte har varit helt lätt att hålla hemligt, men vi lyckades.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Den här bilden är tagen från i julas. Jag tror det var precis dagen innan julafton, i alla fall någon dag däromkring. Det var nu i julas då Anna var hemma.
Anna ville prompt ha ett kort på oss när jag står bredvid henne. Sen var det inte helt lätt att få till en bra bild, men det är en bild när vi står bredvid varandra i alla fall. Och bara det är ett stort minne! För det ligger mycket bakom det.

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments

Jag vet inte vad det varit med mig riktigt både i förrgår och igår. Det har känts som att jag inte alls har varit så tålig när det varit mycket saker som behövts göras. Det har lätt bara blivit för mycket. Jag vet inte hur jag ska förklara, men det har känts lite som ett kaos i kroppen tillsammans med stress. Att det varit för mycket av vissa saker, eller om det i det här fallet var allt tillsammans som gjorde att det mesta kändes jobbigt och lite övermäktigt. Som att jag hade en hel hög med saker som behövdes göras, men tiden räckte inte till för allt.

Vi pratade lite om det igår när jag var till min kurator. För jag tror mycket säkert kan bero på att jag inte har så jättemycket ork, att jag verkar vara inne i början av en period med mer värk i kroppen osv. Det blir lätt lite för mycket av allt som behöver göras då, i alla fall att det känns så. För sen tror jag inte heller att jag är så bra på att ta hjälp eller säga nej till saker. Utan jag vill gärna säga ja till allt jag kan göra eller hjälpa till med, utan att egentligen lyssna på mig själv och hur jag mår eller kommer orka med det. Så då slutar det i kaos istället, än att från början kanske säga nej till vissa saker. Men då istället så ”tror” ju jag att det går bra, för det har det ju gjort förut, bortsett från att jag kanske var lite piggare då när det gick bra.

Jag hoppas ni förstår vad jag menar, men det har som sagt lätt blivit lite för mycket med allt tillsammans. För det blir som att bägare gärna vill rinna över, och det tror jag den redan har börjat gjort lite smått då och då. Speciellt när det var som det var i förrgår, då allt bara blev för mycket.

Men idag har jag i alla fall fått en väldigt behövlig hemmadag. Sen har det inte bara varit vila som man säkert kan tro, utan det har varit en hel del rensning och städning också. Men det har varit skönt att få vara hemma och inte behöva stressa runt till flera olika ställen som det annars ofta är. Men inte idag!

Kram Elin

Kom ihåg att jag även finns att följa på: InstagramNouw

Likes

Comments