Vardag

Nu ska jag sätta mig och förklara varför jag är sjukskriven.

Jag gick en vecka i skolan innan jag blev sjukskriven. Jag tänkte bara nu jävlar ska jag satsa det här sista året jag har kvar, tyvärr blev det helt tvärtom.

Efter ett bråk som skedde under sommaren med min fd såkallade bästa vän så skedde en del mobbning om man ska uttrycka sig rätt. Vi är uppdelade i klassen mellan bageri/servering/kök så alla är sin egen lilla grupp. När jag kom tillbaka till skolan första dagen så började skitsnacket direkt. Jag fick höra ord riktat mot mig i rulltrappan, specifikt 2 tjejer i från klassen sa rakt ut till en kompis till mig "vi ska göra allt för att vända klassen emot Elinne." och det gick runt en massa skitsnack som det alltid gör när 18 åriga fjortisar beter sig som 12 åringar.

Eftersom jag redan lider av tex social fobi så kan ju ni som också lider förstå hur det känns att gå in i ett klassrum där alla tittar på en, man vet att dom snackar skit bakom ens rygg, dom lägger pikar osv. Då dröjer det inte länge förens man tillslut får nog.

Dessa personer ledde alltså till att en person mådde så dåligt att man blev sjukskriven. Även om detta inte pågått länge så väljer jag att kalla det mobbning.

Det komiska i det hela är att vissa av dessa personer pratar i tv/radio om hur man står emot mobbning för man själv blivit retad för tex ens läggning, dom skriver blogginlägg om att dom själva blev mobbade och pratar högt om att det finns inget värre osv. Så jävla mycket dubbelmoral i dessa människor som man blir ju rädd.


Nu i framtiden så vet jag inte riktigt vad som händer. En sak jag bland annat har bestämt är att jag kommer vara med på studenten. Sorry men den dagen kommer ni inte kunna ta ifrån mig. Kommer även läsa entreprenörskap och religion hemifrån. Mina köksämnen struntar jag i. Sen sista maj är sista ansökningsdagen för utbildningen jag ska söka in på.

Det är en equiterapeut utbildning nere mot varberg. Den kommer man läsa 3 veckor på distans och 1 vecka på skolan i månaden. Låter som en riktigt spännande utmaning för min del.


Ber om ursäkt över att inlägget blev ganska flummigt men hoppas ni förstår lite av det iaf.


Likes

Comments

Vardag

Halloj på er.

Nu har det varit dött här ett tag, tappade suget på det här med blogg men känner mig sugen på att börja igen så jag gör ett försök.

Det har hänt lite saker sen sist vi hördes. Cindy är utlånad, Rohan är såld, Loppan är skadad och Peep är riktigt fin nu, jag är sjukskriven och pluggar hemifrån, kommer söka in till en equiterapeut utbildning som startar i Augusti.

Tänkte skriva ihop ett ensam inlägg om hästarna och ett ensamt om skolan och framtiden.


Men vi hörs mer utförligt i inlägg lite senare.


Likes

Comments

Vardag

I lördags kväll var det bilträff på marieberg så Nicke ställde upp och körde mammas bil så jag, Nicke, Marielle, Diego och Pontus drog iväg dit.

En av dom bättre kvällarna på länge kan man säga. Om ni vill se mer dagligen vad jag sysslar med så lägg till mig på snapchat för jag uppdaterar väldigt flitigt där, gurkan1 haha!

Sen så avslutades kvällen med dikeshäng för Pontus, det gick bra för dom inblandade och dagen efter så blev bilen uppdragen av en bärgare och den klarade sig helt och hållet utan fick sig bara ett riktigt lerbad haha!


Likes

Comments

Hästarna

Nu har det varit bloggtorka över helgen men har haft fullt upp.

I lördags på dagen var vi iväg på Pay and Jump i Pålsboda med Rohan och Peep. Jag hoppade först Peep 30 och 40cm. Hon skötte sig över förväntan och levererade 2 felfria rundor. När jag har varit iväg och hoppat förut så har hon varit tittig, så trodde hon skulle stoppa på typ alla hinder haha!


Sen skrittade jag av henne och lasta in henne och lasta ut och gjorde iordning Rohan. Det vart väldigt lång framskrittning då vi tog ut honom lite tidigare än förväntat. Jag hoppade 70 och 80cm med honom. Det blev en felfri ritt i 70 cm och i 80 cm så kändes han mer lojj och inte lika vaken. Han rev första hindret för vi kom i undertempo sen stannade han på 6an annars så var det lugnt. Behöver få i han lite havre så han får lite energi så man slipper driva ihjäl sig haha!

Så med 3/4 felfria ritter är jag nöjd. Första gången jag hoppar en riktigt bana med dom 2 också sen så var det ju debut för Peep. 

Likes

Comments

Vardag

Här är min story.

Ni som inte orkar läsa om depression kan klicka ner direkt.

De är dags att jag tar mitt kliv ut ur garderoben så nu efter 4 år i tystnad är det min tur att berätta om min psykiska ohälsa.
Jag skulle börja i 7an när jag började märka att jag ofta var ledsen, jag började med ett självskadebeteende redan då. Jag sökte ingen hjälp och jag pratade inte med någon om det.
I 8an blev allt värre, självskadebeteendet kom till en ny nivå, jag började röka, jag försökte ta livet av mig x antal gånger, jag började få panikångest. På vårterminen tog panikångesten en ny gräns, jag fick en panikattack och blev kontaktlös.
Jag ville inte prata med någon vuxen om mina problem men 1 dag fick jag nog. Jag ringde själv till Bup men blev nekad till hjälp. Det var ett sånt bakslag så jag ville absolut inte ha hjälp efter det.
I 9an var allt precis som i 8an. Panikattackerna kom oftare och jag blev kontaktlös varje gång, jag försökte ta livet av mig fler gånger och hade en ständig ångest.
Sommaren gick och allt blev lite bättre, jag hade kommit in på mitt förstahandsval på gymnasiet och var så taggad till en ny skola, nya människor och en ny miljö. Under den sommaren hade jag fortfarande ångest men inget självskadebeteende.

På höstterminen i 1an kämpade jag på och allt flöt på. Jag trodde att jag äntligen var ute ur den där skiten.
På vårterminen kom ett bakslag igen, min morfar dog. Efter det så mådde jag verkligen inte bra, panikångest nästan varje natt, tog upp självskadebeteendet igen, ångest varje dag, självmordsförsök.
Så höll det på enda till höstterminen i 2an. Jag fick nog, jag ville inte leva såhär mer, jag gick till skolkuratorn (i ett annat ärende) och vi började prata om mitt mående och hon märkte att jag behövde hjälp.
Min gammelmormor skulle genomgå en stor operation i September. Det var mycket bakslag men sen kom ett framsteg, hon blev bättre och skulle åka tillbaka till Karlstads sjukhus. Jag trodde verkligen att hon skulle klara sig, men den 25 September så tog hon sitt sista andetag.
Där gick allt ner för mig igen, det va självmordförsök på självmordsförsök, djupa skärsår, jag ville dö helt enkelt.
Skolkuratorn ville verkligen få in mig på bup, hon började skriva på en remiss.
I februari fick jag min första buptid. Jag genomgick en utredning och jag lider av svårdepression, panikångest, ångest och en liten grad socialfobi.

Varje dag är en evig kamp, jag försöker hinna med skolan så mycket jag kan men vissa dagar är jag så sönderstressad så jag hellre dör än att vara stressad.
Det tog mig 4 år att börja prata med vuxna människor, 4 år innan mina föräldrar faktiskt fick reda på hur läget ligger till.

Det här är en kort version av en lång historia, ganska luddigt men hoppas ni förstår på ett ungefär.
Jag vill inte ha uppmärksamhet för inlägget utan det är mer ett erkännande för min familj, mina vänner och anhöriga.

Likes

Comments

Vardag

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? - Oj, inget jag direkt har tänkt på.

2. Vilken var den senaste filmen du såg? - En man som heter Ove

3. Hur uppvaktar man dig? - Få mig att skratta, ha lätt för o prata, inte vara så stel.

4. Har du bra självförtroende? - Beror helt på i vilka sammanhang.

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? - Typ befinna mig i Paris och äta nybakad baugette vid eiffeltornet.

6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? - Städa, rida och fixa stallet.

7. Beskriv ditt drömutseende.. - Mer muskler, mer tränad, brunare hy och längre hår, annars inget speciellt.

8. Skriv namnet på någon du ser upp till - Ingen aning.

9. Någon du har kysst - Pontus.

10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? - Har jag säkert någonstans.

11. Den du senast sov över hos - Marielle.

12. Vem skrev du senast med på Facebook? - Mamma.

13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? - Nja.

14. Vad väljer du, godis eller chips? - Chips

15.Har du instagram? - ja, elinnemickelsson

16. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? - Harry Potter.

17. Har du rykten efter dig? - Har jag nog, inget jag bryr mig om dock.

18. Din absolut sämsta egenskap? - Ibland kan jag vara lite väl ärlig om vad jag tycker och tänker, vilket folk kan uppfatta som att jag är dryg.

19. Din bästa egenskap? - Att jag är ärlig och går oftast rakt på sak.

20. 3 låtar du är beroende av? - Oj, bättre att dela min spellista då det varierar ganska mycket.

https://open.spotify.com/user/fripppeee/playlist/6IYVFe8Avj8c1XVfzFK3CI

21. Vad stod det i ditt senaste sms? - Ett hjärta

22. Vad skulle du ta med dig till en öde ö? - En solstol

23. Kan man vara vän med sitt ex? - Asså det beror på bakgrunden.

24. Har du kysst en kompis? - Ja

25. Hur lång är du? - 164cm

Likes

Comments

Hästarna

Idag har alla hästarna fått motion. Jag började med att rida ut på Rohan i regnet runt 14,00. Vi red en runda som är ungefär 9-10km och han trampade på fint hela vägen, körde lite skänkelvikninngar, öppna/slutor längs grusvägarna. När vi kom tillbaka va jag så himla blöt så jag struntade i att rida Loppan då som jag tänkt så jag gick in igen.

Senare på kvällen åkte vi iväg till ridhuset med 2 hästar, Peep och Triztan.

Började med att rida Triztan, eftersom han bara är 3 år så orkar han inte riktigt så vi red i ca 20min. Har longerat honom mycket med pessoasele sen han kom hit och igår kändes det att den har gett resultat. För er som inte vet så äger inte vi Triztan, utan Triztans ägare är min tränare Anna. Tanken är att jag ska rida igång honom och börja utbilda.Sen så var det Peeps tur. Hon kändes så himla spänd, försökte lossa henne med mycket småvolter, skänkelvikningar men det kändes som att allt bara var läskigt för henne. Jag försökte att tänka bort det och bara fortsätta. Jag gjorde mycket tempoväxlingar och avsaktningar, just för att få kontakt med hennes hjärna då det är en häst som blir väldigt stressad.


När jag kom hem från ridhuset så var klockan typ 22 så vi ställde in hästarna som står inne och bytte hage på lösdriftshästarna. Sen gjorde jag iordning Loppan för en uteritt på 8km. Loppan har en tendens till att bli rädd för allt såfort man rider själv på henne så jag brukar få hoppa av, gå förbi det "läskiga" och sen hoppa upp igen, så brukar jag få göra minst 6-7 gånger under en uteritt såfort jag rider själv. Är någon annan med då är det inga som helst problem för henne att gå. Men idag hade hon blivit sååå mycket bättre. Hon vart rädd för småsaker som brevlådor, bilar som stod parkerade, sånt hon brukar tvärvägra att gå förbi. Men idag gick det ändå att övertala henne.


Måste ju även bjuda på 2 bilder på vårt senaste tillskott i familjen, Roxette Am e. Canterbury ue. Stanford

Likes

Comments

Hästarna

Åkte iväg med mamma till ridhuset, idag var det Rohan och Loppans tur att få hoppa lite. Jag plockade fram en övning som kallas "fem och en halv meter", det är en superbra övning för att lära hästen att få lite "rull" på hinder, jättebra för unghästar och lite ovana hästar. Man använder sig av 1 bom som ligger på backen ca, 2m innan ett litet kryss, sen 5-5,5m till ett räcke eller en oxer (jag brukar använda mig av oxer), du travar in och galopperar ut.

Rohan skötte sig kanonbra idag, lyssnade för skänkeln och hoppade fina och luftiga språng.

Denna ponnyn är även tillsalu om rätt hem dyker upp.


Likes

Comments