NB!! Inneholder sterke bilder.

Den 21 juli oppdaget lillesøsteren min et stygt sår ved nakken/skulderen til Svante. Da jeg undersøkte såret litt nærmere, oppdaget jeg at det var veldig betent, og hadde en rund form. Svante hadde oppført seg litt rart de siste dagene, og vært mer sky enn vanlig. Dessuten har han veldig mye pels, og derfor oppdaget vi ikke såret før det hadde blitt betent og stygt. Det første som slo meg var at han hadde blitt skutt, og jeg ble selvfølgelig sjokkert. Hvem kan gjøre noe slikt?

Dagen etter tok vi han med til veterinæren. Såret var på venstre side, og ettersom vi var nødt til å fjerne det venstre øyet en måned tidligere kunne ikke veterinæren utelukke at han hadde spiddet seg selv. Såret var ikke særlig dypt, men det er uvanlig å få helt runde sår. I tillegg hadde ikke værhårene på venstre side vokst helt ut etter operasjonen, og vi kom frem til at det måtte være dette som hadde skjedd.


Svante.

Den 24 august kom Izzie inn med nøyaktig samme type sår. Helt rundt, ved nakkepartiet. Da skjønte vi at det ikke er tilfeldig lenger. Ettersom Izzie har kort pels, oppdaget vi såret mye tidligere og det var derfor ikke nødvendig å dra til veterinæren. Allmenntilstanden hennes var bra, og såret var ikke særlig dypt. Vi har lang erfaring med sår hos kattene - da særlig Svante har vært i mange slosskamper, men vi har aldri sett lignende sår på noen av kattene vi har hatt. I tillegg er moren min sykepleier, og hun forstod med en gang at dette ikke er normalt.

Begge kattene er svært stedbundne, og ingen av de vandrer langt. Særlig Izzie, som kun holder seg i nærheten av huset. Da vi oppdaget såret til Izzie, ringte moren min politiet. De kom fram til at det antageligvis var noen som hadde skutt de med softgun, ettersom sårene ikke var særlig dype.

Vi har ingen mistanker om hvem det kan være, og det er helt uforståelig for oss at noen skulle skyte to uskyldige dyr. Vi bor litt adskilt fra naboene våre, og vi har aldri sett kattene gå veien mot nabolaget ettersom de er redd for biler. Vi har heller aldri fått noen klager på kattene våre.

Izzie.

Hvem har gjort dette mot kattene våre?

Jeg skriver dette innlegget for å advare andre, og for å fremheve at dette ikke er greit. Vi bor på vinnes/åssiden, og har aldri opplevd noe lignende i vårt ellers rolige nabolag. Hvis du vet noe om saken, ta direkte kontakt med politiet. Hjelp oss stoppe mishandlingen som blir utført mot katter.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Sov. Aldri. Med. Dott.
Lærer jeg virkelig aldri? Håret mitt blir virkelig en ren katastrofe hvis jeg sover med det i en dott. Hvordan andre klarer å legge seg med en dott på hodet og ikke få et kråkereir på hodet når de våkner, er et mysterium for meg.

Se på det her!! Det er jo helt krise, haha. Takk gud for spraybalsam, ellers ville jeg antageligvis revet ut halve håret i prosessen. Dette er virkelig hva man kan kalle en "bad hair day"!

Jeg fikk børstet ut kråkereiret tilslutt, og da ble det slik... hahaha, herregud. Endte opp med å lage en enkel fransk flette, for å slippe å rette det ut, og få håret vekk.

Ellers idag har jeg vært på kontroll med hestehengeren igjen, og denne gangen ble den heldigvis godkjent. Sist jeg var der gikk den ikke igjennom på grunn av bremsene, selv om de ble byttet i februar. Så mye har vi ikke kjørt med den at bremsene skulle være ødelagt allerede nå, så vi leverte hengeren på det samme verkstedet og de fikk rettet opp i feilen som ble gjort. Jeg var litt stresset for at den ikke skulle gå igjennom da jeg skal hente hesten til Christina i helga, så det var en stor lettelse at den ble godkjent!

Det var forresten utrolig ekkelt å kjøre på den rampen! Jeg så for meg at jeg kom til å bomme og at både bilen og hengeren skulle sette seg fast, haha. Alt gikk jo heldigvis veldig fint, med hjelp av kontrolløren som guidet meg både inn og ut av kontrollhallen.

Likes

Comments

Som jeg nevnte i det forrige innlegget mitt, så har jeg passet hesten til venninnen min i en uke. Så på søndag ble Christina med meg til stallen for å ri på tur! Jeg er ikke så kjent i området her enda, så vi bestemte oss for å ta en liten "oppdagelsestur" for å se hvordan stiene er rundt om kring i skogen ved stallen. Alt i alt var det en veldig fin tur - selv om vi fikk en litt dramatisk opplevelse under turen. Uriel fikk for seg at treet som lå i veien litt lenger frem var et skogstroll, og prøvde å snu. Christina prøvde å få han til å snu tilbake igjen, men som svar gikk han ut av stien og dro med seg et tre på veien. Dette treet satte seg fast under han, og da oppstå panikken hos meg.

Nå i ettertid er det veldig komisk å se på, særlig på grunn av reaksjonen min da han satte seg fast. Alt gikk bra, og det virker ikke som Uriel ble skremt av hendelsen.

Vi filmet med to kameraer under turen, hvor det ene var min nye gopro, og den andre var mitt gamle contour kamera.


Jeg er veldig usikker på tiden om jeg skal fortsette å blogge på hest.no, eller kun blogge her. Derfor velger jeg å poste innleggene mine fra hest.no her også, for å se om jeg kanskje bytter over helt etterhvert. Skal jeg fortsette på hest.no, eller kun blogge her? Hm..

Likes

Comments

Jeg må innrømme det.. noen ganger, så er det deilig med dager hvor man har helt fri fra både hest og jobb. Likevel så ble dagen brukt på noe hesterelatert! Jeg og Christina dro på rytterbua og fikk handlet litt av det vi trengte. Christina får jo sin helt egne hest neste helg, så hun trengte litt ting til da. Jeg kjøpte en ny ridebukse, sokker (man har aldri nok sokker), og hestegodteri. Buksa fikk jeg testet ut idag, og den lever virkelig opp til forventningene! "Innkjøpsvlogg" kommer senere.

Det som gjorde fridagen ekstra digg, var at jeg har passet hesten til ei venninne på stallen den siste uken. Når man ikke er vant til å ri to hester hver dag, og når hesten i tillegg er utrolig ulik min egen, så blir man sliten. Det er jo en time ekstra trening, hver dag! Den som sier at ridning ikke er trening, vet ikke hva de snakker om ass, haha.

Fine Silver <3

Nå skal jeg ta det rolig resten av kvelden, og lade opp til dagvakt imorgen tidlig. Jeg har lovet kjæresten min å gi Game of Thrones en ny sjanse, så jeg antar det er det jeg kommer til å gjøre nå. Jeg så den første sesongen for en god stund siden, men da falt det ikke helt i smak. Det virker jo som at "alle" ser på det, så da "må" vel jeg også gjøre det. Jeg er jo egentlig ganske glad i den type serier, men den første sesongen er ganske treig og det er mye å sette seg inn i. Vel, vel. Man må jo begynne et sted!

Likes

Comments

På onsdag gikk jeg i innkjøp av min første goPro. Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge - og denne gangen hadde jeg bestemt meg for å gjøre det. Jeg har et annet hjelmkamera fra contour, men dette kameraet er litt gammelt og har et veldig dårlig batteri, (Jeg kan filme i ca. 40 min om sommeren, og på vinteren 20-30 min maks..) og er ikke like bra som goPro. Det fungerer helt greit, men jeg ønsket noe av høyere kvalitet. Levetiden på batteriet på gopro er ikke den beste det heller, men her kan man kjøpe et ekstra batteri og bytte hvis det skulle gå tomt for strøm.

Jeg tok med meg gopro'en til stallen samme dagen som jeg kjøpte det, for å teste det ut litt. Lyden var forresten mye bedre enn jeg hadde forventet, da jeg har hørt at den var dårlig. Vel - på contour kameraet så er det omtrent ikke noe lyd i det hele tatt, og når jeg filmet med gopro'en så måtte jeg ikke redigere lyden noe som helst.


Modellen jeg kjøpte er en GoPro Hero 5, som er den nyeste modellen til GoPro. Jeg valgte nettopp denne modellen fordi jeg hadde hørt mye bra om den, og når jeg først skulle legge penger i et slikt kamera skulle det være verdt det.

So far, so good. Imorgen skal jeg ta den med meg ut på tur igjen, og denne gangen vil det muligens bli litt mer fartsfylt enn på denne videoen hvor jeg bare skrittet. Jeg skal absolutt begynne å vlogge med dette kameraet fremover. Den er liten, fleksibel og er dermed mye enklere å ta med seg rundt enn et stort speilreflekskamera. Jeg gleder meg!

Jeg håper dere liker videoen! (selv om den kanskje er litt kjedelig å se på, heheh)

Likes

Comments

Contains affiliate links Skjønnhet

//Inneholder annonselenker

Jeg som mange andre, har favoritter når det kommer til hårprodukter. Jeg har alltid slitt med mye floker, og sprikete tupper. Jeg har heldigvis funnet de produktene som fungerer ypperlig på mitt hår, som i tillegg varer veldig lenge!

Dette er mine favoritter:

Ogx shampoo og conditioner. Disse kjøpte jeg i februar, og jeg har de enda! Ikke bare lukter de godt, men de er utviklet for å styrke håret. Den er spesielt bra for de som sliter med skadet og flisete hår, som jeg gjør.

Sunsilk minerals 10 in 1 leave-in conditioner. Denne koster bare 69kr, og fåes kjøpt på de fleste butikker. Til og med kiwi, haha. Jeg hadde aldri trodd at den kom til å fungere så bra som den faktisk gjorde. Håret mitt blir mykt, slettere og den hjelper veldig på flokene mine.I tillegg er den varmebeskyttende, er pleiende, gir uv-beskyttelse, styrker håret, og demper frizz. Absolutt verdt det!

Fudge clean blonde violet shampoo. Denne bruker jeg ca. én gang i uken, og er den beste lillashampoen jeg har prøvd. Den gir en fin og kald tone i håret i tillegg til at håret mitt ikke blir flisete av den, som det har blitt av mange andre lillashampoer.

OGX keratin oil 3 minute miraculous recovery. Denne lukter veldig godt, og fungerer supert på håret mitt. Jeg er helt frelst! Denne er snart tom, så jeg tror jeg må kjøpe en ny en snart. Denne har jeg også hatt siden februar.

Likes

Comments

1. Hvor gammel er du om fem år? 25 år! Shit.

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Hmm, må nok bli søsteren min eller Mathea. Brukte veldig lang tid i stallen idag, hehe.

3. Hvor høy er du? 1.54... hahah

4. Hvilken film så du sist? Hmm, det husker jeg faktisk ikke. En eller annen dokumentar, tror jeg.

5. Hvem ringte du sist? Pappa

6. Hvem ringte deg sist? Kjæresten min

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? "😊👍"

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det kommer heelt an på hvem det er, og hva det gjelder. Jeg liker ikke å snakke med fremmede på telefonen, så hvis et ukjent nummer ringer meg så er det usannsynlig at jeg svarer. Spesielt hvis jeg mistenker at det er en telefonselger.

9. Hva er ditt favorittsted? Bortsett fra stallen? Thailand, kanskje.

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Oi, denne var vanskelig.. Det vet jeg faktisk ikke.

11. Når så du moren din sist? Igår.

12. Hvilken øyefarge har du? Blå

13. Hvilken julesang er din favoritt? Jeg har faktisk ingen anelse, det er så mange fine julesanger.

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De er gift.

15. Når våknet du i dag? Klokken seks, men jeg la meg igjen og våknet halv ni.

16. Hvor befinner du deg om 10 år? Det har jeg faktisk ingen anelse om! Jeg håper jeg er lykkelig, har funnet et yrke jeg trives med og at jeg fortsatt er sammen med Kristian. Ellers er jeg ganske sikker på at jeg fortsatt holder på med hest, hehe.

17. Hva skremte deg om natten som barn? Jeg var livredd for ild da jeg var liten, så jeg hadde ofte mareritt om at huset begynte å brenne.

18. Hvilken youtube video lo du av sist?

Denne! Jeg er en sucker for disse videoene, haha!

19. Hva er din beste egenskap? Jeg er veldig snill og omsorgsfull.

20. Hva er din verste egenskap? Jeg blir fort stresset, særlig hvis jeg er sent ute til noe. Daa er det ikke lett å være en som står meg nær, haha.

21. Sover du med eller uten klær om natten? Uten.

22. Hvor mange puter har du i sengen? To.

23. Hva er det rareste du har spist? Blekksprut.

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Bærbar

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Barføtt

26. Hva hører du på akkurat nå? På katten min som ligger ved siden av meg og maler, haha💗

27. Hvilken iskrem er din favoritt? En sjokoladeis med browniebiter, mm.. Dessverre så selges ikke denne lenger.

28. Hviken dessert er din favoritt? Sjokoladefondant.. mmmm

29. Den største premien du har vunnet? Hmm, en kingsland boksgardin jeg vant på et stevne en gang. Jeg trodde aldri jeg kom til å få bruk for den, men jeg tok visst feil.

30. Liker du kaffe? Elsker lukten - hater smaken.

31. Hva drikker du helst til frokost? Melk eller appelsinjuice

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Læreren jeg hadde i filosofi i vg3.

33. Kan du spille poker? Nei

34. Hva har du spist i dag? Gryteretten til paps

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg?

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? Jeg hører kun på radioen når jeg er på jobb, så det må bli NJR.

37. Vil du ha barn? Akkurat nå - nei, men jeg kan absolutt se for meg at jeg kommer til å få barn en gang.

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Jeg er halvt svensk og snakker det flytende, ellers kan jeg engelsk og litt tysk.

39. Sover du på en spesiell side? Neei egentlig ikke.

40. Foretrekker du havet eller basseng? Basseng, selv om jeg alltid ender opp med å bade i havet for å få mer brunfarge.

41. Hva bruker du helst penger på? Klær, eller ting til Uriel.

42. Eier du dyrebare smykker? Ja, to diamantringer og flere gullsmykker.

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Jeg har ingen anelse, haha. Jeg ser ikke så mye på tv lenger, men det er mange programmer jeg liker.

44. Hva skal du gjøre i helgen? Denne helgen har jeg ikke så mange andre planer enn at jeg skal til stallen.

45. Kan du stå på slalåm? Yes I caan

46. Hvordan imponerer man deg? Det kommer helt an på hvilken setting det er i.

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Standar iPhone ringetone, haha.

48. Fortell 5 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg?

1. Jeg har fobi mot flått.

2. Jeg har både et svensk og et norsk statsborgerskap.

3. Jeg er et kattemenneske, som antageligvis kommer av at jeg er oppvokst med katter.

4. Jeg e l s k e r sterk mat.

5. Jeg har kun hatt hjemlengsel to ganger i hele mitt liv, som var helt grusomt. Jeg har virkelig medfølelse for de som har lett for å få det!

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? En pakke ibux.

50. Er du sosial? Ja, det vil jeg si.

Likes

Comments

Etter en ukes opphold i Sverige er jeg endelig hjemme igjen. Denne uken har gått utrolig fort, og det er like trist å reise fra mormor og morfar hver gang. Forhåpentligvis er det ikke lenge til jeg drar dit neste gang - så da blir ikke savnet like stort. Denne gangen hadde jeg med meg kjæresten min dit, så han fikk oppleve middelalder uken (en slags middelalderfestival) i Arboga for første gang. Det er blitt en tradisjon for meg å reise til Sverige på denne tiden av året, som sikkert har noe med at mamma alltid tar ferie rundt middelalderuken.

Selv om det er trist å måtte dra fra Sverige, må jeg innrømme at det blir deilig å se Uriel igjen. Det er noe med det å dra til stallen hver dag og gjøre det jeg elsker - det gir meg så mye. Denne uken skal jeg også passe hesten til venninnen min, som blir spennende da jeg aldri har ridd han før. Det er alltid gøy å kunne ri litt andre hester innimellom, for alle hester er forskjellige - noen mer enn andre.

Nå skal jeg hive i meg litt frokost før jeg setter meg i bilen og drar til stallen.

ooooog hvis du ønsker å følge meg idag, så skal jeg gjestevlogge på "grumpyhorsevlog" på snapchat! Hehe

Likes

Comments

Vlogg

Jeg har virkelig åpnet øynene mine for vlogging i det siste. Det er jo kjempegøy! Selv om vloggene mine er litt halvdårlige og kanskje ikke så spennende, så virker det som at folk ønsker å se mer av de. Jeg har tenkt til å fortsette med det, og har planlagt flere vlogger fremover. Jeg fikk et tips om å begynne å vlogge på engelsk, men jeg tror ikke jeg er komfortabel nok foran kameraet til å gjøre det helt enda. Jeg fikk også et ønske fra noen i familien min om å vlogge på svensk (haha) og dette er noe jeg er mer komfortabel med, da jeg er tryggere på språket. Vi får se, kanskje det blir en vlogg på svensk? Isåfall vil det være når jeg først er i Sverige med venninnene mine, det er da det føles mest naturlig.


<3


Fortell meg gjerne hva du syns om vloggen!

Likes

Comments