For snart to uker siden var jeg i Sverige igjen, og denne gangen var det for å feire Lenie's student! Studenten er like stort som konfirmasjon i Norge, og har samme prinsipp. Hele familien samles, det blir servert god mat og kaker, og man gir gaver til studenten. Det er like tungt å dra fra familien i Sverige hver gang, men heldigvis er det ikke lenge til neste gang jeg skal dit igjen.

<3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Alle som har førerkort har opplevd å ligge bak sinkere. Du vet, de som gjerne ligger ti kilometer i timen under fartsgrensen. Det er irriterende, ikkesant? Spesielt hvis du har dårlig tid til jobb eller skole. Det de fleste gjør når de ligger bak såkalte sinkere, er å kjøre forbi. Det er helt greit det - så lenge forbikjøringen er forsvarlig. Man skal aldri utføre en forbikjøring i en sving, eller der det er dårlig sikt. Det er noe vi lærer veldig tidlig i trafikkopplæringen, og det er noe alle burde kunne når de er ute i trafikken.


Dessverre så finnes det idioter der ute som kjører forbi likevel, selv om det ikke er forsvarlig. Selv klarer jeg ikke å forstå hvordan visse personer tør å utføre en forbikjøring rett før en sving hvor man har null sikt, men det skjer, og det skjer ofte. Ofte går det bra, men noen ganger går det veldig galt. Det blir utført slike forbikjøringer hver eneste dag, og på onsdag formiddag skjedde det som ikke skulle skje. Forbikjøringen endte med en frontkollisjon, og en bekjent av meg måtte bøte med livet.

"Det skjer ikke med meg", tenker du kanskje. Men jo - det kan skje med deg. Det kan skje med noen du er glad i, noen som betyr hele verden for deg.

Så vær så snill, før du velger å kjøre forbi noen, så vent til du har full sikt og du er helt sikker på at forbikjøringen er forsvarlig. Det kan nemlig koste noen livet.

Likes

Comments

Long time, no see?

Det er lenge siden jeg har skrevet noe her nå. Med mangel på inspirasjon og motivasjon så har det blitt slik, dessverre. Da får bloggen(e) lide, og tankene hvile. Jeg har vært i Sverige i en ukes tid nå, og vender snuta hjem igjen enten senere idag eller imorgen. Jeg har ikke bestemt meg helt enda. Jeg vil hjem til Uriel og kjæresten, men jeg vil ikke dra fra familien og vennene mine her. Det er like trist hver eneste gang, faktisk. Jeg elsker å være her, midt ute på landet i ingenmannsland. Her om dagen var jeg, morfar og pappa (før foreldrene mine og søsteren min reiste hjem) på "safari" her i Nyckelby. Vi så 32 rådyr, to elg, to harer og to rev. Haha, er man på landet da, eller?

Veien hit tar ca. seks timer i bil. De timene går ganske fort, faktisk. Ihvertfall når man er vant til å kjøre så langt. Enda godt bilen min er billig i drift, og det ikke koster all verden å kjøre hit. Jeg kjørte hit sammen med Denice, som kom på besøk hos meg for å feire 20'års dagen min forrige helg. Bilturen går dobbelt så fort når man kjører sammen med noen!

Nå skal jeg snart gå inn til mormor og morfar for å spise litt frokost. Vi snakkes senere!

Likes

Comments

Vietnam 2017

I skrivende stund sitter jeg i bilen på vei hjem fra Gardemoen. Nå har vi vært på reisefot i et helt døgn, så man kan trygt si jeg er sliten. De siste dagene i Vietnam gikk utrolig fort, og det føles egentlig ut som om vi bare var der i noen få dager istedenfor to uker.

Alt i alt var det en veldig fin og spennende ferie! Vietnam er ikke et typisk sted man reiser på ferie til, men det kan absolutt anbefales. Jeg har ikke fått så mye farge da, men det er nok fordi vi var i Ho Chi Minh den første uken og ikke fikk solt oss noe særlig der.

Nå gleder jeg meg veldig til å komme hjem og få slappet av litt etter den lange reisen. Det tar virkelig på å reise så langt!

Vi snakkes senere!

Likes

Comments

OH HAPPY DAY

Etter den ekle opplevelsen Uriel hadde på hengeren vi leide før vi dro til Vietnam, så har jeg vært usikker på om vi kom til å klare å flytte den dagen som er planlagt. Jeg har vært bekymret en stund nå for at hengeren min ikke skulle være ferdig på reparasjon før vi skal flytte, men igår fikk vi endelig beskjed fra verkstedet at den er klar!

Ettersom Uriel mest sannsynlig vil forbinde henger med ubehag, så er det mye bedre at vi kan bruke hengeren som han er vant til og som er høy nok for han.

Tenk at vi faktisk skal flytte fra Gevelt om under en uke? Jeg har så godt som vokst opp i den stallen, og det blir så rart at vi ikke lenger skal være der hver dag. Jeg har likevel en god følelse over det hele, og jeg er sikker på at vi alle kommer til å trives. Det kommer til å være uvant i begynnelsen, men det kommer til å gå bra.

Likes

Comments

Et spørsmål som konstant går igjennom hodet mitt for tiden, er et spørsmål som jeg vet mange andre spør seg; Hva skal jeg gjøre med livet mitt?

Jeg syns det er utrolig vanskelig å måtte velge seg et yrke man vil trives med, og som man ønsker å jobbe med over lengre tid. Jeg tenkte først på sykepleie, ettersom det er et veldig sikkert og givende yrke. Samtidig så vet jeg ikke om det er det jeg vil. Jeg føler et sterkt press på at jeg må begynne å studere når friåret mitt er over til høsten, og det stresser meg. Tenk om jeg fullfører bacheloren min i noe, og finner ut at jeg absolutt ikke ønsker å fortsette i yrket?

Søknaden er nå sendt på flere forskjellige type utdanninger. Går jeg på en smell og oppdager at det ikke er noe for meg, ja - da tar jeg lærdom i det. Livet er uforutsigbart, og jeg må bare ta det litt som det kommer. Kanskje jeg blir sykepleier, kanskje ikke. Det vil bare tiden vise.

Likes

Comments

De siste dagene i Vietnam nytes til det fulle! Det er ganske annerledes her i Vung Tau i forhold til hvordan det er i Ho Chi Minh. Mat og hotell er mye billigere, og her stirrer folk veldig når man går forbi på gata. Vet ikke om jeg syns det er mest morsomt eller ubehagelig, haha. Regner med at de ikke er vant til at det er så mye vest-europeere her og at det er derfor de kikker. Ellers er folk veldig hyggelige her, selv om det er et fåtall som faktisk snakker engelsk. Når vi har bestilt mat, har menyen vært på vietnamesisk og når servitøren kan minimalt med engelsk har vi bare pekt på bilder på menyen og håpet på det beste, haha.

Likes

Comments

Vi kom frem til Vung Tau igår, og det var utrolig deilig å komme oss vekk fra alt kaoset i Saigon. Det var utrolig deilig å komme til et roligere område (med strand) hvor man kan gå seg rundt uten å være avhengig av å ta taxi tilbake fordi man ikke har sjangs til å finne frem rundt om kring. Vi bor på The Imperial Hotel, og så langt er vi veldig fornøyd. Rommene her er av utrolig flott standard og de ansatte er veldig hyggelige. Jeg gleder meg til å spendere de siste dagene av ferien her!

Kaos? I Saigon alene er det rundt syv millioner mopeder og scootere.

Likes

Comments