Vi kom oss inte iväg alls idag. Vädret har fått ripuli och det bara snöar och snöar och snöar. Och min gubbe han bara plogar och plogar och plogar. Jag kan tänka mig att han besitter samma känsla som jag gör när jag städar då barnen är närvarande.

Som tur är orkade Selma och Wilma spendera två timmar i snön idag, vilket betyder att dom också orkade somna bums klockan åtta ikväll. Så mig går det verkligen ingen nöd på ska ni veta. Jag har snott en öl ur kylskåpet som inte är min och nu ska jag ligga i soffan och scrolla mobilen. Efter det tänker jag gå till sängen och kolla några avsnitt av SKAM (är på andra varvet, jag måste ju dubbelkolla så att jag inte går miste om några detaljer) och sedan Zzzzzz.

Imorgon ska jag jobba. Hoppas ni har en härlig fredagkväll!

Likes

Comments

Äntligen är det fredag! Jag har gått runt med fredagskänsla i kroppen ända sedan i onsdags. Inget fel med det såklart. Igår trodde jag på det så mycket att jag drack en cider och åt lite chips medan jag packade och putsade diskbänken efter att barnen somnat.

A ja. Vintern tycks ha fått en panikattack. Det snöar non-stop och vår stackars barnafader har vi inte sett röken av sedan igår kväll.

Idag har vi varit på mamma-barn träff. Vi lyckades ändå hitta bilen där ute under ungefär arton kubik snö. Planen var att vi skulle fara till Replot senare idag också men när det skall kunna ske är fortfarande en gåta.

Nu ser det ut såhär. Trädgårdsbordet och parasollet har vi givetvis framme ännu. Har inte ni det? I dessa ambivalenta väderförhållanden vet man aldrig när det är dags för grillkväll och därför är det bra att vara förberedd.

Likes

Comments

Eftersom vi inte direkt trånade efter att få ge oss ut i förmiddagens antarktiskyla bestämde vi oss för att åka på utflykt till biblioteket. Den typen av aktiviteter passar oss lite bättre nu när Wilma går själv och jag kan ha händerna fria till att get some shit done och dessutom kan jaga en unge i taget utan att behöva bära på en samtidigt som jag jagar den andra. Vilken frihet.

Särskilt långvarigt blev det inte trots allt. Biblioteksvistelsen fick ett abrupt slut när en frätande odör började sippra ut ur Wilmas vindtäta byxor och jag insåg att vi hade blöjorna i bilen.

Och efter att vi hade utfört ett svettigt, stinkande blöjbyte på wc vid S-market, där till och med Selma ville låsa upp dörren och fly, tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av lite tulpaner. Det kan ni förresten se som ett tips från eder städguru (jag). När man väl har en blombukett kommer man vilja städa så att blommorna kommer till sin rätt. Ni kan alltså se det som en investering för hushållets hygien när ni köper blommor.

Ikväll har vi också haft besök av Aava. Flickorna gjorde det enda rätta och spenderade en hel timme vid diskhon.

Likes

Comments

En lista om morgonrutiner. Nystulen från min systers blogg.

När går du upp?

Det brukar ske mellan 07-10, men oftast vid 08:30.

Vad är det första du gör varje morgon?

Om barnen fortfarande sover ligger jag i sängen och kollar facebook tills jag blir så akut kissnödig att jag får krypa till toaletten (typ). Sen kokar jag kaffe och sätter mig i soffan och slår på nyhetsmorgon.

Om barnen är vakna bär jag ner dom, en under var arm, till badrummet. Placerar en på pottan och byter blöja på den andra. Selma som är mera trögstartad rullar jag sedan in i en filt och lägger i soffan framför barnkanalen och sedan kokar jag kaffe.

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon?

Den tid det tar att lätta på trycket för tre nyvakna damer.

Är frukost viktig?

För barnen ja, men för mig varierar det väldigt mycket. Oftast behöver det gå någon timme innan jag kan äta på morgonen.

Vad äter du till frukost?

Kaffe. OBS! Jag dricker det (även om vi i perioder har haft så dåliga nätter här hemma att jag skulle ha kunnat äta kaffepulver direkt ur burken på morgonen.) Men annars äter jag oftast bananplättar till frukost här hemma om jag äter något. Det går hem även hos barnen.

Bananplättar gjorda på en banan och ett ägg, ibland lite grynost också. Serveras med turkisk yogurt och möjligtvis någon frukt om man har lust.

Är du morgontrött?

Njae. Egentligen är jag ju det eftersom att jag inte går och lägger mig i tid men jag tycker ju om att stiga upp tidigt så att jag kan sitta i still och mjukstarta dagen istället för att behöva rivstarta den.

Vad har du för alarm?

Två livs levande, hemmagjorda, dundereffektiva väckarklockor har jag. Samt ca fyra färdiga alarm i mobilen som jag lägger på om jag måste upp en viss tid. Signalerna "Prelude" och "Morning flower". Den sistnämnda ger mig ångest så den ska jag ta bort omgående faktiskt.

Hur ser en perfekt morgon ut?

Vaknar utvilad före barnen. Kaffekokaren är färdigt laddad, köket är städat och mitt hår är rent. Jag får sitta minst en timme ensam och kolla på nyhetsmorgon innan barnen vaknar.

Vad är det bästa med morgonen?

Kaffe!!!!!! Och att barnen är så brutalt söta när dom vaknar och har rosiga kinder + morgonfrilla.

Hur går du helst klädd på morgonen? 

Varmt. Mjukisbrallor, yllesockor och långärmad tröja. Gärna filt också.

Det är liksom -14 frikkin' grader där ute idag.

Likes

Comments

Idag rev vi igång den nya veckan med jumpa. Jag och Selma har börjat gå på motorikfix för 2-6 åringar och idag var vi andra gången. Wilma var med idag också och gick mest och minglade runt och lade sig i andras business. S var lite mera med på noterna denna gång även om hon såklart inte gör något hon inte har lust till. Avslappningen på slutet till exempel, det har hon INTE lust till.

När vi hade jumpat klart, handlat och kommit hem somnade Wilma i vagnen och jag och Selma gick in och lagade lunch. Efter det hade vi tid att sitta i säkert en timme och LÄSA BÖCKER. Det har typ aldrig hänt. Selma har väl aldrig haft något emot bokläsning men först nu har hon börjat ha ro att sitta still och lyssna på utan att drabbas av akut rastlöshet och det uppskattar jag muchos. Läsning är ju nyttigt och så är hon ju så orimligt söt när hon är lugn och stillsam, sitter och klappar en på kinden och säger saker som "Åh, hjärta mitt! Jag älskar dig mest i hela världen." 😍😍😍

När lillefisen sedan vaknade och hade ätit gick vi allihopa ut igen och drog pulka. Han den där stackars plogbilschauffören vi bor med är sådär måttligt munter över vinterns plötsliga återkomst men vi andra är jätteglada. I februari ska det vara vinter så vi åker gärna pulka i någon månad till innan vi välkomnar våren.

Likes

Comments

Dit for en vecka på nolltid igen. I måndags, efter att jag och Selma hade varit på jumpa, for vi till Replot. Jag skulle ha jobbat torsdag men jobbade istället måndag-fredag eftersom var och varannan människa ligger däckade i någon slags förkylning nu.

Igår var vi på lite födelsedagsfirande till Oravais och idag har vi hängt hos svärisarna hela dagen. Vi kom just hem och jag var snabbt upp på vinden och nattade Wilma och när jag kom ner hade Robin fått både Selma och sig själv att somna. Vilket flyt! Nu ska jag städa i lugn och ro medan jag äter godis och lyssnar på en podcast. Multitasking!

Likes

Comments

Idag nalkas det ettårskalas och det brukar ju innebära att man städar lite. Om inte för att hålla upp fasaden inför släkten så för att folk ska våga sig in genom dörren åtminstone.

Vill ni ha mina bästa städtips? Ok. Håll till godo.

För ett ständigt städat hem - gör detta: Kuta runt som ett fittlöst får och plocka, plocka, plocka. Laga aldrig mat. Adoptera bort barnen.

Fördelar: Du får troligtvis ett superfint hem.

Nackdelar: Svårt att kombinera med ett härligt liv.

För ett hyfsat städat hem på ett enklare sätt - gör såhär:

Ta en IKEA-kasse och fyll den med allt löst liggande skit. Då kommer du åt att torka alla ytor och göra allting rent och fint innan du sedan i lugn och ro kan plocka ut innehållet i kassen på sina rätta platser r du har lust. Exempelvis nästa dag eller nästa år.

Fördelar: Det går snabbt att uppnå känslan av ett mer städat hem och alla dom arton miljoner utspridda sakerna du angstar över koncentreras till en plats = EN sak att ta itu med. Jag gör detta typ varje kväll när jag har lust att sätta mig ner men klarar inte av att slappa i ett hav av legobitar och leksakstomater.

Nackdelar: Kräver tyvärr viss grundstädning för att knepet ska ha effekt. Men så finns det ju 200-liters sopsäckar på rulle, containers etc och då blir det ju genast mer effektivt.

En som bidrar till städningen på sitt sätt. Med betoning på SITT SÄTT.

IKEA-påse fylld med skit.

Likes

Comments

Idag är det fredag! Vi ska ägna dagen åt att baka lite inför Wilmas kalas som vi ska ha imorgon. Vår lilla baby är ju redan är ett år, tre veckor och stencool. Japp.

Men vi startar dagen långsamt som vanligt, med morgonkaffe och barnkanalen. Riktigt bra hjärnor (min) behöver tid på sig att komma igång förstår ni.

Får ni också rysningar av denna bild? Fruktansvärd kombo det där med långa bebisnaglar + ballong. Jag hinner alltid bara klippa ena handens naglar innan W tröttnar och nu har det två gånger i rad råkat bli SAMMA hand vilket har resulterat i att vänster handens naglar håller på slå ett riktigt obehagligt rekord. Ska se om jag får det åtgärdat innan hon slaktar någon.

Likes

Comments

Sara klippte mig i söndags.

Jag: E du sugen på att klipp myki?
Sara: Hur myki?
Jag: Myki.
Sara: Lika kort som Noora?
Jag: Mmm. Nästan lika kort som Noora. Men int riktigt.

Ni ba: Noora? Någon gemensam kompis ni har eller..?

Daah. Vi pratar förstås om Noora från SKAM. Vilket numera i princip är det samma som en gemensam vän.

Well. Det börjar nästan bli en del av min håridentitet att klippa mig kort för att sedan ångra mig och ägna ÅR att spara ut det för att sedan HATA långt hår och impulsklippa det kort igen. Men nu är det alldeles lagom känner jag och än så länge känner jag ingen ånger. Eller skam.

Likes

Comments

Skaaaa jaaaag? Ja det ska jag.

NU ska jag dyka in här och nästan låtsas som ingenting hänt trots att jag inte har skrivit ett enda inlägg sedan Jesu tid. Mitt liv kom emellan och jag tappade både lust, ork och inspiration. Men så igår bara slog det mig att NU tänker jag börja blogga igen. Idag gick jag in och kollade statistiken lite försiktigt med ena ögat och fick en CHOCK över hur många som orkar kämpa sig hit dagligen trots frånvaron. Vem ni än är så älskar jag er.


Nu vet ni det! Nu ska jag börja existera igen.

Likes

Comments