Undrar ni vad jag sysslar med på dagarna?

Jag njuteRrrrrrrrrrrr.  Av sommaren.  Av syrendoften. Av VÄDRET. Den här sommaren har jag ingen nyfödd bebis, ingen förlossningsdeppighet, jag är inte gravid, jag har heller ingen halvårsbebis som vill bli buren 23 av dygnets 24 timmar och jag ammar inte. 

Och det är så SKÖNT! Just nu är jag så nöjd med att barnen är inte är bebisar och därmed kan roa sig själva lite. Innan ni börjar fantisera om att jag ligger i en solstol och dricker sangria och svalkar mig med en solfjäder kan jag försäkra er med att så är INTE fallet. Det skulle i så fall kräva att jag lägger barnen bakom lås och bom och elektriskt galler.  Men jag får iallafall ha kroppen min i fred och Wilma är ju ett såntdär wonderchild som faktiskt kan hålla sig på samma ställe i en timme om man ger henne en hink med vatten och en kanna att leka med.

Känner mig som någon slags urmoder som bara går omkring och ler och doftar på syrener. ALLT ÄR SÅ FINT.  Och varmt. Och skönt.  Nu skulle det ju visserligen bli kallt igen till midsommar men låt oss ignorera det nu. 

Som en liten sommarbonus har jag levlat upp och verkligen maxat min årliga bonnabränna. Tre hudfärger på samma axel är inte alla förunnat. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Selma har haft på sig samma tröja i typ tre dagar nu. Hon har helt vägrat att ta av den och jag har liksom inte känt att det är en livsnödvändig strid att ta. 

Men ikväll efter att hon hade somnat drog jag försiktig bort tröjan varpå hon sömnigt morrade: "Näpp! Int tlöjan helder." Men, alltså. Jo. Det behövde tvunget ske ikväll.

Varför?

Ja. Därför. Annars hade det nog bara varit en tidsfråga innan tröjan på eget initiativ hade dragit igång en självförmultningsprocess för att bryta sig fri från den envisa lilla kroppen.  Just sayin'.

Likes

Comments

I helgen var vi och fiskade. Efter några år tillsammans med Robin har jag lärt mig att man får reservera hela dagen, kvällen och möjligen även en bit av natten när man ska iväg på en liten fisketur med honom. 

En annan sak jag har lärt mig är att när man hänger dagen lång intill en sjö tillsammans med två barn vill man INTE riskera blodsockerdippar hos någon. Så en halv veckohandling inklusive lördagsmys hade vi med oss i kylväskan. Samt X-antal ombyten eftersom att jag ändå känner mina barn så pass bra att jag vet att även om jag skulle placera dom i en bur mitt ut i torraste öknen så skulle dom hitta på ett sätt att blöta och gegga ner sig. 

En riktigt skön dag ändå. Ungefär 23:30 fick jag Robin att ge sig. Vi fick alltså ingen fisk alls men det är vi ju vana vid.

Likes

Comments

Idag hörde jag Selma säga det kanske mest storasystriga hon någonsin har sagt åt Wilma. Dom satt i soffan och åt varsin dumle-slickepinne varpå Selma säger med sin snällaste röst: "Wimppi ska vi byt? Du får min och så tar jag din? Ja! Ska vi gör så?".

Wilma var heeeeelt med på noterna. En byteshandel kan ju knappast bli fel?

Bara det att Selmas var halväten och Wilmas var knappt påbörjad!! Så. Himla. Slugt.

Men lite roligt ändå.

Oj, Wimppi. Om du bara visste hur mycket du under ditt liv kommer bli utnyttjad och manipulerad i egenskap av lillasyster. Feel ya.

Likes

Comments

Igår huserade barnen hemma hos sin faster hela dagen vilket betydde att jag hade en dag helt i min ensamhet. 

Vad jag gjorde? Jag åt spenatsoppa. Jag lyssnade på pod efter pod efter pod medan jag städade garderoben (never ending project, fyfan vad jag hatar kläder). Sedan städade jag lite och pillade på min mobil.

Efter det joggade jag ÅTTA KILOMETER I ETT STRÄCK. Hör ni det? Vi talar alltså om samma kropp som för bara någon månad sedan var helt slut efter att ha promenerat samma sträcka. 

Träning över lag är ingenting jag brinner för direkt men just löpning har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det är dessutom en sån sjuk befrielse att känna att man har en kropp som orkar grejer. Jag är så himla belåten.

Idag har varit en jobbigare dag. Jag var väl på lite risigt humör när jag vaknade och Selma som är en dam av vårt släkt känner ju direkt in min sinnesstämning och agerar där efter. Jag har känt mig så uppgiven för att hon är så extremt utåtagerande när hon är arg och när jag inte har tålamod att hålla mig lugn så eskalerar det bara. Jag kan påriktigt inte räkna hur många gånger jag och Wilma har fått ta emot smällar idag och hur det gick när vi var på Prisma tänker jag inte ens tala om. En tant gick förbi och ba "Ojdå, jär har vi en som testar va mamma går för". JAAA TACK.

Sedan fortsatte dagen på samma tema. Robin kom hem lite före 21 när jag höll på att natta. Jag grät, Selma slogs och Wilma var irriterad. R kom in som en ängel från ovan och ba: "Nu lagar jag er och sova, mamma får gå ner och vila",  jag gick ut och barnen somnade pronto. 

Haha, alltså. Jaa. Den lyckan.

Feelisen efter Prisma idag. (Det gör vi aldrig om.)

Imörra blir en bättre dag!

Likes

Comments

Detta har hänt sedan sist:

- För två veckor sedan kickade min och Saras podcast igång igen och imorgon kommer nästa avsnitt. Vi släpper varannan vecka nu i hopp om att faktiskt hinna med vad vi lovar.  Numera finns vi inte bara på Soundcloud och Acast utan även på iTunes,  vilket betyder att vi enkelt hittas i alla vanliga podcast-appar.  Sök på "Elin och Saras Podcast".

- Våra fagra trynen finner ni även i nyaste Bya Nytt. En liten intervju om våra bloggar och poddar helt enkelt. 

- I fredags var vi på examenskalas+fyrtioårspartaj. Det var så kul!

- Vår kvist är under renovering. Denna, som ju faktiskt ska fungera som husets välkomnande entré, har mera liknat ett skrotförråd hittills. Inte inbjudande direkt. Nu blir den ny och fin och sen kommer jag inte tillåta förvaring för en enda skrotig pryl där igen.

- Wilma verkar äntligen ha kommit ur den värsta gnälliga fasen som hör ettårsåldern till och har nu kommit ut och blivit betydligt mera verbal och så himla rolig. Nya ord kommer varje dag och det är så roligt att hon inte bara förstår utan faktiskt kan göra sig förstådd. Igår om morgonen tog Selma en stol, gick till diskhon och la vatten i en tuttflaska. Jag frågade vad hon pysslade med och hon ba: "Wilma sa att hon vila ha golgigo. Ja ska ge åt hennar."

(*Jag smälteeeeeeer.*)

- Selma hjälpte mig att dammsuga igår och när hon var klar sa jag: "Tack myki för hjälpen, golla Selma! Va sku mamma gör utan dig?". Hon funderade en stund och så svarade hon "Du sku städa."

Haha! EXAKT.

❤️❤️❤️

Likes

Comments

Idag har jag och Selma varit på vift för oss själva.

Först blev det simhallsbesök! Selma har aldrig varit till simhallen. Hon har faktiskt aldrig simmat över huvudtaget (vi har undvikit bassänger pga uvi-risk). Men nu så!

Selma när vi kom dit: Jag vill int duscha.  Jag tänker int klä av mig nakupelle. Jag vill int lägg på mig simdräkten. Jag vill int bada. Jag kan sitt brevi och si på när du duschar och badar, mamma.

Men nog fick jag henne övertygad om att simhallen är succé. Så pass att jag fick bära ut en argsint, sprattlande unge efter närmare två timmar i bassängen då det inte ens fungerade att nämna hamburgare och glass. Jag var vid det laget blå och genomfrusen för fy fasen vad kallt det är i simhallen.

Sedan åt vi på McDonalds, handlade på Prisma och skulle sedan avsluta med en snabb loppisrunda som råkade dra ut på tiden en aning. En aning. Jag gick och strosade mellan hyllorna i jakt på ett par gummistövlar åt Wilma medan Selma, som dyrt och heligt hade lovat att hålla sig inom synhåll, minglade runt utom synhåll. Men hon hörs ju. Jag överhörde bland annat denna konversation:

S: HEJ!
Främling: Nå hej!
Bo S: Ja ja ja ja ja ja har dockan jag.
Främling: Jamen, sidu bara. Ska du köp hande?
S: Jaa-a!
Främling: Va roligt. Va heter du då?
S: Ja hejter Selma. Mamma e jär å men hon bara smiter å smiter.

Haha! När det var dags att bege sig var det ändå jag som fick jaga henne mellan hyllorna när hon susade fram på en solblekt, gammal sparkbil i plast som tydligen var to die for.  Men hem kom vi, tack och lov, utan några extra sparkbilar. Och ikväll somnade hon gott.

Lilla damen. Mera vild än tam men oj vad hon berikar mitt liv ❤️

Likes

Comments

Selma har börjat rita huvudfotingar. Nu har hon fått en stor rittavla i födelsedagspresent av Adden och Sofia så här flödar kreativiteten minsann. 

Igår målade hon hela, halva släkten i ett huj.  Först såg målningen ut såhär:

Till vänster ser ni en ovanligt mångögd fammo och bredvid står pappa Robin och surar. Sedan har vi faffa som ser lite smått ihopsjunken och illamående ut vilket inte är så konstigt eftersom att jag står på hans huvud.

Sedan tillkom mommo, moffa, Wilma och någon moster och faster och konstverket var fullbordat.

Likes

Comments

En liten inblick på våran måndag då. 

- Vaknade av att Wilma hoppar på min mage, smäller en tom tuttflaska i ansiktet på mig och säger "Maammaa, a gogligo!".

- Lät en surfplatta underhålla mina barn för att kunna städa köket. Inget knep som man håvar in några föräldrapoäng med kanske men en mamma gotta do vad en mamma gotta do. Köket BEHÖVDE städas och då är det bara för mig att tacka högre makter för att det finns någonting som får mina små att sitta stilla på sina ständigt brinnande bakdelar.

- Klädde sedan på barnen snabbt som blixten för att komma ut innan dom fick en chans att riva ner huset igen.

- Fick hem en katt i grön bajsmarinad. Kobajs, av lukten att döma. Åh, vad mysigt och det är ju himla plättlätt att tvätta en kissemiss. 

- Or not.

- Stackarn ❤️ Men nä. Katten var INTE välkommen in.

- Drack kaffe med min syster.

- Väntade på ett sms-avi för att kunna hämta ut min joggingvagn på posten.

- Hämtade ut min joggingvagn på posten. Iiiiiiih! Den glädjen, den glädjen.

- Snabbhandlade. "Nej, vi ska int ha en leksak", "Nej, vi ska int ha chips", "Nej, vi ska int ha ärtsoppa", "Nej, vi ska int ha godis JAGSAJUNEEEJJJJRÖRINTLÖSGODISEEEEEEEEEE".

- Kom hem och ambitionsnivån gällande maten sjönk från kycklingsallad till pyttipanna.

- Steker pyttipanna samtidigt som jag tar mig an min nya vagn.

- "Oj, min bebis." hör jag någon säga i tamburen. Ja, oj. Selmas bebis hade visst runnit ut på golvet.

- Selmas bebis var nämligen en halv dunk träolja för utomhusbruk!!

- *Andaaaaaaaas* (eller gör det inte för då kommer lukten av oljan antagligen smälta ner den lilla mängd hjärnsubstans som finns kvar).

- Träolja uppskurad! Bäst att jag vädrar så att människor som passerar vårt dörrhål slipper bli nerdrogade.

- Den bajsdränkta katten tolkar den vidöppna dörren som en inbjudan och skuttar glatt in.

- Köksgolvet och bänkarna får en ny grön nyans samtidigt som ett mörkt avgrundsvrål ekar över Framstuberget. Det var bara jag.

Jahopp. Sedan käkade vi pyttipanna och gick ut igen för att göra the best of the rest, så att säga.  Bra dag för övrigt. JAG HAR EN JOGGINGVAGN.  

Likes

Comments

Idag var vi till Maxifun med mamma-barn gruppen. Om det är något som Selma tycker om så är det Maxifun. Wilma också för den delen men hon är inte fullt lika wild and crazy som storsyrran som försvinner i samma sekund som hon har fått av sig skorna. 

Kul hade vi iallafall!

Efteråt var jag och hämtade en begagnad balanscykel.  Selma fick ju en ordentlig cykel i födelsedagspresent.  En jättefin rosa...sooooom hon är rädd för och vägrar sitta på. Den är tyvärr lite stor och hon är rädd att den ska vinka fast den har stödhjul. Mmm, klantigt av oss. Men såklart ska hon inte använda en cykel som hon inte klarar av. Så nu hämtade vi en Puky så hon får träna upp balansen och självförtroendet så får hon ta i bruk den andra cykeln när hon själv tycker att hon är redo. 

OM hon var nöjd ikväll med balanscykeln när hon insåg att hon kan. Jag tror inte det dröjer länge innan hon susar fram. 

Snutt ❤️

Japp, så nu har vi cyklar här hemma så det räcker några år.  MINST.

Likes

Comments