Producerat idag: Hemmagjord ringblomssalva. Med egenhändigt uppdrivna ringblommor, jajjemän (det var också det enda som lyckades i mitt trädgårdsland i år) (vi kan alltså konstatera att ringblommor växer utmärkt på regnskurar och ingen kärlek). Salvan innehåller endast ringblomma, mandelolja, bivax och eterisk olja och det är en salva som är bra för MYCKET. Ringblomma är en fantastisk läkeväxt. Själv använder jag salvan till torra nagelband, mina torra vinterhänder, mina torra vinterfötter, hudsprickor, sår. Ja, allt elände som vintern för med sig. På huden då. Men visst, det skulle inte förvåna mig om ringblomman även kan råda bot på halt väglag och isklimpar på vindrutetorkarna osv.

Eftersom jag har ett helt gäng med blommor kvar i mitt land kommer jag behöva göra mer salva. Tänker att det blir en utmärkt födelsedagsgåva åt Sara, så kan hon sedan blogga om min fantastiska produkt (vars recept jag googlade fram) samt ringblommans egenskaper.

Dagens mest tillfredsställande: Nattningen med Selma. Vi gick upp i sängen klockan 20:15, läste sagor och hade det jättemysigt. Precis som vanligt med andra ord, men ikväll var det no drama. Hon ville såklart gå ner, men jag lyckades mirakulöst nog övertala henne att försöka ligga stilla med benen och lyssna till min ljuva stämma. Döm om min förvåning när jag såg hur hon började gnugga ögonen redan på andra ronden av Trollmors vaggvisa?! Och då hade hon alltså också vilat en timme på dagis idag. Så jag vågar nästan påstå att vi gör framsteg, faktiskt. Hallelujah.

Dagens roligaste: När Wilma trodde att en köttbuljongtärning var en chokladbit. Hon är alltid så himla sugen på just buljongen när vi lagar mat. Idag fick hon tag på en, öppnade guldpappret och stoppade den i munnen...för att sedan snabbt som blixten plocka ut den igen och ge tillbaka den åt mig, utan att röra en min eller säga ett endaste ord. Sedan gick hon sin väg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min senaste skärmdump i telefonen:


Tänkte skicka den åt Robin.

Mitt senaste klädköp:

Åt mig själv? Det var ett par höstkängor, om det nu räknas som kläder. Jag nöter upp ett par i året men kommer mig ändå inte för att faktiskt betala för ett par som kanske skulle hålla lite längre (typ dr. Martens?). Det känns så saftigt.

Min senaste lyssnade podcast:

Faktiskt så var det "Veckans Smash!". Samma person som jag kopierade denna lista av. Jag har saknat Spiderchicks podröst ända sedan hon slutade för några år sen så att hon nu är tillbaka med en ny, och dessutom med Egoina , får mig att känna en enorm belåtenhet.

Kul info: Visste ni att Egoina hade en av dom allra första poddarna i Sverige för många år sen? Även den lyssnade jag varje avsnitt av, sittandes vid vår stationära dator.

Mitt senaste skickade sms:

En bild på vår golvmatta åt Robins mamma. Skickar i övrigt nästan aldrig några sms. Föredrar whatsapp.

Mitt senaste inkommande messengermeddelande:

En sjuk film som R skickade åt mig. När jag tar emot meddelanden från Robin är det antingen något gällande barnens sömn eller så är det ett sjukt filmklipp.

Senaste taggningen på Facebook:

Min syster Lina hade taggat mig i denna. Hahah. Det är alltså ett filmklipp och gör sig därför inte så bra som stillbild.

Min senaste tv-serieobsession:

Biggest loser. Ni som lyssnat på podden vet att jag har fått prioritera om och helt enkelt skära bort en timme av min sömn till förmån för Anna Book. Nu är det tack och lov final snart så då ska jag vandra vidare till lite sundare obsessions, så som Bonde söker fru.

Min senaste använda emoji:

😂😂😂

Min senaste anteckning i telefonen:

En inköpslista som jag skrev efter att ha läst en vegetarisk kokbok. Testade en ny vegorätt som alla älskade förutom..nä. Det var ingen som älskade det. Jag avskräckte förmodligen hela min familj från att bli vegetarianer.

Mitt senaste dyra köp:

Nya höstskor och vinterskor åt barnen. Skaffa barn och det kommer snart att slå dig varför staten betalar ut barnbidrag.

Hehe. Näerå. Bra skor är ändå något jag gärna lägger lite mera pengar på. Kläder köper vi nästan bara begagnat.
 

Min senaste lästa tidning:

Hänt extra! Vem kan låta bli när Anna Book ligger på bordet i kafferummet på jobbet? Inte jag iallafall.

Här är dom intima bilderna alla snackar om, som rubriken utlovade. Triangeldramat handlade för övrigt om att Ricky Martin hade varit lite närgången med Anna på en fest så att hennes make kände sig svartsjuk i några dagar efteråt.

Om ni kollar närmare på omslaget ser ni att tidningen också utlovar detaljer om hur prinsessan Victoria får Daniel att njuta. Han får liksom aldrig nog! Ojojoj, ni skulle bara veta.

(Svaret är choklad. Hon ger honom choklad.)

Jaja. Om jag någonsin byter jobb ska jag lätt söka en tjänst som rubriksättare på valfri skvallertidning.

Min senaste sedda film på bio:

Spolar tillbaka bandet till år 2015. Fifty shades of grey var den senaste filmen jag såg på bio. Frågor på det?

Likes

Comments

Igår skulle kommunens alla dagis, inklusive Selmas, framträda på torget med några låtar för att fira att Finland fyller 100 år i år. Jag hade faktiskt ingen koll på vad det var för låtar dom hade övat på, så jag frågade Selma på morgonen innan vi for till dagis.

- Nåh..Vi ska bara sjung "Härkkas, härkkas no vare nåo na twerkas", svarade hon.

Ooookeeeej.....

Jag kan såhär i efterhand meddela att den sången INTE var en av dom fyra sångerna som sjöngs. Även om det hade varit ganska kul. Det var annars ett riktigt fint framträdande och säkerligen en spännande upplevelse för barnen ❤️

Sedan kom vårt golv på plats i kvisten så nu är den alldeles snart klar. Nu ska jag bara klura ut vad för slags möbler vi ska lägga dit som slukar gränslöst mycket utan att ta över hela rummet.....

Efter tacomiddag gick vi ut en sväng och plockade ner studsmattan till vintern. Det var så skönt väder där ute så jag fick till slut locka in barnen med ostbågar.

När jag kikade ut i kvisten efter att jag själv plockat lite inne i köket fann jag dom såhär. ALLTSÅ, DEN LYCKAN ❤️ Jag har känt mig som världens mest misslyckade förälder ca 72 gånger bara denna vecka för att jag inte har lyckats skapa syskon som kan hålla sams längre än en minut. Då är sånadär mysigheter helt oslagbart.

Sedan ville dom ha fredagsmys där bredvid värmeblåsaren så det fick dom givetvis.

En mycket bra fredag! Nu ska jag duscha och sen ska vi bege oss iväg till Replot.

Likes

Comments

Igår var det kanelbullens dag. Den dagen håller ju på att bli lika viktig som julafton faktiskt. OjojOJ, så många bilder på kanelbullar jag scrollade fram i mitt instagramflöde igår.

Själv bidrog jag givetvis också.

Mina kanelbullar blir ju alltid goda men sällan snygga (=inget för insta). Så igår fick jag helt enkelt googla "gör snygga kanelbullar" och vips kunde jag göra snygga kanelbullar. Ja, jag säger då det. Jag skulle inte vilja leva en dag utan google.

Sedan gick vi ut för att flytta in kaninerna i ladan. Jag fick så ont i hjärtat på morgonen när jag hörde hur regnet hällde ner och såg framför mig hur kaninerna fick simma fram i sin utebur. Så nu var det dags att flytta in för vintern.

Äldre avkomman är återigen inne på någon svårare period då hon testar vad jag går för, varje dag. Inget görs förrän mamma ligger på golvet och nästan gråter. Men inget ont som inte för något gott med sig:

Medan S ägnade 15 minuter åt att vilja men absolut INTE vilja ta på sig ytterkläderna hade lillasyster nattat sig själv i vagnen utanför dörren. Snutt ❤️ (Obs! Hon var alltså inte ledsen utan satt tålmodigt och väntade och somnade antagligen av tristess).

På kvällen fick vi besök av Aava. Det är alltid roligt med ett extra barn eftersom dom roar varandra så bra då. Medan barnen lekte passade jag på att städa deras rum, bland annat. Trots att det tar emot i hjärtat då W ännu är en liten plutt enligt mig, så har hon fått byta från spjälis till juniorsäng efter att hon voltade ur spjälsängen en kväll då jag TACK OCH LOV stod bredvid och kunde fånga henne.

Så. Juniorsäng it is. Det känns mera safe. Jag blir lika chockad varje morgon när hon kommer gåendes till vårt rum och säger "Hej!".

Nu ska jag spruta lite torrshampo i håret. Idag ska vi till Nykabi och välja en golvmatta till vår kvist och sedan ska vi på kalas. Ha en bra dag!

Likes

Comments

Julen närmar sig med stormsteg och många klurar säkert på vad dom ska köpa för klappar åt sina barn. Man vill ju ge något som verkligen kommer till användning av dom bortskämda ungarna som redan har rummen fyllda av leksaker.

Därför har jag nu sammanställt en lista på grejer som mina barn VERKLIGEN uppskattar att leka med.

1. En låda med kattmatspåsar. Påsarna är fantastiskt roliga att plocka i och ur sin pafflåda, att klämma på, stampa på och kasta ut över golvet. När påsarna är utspridda och det inte finns någon som ämnar plocka upp dom igen så är den tomma pafflådan perfekt att använda som garage till småbilar eller kuvös åt små, små dockor.

2. Värmeljus. Dom leker man också bäst med att först hälla ut dom på golvet och sedan förflytta dom mellan olika kärl och kippor. Kan också användas både som valuta och mat.

3. Kabeltejp. Klipps i små remsor som man sedan klistrar lite överallt och kan användas till nästan vad som helst. Plåster, ansiktsmask, täcke, stängsel osv. Viktigt att det är just kabeltejp då andra sorters tejp tenderar att skrutta ihop sig ganska fort vilket kan utlösa en del nervsammanbrott.

4. Myskpumpa. En mera naturnära och miljövänlig variant av docka. Känns betydligt mer realistisk rent viktmässigt dessutom. Håller i evigheter.

5. Presentpåsar. Dom proppar man helt smockfulla med värdelöst skräp när man låtsas att man handlar för att sedan spilla ut allt mitt på golvet. Och lämna det där.

6. Tamponger. Också fantastisk roliga att hälla ut och flytta mellan olika kärl men det bästa är ändå att öppna dom och riva bort plasten. Då kan man doppa dom i vatten eller använda dom som pynt i alla möjliga sammanhang. I juletider är det ett utmärkt julgranspynt då dom är färdigt försedda med ett lagom långt snöre TILL SKILLNAD FRÅN JULGRANSBOLLARNA!!!!!

Eh, ja. Det är vad mina barn uppskattar att leka med.

(Att dom har ett rum fyllt till bredden med leksaker ligger sällan i deras intresse.) 

Likes

Comments

Wilma är i en mysig ålder just nu. Jag frågade barnen idag om vi skulle ta och fara till bibban en sväng. Det ville dom.

Efter det gick W runt och sjöng "Pippa, fa pippa, fa pippa, fa pippa, pippa, pippa, pippa" resten av eftermiddagen.

Sen blev det inget besök till pippan, jag mena bibban, eftersom barnens humör kändes liiite för svajigt för att jag skulle våga utsätta några biblotekarier för vår närvaro. (Ja, vi är förkylda).

Vi gick ut och plockade äpplen istället och här har jag sedan stått och skalat äpplen och kokat äppelmos med en självklar medhjälpare på höften. Det var första gången jag har lyckats bränna äppelmos men det ska ju som bekant vara en första gång till allt. Överlag är jag ju inte så ovan vid att bränna saker.

Well, Selma somnade efter maten ikväll klockan fem så det ska bli mycket spännande att se hur kvällen utvecklar sig.

Hoppas ni har en fabulös måndagskväll!

Likes

Comments

Överhör en konversation mellan barnen.

Selma: Vi måst nog böri laga oss om vi ska far ti Teddy idag.
Wilma: Nä.
Selma: Jåå, int kan vi fara tid me bara rumpan bar. Vi måst no lägg på kläder.
Wilma: Nä.
Selma: Jå!
Wilma: Nä.
Selma: Jåååå!
Wilma: Nä.
Selma: MEN JÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!!

Jag: Du behöver kanske int skrik, Selma.
Selma: Men hon säger ju bara "Nä".
Jag: Men försök att int bry dig. Hon säger ändå bara "Nä". Fast man sku fråg om hon vill ha godis så säger hon bara "Nä".
Wilma: Jaa! Ja. Goggo!! HA GOGGO!
Selma: Mamma jag å vill ha godis!!!!

Smart.

Likes

Comments

Att fredagshandla med barnen är alltid lite av ett äventyr. Idag hade jag förberett mig väl genom att ta med ordentligt med 20 centar till tuggummiautomaten som står så horribelt placerad precis vid ingången till butiken. Så nöjd att jag kom ihåg det så slapp vi en konflikt på det viset.

Men tråkig är den fredagsshoppingen som går smidigt, som Selmas gamla ordspråk (antagligen) lyder.

Idag var det så pass att vi nästan fick starta en mini-skallgång med personalen då S försvann och jag hittade henne INGENSTANS.

Efter att ha sprungit mellan alla hyllor och inte sett till henne varken vid leksakerna eller godishyllan fick jag lov att fråga en personal om hon möjligen har synts till.

P: Jaa! Har hon en egen kärra?
Jag: Jaa och en rosa mössa och ett sår på näsan.
P: Joooo, hon kom förbi här för tre minuter sen och sa att hon ska gå till kassan nu och betala. Jag kan kom med och leta. E hon annars blyg av sig?

Hahahahahhaaaa... I WISH!

Nåväl. När vi kom till kassorna skymtade vi där mycket riktigt en liten dam i rosa mössa som, likt en äkta finländare, stod och köade för att få betala sina rågchips, ananas och kattmat som hon hade handlat.

Slutet gott!

Såret är från igår när hon testade att landa på näsan vid fammos och faffas och vi fick besöka jouren klockan elva på kvällen.

Mvh. Hjärtat Alltid I Halsgropen

Likes

Comments

Nu tänkte jag faktiskt att jag sakta ska smyga mig in hit igen. Låt oss kicka igång med att fylla i en höstlista för att fira att denna fantastiska årstid är här!

Man vet att det är höst när: När luften över en natt byts ut till en friskare, krispigare variant. När det plötsligt känns rimligt att ha kappa och halsduk när det är 15 grader trots att man i maj månad gick omkring i shorts vid samma temperatur. Allt handlar om feeling.

Låt som ger mig höstkänslor: "Hello Saferide - the quiz". Den råkade bara hamna på min höstlista på spotify för mååånga år sedan och sedan dess är det liksom en höstlåt.

I höst vill jag klä mig så här: Jag vill gärna klä mig varmt och praktiskt men jag äger inga varma, praktiska (inkkusive snygga) kläder så jag kommer harva runt i kängor, kappa och halsduk som vanligt.

Hösten doftar: Om kännetecknet för våren är att det luktar kossa så är kännetecknet för hösten att det luktar rävfarm. Så fort det börjar skymma på kvällarna och bli kyligare i luften så känner jag den där lukten som till och med smyger sig in i sovrummet om man råkar låta luften sippra in genom vädringsluckan.

R ba: "Äh, va sku he låft na.. " och jag ba: "...såje luktar int e i Replot....." 
 
Det bästa med hösten: Att naturen är full av goda grejer att plocka, att man kan tända ljus och dricka te i soffan utan att det känns det minsta konstigt, att man får rutiner och vardag tillbaka. Att man har tid och lust att laga riktig mat. Att man kan gå ut och bli uppfriskad. Att det blir mörkt på kvällarna så att barnen fattar ATT DET FINNS NÅGOT SOM KALLAS LÄGGDAGS!!!! 

 

Det sämsta med hösten: Det där mellanläget mellan höst och vinter. Det gillar jag inte.

Mat som jag förknippar jag med hösten: Riktig mat. Typ:

En höstkväll spenderas: Utomhus på en promenad om det är soligt. Om det är skitväder är jag gärna inne bland mina stearinljus.

 
En sak jag ser fram emot i höst: Att Selma ska gå i dagis några dagar i veckan, jag tror det kommer göra susen. Sen ska jag också byta arbetsplats vilket jag är mycket belåten över.

Så he så. Hur går erat höstfirande?

Likes

Comments

Idag fyller Wilma 1,5 år! Snart är hon lika gammal som Selma var när hon blev storasyster till just Wilma. Tänk he. 

Viktig info om Wilma:

- Hon är bestämd och har stor integritet. Hon är inte den som kopplar på smilet i onödan. Det händer att, för Wilma, främmande människor kommer fram och hälsar och får denna blick som svar:

Det brukar få folk att backa ett steg.

- Bestämd som sagt. Hon stryker ingen medhårs som inte har förtjänat det.

- Leker helst med dockor. Nästan jämt går hon runt med en docka och vaggar, vyssjar, skuttar i vagnen eller matar. Så sent som igår fick "dotto" smaka pyttipanna med ketshup.

- Förstår det mesta som vi säger. Säger själv en hel del ord av vilka många är sådana som främst familjemedlemmar förstår.  "Gagliga" = allt som är drickbart/blött och "vovvo"=smörgås t.ex. Det roliga är att Selma och Wilma förstår varandra precis och att Selma använder Wilmas uttryck när hon pratar med henne. 

- Har börjat sätta ihop två- och treordsmeningar. Första treordsmeningen jag själv registrerade var: "Dä pappas tootoo" = Där är pappas telefon.

- Ogillar djur. Egna katter och möjligen Zelda funkar om dom håller sig på hyfsat avstånd. Främmande hundar, kossor, hästar, får och övriga odjur är big no no. 

-Äter helst. Ja hon äter egentligen det mesta och sitter gärna lääänge vid matbordet och plockar i sig både det ena och det andra. Knackkorv är en stor favorit.

Och glass.

Och banan.

- Hon är bäst. Oj vad jag är glad att hon är just precis som hon är. Världens bästa Wimppi ❤️

Avslutar med en selfie som jag hittade i telefon just precis nu.  Får be känsliga läsare om ursäkt men den var för fin för att inte publiceras. 

Likes

Comments