Jag lovade er för ett tag sen att jag skulle ge mitt omdöme på vad jag tyckte om den nya smaken jag testade på min BCAA. Jag köpte denna gången med smaken "bubbelgum" och jag var lite skeptiskt till en början, den luktar lite konstigt.

Första gången jag provade den tyckte jag den var sådär för att vara ärlig, jag kunde inte riktigt sätta finger på om jag tyckte den smakade som jag väntade mig, men samtidigt tyckte jag den var lagom söt. Jag är väldigt kräsen med BCAA och speciellt också om det inte är tillräckligt kallt. Och första misstaget jag gjorde här var nog att jag inte hade tillräckligt kallt vatten, det är något jag kan störa ihjäl mig på när jag kommer till gymmet. Jag tycker inte deras vatten är tillräckligt kallt nämligen.. Så när jag testade den nästa gång tyckte jag den var betydligt godare och nu är jag alltid mer noga med att verkligen ha riktigt kallt vatten. Däremot tycker jag INTE att den slår ferraribilar, det är verkligen favoriten och den jag kommer köpa igen.

Så den var väl värd att prova, men beställer jag igen så kommer jag definitivt gå på ferraribilar - den har vunnit en plats i mitt hjärta haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

.. Kolhydratskällor!

Det finns väldigt många olik kolhydratskällor att välja mellan och alla har vi väl våra favoriter. Jag kan variera ganska mycket kring vad jag äter men jag snöar oftast in mig i perioder. Så vissa perioder är jag extra svag för vissa typer av råvaror och då kan jag äta det i oändlighet haha. Viktigt för mig är åtminstone att det är bra råvaror som ger mig bra med energi och näring.

För tillfället är mina absoluta favoriter:

Havregryn

Sötpotatis

Jasminris

​Jag fullkomligt älskar havregryn, tröttnar aldrig på min gröt eller att göra mina grötpannkakor. Får jag inte äta det en dag så saknar jag faktiskt det direkt. Lika så sötpotatis, har alltid gillat potatis men just sötpotatis har en väldigt speciell smak och är väldigt god att variera den vanliga potatisen med. Annars är jag svag för just färskpotatis. Sen har jag kommit in i en period när jag tycker väldigt mycket om jasminris, jag gillar just den här klibbigheten som den ger. Det är så gott att göra en röra med ris, kyckling/kött och massa grönsaker. 

Vad är era favoriter när det kommer till kolhydrater?

Likes

Comments

Riktig lyxfrukost på jobb idag! Vi firar lite att ett av våra projekt blev så bra & spenderar därför morgonen tillsammans. Riktigt trevligt och mysig start på denna fredag.

Likes

Comments

Idag bestämde jag & Alex oss för att ha en liten utflykt efter jobb och begav oss ut på en liten inredningsrunda för att se om vi kunde hitta en lampa eller sängbord som vi känner att vi behöver. Och vad passade bättre än att åka till Enkla Ting som hade kundkväll just idag. Vi fick tyvärr ingenting med oss hem idag, men det är alltid lika mysigt att åka dit och inspireras och där är ju verkligen mycket fina saker. Sen var det mysigt att bara åka iväg en sväng tillsammans med Alex också, passa på att ha lite vardagsmys.


Likes

Comments

Jag tror många av er redan har testat och kanske till och med flitigt äter bönpasta idag. Annars är detta någonting alla borde prova, det är så himla gott samtidigt som det ger bra med näring också!

Bönpasta blir en allt vanligare stapelvara i hälsomedvetna och glutenintoleranta svenskars skafferier. Nya varianter lanseras friskt – gjorda på sojabönor, kikärtor eller vita eller svarta bönor. Bönpasta ser ut som vi är vana att se pasta, som spaghetti, fettuccine, makaroner och pastaskruvar. Här har vi alltså något så unikt som nyttigheter som går att lura i också de mest matskeptiska pasta-och-ketchup-barn. Redan invanda och älskade pastarecept går dessutom utmärkt att fortsätta använda, bara att byta ut den vanliga pastan mot bönpasta.

Eftersom bönpasta i sig innehåller så mycket protein ger den dig dessutom ett utmärkt tillfälle att dra ner på protein från kött i resten av måltiden och istället satsa mer på grönsaker. Lågt GI är ett annat dragplåster. De kolhydrater som finns i bönpastan tar nämligen längre tid för kroppen att bryta ner, vilket gör att du också håller dig mätt längre. För glutenintoleranta är den helt glutenfria pastan också ett lyft. Dessutom är fiberinnehållet ungefär det dubbla jämfört med vanlig vetepasta och i klass med fullkornspasta. Här finns också en hel del vitaminer och mineraler som inte finns i vetepasta. Kalorimässigt skiljer sig bönpastan inte heller särskilt mycket från vanlig pasta.

På minussidan finns tyvärr priset, som ofta är en bra bit över det för vanlig pasta.

Likes

Comments

​Nu när mörkret och kylan kommer är det manga som blir tröttare och till och med lite smått deppiga - tror inte man är ensam om detta. Mörkt när vi vaknar. Mörkt när vi går hem från jobbet eller skolan. Orken kan tryta och deppet smyga sig på under höst- och vinterhalvåret.

Det vi kallar höst- och vinterdepp kallas på forskarspråk för seasonal affective disorder, SAD. Och det finns flera olika förklaringar till nedstämdheten. En bov i dramat tycks vara ett av kroppens egna proteiner: En neurologisk förklaring är att personer med höga halter av ett protein som låser upp signalsubstansen serotonin oftare drabbas av SAD. Halterna av proteinet ökar helt enkelt under den mörkare delen av året. En evolutionär förklaring till SAD kan vara att vi under nästan hela vår arts historia har tjänat på att bli mindre aktiva under de kalla månaderna, då födan varit en bristvara.

Ett intressant undantag är islänningarna, som drabbas mindre än andra i samma mörker. Studier visar att det inte rör sig om genetik. Eventuellt kan den stora andelen fisk i den isländska dieten vara en orsak. De har en tradition av att äta tre gånger mer fisk än till exempel amerikanerna. Den tesen får också stöd av att även japaner drabbas mindre av SAD och är kända för stor fiskkonsumtion.

Vad kan man då göra?

Några extra portioner fisk i veckan kan alltså vara värt att prova. Annars finns det flera andra insatser som kan ge bra effekt. Fredrik Torberger ger några tips:

Ljusterapi

Ljusterapi, det vill säga att ta emot ljus från en stark vit lampa under till exempel morgonen är den mest spridda metoden.

Lunchpromenad

Att gå ut under dagens ljusa timmar är förstås jättebra och smarta arbetsgivare bör uppmuntra till lite längre lunchpromenader under vintehalvåret, inte minst de dagar då solen strålar. Skaffa en promenadpartner så att ni kan turas om att dra ut varandra när temperaturen börjar sjunka.

Motion

Motion, alla knepens moder för dig som vill må bra. Helst utomhus dagtid, förstås. Men all motion är bra, även om du känner dig trött en dag kan aktivitet få dig att piggna till.

Sockerkamp

Parera det sockersug som kan uppstå. Socker ger en tillfällig humörtopp, men när kläderna snart börjar bli trånga får istället depressionen en skjuts.

Likes

Comments

Ikväll sover jag hos mamma! Har ätit räkor & nu myser vi med puddingar!

Likes

Comments

Tre saker jag skulle vilja uppleva igen: Roadtrip I USA, När Alex friade till mig & studenten

Tre saker jag uppskattar: Människorna omkring mig, mitt jobb & att vi har hälsan

Tre ord som beskriver mig: Omtänksam, Ambitiös & kärleksfull

Tre saker jag vill bli bättre på: inte vara så självkritisk, leva I nuet & visa mina känslor

Tre saker som jag vill ha: skinnbyxor, nya boots & jaybird hörlurar

Tre saker jag älskar att göra: Träna, umgås med familj & vänner & resa

Tre saker jag inte kan vara utan: Träningen, min familj & vänner & glädje

Likes

Comments

Fullkomligt älskar mina kostymbyxor. Det är så himla snyggt tycker jag & man känner sig otroligt klädd!

Likes

Comments

​Jag bara måste köpa mig ett par såna här snart, jag har dock inte hittat någon bra sida som säljer dessa. Men jag vill verkligen ha ett par och känner verkligen att det hade varit snyggt att bära på jobb. Lite roligt att gå i något annat än träningsskor alltid, självklart är det ju viktigt eftersom mina knä och höfter annars får lida. Men dessa är ju bättre än vanliga klackar (intalar jag mig åtminstone) haha. 

Vet ni vilka som säljer dessa? Kanske det till och med finns i någon butik i sverige? 

Likes

Comments