Header
-
View tracker

Tiden går ju så himla snabbt hela tiden, mer än halva januari är förbi. Jag kämpar på med skolan, slöjdkryssningen närmar sig och jag har påbörjat klasslärarstudier. Sötsuget attackerade mig igår och jag valde att göra dadelbollar och det fungerade tills idag när Ville frågade om vi skulle köpa lite lösgodis idag. Så bra självdisciplin har jag inte, så jag kan säga nej till det.

Har bara läst 20 sidor i boken ännu, men hittills gillar jag den. Återkommer efter att jag läst ut den!

Förutom det har jag startat ett nytt stickprojekt av garn jag hade på lager. Kan dock inte berätta mera om det, för personen jag tänker ge det åt i present läser bloggen ^^


Likes

Comments

View tracker

Under jullovet hann jag med inte en, utan två kaffedejter på Robert's coffee. Jag fick presentkort dit till julklapp så man måste ju passa på :') och jag kan erkänna jag har fallit pladask för deras chokladkaka, såå god! Den är i stil med Sweet Vaasas kakor och det är inget dåligt betyg!

Såhär annars så började vårterminen för min del idag. Vi var och inspekterade Wasaline inför slöjdkryssningen i slutet på januari. Nu har vi alla vår plats där vi ska hålla vår pop-up workshop under kryssningen, bara att färdigställa att förarbete nu då. 

Likes

Comments

View tracker

Alltså, vilket fint vinterväder vi haft de senaste dagarna! Fint men kallt. Jag och Moa vågade oss ändå på en liten skogspromenad i kölden för att både njuta och fota.

Jag och Ville är tillbaka i Vasa igen efter en helg med släktkalas på hemmafronten. Det är inte alls lika kallt längre så jag tror jag ska försöka ta mig ut en sväng i eftermiddag.

Likes

Comments

Bananplättar är ju ett säkert kort för frukost. Men idag körde jag med en annan variant av bananplättar. Minns att jag såg ett recept på Tasty på Facebook för en tid sedan, där de la i peanut butter och choklad. Tog inspiration därifrån.

Recept:
2 bananer
3 ägg
2 teskedar peanut butter
några bitar hackad mörkchoklad
1 dl havregryn
lite salt

Det blev helt okej gott, jag tror att jag hade lite för höga förväntningar. Men kan ändå tänka mig att äta dessa bananplättar flera gånger.

Likes

Comments

4 januari redan, men visst kan man se tillbaka lite på 2016 ännu. Så här är lite favoriter och lite vad jag gjort under året.


Favoritoutfits

Valde ut fem av mina favorit looks från senaste året. Förstås kom två från Grekland, för man var ju så brun då ^^


Egentillverkade favoriter

Jumpsuiten är helt klart det plagg jag använt mest, av alla plagg jag någonsin gjort. Det är ett gott betyg!


Resor

Rom resan i slutet på Mars, så skönt med lite varmare medan vi hade slaskväder hemma i Finland. Vill dock gärna åka dit igen, när det är mera grönt.

Min två veckors praktik i Norge kan kanske inte kallas resa, men jag fick ju besöka ett nytt ställe! Mellan praktiklektionerna hann vi lära känna lite trevligt folk, gå ut och vandra i Notodden och gå ner till stan några varv.

Så förstås resan till Grekland med Ville i slutet på sommaren. Så fint ställe <3

En ny favorit i matväg

Sushi, jag vågar inte säga att det är min favoriträtt, men nog är det gott!

Likes

Comments

Ville & jag har nu varit tillsammans i hela fyra år. Vi lyxade till det med middag på Amarillo, så gott" Sen har vi bara tagit det lugnt och kollat några avsnitt av Skam. vi är på tredje säsongen nu. Andra säsongen var ju så bra. Har dock hört att flera säger att tredje säsongen är ännu bättre, så jag håller tummarna!

Likes

Comments

Mitt senaste praktiska studieprojekt, en vävd halsduk. De var tungt, men väldigt roligt att lära sig lägga upp en väv i vävstolen och att väva. Jag är riktigt nöjd med min halsduk. Bilderna blev inte så bra här, men den kommer nog på bild flera gånger. Den är alltså vävd i alpacka garn i två olika gråa nyanser och två mönsterbårder i rosa.

Likes

Comments

Här ser ni en del av de julklappar jag har gett till min familj och vänner. Jag är ju som ni kanske vet, ganska pysslande av mig. Jag har försökt göra små julkort till så många julklappar som möjligt, små renkort med broderade horn. Ett paket fick också en virkad vimpel som prydnad.

Känns nästan lite tomt nu när jag inte har några julklappar på hälft eller julpyssel att göra. Får hitta på något annat att göra medan jag tittar på film eller serie.

Likes

Comments

Det blev bara Malin och jag som åkte iväg till Kokkola till slut. Det var inte alls så mycket folk som jag hade förväntat mig, fick till och med parkering i grottan.

Jag lyckades nästan med mitt försök att inte alls spendera pengar. Mamma skickade mat pengar till oss, så vi käkade på Rosso. Utöver det så köpte jag underkläder från Lindex för de euron jag hade innestående på deras bonuskort och en basic klänning från Ginatricot som blev 10€. Godkänt känner jag.

Likes

Comments

Malin och Moa var på en liten julritt med hästarna. Moa har så ofta tjatat på att jag ska komma och fota när de rider, så hon blev nöjd. Och visst är de mysiga där med sina tomteluvor och glitter!

Det är riktigt roligt att Malin och Moa har ridningen som de kan göra tillsammans. Moa är ännu så pass liten att hon kan rida på lilla Kajsa, men lite roligt ser det nog ut!

Det blev ingen mellandagsshopping igår, så vi ska försöka komma oss iväg idag istället.

Likes

Comments