Header
-

Mitt textila konstverk, en drömfångare.

Jag har faktiskt gått klart min SISTA praktiska slöjdkurs i hela min utbildning. Det känns helt sjukt. Men iallafall så ett av vårens projekt var ett "textilt konstverk". Produktens funktion skulle inte ligga i fokus, utan själva uttrycket och det konstnärliga. Inspirationen och utgångspunkten till konstverket skulle komma från en tidsepok. Jag valde 60-talet och speciellt hippiestilen. Till "hippiemodet" hör bland annat smycken och motiv inspirerade från indianska kulturer. På så sätt kom jag in på drömfångaren. Sedan är allt blommigt i drömfångaren kopplat till hippiekulturens "flower power".

Den runda mittenspetsen är maskinbroderad på tyll.
Rosorna är virkade.
Spetssnörena är en del virkade och en del knypplade.
Spetskanten runt mittenspetsen är virkad.

Jag har som ni ser försökt hänga upp den i sovrummet. Men jag kan tyvärr meddela att den redan har ramlat ner. Jag tar tag i det problemet igen till hösten. Nu är jag på sommarlov hemma i Larsmo.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Helgen när Malin fyllde 18, var jag hemma i Larsmo och firade henne. Hon valde frukost och det blev nutella på surdegsbröd från Skorpan.

Malin har också skadat sitt knä, så hon och mamma var på magnetröntgen till Vasa. Då fick jag och Ville komma med på middag innan de körde hem tillbaka.

Jag har firat påsk hemma i Larsmo. En lugn helg, med bastubad, promenader, påskbuffé med släkten och besök av påskhäxor, påskharar och påskhästar.

Likes

Comments

Om du kan läsa det här, tacka en lärare

Denna snygga tygkasse fick vi på FSLFs årsfest, perfekt för en lärarstuderande eller hur?

Likes

Comments

Känns som att jag bara visar er projekt jag gjort den senaste tiden. Med det kan ju bero på att det är det som händer i mitt liv. Jag jobbar på med skolarbeten och där bland annat en massa textilprojekt.

Toppen jag har på mig här på bilderna har jag gjort inom min slöjdkurs. Vi har övat på tekniken maskinbroderi och jag har då broderat rosor på en gammal mans skjorta som jag sytt om till en topp åt mig. Det absolut svåraste med detta projekt var att få de båda rosgrupperna på båda brösten jämna, alltså på samma ställe på varder sida. Satt och kämpade ett bra tag innan maskinen fick sätta igång. Men jag är nöjd med slutresultatet och toppen kommer säkert dyka på på somriga bilder om ett par månader (hoppas om bara några veckor ^^).

Likes

Comments

Vad skulle du ALDRIG

Äta? - Rödbetor
Dricka? Kaffe som stått fram och blivit kallt
Skoja om? Rasism, misshandel, döden
Ha på kroppen? För små underkläder, så obekvämt!
Vilja uppleva? - En flygkrasch, flygrädd till 1000
Kunna arbeta med? Som kirurg eller pilot
Säga nej till? - Massage ^^
Googla? Bilder på vissasjukdomar
Göra offentligt? Gräla med någon
Blogga om? Jag skulle aldrig göra en smink tutorial, jag är ingen höjdare på att sminka mig haha!

Vad hittar man ALLTID

På ditt skrivbord? Symaskinen, det står alltid där
Under din säng? Oftast ingenting
I din jackficka? Nycklarna, får panik när jag inte vet var jag har dem
I ditt kylskåp? Ägg
Vid sidan av ditt handfat? På handfatet står alltid tvål och handkräm, men bredvid står tvättmaskinen
Högst upp i din bokhylla? Har ingen bokhylla, men högst upp i skåpen finns en massa grejer jag tänker att man kanske kan pyssla något av. Dock sällan jag faktiskt tar tag i pysslet.
Längst ner i din tvättkorg? - Oftast vita plagg, känns som man aldrig har tillräckligt med vitt för att fylla en hel maskin.
Framför näsan på dig? - Helt ärligt, telefon- eller datorskärmen. Men ofta i kombination med ett stick- eller virkprojekt.
I dina tankar? Vad ska jag göra för mat till kvällen?

Likes

Comments

Åh jag borde gå och handla mat. Det börjar snart eka tomt i alla våra skåp. Blir så sugen på mat när jag ser de här bilderna. Det börjar va ett tag sen jag tog dem, nämligen senast jag var hem och vi käkade lunch på Rosso och tog hem några sushibitar till kvällen.

Kanske jag borde gå till mataffären nu. Några tips på billig och god mat? ^^

Likes

Comments

Så var det söndag igen. Tänk att 19 dagar av mars redan har gått. Vårterminen går alltid så sjukt snabbt. Jag har kämpat med en del sömnadsprojekt i helgen. Det är ett ganska (enligt min nivå) krävande projekt jag har på gång, men det är ju ändå så mycket roligare än att sitta och kämpa med de skriftliga skoluppgifterna!

Jackan på bilderna köpte jag under sportlovsveckan, när jag var på en liten shoppingdag med familjen. Så mycket snö som det är på bilderna har vi inte kvar, men ännu behöver man nog har en tjockare jacka på sig utomhus. Visst är det vårkänslor i luften, men man ska inte ta ut segern i förskott. Ännu kan det nog komma ett bakslag men snökaos. Men är faktiskt så redo för våren!

Likes

Comments

Ni kanske minns slöjdkryssningen i slutet av januari som vi slöjdstuderande på ÅA deltog i. Jag och Veronica hade ju som sagt en garngrafitti workshop, där vi pimpade en cykel. Här har vi nu äntligen lite bättre bilder på hur cykeln kom att se ut. Vi har fått hjälp även efter slöjdkryssningen. En hel hög med studerande som går en garnteknologikurs har fått i uppdrag att ge ett litet bidrag till cykeln. Nu jobbar jag och Veronica bara på att hitta en lämplig slutdestination åt cykeln.

Vi slöjdlärarstuderande som deltog i kryssningen har även skrivit artiklar till Strömsö. Jag och Veronica har gjort mönster på virkade sadelskydd som nu finns på Strömsö (LÄNK till artikeln). Här ser ni min variant, med broderade blommor på.

Veronica valde att göra en randig sadelvärmare med en venussymbol på. Mönstret på symbolen hittar man på Veronicas blogg (LÄNK till Veronicas blogg).

Det finns även ett Strömsöavsnitt från Slöjdkryssningen, som man kan kika på HÄR .

Likes

Comments

Som ni såg tidigare i veckan så har jag sysslat med screen printing. Men förutom det har vi också övat på maskinbroderi i slöjdkursen jag går nu. Här har jag gjort två fria maskinbroderier, tänkte ha dem som halarmärken.

Jag har också sytt en topp som jag har broderat rosor på. Ska försöka då någon bild på den här snart!

Likes

Comments

Igår hämtade jag upp Felicia från hamnen. Hon skulle hem till Larsmo över helgen, men jag fick ha henne i Vasa i ett par timmar. Vi tog en sväng via Sweet Vaasa, Felicia åt lunch och jag drack en tekopp.

Fredag imorgon, så skönt!

Likes

Comments