Header
-

Bilder från gårdagens finväder. Åh, jag minns när jag köpte mössan jag har på bilderna. Jag var så sjukt taggad på den. Och det blev också min penkkismössa. 4 år sen jag hade penkkis nu, helt sjukt vad tiden går.

Men på tal om vädret, så har det inte varit så illa idag heller. Jag tog mig ut på en promenad på eftermiddagen, första gången jag rör på mig efter veckans förkylning. Hoppas den är över helt och hållet nu, har varken tid eller lust att vara krasslig.

Likes

Comments

Lördag kväll, det blev tortilla för Ville och mig. Jag körde från Larsmo tillbaka till Vasa i eftermiddags. Igår vikarierade jag vid min gamla högstadieskola och fredagskvällen spenderade jag med Moa. Vi spelade en hel hög med bräd- och kortspel.

Och låt oss prata väder. När hade vi senast sånt härligt vinterväder som just idag. Vet inte hur många decimeter snö det har fallit ner sen i torsdags, men det är många! Solen visade sig idag. Så lite lek i snön tillsammans med systrar och hund blev det såklart! Visst är jag redo för vår, men nog var det härlig med en RIKTIG vinterdag.

Likes

Comments

Klänning - Ginatricot/Skor - HM/ Halsduken har jag vävt

Äntligen bättre bild av halsduken jag vävde i höstas. Trist väder vi har. Först kommer snö, sen är det på plus och det blir slaskigt till 1000 och idag har slasket blivit till is. Jag var ut på en promenad idag och halkrisken var hög.

Annars har jag inte gjort mycket alls i helg. Hängt med Ville och försökt ta det lugnt.

Likes

Comments

På torsdag kväll hämtade jag upp Felicia från hamnen. Hon var på väg hem till Larsmo över helgen, men stannade natten till fredag i Vasa. Jag hade en föreläsning på fredag, men efter en lunch på ÅA hann vi göra dadelbollar och kaffe innan hennes pappa hämtade upp henne. Jag hade lovat Felicia att bjuda henne på dessa delikatesser för länge sen, så det var dags!

I mina dadelbollar slänger jag i:
Dadlar
Kokosolja
Havregryn
Kaffe
Cashewnötter
Lite kokosflingor i smeten och förstås kokos på bollarna

Förresten, visst har Felicia snygg tröja? Kika in på hennes blogg, där får man se fler bilder (som jag fotat, hehe) och hon berättar var hon köpt den.

Likes

Comments

Alltså coolaste tröjorna? Såg dessa i mitt Instagram flöde igår och kikade såklart in på sidan. De finns på kosegruppa.se (länk ).

Finns också en sån klassisk med till exempel Even + Isak tryck. Såna har man ju sett med namn från alla möjliga serier.

Likes

Comments

Arte, slöjdföreningen, har just haft årsmöte och en ny styrelse är vald. Men innan det hade vi i gamla styrelsen en pizzakväll. Vi spelade spel så gott som hela kvällen, så roligt!

Erica var i Vasa förra helgen, så jag, Amanda och Erica hann med en fredagsfika på Sweet Vaasa. Deras kakor är bland det mest beroendeframkallande jag vet.

Under lördagens slöjdfestival hade vi ca. 2 timmar ledig tid i Umeå. Veronica och jag gick in till stan och mötte upp Felicia. Vi gick ett varv via en del affärer, bland annat slöjd pop-up shoppen. Sen tog vi en kaffe innan det var dags att åka tillbaka till hamnen.

Likes

Comments

Nu är slöjdfestivalen över. Steg på Wasaline strax efter 7 på lördag morgon och började ordna för vår pop-up. Det var en lång och tung dag, men jag blev ändå positivt överraskad över att det gick så bra! Veronica och jag hade alltså en yarn bombing punkt där vi klädde in en cykel. På vägen hem från Umeå hade vi en hel del som hjälpte oss och då skedde den största förändringen på cykeln.

Inom kort ska vi ta bild på hur slutresultatet blev.

Slöjdfestivalen var alltså en kryssning mellan Vasa och Umeå där ca. 200 slöjdintresserade deltog i workshops och föreläsningar. Till en kurs som vi slöjdlärarstuderande går i vår ingick det att hålla en pop-up på kryssningen.

Likes

Comments

Nu är filten klar och jag kan säga att det var ett större och jobbigare projekt än vad jag hade tänkt mig. Därför blev det en hel del pauser i projektet.

På grund av utrymmesbrist (och eftersom jag fått lite nog av filten efter att ha jobbar på den så pass länge), så tänker jag sälja den. Filten är 1x1,9 meter och väger lite under 3 kg. För 95€ så är filten din ;)

Är någon intresserad av att kom och kika på den, skicka ett mail till: elin.bjorkstrom@hotmail.com

Likes

Comments

Tiden går ju så himla snabbt hela tiden, mer än halva januari är förbi. Jag kämpar på med skolan, slöjdkryssningen närmar sig och jag har påbörjat klasslärarstudier. Sötsuget attackerade mig igår och jag valde att göra dadelbollar och det fungerade tills idag när Ville frågade om vi skulle köpa lite lösgodis idag. Så bra självdisciplin har jag inte, så jag kan säga nej till det.

Har bara läst 20 sidor i boken ännu, men hittills gillar jag den. Återkommer efter att jag läst ut den!

Förutom det har jag startat ett nytt stickprojekt av garn jag hade på lager. Kan dock inte berätta mera om det, för personen jag tänker ge det åt i present läser bloggen ^^


Likes

Comments

Under jullovet hann jag med inte en, utan två kaffedejter på Robert's coffee. Jag fick presentkort dit till julklapp så man måste ju passa på :') och jag kan erkänna jag har fallit pladask för deras chokladkaka, såå god! Den är i stil med Sweet Vaasas kakor och det är inget dåligt betyg!

Såhär annars så började vårterminen för min del idag. Vi var och inspekterade Wasaline inför slöjdkryssningen i slutet på januari. Nu har vi alla vår plats där vi ska hålla vår pop-up workshop under kryssningen, bara att färdigställa att förarbete nu då. 

Likes

Comments