Jag vaknar idag upp med en känsla av samhörighet, kärlek och styrka. Första känslan som grep mig igår var skräck, panik, ont i magen och rädsla. Såklart. Idag när jag vaknar upp till två gripna och läser hur folk hjälpt varandra runt om i landet känner jag mig stolt över vårt land och våra medmänniskor. Och all cred till polisinsatsen.

Det är rörande att läsa hur mycket kärlek det sprids på nätet och i fysiska handlingar. Det som har hänt är fruktansvärt tragiskt men det här får inte göra oss rädda. Och det får absolut inte göra så att folk kopplar människors bakgrunder, namn eller utseende till denna idiotiska handling. Kom ihåg det, det är viktigt.

För att citera Ola Rosling "Ju mindre rädda vi blir, desto mindre ger vi terroristerna det dem vill ha".

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag vet inte vart jag ska börja. Fick ett sms av en vän som frågade om allt var okej. Gick direkt in och läste nyheterna och det var som att en matta drogs undan fötterna. En klump i magen och ett ständigt illamående. Alla på kontoret samlades och läste nyheter och väntade in att den värsta stormen skulle lugna sig. Sedan tog jag mig hem till fots med några kollegor. Det kändes som en evighet innan man hade fått tag på alla vänner och tills Jonas kom hem.

Kan inte ens föreställa mig hur det är för dem som lever med denna otrygga känslan varje dag. Dem som lever i krig eller på flykt. Mina tankar idag går till alla som är drabbade av otrygghet och till alla drabbade idag. Må det bli fred någon gång. Ta hand om varandra och om världen ❤

Likes

Comments

Hittade bästa tröjan igår. Älskar citatet "when life gives you lemons, make lemonade". Skulle någon fråga mig vilket citat jag önskar leva efter så skulle det troligtvis bli det citatet. Vill verkligen fånga de möjligheter som dyker upp och inte säga nej för att man till exempel inte vågar eller liknande. Ja ni fattar. Jag diggar citatet och va alltså tvungen att ta med mig denna tishan hem från affären.

Likes

Comments

Längtar så mycket tills imorgon och denna helgen. Jag och Jonas ska ut och käka gott imorgon och sen åker vi på spa lördag till söndag. Perfekt nu när snön kom och tyngde ner mig en aning. Snart helg hörrni <3

Likes

Comments

Hej på er! Älskar att det blir ljusare ute nu. Jag blir en helt annan människa då. Eller snarare så blir jag människa då. Hur som helst så har jag haft en riktigt go helg och fyllt på med massa energi!

I torsdags drog jag och Jonas på en spontan date. Vi käkade middag på Björk, som ligger nära Rålis. Jag åt Boeuf Bourguignon och Jonas åt en grillad köttbit. I fredags tog jag båten över till söder och hängde med Carro på kvällen.

Igår firade jag min bästa vän Sara som fyllde år i fredags. Vi har varit vänner i snart 20 år. Helt galet! Vi åt på Hilma som är en ganska ny restaurang på Torsgatan. Maten var riktigt god och ett skönt ställe. Rekommenderar starkt!

Idag har jag tagit sovmorgon och ätit frukost framför Vasaloppet. Ska bara ta det lugnt idag och ladda batterierna inför en ny vecka. Så jag ser alltså inte ut som på bilden, den är ifrån igår. Idag går jag runt i pyjamas och det är så skönt.

Likes

Comments

Resor

Att jag är en människa som tänker mycket är ingen underdrift. Något som tar upp den mesta av min tid är tankar kring vad man faktiskt ska göra här i livet. Vad JAG vill göra med MITT liv. En sak jag har kommit fram till är att jag inte bara vill sitta på en stol och låta dagarna susa förbi.

Jag fasar för att en dag ångra att jag inte rest tillräckligt, eller framför allt inte gjort de saker jag har velat för att jag inte har vågat. Jag tycker inte det är helt lätt att kasta sig ut, gå mot strömmen och stänga ute andras åsikter. Just nu brottas jag med tre olika vägval. Börja plugga till hösten. Jobba och spara pengar till en lägenhet. Eller att säga upp lägenhet och jobb, skjuta på plugg och resa ett tag.

Jag önskar att jag brydde mig mindre om andras åsikter och inte tänkte så mycket på konsekvenser av olika val. Jag fyller 23 år i år. Borde man investera i en lägenhet och få den trygghet? Eller borde man ta tag i sin framtida karriär och plugga? Eller borde man känna sig ung, leva lite och upptäcka världen? Jag blir tokig på mig själv.

Något av dessa val kommer jag ta under året och jag uppdaterar er med hur det urartar sig.

Likes

Comments

God morgon! Första februari och första dagen på nytt jobb idag. Jag trivdes inte på mitt tidigare jobb och handlingskraftig som jag är så tog jag tag i saken och sökte nytt. And here I am.

Jag möttes av kommentarer som att "man måste ge det tid", "det ser inte bra ut på ditt cv att hoppa från jobb till jobb" osv. Men man känner när man vantrivs och jag väljer att alltid lyssna på mig själv i slutändan.

Glöm aldrig att ta tag i saker om ni vill ha förändring. Det är ingen annan som gör det åt dig. Puss

Likes

Comments

Haft en superlugn helg. Slappat, ätit tapas, gått långpromenad och bara myst. Vill bara ha vår nu tack! Januari är en kämpig månad alltså...

Likes

Comments

Jag brukar tycka att nyårslöften är fjanterier och undviker vanligtvis sådant. Förra året var ett "mellanår" för mig. Jag hoppade av skolan, spenderade mer än jag sparade och kom liksom inte framåt i livet. Känner alltså verkligen att det är på sin plats med en ny start och ett nytt år.

Jag har en hel rad med grejer jag vill förbättra i mitt liv just nu. Några av mina mål 2017 är:
- Bli bättre på att lägga tid på mig själv (vila, skönhetsritualer m.m)
- Träna mer och dricka mindre alkohol
- Spara pengar


Nyårslöften trots allt :)

Likes

Comments

Daily

Hej vänner!

Vilket knasigt år det har varit för min del. Så vilsen och splittrad som jag varit detta året har jag nog inte varit tidigare. Det känns som min tonårs-vilsna själ kom på besök nu vid 22 års ålder istället för på tonåren.

Jag satt precis och undrade vad tusan jag gjort med detta året egentligen, men inser att jag gjort fantastiskt mycket. Jag har hunnit må både bra och ganska dåligt, lärt mig otroligt mycket om mig själv och kommit fram till en hel del vettiga saker.

Här får ni ett axplock av vad som hänt månad för månad:

Januari: Firade in året i Åre med vänner. Jag startade bloggen och gjorde en tatuering jag velat göra länge.

Februari: Jag var i Göteborg hos mina bästisar och pluggade annars mest.

Mars: Åkte till Hafjell för lite skidor. Hoppade av en utbildning som jag trodde varit rätt för mig. Det kändes som ett misslyckande och jag hade för första gången ingen riktigt plan med livet efter det.

April: Blev tokig på alla som frågade vad jag skulle göra nu för jag visste inte själv. Jag och Jonas drog till London och firade hans 25 år.

Maj: Årets första grill, en helg i Göteborg med sommarvärme och Mumford & Sons. Älskar maj!

Juni: Ännu en helg i Göteborg, men denna gången för Håkan på Ullevi. Magiskt! En midsommarhelg i Stockholm och jag började nytt jobb.

Juli: Jobb jobb jobb, afterworks, och en resa bokad till Grekland. Jag fyllde år och bjöd in till hattfest. Jag bestämde mig för att vara fine med att inte ha någon plan och släppa alla tankar på vad jag vill göra med min framtid.

Augusti: Bästis va på besök i Stockholm och vi såg Veronika Maggio på Stadion. Alltså ännu en magisk konsert-kväll. Jag åkte hem en sväng till Bohuslän.

September: Min enda veckas semester under 2016 och den spenderades i Grekland. Jag ville göra något som bara verkade kul och började en distansutbildning inom eventplanning och design.

Oktober: Hände inte så mycket här. Besök av vänner och mest jobb.

November: En månad full med jobb, stress och lite energi. En ölprovning fick förgylla november. De gick helt plötsligt upp för mig vad jag vill göra framöver.

December: Började december med Håkan Hellström i globen, haft julmys med vänner och familj och nördat serien Skam. Saker och ting börjar falla på plats och jag har gjort upp lite planer som jag hoppas kunna bli verklighet under 2017.

Likes

Comments