Som sagt va jag på akuten igår.. kom hem vid 06.00 imorse.. så satt på akuten ca 7h.. Va så drygt.. Dom tog massa olika prover ekg o lite annat, fick iallafall dropp annars va alla prov bra så fick åka hem imorse! 
Så nu får jag sticka mig med sprutor tills mitt blodsockrer är normalt igen!
Har iallafall börjat känna hungerkänsla igen som jag inte gjort dom senaste dagarna.. Så det är nog påväg åt rätt håll, Skönt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då va man på akuten en söndagsnatt som denna.. suttit här ett ex antal timmar redan..
Mitt blodsockrer vill inte ner hur mycket Insulin jag än trycker in.
Så nu sitter jag i ett rum med mamma och väntar på mina provsvar.. som jag redan väntat på i 2-3 h nu 😴
Men jag hoppas dom ser bra ut så jag får komma hem igen.. har verkligen en skräckkänsla när de kommer till att sova på sjukhus 😱😥
Vi får höras mer imorgon!
Ha det bra!

Likes

Comments

Nyss kommit hem från nattens jobb..
Med ett Bl på 23.3.. wtf.. de är nog det högsta värdet jag haft någonsin..
Inte lustigt att jag kunde klunka en flaska vatten.. fyf*n va man mår dåligt med så högt blodsocker..
Men insåg att de va pumpen det va fel på.. inte alltid de bästa med pump, speciellt inte när man inte märker att nålen antagligen vikt sig eller dyl.. eftersom den är gjort av gummi/plast så är det rätt lätt hänt!
Nu ska jag byta min pump sen gå och sova!

Vi hörs senare, då jag tänkte skriva mina erfarenheter av att dricka alkohol med diabetes!

Likes

Comments

Då va det äntligen fredag och helg!
Även vi med diabetes kan ha fredagsmys med godis, chips och ja allt!
Med ett Bl på 6.3 så kan jag unna mig lite gotte, får dock spruta in 8-10E för o kunna äta lite av varje 😍 Men det är det värt!

Nu ska jag mysa ner mig till idol och vänta in min pojk som jobbat! Ha det bra ❤

Likes

Comments

Min största skräck med diabetesen är nog att bli ännu sjukare. Att få massa följdsjukdomar..
Hatar verkligen att va ensam.. Är så rädd att jag ska få ett så pass lågt blodsocker så jag inte kan göra något själv, att jag får så lågt att jag blir medvetslös och hamnar i koma.. Och att jag då är ensam och inte har någon som kan hjälpa mig.
Eller att man är ute på stan där ingen vågar hjälpa, det är därför vi behöver nå ut, så fler får kunskap!

OM du någon gång skulle hitta en diabetiker med lågt blodsocker som är i vaket tillstånd men som tillexempel har haft en stressig dag glömt ta med sitt mellanmål, eller som av nån annan anledning inte har något ätbart med sig.. Snälla gå in till närmaste affär och köp vad som helst som är sockerrikt! Stanna gärna med personen tills du ser att h*n mår bra igen.

Alla människor borde bli mer uppmärksamma.. Om man hittar en människa som är medvetslös kan det va livshotande.. det behöver inte va någon som vill dig illa.. Och även om det skulle vara någon som är full eller påverkad av något annat, hjälp människan, om inte du vill så ring polis/ambulans iallafall. Det kan lika gärna va en som fått blodsockerfall eller annat livshotande, som behöver akut läkarvård.

Blodsocker 14.00,  6.7 mml/l

Likes

Comments

Godmorgon! eller ja snarare godnatt för min del..!
Nyss kommit hem från jobbet med ett blodsocker på 3.1 mml/l. Hatar verkligen när jag får så lågt.. hela jag blir helt skakig, får hjärtklappning, svettas och försvinner lite halvt.. Men är väldigt glad att jag känner det så tydligt!

Så fick bli att trycka i sig lite socker och sen äta frukost innan det är dags att gå och sova en stund! Men får sitta uppe tills mitt bl ligger bra igen!

Vi hörs senare!

Likes

Comments

Det är säkert många som undrar hur det kändes när jag fick veta att jag hade fått diabetes.
Det kändes rent förj*vligt rent ut sagt..!
Jag hade ju inte direkt någon kunskap om diabetes.. men när jag förstog vad det skulle innebära blev jag livrädd..
Hur skulle jag som har/hade extrem nålforbi kunna leva med diabetes? det va det enda jag tänkte på.. sprutorna.
Dom första dagarna inne på sjukhuset gick jag med dropp.. men den 3e dagen skulle jag börja ta sprutor själv.. efter VARJE gång jag åt något... och en innan de va läggdags..
Det va en tuff tid och det tog långtid innan jag vågade sticka mig själv.. som tur var min mamma med mig under hela sjukhusvistelsen.. utan henne hade jag aldrig klarat av detta.
Varje dag lärde jag mig mer och mer, men ju mer kunskap jag fick, desto räddare blev jag. Det värsta är nog alla följdsjukdomar man kan få..

Nu har jag haft Insulinpump i snart 1 år. Det va en sån befrielse när jag fick den.. att slippa sticka sig minst 5-6 gånger varje dag.. Fast det bästa är nog att jag får ett mycket bättre och stabilare blodsocker och att det är lättare att reglera.
Jag har en sladdlös pump "omni pod" som jag verkligen rekommendera om man tränar mycket eller bara vill slippa alla sladdar

(bild från min sjukhusvistelse för snart 4 år sen och en bild på min Insulinpump)

mitt blodsockrer just nu är: 7.1mml/l

Likes

Comments

Sålänge vi inte talar öppet om vad diabetes typ 1 innebär, kommer det alltid finnas för mycket okunskap.
Många frågor, gissningar och påpekande jag fått under mina snart 4 år som diabetiker är b.la.

Diabetes är väl inte så farligt? Jo Diabetes är en livshotande sjukdom, med tiden kan både njurarna sluta fungera, ögonen blir sämre, Nervskador uppstå och hjärtproblem inträffa, ja listan kan nog bli längre!
Kan du verkligen äta dedär? Ja, jag kan äta i princip vad jag vill. Det är alltid mitt blodsocker som styr vad jag bör äta. Men nej.. man behöver inte sluta äta godis, tårta o glass bara för man får diabetes.
Men det är väl bara att ta lite mer insulin? Nej det är inte bara att '' ta insulin''. Om jag redan ligger högt och egentligen skulle vilja äta dendär glassen eller pizzan. Det funkar inte riktigt för mig. För att jag ska kunna äta ''godsaker'' måste mitt blodsocker ligga på en normal nivå. Fastän att jag sprutar in extra insulin kommer mitt blodsocker ändå bli högre.
Har du ätit för mycket godis? Nej det har jag inte. Det är min bukspottskörtel som slutat producera insulin.
Behöver du sticka dig här? (oftast på restauranger) Ja ursäkta men det måste jag. Hur har man ens mage att säga så? Det va sådana människor som fick mig att dölja sjukdomen i början. Vilket inte ska behövas.
Kom igen o träna nu! Jo ibland måste jag tyvärr avbryta mitt träningspass.. men det är inte för att jag är lat.. utan för vid aktiv träning sjunker blodsockernivån mycket snabbare hos en diabetiker.. så ibland behöver jag ta en paus och äta en frukt eller dyl. för att få upp blodsockernivån igen.
Kan du dricka alkohol? Absolut kan jag det. Sålänge man har koll på blodsockret är det ingen fara! Men att dricka sig redlös kan bli livshotande situation. Eftersom när man har alkohol i kroppen känner man inte av om man skulle få lågt blodsocker. Det kan jag gå in på mer i ett eget inlägg!

Finns det något speciellt som ni undrar över? Ställ gärna frågor så kan jag besvara dom i ett annat inlägg!

Likes

Comments

Hejsan! Efter många om och men så har jag nu beslutat mig för att börja blogga.. Om mitt liv med Diabetes typ 1. Jag tycker det finns för lite kunskap om denna sjukdom, därför vill jag dela med mig av mitt liv som diabetiker.
Jag vill va en som får den att synas och höras mer. Så folk får kunskap. Jag vill kunna nå ut till folk som inte kan något eller som bara har fördomar och till er andra som också har denna j'vla sjukdomen.. Tillsammans är vi starka.

Jag fick beskedet den 8 november 2012. Jag hade länge sökt upp vårdcentral för att min kropp inte var som den skulle.. Jag va yr jämnt.. Jag var jätte törstig och kissade därav hela tiden. Men vad visste jag om diabetes i 16 års ålder? ingenting. Jag visste ingenting.. Så från att bli hemskickad flera flera gånger under 2 års tid.. Fick jag den 8 november 2012 ta ett blodsockertest, som skulle förändra hela mitt liv. Jag blev akut skickad till CSK.. Där jag blev akut inlagd. Min kropp va heeeelt slut. Jag kom in med ett värde på 23 mmol/l och mitt HcA1 låg på 127.
Det va här allt började... Ett helt ny livsstil.

Likes

Comments