Imorse infann jag mig på Skåres klockan prick 8, Jag skulle nämligen morgonfika med Elin. Hon hade varit och kollat på Katedralskolans luciatåg och kom till Skåres lite efter mig precis samtidigt som ca 200 andra fikasugna katedralare. Lyckligtvis hade jag förutspått rusningen och redan paxat bord och ställt mig först i kön. Kalla mig spåtant om ni vill.

Sedan stack jag till jobbet, det har varit förhållandevis mycket folk på biblioteket idag, kul tycker jag. Vid två -tiden kom ett litet luciatåg från Sankt Sigfrids folkhögskola och sjöng. Det var så fint och när de skulle marschera ut tog de en omväg genom cafeét till min stora förtjusning.

kl 16 satte jag mig på cykeln och trampade hem, trillade inte en enda gång för ens jag skulle svänga upp på uppfarten. Typiskt mig.

Jag satte mig i bilen nästan direkt för att köra ut till Gårdsby kyrka, där skulle min ex-classmate Hanna ha ett luciatåg med sin kör, det var jättefint men jag kunde inte riktigt njuta av det på grund av alla skrikande spädbarn. Jag kan ha jättestort tålamod med barn som skriker i andra sammanhang. De är liksom barn, att skrika är deras grej, men just under luciafiranden är mitt tålamod minimalt. I kombination med föräldrar som envisas med att fotografera sina barn MED BLIXT blir det ännu mindre. Ingen bra kombination helt enkelt, var superprovocerad hela tiden.

Efteråt sprang jag ut från kyrkan för att flytta på min bil som var parkerad högst olämpligt. Jag hann inte ens träffa Hanna, I'm sorry men min rädsla för parkeringsböter och arga pensionärer tog överhanden idag

​​Glöm inte äta din dagliga lussekatt! godnatt<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig, och med tanke på att det redan är mitten av december så fanns det bara en rimlig sak att göra idag: Baka det årliga muminhuset.

När jag var lite mindre var det pappa som ansvarade för byggandet, vi brukade få gå ut ur huset när han skulle limma ihop det eftersom han skrek så mycket när han brände sig på sockret. En riktig pepparkakstalang dendär Leffe.

Skämt åsido, det såg förjävligt ut så numera är det jag som är byggmästaren.

Husbyggandet börjar med en tur till ICA, för vem bakar ens egen pepparkaksdeg??

Steg två är att baka pepparkakorna, lätt den tråkigaste delen av dagen. Ät lite deg under tiden så går det i alla fall enklare.

Steg tre inefattar lunchpaus eftersom jag tog lång sovmorgon och inte kom igång förrens 11.

Steg fyra är ett pro tip från mig till dig. Använd ett bordsrivjärn för att jämna till ojämna kanter på pepparkakorna, det kommer underlätta klistrandet, jag lovar.

Steg fem: garnera och lyssna gärna på P3 samtidigt. Älskar public service, särskilt P3.

Steg sex: Sätt ihop bitarna med smält socker och beundra sedan ditt verk.

Vid denna tidpunkt är det antagligen kväll och hela dagen har gått åt till att baka ett ynka pepparkakshus. Man kan verkligen fråga sig om det är värt att lägga ner så mycket tid på några pepparkakor. Jag tycker uppenbarligen det men varje enskild individ får avgöra.

Slut på tisdag

/Elin <33


Likes

Comments

Idag har jag verkligen inte gjort något särskilt. Bara jobbat som vanligt, så jag tänkte att jag för omväxlings skull skullle visa vad jag har läst istället för vad jag har gjort. Det blir som min dag ur ett annat perspektiv tänker jag, SUPERINTRESSANT JU!

Okej,

Börjar alltid dagen med att läsa Smålandsposten.

Brukar läsa den ynka utrikessidan, insändarna och kanske något intressant reportage då och då. Det jag gillar mest med Smålandsposten är att dett krävs så lite för att tidningen ska skriva om det. Eva-Britts brigeresultat får t.ex lika stor plats som svältkatastrofen i Yemen. Hur hemskt det än är gillar jag det på något sätt.

Sen har jag ju läst oändligt många instagramcaptions. Ovan ser ni två av mina favvokonton.

På min lunchrast läser jag nästan alltid en barnbok på ett främmande språk. Just nu betar jag mig igenom Bockarna bruse på arabiska (med svensk översättning under). Jag fattar absolut inget av det jag läser utan gör det mest för att lära mig känna igen och uttala de arabiska bokstäverna. Hinner ungefär staka mig igenom en sida per lunchrast så det tar nog ett tag innan den är utläst.

Läser Flora Wiströms blogg dagligen och har gjort det sen jag var typ 11, hennes liv är lite som min trueman-show.

I ett försök att hitta en bild på en kvinna som håller en höna hamnade jag på ett spännande forum där jag läste om hur man bäst lyfter upp höns som inte vill bli burna. Gillar särskilt kommentaren: "ibland kanske man får ta dem med håv, eller stänga in dem i ett hörn". Frikkin' GENIUS.

Till sist hade jag tänk läsa några sidor ur min bok. Jag försöker att läsa lite varje kväll men oftast har jag suttit vid datorn så länge att jag inte hinner pga. för trött. Den handlar iallafall om en dystopi (OBS definitionsfråga) där staten har bestämt att alla bara ska vara glada hela tiden. Allt som kan skapa olycka eller få människor att stanna upp och reflektera och inse att deras glada liv egentligen är totalt meningslöst har därför blivit förbjudet. Böcker, högre utbildning, allt som kan leda till beslutsångest, skilsmässa, politiska oenheter etcetc. är straffbart.

Boken är rätt annorlunda men samtidigt väldigt spännande eftersom scenariot känns så rimligt på något vis.

Det var allt jag har läst denna decembermåndag. Gjorde för övrigt min första vurpa med cykeln idag vilket betyder att vintern officiellt är här.

Godnatt

MVH


Likes

Comments

Men vad har du gjort i helgen då Elin?

Kul att du undrar, tänkte precis berätta.

Tanken var egentligen att jag skulle varit ledig i helgen, men eftersom jag är asbra på att tacka ja till jobbpass så har jag jobbat lördag-söndag istället. Att jobba helg på biblioteket är dock inte särskilt ansträngande, jag tycker till och med att det är rätt mysigt. Såhär såg det till exempel ut när jag höll på att stänga i lördags efter att alla bibliotikarier hade gått hem och hela byggnaden var nedsläckt.

Innan jag gick lämnade jag som vanligt en liten uppmuntrande bild på bibliotikeriernas white-board. Av oklar anledning brukar det inte vara så uppskattat, mina ansträngningar är alltid bortsuddade dagen efter men när jag kom dit idag var den kvar! Och inte nog med det, någon har kommenterat den. Blev så glad, även om jag inte alls fattar vad "han glömde att ha pass julafton" betyder.

Nåväl, lördagen fortsatte i Teleborgshallen. Jag hade anmält mig till att vara funktionär på JSM i truppgymnastik som Dackegymnasterna arrangerade i år. Mitt uppdrag var att vara inkastare, dvs. att se till att rätt lag är på golvet vid rätt tid, men på SM-nivå vet gymnasterna alltid själva var de ska vara så mitt arbete var ganska överflödigt. Istället kunde jag och Josefin (överflödig inkastare nr 2) njuta av tävligen. Bäst var såklart hemmalaget, de tog bronsplatsen i mixedklassen. Var så stolt att jag grät lite.

Så fina och snygga och talangfulla.

Efteråt stack jag och min inkastarkompis hem till henne för att käka lite. Hängde där resten av kvällen sen, man får ju passa på när hon är hemma från Eslöv.

Idag, söndag, har jag som sagt jobbat. Mycket mer har jag inte hunnit med faktiskt. 

Resterande del av kvällen ska jag inte göra ett skit. Det är ändå en av mina favoritsysslor när allt kommer omkring

hare bra, tjarå! 

Likes

Comments

Men hej!

Idag har jag klippt mig.

Kors i taket skulle man kunna säga för det händer verkligen inte ofta. Jag klippte mig i tegnérgallerian på dendär salongen som tar drop in. Det är kanske egentligen smidigare att boka tid men idag så var det bara en person i kö före mig så det gick hur snabbt som helst.

Denna bild får symbolisera hur långt mitt hår var imorse

Och denna får symbolisera hur kort det blev när "det slitna" var bortklippt.

Min nya frisyr får två tummar upp, inga krispiga toppar här inte.

Efter det var det lunchdags. Jag mötte upp Paula, som var min bibliotikarie på mellanstadiet för att käka på coretto. Jag tycker det är fantastiskt att vi fortfarande håller kontakten, det är faktiskt inte alla som är kompis med sin skolbibliotikarie. Antar att min nördighet som gjorde att jag hellre spenderade varje lunchrast i biblioteket än utomhus har haft vissa positiva bieffekter.

När lunchen var över drog jag till polishuset för att ta århundradets osexigaste passfoto. Jag tycker att det är lite komiskt hur kameran alltid kan fånga ens värsta sidor men samtidigt känner jag lite "vad fan". Passfoton är ju trots allt endast giltiga om man ser förjävlig ut.

Vid tretiden mötte jag upp mamma, vi fikade på PM bröd och sovel tills att jag var tvungen att cykla upp till Norremark för att avverka ett jobbpass på Donken.

Åt macka, biskvi samt thé. allt var 10/10, förutom thèet. Råkade välja ett fruktthé och det vet ju alla att man bör undvika.

Resten av kvällen spenderades i livets snyggaste outfit. Pga. Paris har jag sagt upp mig och om jag inte blir schemalgd i nyårsveckan så var detta mitt sista passs någonsin. Det var så kul! Njöt för varje cheese jag sålde även om det var lite kaotiskt i vanlig donkenordning. kl 00, efter att jag hade jobbat över en timme kunde jag stämpla ut och cykla hem. 

Nu ska jag sova mm vad skönt det ska bli.

Godnatt, sov gott och dröm om något trevligt

/Donkengirl98@hotmail.com

Likes

Comments

Igår trillade detta ner i min inkorg:

Om det inte redan framgår så är det en inbjudan från en fransk familj jag har haft kontakt med genom min au-pair förmedling. De vill att jag ska komma och jobba hos dem under vårterminen med start i januari och jag har tackat JA. Herregud! Jag ska alltså flytta till Paris i januari. Det är typ inte ens en månad tills dess. Vet inte om jag är stressad eller taggad eller båda samtidigt.

Jag har velat ge mig själv en chans att verkligen lära mig franska ganska länge men jag har tvekat på om Au-pairande verkligen är min cup of tea. Jag är rädd för att jag kommer att tröttna, bli rastlös och känna mig isolerad. Fast samtidigt vet jag att jag gillar att hänga med barn, är fett bra på att hålla mig själv sysselsatt och att bo i Centrala Paris rimligtvis inte borde innebära isolering från omvärlden.

Att åka som au-pair är ju ändå det absolut enklaste sättet att testa bo i en ny stad (källa: Elin Lundqvist). Tänk om jag istället hade valt att flytta till Paris för att arbeta ett mer traditionellt jobb. Då hade jag först och främst behövt hitta ett jobb. Vilket med mina begränsade franskakunskaper inte hade varit enkelt. Och sen hitta bostad, vilket antagligen hade varit ännu svårare.

Familjen jag kommer att bo i har tre barn på 7, 11 och 13 år. Åldern tror jag kommer att passa mig, ibland är jag nämligen 12 år mentalt så jag tror vi kan komma överens.

Nu återstår en kilometerlång att-göra-lista med grejer jag måste fixa innan jag sticker. Det är intyg hit, papper dit, pass, försäkringar, flygbiljetter, skype-möten osv. osv. Just nu känns det lite övermäktigt men turligt nog så kan min mentala ålder ibland även vara ansvarsfull 35-åring. Jag borde med andra ord lösa det på ett eller annat sätt.

Bilderna är från i somras då Paris var ett av stoppen på tågluffs-rutten.

Bonne nuit et Á bientôt

/Elin

Likes

Comments

Idag var det så mycket folk på biblioteket. Vi brukar ha en liten lunchrusning men idag bara vällde det in gäster. Jag gillar ju när det är mycket att göra så dagen swishade förbi rätt snabbt.

När jag slutade jobbet vid 4 stack jag ner en sväng på stan för att jaga lite julklappar. Jag hittade såklart ingenting. Det blir alltid så när jag går på stan utan en exakt plan på vad jag ska ha. Jag köpte dock denhär jätteonödiga men jättefina pinen till mig själv:

Jag försöker generellt sett att inte handla så mycket saker jag inte behöver. Får liksom en klump i magen när jag tänker på hur mycket onödig skit jag konsumerar, men ibland bara ser man en enhörnings-pin och MÅSTE ha den.

Efter misslyckad julklappshandling gick jag tillbaka till bibblan, vi hade bestämt oss för att ha lite glöggfika på cafeét efter stängning.

Det var supermysigt, särskilt efter klockan 8, då släcks hela biblioteket ner.

Här e gänget som jag oftast jobbar med. Jag har under hösten kombinerat tre olika jobb men det är med dessa jag hänger mest. Riktiga pinglor!

Nu ska jag sova, borde egentligen kolla ikapp julkalendern men det får vänta.

Herrå

Likes

Comments

I förmiddags ringde farfar och ba: Nu är maten klar.

Jag hade egentligen tänkt åka dit lite senare på eftermiddagen eftersom jag skulle fixa några grejer på stan, men farfar tyckte jag kunde vänta med det. Så, jag slängde på mig lite kläder och cyklade till Danneborg för att äta fisksoppa. Värt.

Sen hängde jag där resten av eftermiddagen. Farmor gav mig en grundlig utläggning om Finlands krigshistoria medans vi band årets julkrans. Såhär blev den dårå:

Eller att vi band den tillsammans var kanske en överdrift, Farmor band, jag klippte bara ner grenarna till lagom stora bitar.

Jag har även hunnit baka lite lussecats.

Sarah på jobbet brukar beskriva en chai-latte som en kram för själen, det är lite så jag känner med lussekatter.

Det var allt jag ville dela med mig av idag

Ses!


Likes

Comments

Under i princip hela min skoltid (dvs. typ hela mitt liv) så har måndagar betytt att helgen är över, sovmornarna är slut och att plugget snarast bör återupptas. Men sen jag började jobba är måndagar kanske den bästa dagen på hela veckan. Måndag betyder visserligen fortfarande att helgen är över men nuförtiden är jag glad för det. Helger är nämligen synonymt med sena jobbkvällar, dubbelpass och obefintliga sovmornar. Dessutom är jag ibland ledig på tisdagar vilket gör att måndag har blivit min nya fredag. Typ.

Så vad har jag gjort denna fantastiska måndag?

Jag har jobbat på caféet i vanlig ordning. Det var superlungt hela dagen. Inte ens honungstjuven var där.

Jag har tränat lite. Jag är egentligen inte jätteförtjust i att träna på gym (föredrar pass) men jag har återigen lyckats att bli avstängd från bokningssystemet pga. sena ankomster hehe, så nu försöker jag att vänja mig vid att träna på egen hand. Jag skulle visserligen kunna betala för att få komma in i bokningssystemet igen men om jag känner mig själv rätt så är sannolikheten för att jag blir avstängd en gång till ganska hög så jag avvaktar lite.

Jag har också sagt upp mig från McDonald's!! vilken grej va! Tanken är att jag ska åka som Au-pair till Paris i Januari så jag antar att det var på tiden.


Här är en väldigt utdragen bild på mig med mitt uppsägningspapper. Ifyllt med blå glitterpenna för att höja stämningen en aning. Än har jag dock inte jobbat mitt sista pass så firandet får vänta.

Nu ska jag sova, måste vara fit for fight inför min L-E-D-I-G-A tisdag.

Tjarå

Likes

Comments


Idag har jag upfyllt min inre 12- årings högsta önskan och skaffat en blogg.

Fan vad kul!

Mellanstadie-Elin hade inte trott sina ögon, men nu finns den, med ett extremt kreativt namn och en sjukt proffsig header till och med. Är så nöjd. Vi får se om jag är lika taggad om en vecka. Hoppas det!!

På återseende 

/Elin


Likes

Comments