Tänkte damma av bloggen lite och skriva några rader. Sitter just nu i soffan och tankarna flyger iväg som så många gånger förr. Denna gång tänker jag på ordet RESPEKT. Jag börjar tröttna ordentligt på människor som lägger sig i andras liv och kommer med åsikter om hur andra ska leva sitt liv. Alltså jag är otroligt tacksam för att jag är öppensinnad och inte lika trångsynt som många andra. Hur svårt ska det vara att respektera varandra och varandras sätt att leva och vara? Man behöver inte alltid hålla med alla, för det är totalt omöjligt men att respektera kan väl inte vara så svårt, eller?

Om du är bisexuell, homosexuell eller hetero spelar ingen roll så länge man kan respektera varandra. Om du är vegan/vegetarian så respekterar jag det så länge de kan respektera att jag är köttätare. Om du är mörkhyad så respekterar jag det om du respekterar att jag är vit. Om du hatar tatueringar så respekterar jag det, om du respekterar att jag har tatueringar. Om du hatar sport så respekterar jag det om du respekterar att jag älskar det. Om du röstar på på socialdemokraterna så respekterar jag det om du respekterar att jag röstar på moderaterna. SER NI VAD JAG FÖRSÖKER SÄGA HÄR?? Hur svårt ska detta vara? VAD är det som är svårt med detta? Vad?

Vi har ETT liv, alla har bara ETT liv. Varför ska man då bry sig om vad andra gör med det? Jag väljer att leva så som jag vill göra, för jag har också bara ett liv. En möjlighet att göra exakt vad jag vill. Men det sårar faktiskt när andra lägger sig i det. Speciellt om det är personer som står mig nära. Som nu när jag tatuerade mig, jag var rädd för vad mina föräldrar skulle tycka, vad mina morföräldrar skulle tycka. För jag vet att de hatar tatueringar och jag var rädd för att de skulle se mig som någon annan helt plötsligt. Men hey!! Jag är fortfarande samma människa, jag är bara mig själv och förverkligar det jag vill göra här i livet.

Våga leva, precis som du vill för det är ingen annans än just DITT liv. Vad du än vill göra, passa på att göra det, för du kommer inte leva föralltid. Ingen kommer ifrån livet levandes.

Slut på tankar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

1. Jag har en otrolig fobi för ormar, så fort jag ser en orm på tv så åker benen upp och tårna ställs inåt automatiskt. I somras var vi mycket i Isaks sommarstuga och för att komma till badplatsen måste man gå förbi ett stenröse där det bokstavligen bor ormar. Om jag var där och badade någon gång? Knappast!!

2.
Jag har varit väldigt mycket på sjukhus under mina snart 22 år. Har opererat bort blindtarmen, spräckt huvudet, fått nageln avbiten av en häst, skurit mig i fingret med en vass kniv, klivit snett flertalet gånger med min vänstra fot och varit inne många gånger med mitt knä. Elin "klant" Ljunggren!

3. Veckan innan jag träffade Isak så sa jag att jag aldrig någonsin mer skulle ha en pojkvän. I alla fall inte på flera år. Ha! Sen stod mitt livs kärlek framför mig en vecka senare. Konstigt, va? 😉

4.
Jag har spelat innebandy i snart 12 (!!) år 😳. Hälften av tiden i Sandbäckshult och hälften i Craftstaden. Underbara sport!!

5. Jag vill ha barn, gifta mig, köpa villa, köpa en bil, resa (!!) och helst typ allt på samma gång haha. Kanske är en fördel att först bli sambo med mannen i mitt liv. Haha! En sak i taget 🙈

Likes

Comments

Men hejsan! Här har det ekat tomt!
Jag har verkligen inte haft någon större energi dessa dagar jag varit frisk, influensan tog hårt på både psyket och fysiskt. Men nu börjar jag återfå lite energi vilket är tacksamt 🙏🏼 har jobbat 2 delade turer i helgen och gör det även idag. Så lite småsegt är det faktiskt. Det är tur att jag har världens bästa medryttare som har tagit hand om Padde hela veckan ❤️

Nu är Ludde och jag ute på promenad runt köpingen. Mysigt! Har kört igång en tvätt med så ska hänga upp och lägga i en till. Lägenheten måste i ordning nu efter veckan som varit. Börjar igen vid 14:30!

Likes

Comments

Jag har verkligen märkt av vilka människor i min omgivning som jag kan lita på. Speciellt de gånger man inte mått helt bra, då är det vissa som förstår och hör av sig medan andra gör saken värre. Men det är fine, för mig! Men de människor som väljer att inte agera eller fråga hur jag mår kan faktiskt inte förvänta sig heller att jag ska göra det tillbaka. För det är onödig energi, av den lilla jag har för tillfället.

Detta år kommer jag verkligen ge fingret till de som aldrig hör av sig. Om man bryr sig om någon så hör man av sig. Punkt. Ni som ställt upp för mig under senaste halvåret, ni är guld och kan förvänta er att jag gör samma för er skull. Simple as that!!

Förståelse & respekt 🙏🏼

Likes

Comments

God kväll! Skrev tidigare idag att jag skulle jobba i morgon, den planen ändrades väldigt snabbt. Trodde jag var bättre än vad jag egentligen är, helt andfådd så fort jag gjort något idag. Så i morgon är sista dagen jag blir hemma. Måste bli bra i halsen 🙏🏼

Annars har jag hunnit med en del idag, mer än så säger jag inte. Var på möte om min fasta tjänst på morgonen, mycket information men shit så kul! Dock rann det svett från ansiktet, håret, nacken under mötet och det var då jag förstod att jag inte riktigt är frisk än.

Nu ska jag kolla på farmen, japp började följa det nu när jag varit sjuk och nu måste jag bara titta vidare... 😉

Likes

Comments

Det blåser ute - men det gör ingenting för idag är jag nästan frisk om man bortser från hosta och förkylning!! Äntligen!

I morgon återgår jag till jobbet igen och jobbar sedan hela helgen. Men äsch. Det ska nog gå bra. Ikväll ska jag få pussa på Paddis igen (missar dock träningen med innebandyn 😔). Hatar att inte ligga i fas med livet, liksom.

Nu ska jag klä på mig och bege mig till ett möte med chefen, skriva på papper och prata 👍🏻

TTYL

Likes

Comments

Puhhh, nu är febern borta 🙏🏼 det tackar vi för. Men däremot har världens förkylning flyttat in i min kropp. Allt på en gång...hostar som tusan. Hostmedicin och vatten är det jag lever på. Är inte alls sugen på mat....och det oroar mig...jag som annars är ett matvrak. Men det kommer väl det med.

Nu är jag så trött på att vara hemma vill jag tala om. Vill vara pigg så jag kan träna, vara i stallet och jobba.

Annars har jag fått lön idag och betalat massa räkningar. Japp det var det lönen det 💸 längtar till nästa haha.

Nu är det lite handboll på tv:n! Ha det bra.

Likes

Comments

Nästan varje dag läser jag om någonting rasistiskt på facebook. Antingen är det någon som själv skrivit något eller också delat och relaterat till någon "nyhet". Sist jag läste något som gjorde ont i hjärtat på mig handlade om Ik Oskarshamn, de bjöd 60 ensamkommande flyktingbarn på en ishockeymatch med popcorn och dricka. Jag blev lipig bara där, för jag tycker det var så fint gjort av en så pass "stor" klubb. Det som tyvärr gjorde att mina tårar rann ner för kinderna sekunderna senare var när jag läste om kommentarerna de fått av riktigt trångsynta (vuxna!!) människor. Jag citerar:

"Jaa va fan e det för rättvisa i det, våra svenska barn - är inte de viktiga för er?"
"Alla andra fattiga barn då??"

Jag blir så förbannat ledsen, dumma jävla människor. Era barn har väl ändå sluppit det här med att fly från krig va? De har tak över huvudet? En familj? Tänk efter.

Sen finns det ännu mindre IQ-befriade människor som hela dagarna sitter och läser "nyheter" på fria tider. När jag ser vuxna människor dela nyheter från den sidan vill jag bara skrika rätt ut, shit vad pinsamma ni är för vårt samhälle. När jag gick i skolan under gymnasiet på samhällskunskapen fördjupade vi oss extremt mycket i källkritik och nu, nu förstår jag precis varför. Men ni vuxna som sprider skiten vidare utan att faktiskt ta reda på om det är sant eller inte, tänker ni ens? Att skylla ifrån sig all skit som händer i världen på mörkhyade människor gör inte dig till en bättre människa. Men visst känns det skönt att ha en syndabock?

Jag har analyserat väldigt mycket kring det här i flera veckor nu och jag har kommit fram till att det är medias fel att många har blivit trångsynta. Vi låtsas att 1000 människor flyr till Sverige, 2 utav dessa begår något slags brott i Sverige. Vilka skriver media om? Jo, de 2 som har begått brott. Då har ni helt plötsligt glömt bort de 998 människor som verkligen är tacksamma av att få komma hit. Tyvärr blir de också straffade, för ni kommer se dem som ett folk, tillsammans. De kommer inte få någon ärlig chans att komma in i samhället, för ni har redan bestämt er för att hata dem. Det är förfärligt. Speciellt när svenska vuxna ska trycka ner ensamkommande flyktingbarn. Det är så pinsamt och så tragiskt.


Idioti sitter inte i hudfärgen. Svenska människor begår exakt lika mycket brott som andra, hur mycket ni än vill förneka det och istället skylla på någons religion (blir ju lättare så). Kommer ni ihåg Breivik? Han var inte mörk vad jag vet? Hitler? Inte heller mörk. Som ni märker, det spelar ingen roll. Ingen roll alls. För fan, öppna era hjärtan istället för att ha taggarna utåt. Alla är vi människor. Det finns ingen som har patent på ett land. Bara för att du är svensk medborgare betyder det inte att du har mer rätt än någon annan att bo här. Tro inte att du är bättre än någon annan. Rannsaka dig själv innan du börjar peka finger åt andra. Just saying. Nu får det vara slut på det här tramset. Sluta vara så förbannat hjärtlösa. Tack för mig.

Likes

Comments

Jag vet knappt vad klockan är nu, har ingen tidsuppfattning alls. Sovit, vaknat, sovit, vaknat.

Gjorde en rolig sak idag i alla fall! Kollade nämligen på Endre-IKSU på datorn innan. Shit vilken match! Riktigt stolt och imponerad över Endre som hämtade upp 3-7 till 7-7 i sista perioden mot förmodligen Sveriges bästa lag. Kul var också att en person i IKSU har jag en gång i tiden spelat mot! Kul när det går så bra för andra 😃

Min tröja jag har på mig just nu skulle jag kunna vrida svett ur, uuääääk!! Och mat har inte fått i mig alls. Knappt något att dricka heller. Så fort jag ställer mig upp börjar jag gråta för det tar emot så. Japp, livet är hårt nu.

Nu måste jag försöka få i mig lite fruktsoppa, sist jag åt var igår ca 17:00. Det är ett dygn sedan. 🤒

Likes

Comments

Har kommit på att jag har otroligt svårt att förstå vissa människor. Detta är vad jag kommit på hittills.

1. De människor som tycker det är förbannat jobbigt att ställa upp för andra. Jag menar, huuur jobbigt kan det vara liksom?! Ni vet simpla grejer man frågar om och personen bara ska dra sig undan men svarar efter mycket om och men "okej då" eller "visst...". Man ba, jo men förlåt för att jag frågade då. Och när de själva behöver hjälp med något och frågar en och man säger likadant. Då äre krig!

2. Egoistiska människor. Ja hörni, vem tycker om en person som bara tänker på sig själv och alltid sitt egna bästa? Som inte vill försöka förstå en annan människas liv? Jag.blir.tokig.

3. Falska människor. Säger sig självt. Punkt.

Likes

Comments