Led dig själv rätt - om att misslyckas och lyckas

Det här känns extra svårt för mig - att se de små stegen bli en helhet. Jag är otroligt otålig och vill gärna nå mina mål direkt. Detta har ofta lätt till att jag inte når mina mål; vilket alltid är en lika stor besvikelse! På senare tid har jag verkligen försökt vända detta till en lärdom, men först några exempel på misslyckandet, eftersom jag tycker det är så viktigt att tala om att misslyckas - för det händer överallt varje dag - att människor misslyckas.

De områden jag så att säga "misslyckas" nå mina mål på är framförallt träning och diet. Jag har testat otaliga dieter; jag har kört LCHF, glutenfritt, Paleo osv. Jag har också börjat träna om och om igen. Med träningen har jag ibland nått tydliga resultat och varit väldigt duktig, men ofta slutar det med att jag slutar. Varför? Jag har alldeles för höga mål och går in med 100%, vilket sällan är hållbart då jag inte kan köra med 100 i glaset hela tiden.

Vad jag tagit till mig är att se på mina mål som en "pizza" där varje del är en slice. Jag måste försöka bryta upp mina mål i små delar för att bättre motivera mig själv.

Hur gör man då detta?

1. Tänk dig att du har ett projekt som du vill genomföra. Målet är att slutföra projektet eller att uppnå ett resultat med projektet. Sällan består dock ett projekt av endast en konkret task.

2. Tänk dig nu att projektet är en pizza, där varje slice är ett mål. Bryt upp ditt projekt i delar och skriv ner dessa.

3. Nu har du en överblick över de delmoment som behöver åtgärdas för att nå målet. Bestäm INTE på förhand vilka moment du skall göra NÄR. Känn istället efter vilket moment som motiverar dig allra mest just NU, eller vad du känner att du klarar av just idag.

4. Genom att inte tidsplanera momenten är det också mindre troligt att du misslyckas, då du inte har satt ut en tydlig gräns mellan att lyckas och misslyckas.

5. Se nu varje delmoment som ett eget litet mål och försök att motivera dig med dessa små mål på vägen till det stora målet.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

Den senaste tiden, eller kanske de senaste två åren av mitt liv har jag lärt mig att en pompös plan inte alltid ger mig mest. För att må bra gäller det för mig att skapa små stunder i vardagen som känns lite extra lyxiga. Varför har det tidigare känts som att en lördag behöver innehålla ett bildregn med människor och platser för att ha betydelse? Många gånger hade jag nog hellre stannat hemma i en skön pyjamas.

Två tips på detta:

I fall du blir motiverad av att vara bland med människor men ändå behöver lugna ner dig efter veckan? Skapa egen tid innan du drar vidare ut i minglet. Jag brukar till exempel dricka ett glas vin i duschen, sminka mig iklädd pyjamas i sängen och kanske tacka nej till förfesten för att ge mig själv mera tid.

Ett annat alternativ är förstås att unna sig en hel kväll i sitt eget sällskap - kanske behöver man lugna ner sig en hel helg för att få nya insikter?

Jag försöker hela tiden bli bättre på att fråga mig själv vad jag egentligen skulle må bäst av JUST NU - känn efter du också!
COTTON CANDY CHAMPAGNE COCKTAIL

Recept på lördagslyx:

1 flaska skumvin eller varför inte champagne

1 påse sockervadd (finns att köpa t.ex. på Tiger)

Häll i skumvinet i ett glas och toppa med sockervadd. Du kan till och med låta sockervaddet smälta upp i skumvinet för en extra söt upplevelse!


Påslakanset i tvättat linne från H&M - Randigt pyjamasset från Lindex

Likes

Comments