Eftersom Alices förlossning drog igång på natten och när jag sov så har jag fått för mig att denna förlossning går igång när jag vilar eller på natten också. Nu har jag sovit som en tok i 11,5h men det hjälpte inte för att få igång förlossningen tydligen. Det enda jag känt av denna natt är en extrem jävla halsbränna. Emil sover fortfarande och när han vaknar tar vi ett race på Ica maxi för att fylla upp frysen igen, tror det är andra eller tredje gången vi fyller upp frysen med "lätta" maträtter inför hemkomst med liten. Han verkar trivas för bra i magen och jag går nog över säger mina hjärnspöken nu. Hoppas ni alla får en fin dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som min magkänsla sa så var det inga konstigheter med lillebror. Jag trodde att han skulle väga runt 3,2kg när han kom ut.. Ja lite mer än så är han beräknad att väga nu. Han väger 100g mer än vad man "ska" göra i denna vecka som vi är i och hans beräknade vikt är på 3500g. Alice vägde 2970g när hon kom och vägde 3500g när hon var 4månader. Ska vi alltså få en bebis som är som våran fd 4månaders? Nu får jag kalla honom för heffa för jag vet att det stämmer. Han låg så långt ner så vi såg inte mycket alls i profil men en känsla säger att han trivs i magen och inte kommer vilja komma ut förrän juni.. tyvärr.

Likes

Comments

Känner så mycket längtan av Alice. Hela lägenheten ekar och är så himla tom. Jag och Emil satt helt tysta i soffan och kollade på tv igår och vi båda visste typ inte vad vi skulle säga nu när vi hade chansen att prata ostört. Vi bara satt tysta sen sa han "jäklar vad tomt det är utan henne, nu inser man hur mycket hon snackar och vad mycket som hon tänker på ständigt". Kunde inget annat än att hålla med.

Emil har nyss åkt till jobbet och jag ska hoppa in i en dusch innan jag ska bege mig mot ultraljudet. Min utgångspunkt är att allt är bra och det är på riktigt det jag tror att det är också. Han är så himla livlig i magen så det känns som att skulle något vara fel så hade jag haft den känslan men det känns jätte bra med Lilleman i magen. Jag vet dock inte vad jag ska göra fram tills att jag ska åka. När jag har Alice måste jag fixa för två och då springer tiden förbi, nu springer den inte förbi. Plus att jag har ingenting som håller mig kvar i sängen på samma sätt för jag är helt ensam i vår säng nu, annars kryper Alice upp tätt och nära mig varje gång Emil går till jobbet och jag får stressa med att hinna med att få i oss båda frukost och på med rena kläder. Men inte idag. Känner mig nästan ledsen utan henne och måste ringa dom på facetime senare så jag får mätta mina behov. Alice däremot hade det super skönt hos min mamma som bor på landet. Hon har tjatat lite om Lelle (mammas kille) som jobbar men han kommer snart hem så då blir hon glad. Hon är dock väldigt glad med min mamma.

Helt otroligt att vi nu befinner oss i v.40 och att BF som Alice valde att dyka upp på är om 6 dagar. Tänk så är han lika punktlig?

Likes

Comments

Nu har Alice åkt till min mamma och jag vill redan ha tillbaka henne. Innan hon åkte hann vi umgås med min syster och hennes vovve Lo. Alice gillar Lo som ni ser, men när man frågar om vi ska köpa Lo säger hon nej!

Likes

Comments

Barnmorskan besökte jag idag, de är vad vi tror sista gången jag var hos henne. Hon tittade hjärtslag som var lite höga men de lugnade ner sig, Hon mätte magen också och den har inte växt på tre undersökningar nu. Det kan ha flera olika faktorer i sig, ett är att barnet i växer tillräckligt (vilket jag inte tror, jag tror han växer galant där inne!), en faktor kan vara att livmodern (vilket det är man mäter) - växer ner mot ryggen istället och då växer ju inte magen. En faktor kan vara att allt är normalt, men det får vi se på fredag då vi ska på ultraljud 9.30 och efter det vet vi om vi ska vänta igång en förlossning eller om de tar till åtgärder! Alice ska iallafall förberedas genom att åka hem till min mamma imorgon eftermiddag och det ser hon verkligen framemot! Tjatar som tusan här hemma och det är väldigt skönt att min mamma är hennes andra mamma - jag menar, jag blev ju ganska okej som människa trots att jag växte upp med mamma så då borde inte Alice ta allt för stor skada, tror mer det gynnar henne att vara hos mamma och Lelle!

Vad skulle jag ens gjort utan mamma? Hur löser man det med barn nr.1 när man får barn nr.2 om man inte har familj nära? Jag har mina föräldrar som fortfarande jobbar och har sina egna liv, de är inte så nära pensionen än liksom och har sina intressen. Dock har min mamma tagit flera veckors semester, och det är inte en vecka semester, det är inte två.. Det är SEX VECKOR hon har tagit ledigt i samband med mitt barna födsel. Så det är otroligt skönt att det finns möjlighet för mig att hon tar Alice, och Alice tycker också att det är otroligt roligt. Hon hade sagt idag på förskolan att hon skulle till mormor Nina, och det var ju väldigt lustigt eftersom jag och mamma bestämde detta när Alice var på förskolan. Med andra ord tar hon verkligen inte skada av att vara där. Så imorgon åker hon till min mamma, och jag blir barnfri tills på söndag. Ska SOVA, SOVA och SOVA. Och äta en hel del där emellan.

Likes

Comments

Avsnittet på Unga Föräldrar idag är lite känsligt då jag beskriver hur en relation ska vara och hur vår relation är nu gentemot vad jag har växt upp till. Var väldigt osäker på om jag skulle nämna något överhuvudtaget då det är så lätt att få min mamma att verka som den stora boven i det hela trots att det är hon som har tagit skada på alla plan. Hon har levt i ett förhållande som var väldigt destruktivt och hon har nu blivit fri, varför ska jag då gräva upp gamla sår? Tydligen hade jag och min mor olika sidor av detta då hon menar på att det är mitt liv också, på gott och ont så det är en självklarhet att man ska ta upp och prata om detta då det är många andra kvinnor och barn som lever i dåliga förhållanden.

Det sköna är att livet går vidare, man måste sluta vara rädd och börja leva. Länge leva bra och starka förhållande.

Likes

Comments

SPONSRAD POST I SAMARBETE MED TWISTSHAKE

Jag är en ambassadör för Twistshake och får fina erbjudanden att ge till er. Just nu har jag att man kan få 25%rabatt bara några dagar till med hjälp av koden "baralindqvist25", rabatten gäller på twistshakes hela sortiment.
Jag har även en tävling på min instagram (@baralindqvist) där man kan vinna en nappflaska och anti spill nappen!

Likes

Comments

Äntligen helg!! Emil är ledig och vi är lediga, nästa vecka går Alice på förskolan tre dagar och sen slutar hon den och tar sommarlov till slutet av Augusti. Emil ligger fortfarande och sover, jag och Alice har ätit frukost och ska strax väcka honom för att åka och hämta vagnen som har kommit!! Sedan ska vi städa och packa förlossningsväskan och sådant kanske, kan vara skönt att ha allting klart till både Alice och oss när det väl drar igång.

Igår var Alice så himla trött, man märker att detta underbara soliga vädret tar mycket på krafterna och man får absolut inte glömma vattnet och solkrämen till de små och stora, Alice hade inte solkräm på förskolan och har fått otroligt mycket färg men jag köpte solkräm på g hem så nu är hon skyddad. Hon var så himla grinig efter förskolan och hade utbrott i en timme, ville bara slita av mig håret och springa hemifrån men på något sätt vet man att det ger med sig snart. Lagom till att maten blev klar kom även Emil hem och Alice blev glad och busig igen, såklart. Sedan på kvällen ville hon ha en nattmacka innan hon somna och det är ju självklart att hon får. Hon hade säkert inte ätit så bra under den varma dagen, det är inte så skönt att äta när det är varmt så jag förstår henne att aptiten kommer på kvällen.

Läste förresten en tråd i en mammagrupp på fb (nej man borde inte vara med i en mammagrupp på fb då allt man gör som förälder egentligen är fel enligt de andra mammorna!), men där läste jag en tråd där vissa föräldrar INTE ger sina barn t.ex en nattmacka om de skulle ha ätit dålig middag eller lunch? Alice åt ju bra middag, men skulle hon inte ha gjort det så skulle hon ändå fått en nattmacka, inte direkt efter maten utan hon får vänta men hon skulle absolut få en macka innan hon somnar. Jag vet själv hur pain det är att somna hungrig, så varför skulle man vilja att sitt barn somnar hungrig? Hur ställer sig ni er till detta med mat om barnet äter dåligt under dagen? Får de macka/yoghurt eller gröt på kvällen då eller får det vänta till morgondagen för att "lära" sig att äta ordentligt under dagarna?

Detta åt jag till lunch igår med de som gör Unga Föräldrar programmen, alltså de som tittar på vårt material och hon som vi pratar med när vi presterar dåligt, eller bra! Sen fick jag se några klipp som inte släpps än, skrattar så mycket åt vår lilla pajas som vi har här hemma!

Likes

Comments

Igår var en bra dag för Alice då min mamma kom förbi och hängde med oss under dagen. Kvällen spenderade vi med Jaqueline som vi hämtade och såg på film med och åt ostbågar. Nu sover Alice fortfarande men jag ska röra mig upp så vi inte blir allt för försenade till förskolan, sen ska jag hem och städa, duscha och sen fylla på fransarna. Jag har faktiskt fått mycket städning gjort på senaste och när jag väl orkar ska jag ta mig till IKEA för att köpa en egen säng till Alice.. Det blir spännande hur hon reagerar till den!

Likes

Comments

Många gånger under säsongernas gång har vi fått förfrågan om var vi köper Alices mössor och på förra kosläppet som vi var på hittade vi en tjej som heter Stina som gör egna kläder osv. Nu på kosläppet var hon där igen så vi köpte ytligare tre mössor från henne. Hon heter stinaldesign på Instagram om ni vill norpa åt er en mössa eller två!

Likes

Comments