30 April 2017.

Solen kämpar på att komma fram mellan molnen. Vindarna når trädens toppar som rör sig sakta som en dans.
Fåglarna kvittrar och sjunger, våren har kommit.
Men för mig känns de fortfarande som om vintern ligger kvar.
Jag är här, men ändå inte. Mina tankar är någon annanstans, så långt ifrån här man kan komma.
Jag längtar till sommaren, längtar till grekland men ja.. men.Likes

Comments

Ångest

Det som inte fick hända, hände.
7 april 2017 14.53, körde en lastbil ner på Drottninggatan. In i Åhléns city. 4 döda och 15 skadade. En hund död.

Ett attentat mot våran älskade huvudstad. Mina tankar är med offrens familjer och anhöriga. Jag satt själv på jobbet när detta hände, men jag har nära vänner som blev ögonvittne till denna hemska händelse. Jag var själv där idag, lämnade en ros och pratade med poliserna. Jag vill tacka polisen, ambulansförare, sjukhus och brandmän för vilken otrolig insats ni har gjort. Ni skyddar den svenska folket, när vi sprang ifrån terrorn medans ni sprang mot den för att skydda oss. Jag är så otroligt tacksam.
Stan är inte detsamma, Stockholm är grå och dyster. Men vi backar inte, vi förenas av ondskan och bevisar att kärleken ska vinna. För att backar vi så vinner de som har gjort detta, vi måste visa att vi är starka och vi är emot detta. Det kan vi enbart göra tillsammans.
Tillsammans slår vi hatet med kärlek.
Tillsammans besegrar vi ondska med godhet.
Tillsammans är vi inte svaga utan starka.
Stockholm är förenade, det finns inget vi och inget de. Vi stöttar varandra, vi ger varandra kärlek.
Glöm inte det.

Likes

Comments

Detta är till en väldigt speciell person för mig. Och om det skulle nu vara så att du läser detta så vet du att den här texten handlar om dig. För mig är du väldigt speciell. Och ja, jag vet att du läser det här.

8 Augusti 2015.
Det var dagen.
Dagen då vi började prata, eller jag jag började skriva till dig. Och jag var så nervös att du skulle tycka jag var knäpp eller ja galen. Men det visade sig att vara annorlunda, helvete vad vi pratade. Långa sms och de innehöll allting. och vad jag älskade att prata med dig, för det kändes som vi hade känt varandra i flera år. Varje meddelande jag fick utav dig så log jag, har aldrig varit med om det.

Dagarna gick, och jag började tycka om dig mer och mer. Att skriva på facebook gick över till att vi började snapa. Men mycket kom emellan också, men vi slutade aldrig att skriva. Kommer du ihåg den där kvällen? Jag hjälpte till på en fest och du satt hemma, klockan var 1 på natten och vi satt och skrev. Jag kommer ihåg att jag målade samtidigt och du frågade mig om jag ville prata i telefon, jag hatar att prata i telefon med nya människor. Men jag sa ja. Jag skickade över mitt nummer och du ringde mig, och jag kommer ihåg hur nervösa vi båda var men hur det gick över på fem minuter. Timmarna gick och helt plötsligt hade vi pratat i två timmar men det kändes som tio minuter. Vi började prata i telefon flera kvällar, och även dessa samtal var långa för ingen av oss ville lägga på så att vi båda kunde somna i telfon och den andra la ändå inte på.

Jag kommer ihåg när vi träffades första gången, när vi gick en promenad genom Stockholm och åt middag tillsammans och avslutade kvällen med bio. Även om vi inte kollade så mycket på filmen.
Den kvällen var en av de bästa jag har varit med om.

Hur ser vår relation ut idag? Jadu, kanske inte ens kan kalla det en relation. Men vi hör ju av oss ibland, och då kan vi prata om det mesta också. Men jag vill ändå tacka dig för det du har gett mig och hur du har inspererat mig till att vara den jag är idag. Och jag kommer alltid älska dig för det. Du är en av de finaste personerna jag har träffat, du kommer och går genom mina tankar men du finns alltid där. Och det är jag tacksam för. Jag är tacksam för mina minnen jag har idag med dig. Och jag kommer alltid finnas där för dig, vad det än gäller. Jag finns här.

Likes

Comments

Inspiration

Vad gör man när energin är slut och man orkar inte mer?

Man vaknar på morgonen, man känner klumpen i bröstet. Man vill stänga sina ögon och aldrig mer öppna dom, men det man ska göra är.
Ta tag i din kudde, lägg den över dina ansikte och skrik. Skrik så mycket du orkar, till du känner att klumpen i bröstet försvinner. Just då kan du kliva upp ur sängen och fortsätta med dagen.
Saker och ting tar sin tid, trust me. I know.
Jag hade en ostabil tid i somras, men jag träffade en person som fick mig att tänka om men jag insåg det långt efter jag lyckades förstöra det vi hade. Men det som inte dödar gör dig starkare, och jag har insett det nu. Jag har mina svackor, då jag känner mig värdelös och utnyttjad, när man verkligen känner att man vill stänga av mobilen och glömma allt. Bara få fysisk värme av någon och bara vara. Men när jag har lyckats ta mig ur mina svackor så mår jag så jävla bra för att jag vet, att jag har varit på botten och nu finns det bara en väg. Och det är upp.
Saker och ting måste få ta den tiden den behöver, och ja det kan vara ett helvete. Men när du tar dig till toppen av det där berget av saker som känns omöjliga att bestiga, så kommer du må så bra och allting kommer kännas möjligt. Du kommer klara av allt du tar dig an. Tveka inte, bestäm dig. För just DU är fantastisk och ingen där ute i världen kan ändra på dig förutom du själv.

Likes

Comments

Nej. Jag är inte ledsen längre, inte sårad eller arg. Jag är bara trött.
Jag är bara trött att lägga ner en massa energi på männisjor och saker när man inte får något tillbaka.
Jag är trött på att hålla mig fast till ingenting.
Jag är trött på att tro på alla dessa lögner man hör varje dag.
Jag är trött på att bli bevisad fel och jag är trött på att få upp mina förhoppningar och bara bli besviken igen.


Likes

Comments

Jag älskar att gå till havet, att gå till stenblocken som ligger ute längst ut på bryggan. Älskar att sitta där och kolla på horisonten, låta fantasin flöda om vad som finns utanför gränserna. Vad som finns lite längre bort. Vårens solstrålar som värmer mina kalla kinder och bleker mitt hår. Det är så jävla vackert när våren kommer, allting blir grönt, blommerna slår ut, fåglarna kvittrar och sjunger. Och där sitter jag, vid havet. Och allting är bara svart. Mina tankar flyger iväg, vad jag skulle vilja göra, vart jag skulle vilja åka, saker man vill upptäcka. Jag ser molnen i ögovrån, vinden börjar närma sig. Håret blåser med i vindarna, kylan lägger sig men solen fortsätter att värma mig.
Han finns fortfarande kvar i mina tankar och jag skulle ljuga om jag inte önskade att han satt bredvid mig här vid vattnet, att han också få höra vågorna slå mot stenarna och hur fåglarna sjunger. Att vi båda vill bort från Stockholm storstad, för han vet att jag trivs inte här.
I hörlurarna spelas Lars Winnerbäck, mina tankar smälter ihop med hans texter. Mobilen på flygplansläge för jag vågar inte se om han har hört av sig. För det är inget jag orkar nu.

Likes

Comments

Och det blev en dans som stack dig hårt.

Natten hade precis börjat falla, hon ligger vaken och tankarna sprider sig runt omkring i hennes huvud. Hon bestämmer sig för att gå ut och kolla på stjärnorna, så hon klär på sig sin tröja och tofflor. Och hon smyger ut,hon sätter sig ner på trappan. Kylan slår henne i ansiktet men hon vänjer sig, tankarna om honom dyker upp igen och hur hon än försöker så försvinner han inte. Hon tänder en cigg utan att tänka på att han också röker, vilket hon gör sig mer påmind om honom. Natten kommer bli lång och det kommer inte bli många timmar sömn. Hon hatar sig själv för att låta han komma in i hennes liv och förstöra, men hon kan inte sluta älska honom. Även om det ger henne smärta så är det en känsla som inte kommer försvinna. Inte än på ett bra tag.

Varför jag skriver denna texten, jadu. Det vet inte ens jag själv, men jag tycker det blev fint. Texten är inte relaterat till något utan det är bara random från mitt huvud. Jag tyckte bara det var värt att skriva ner.

Likes

Comments

Ångest
We eventually get numb, because you can´t break a heart thats already broken.

Då var man där igen, när man är långt nere på botten. Även om saker och ting har varit bra men att bara en liten sak kan förändra allting på bara en sekund.
Det är fan inte lätt att följa sitt hjärta när folk bara trampar på det om & om igen. Att känna sig uppriven och svag, den där känslan när man vill göra något som kommer förändra men det funkar inte. Jag önskar att jag kan spola tillbaka tiden, förändra saker jag har gjort/sagt, inte träffa personer som man har träffat och låtit de förstöra det som de gjorde. Men livet funkar inte så.

Men ja, livet är svårt. Varje dag kommer bjuda på en ny utmaning, utmaningen kan vara att bara behöva kliva upp på morgonen, att ställa dig framför spegeln och bjuda på det där leedndet bara du kan.
Men man måste komma ihåg att genom tuffa tiderna som dyker upp så är det DU som är den som kämpar dig igenom. Du är fantastisk, det är du verkligen. Jag vet att vädret är inte alltid perfekt, du kan vända ryggen mot vinden, känna kylan krypa igenom kroppen men det du är åtminstone där för att känna det. Du kommer kunna känna solens varma strålar i ansiktet när de är som starkast. Bara för att det inte blev som man har tänkt sig så betyder inte det att det är ett misslyckande. Det är viktigt att komma ihåg.
För vet du vad det betyder?
Du lever och allting kommer bli okej, även om det inte känns så just nu.

Likes

Comments