View tracker

IA- perioden är igång kickad och idag inledde jag första dagen på min praktikplats, spännande. Detta fortsätter nu i sex veckor framöver där framförallt mina finska kunskaper prövas, heh... Imorgon ser dagen dock lite annorlunda ut, jag åker med mamma till Vasa för att träffa min diabetessköterska klockan 13:00. Så jag har längtat, jag har många frågor som behöver utredas, saker jag vill diskutera om ochsåvidare. Såå, får se hur detta går.

Heljen kortfattat. Jag har åkt lite snowboard för första gången denna vinter. Också har jag hunnit med en mysig tacokväll osv. Kram.

Likes

Comments

Sista lugna, lediga jullovskvällen har snart passerat och snart börjar en intensiv period med skola och IA. Till en viss del har denna vecka bjudit på strålande väder. Jag har tagit många promenader i det härliga vintervädret, spenderat tid med vännerna och Axel, jobbat lite och ikväll hade jag frissatid, vilken lyx såhär före skolan. Kort så. Kramisar

Likes

Comments

Gott nytt år på er! Jag är så gott som på benen igen efter en riktigt ordentlig förkylning samt allt för hög feber. Nåja.. Julafton och resten av julen spenderades hemma i år. Jag led av kristallsjukan (kraftig svindel) hela julaftonskvällen, och lillebror insjuknade i magsjuka, riktigt trevligt, och sen dess har hela familjen mer eller mindre varit sjuka. Men det börjar avta nu, så det känns skönt. Nyåret firade jag inte heller in så mycket, 38 graders feber, så jag var mer eller mindre sängliggandes den kvällen. Men annars har julfirandet överlag varit riktigt fint och det nya året har startat bra. Bilderna får tala resten.

Likes

Comments

Hej på er! Kanske dags att ta itu med uppdateringen efter ett allt för långt uppbehåll.. Skolan, inlämningsuppgifter, projekt, hemtenter och allt vad det innebär har tagit kol på mig. Igår inlämnades sista uppgiften och nu kan jag väll säga att jag äntligen fått jullov, härligt. Sådär annars så har jag firat en och annan födelsedag, åskådat en stämningsfull julshow, fått en ny "blodsocker mätare" som fått sin plats på armen, ätit allt för mycket gott, umgåtts med vänner och så mycket mera. Ha ett underbart och fint jullov! Kram

Likes

Comments

Och i heljen har jag firat in lillajul, så mysigt. I fredags hade Fanny bokat bord på Jungman eftersom det var julöppning i Kstad, så vi satt där i ett X antal timmar, pratade om de senaste, njöt av god mat samt lyssnade till fin julmusik. Så behövligt, verkligen perfekt! Igår (lördag) bjöd jag flickorna till mig. Vi drack glögg, åt pepparkakor och hade det riktigt mysigt tills vi åkte vidare för lite festande. Så. Julkramar.

Likes

Comments

View tracker

Och så susade denhär heljen snabbt förbi också, förstår inte vart tiden rinner iväg. I fredags hade jag planer på att träffa upp Fanny, men så blev det inte. Istället blev jag överraskad av flickorna med sång och ett fint dukat bord med massor av godsaker (för att fira mig i efterskott). Guldvärda dessa underbara flickor! Så mysigt att bara ta det lugnt, prata, osv.

Igår (alltså lördag) stod det villafest på schemat. 19:00 befann jag mig hos Fanny. Fixade oss och drog iväg till festen! En kul kväll kort sagt. Idag tänker jag inget annat göra än att bara ta det lugnt, mysa och samla krafter tills nästa vecka. Kram.

Likes

Comments

Diabetiker sedan 2008. Idag, 14 November, är det Världsdiabetesdagen. Roligt att en sådan dag uppmärksammas eftersom sjukdomen är så pass vanlig i Finland.

" varje dag, varje minut, varje sekund måste barnet leva med denna ständiga sjukdom som bara pågår och pågår. De kan aldrig slappna av och bara få vara barn. Säg inte att det bara är diabetes för den som säger så har ingen som helst aning vad de små hjältarna måste genomgå varje dag. Barnet vet inte själv exempelvis varför det blir ledsen vid lågt blodsocker eller irriterad vid högt blodsocker. Det är sjukdomen som talar inte barnets personlighet!"

En vacker dag vill jag jobba med små barn som insjuknat i Diabetes. Vilken dröm.

Jag och Axel "firade" med lite mat på Amarillo. Mys.

Likes

Comments

Och så var den alltför efterlängtade heljen här, så skönt. Veckan har gått relativt snabbt och inget mer avvikande där. Fredag, och jag har varit på jobbintervju, varit duktig flicka och hjälpt mamma med att städa och nu håller jag på att skriva skolarbete om reumatisk sjukdom. Så. Ikväll är kvällen planerad, och det känns skönt. kram.

Likes

Comments

Igår vart det min tur att fira födelsedagen, 17 år. Kramar, massor av kakor, presenter ochsåvidare. Riktigt mysigt.

Resten av heljen har jag inte så mycket att berätta om, annat än att det var den underbaraste känslan på länge att få komma hem och sova i sin egen säng på fredagkväll. Bäst.

Likes

Comments

Skolveckorna rullar på som vanligt, och känns skönt att komma in i lite rutiner igen efter IA:n. Riktigt höstväder har också anlänt.. Kvällarna blir allt mörkare och vädret blir trist och kallt. Ser det ändå från den positiva sidan med att man kan tända massa ljus och mysa i stora stickade tröjor, bädda ner sig i sängen bland massa kuddar, att jag fyller om F E M dagar, ochsåvidare.

Halloween vankades också i heljen. Stort sätt en bra och lyckad kväll. Bilderna får tala resten.

Likes

Comments