​Vinkat av föräldrarna som varit på besök i en vecka. Mötte upp dom på flygplatsen i Toronto för att sedan åka till St Catharines och spendera några dagar där. Vi hyrde bil och tog oss bland annat till Niagara Falls och Outlet collection i Niagara-on-the-Lake. I torsdags tog vi bussen till Toronto för att se matchen mellan Toronto Maple Leafs och New York Rangers, så himla mäktigt. Spenderade sedan helgen i Toronto med massa sightseeing som bland annat CN-tower och Hockey Hall of fame. Så efter en fantastisk vecka är jag nu tillbaka i Thorold för att plugga inför mina nästa midterms som är i början av mars. Tänk att halva tiden har gått (!) Nu ska jag se till att ta vara på mina sista 9 veckor i Kanada :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En månad har bokstavligt talat flugit förbi. Januari bestod bland annat av vinprovning, Niagara Falls, chicken wings, Toronto, pickles shots, Buffalo, ishockeymatcher, basketmatcher, house party, biljard, plugg och Molson Canadian ;)

Jag är så tacksam över allt som jag får uppleva här och alla fina människor jag har runtomkring mig.

Nu har jag två veckor av plugg framför mig. 4 midterms ska jag ha bockat av innan 14 februari då mamma och pappa kommer på besök. Jag längtar så mycket!

Likes

Comments

​Igår åkte jag, Lina och Victor till USA för att se matchen mellan Buffalo Sabres och Detroit Redwings. En riktigt bra match och extra kul med flertalet svenskar i båda lagen!

Likes

Comments

Hemkommen från en fin helg i Toronto! Jag, min roomie Katie och Lina tog bussen till Toronto igår vilket är ca en timme från St. Catharines och stannade där över natten. Vi besökte Hockey Hall of Fame där vi sprang på självaste legendaren Börje Salming! Självklart passade vi på att få ett foto med honom.

På kvällen mötte vi upp ett gäng tyska grabbar som också är på utbytestermin på Brock. Vi åkte upp i CN-tower där vi bjöds på en fantastisk utsikt över staden. 

Nästa gång blir det Ripley's aquarium of Canada och en Maple Leaf match när jag besöker Toronto och det lär inte dröja länge tills dess!

Likes

Comments

Tänk att jag redan har varit här i två veckor. Tiden springer iväg!

Veckodagarna består till största del av plugg. Skolan är upplagd lite annorlunda än vad jag är van med. Här läser jag 5 kurser parallellt vilket betyder flera quiz/assignments/tests och mycket läsning varje vecka. 

Igår var jag och mina roomies till downtown St. Catharines för middag och i kväll ska jag se min första Badgers match. Brock Badgers är hockeylaget som representerar Brock University. Det ska bli riktigt kul att se lite Kanadensisk hockey! I morgon åker jag, Lina och Katie till Toronto för att stanna där till på söndag. Jag ser fram emot det massa! 

Likes

Comments

​Precis kommit hem från en lång första dag i plugget. Anlände till skolan kl 8 imorse då jag varje måndag har ett tutorial i min första kurs, microeconomics, vid den tiden. När jag kom dit så visade det sig att tutorialsen inte startar förrän nästa vecka. Efter lunch hade jag min första förelösning i kursen "Recruitment and Selection", eftersom det var kursstart så gick vi mest igenom information och presenterade oss för varandra och för professorn.

På eftermiddagen var det information och middag för alla nya ubytesstudenter. Jag träffade fyra andra svenskar vilket var väldigt kul.

Nu är det snart läggdags för min del, trots att klockan bara är 20 hör. Så mycket information och intryck varje dag så man blir väldigt trött i huvudet. Imorgon blir det en heldag på skolan 8-16.30, sedan är det middag med alla utbytesstudenter i downtown St. Catharines!

Likes

Comments