Header
View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker


Godmorgon läsare... bara här i Dannike kylan slagit till igen? Termometern visar -4 och som tur är står jag idag med tre uppvärma vattenbaljor hemma, det var precis på håret då den nya större baljan varit försenad med två veckor. Det har inte gjort så mycket eftersom det nu varit plusgrader igen, bra timing för en gångs skull. Minusgraderna innebär även att det är dags för fölekipagen att flytta närmare stallet och inviga vinterhagen som varit förberedd en bra stund, försöker vänta in i det sista för att slippa att dem blir upptrampade.

Hur mår ni? Känner att november går mot sitt slut, julstämningen hemma tar mer och mer plats och jag är så glad att den här månaden är över. Usch fy blä. Men vet ni vad, kul projekt på ingång. Lösdriftsbygget drar igång ordentligt denna veckan, ni kommer givetvis få följa hur den bit för bit byggs upp. Jag har även inlett ett nytt samarbete, ridning som främsta uppgift, kommer mer info om detta när det väl är igång vilket blir efter jul och nyår, ska bli riktigt kul i alla fall!


Dagens schema lite rörigt, måndag och tisdag denna veckan är helt fria men mycket att göra, frågan är i vilken ordning, hehe. Vi får se vart det tar vägen, hoppas ni får en toppen måndag fina läsare! 😘'

Likes

Comments


November månad är inte min månad, punkt. Har aldrig varit och kommer aldrig bli, det är mörkt, jag blir omotiverad, för många väderomslag, allmänt värdelöst. Idag kom julkänslorna på riktigt, gör comeback här. Har inte tänkt sluta blogga, men blev lite för rörigt några dagar, tog bland annat bort en häst i söndags. November kan försvinna någonstans lååångt bort...

Super Cooper för två år sedan 💙


Ska slå mig ner i soffan med familjen, det är fredag, glögg och idol, mys!
Förlåt för det lilla uppehållet, now I'm back :)

Likes

Comments


Hej hopp! Spenderat hela morgonen och förmiddagen med Svenljungas veterinärer, hmm? Började hos tandläkaren där vi skulle dra ut Gretas vargtänder och göra en genomgång på Snöis. Allt flöt på bra där och inga konstigheter med någon av dem, dock hade vi två väldigt sömniga tjejer i transporten påväg hem, haha.


Väl hemma igen så var redan en annan av Svenljungas veterinärer på plats för en inspektion av Argentina där det togs ett flertal olika prover. Argentina kastade sorgligt nog den bebisen hon hade i magen. Vi har idag kunnat konstatera missfall så på sätt och vis var det bra att det löstes i ett så tidigt skede. Vi misstänker att missfallet påverkat Argentina negativt under en längre tid då hon haft så svårt att hålla hullet trots att hon äter och dricker precis som hon ska. Vi hoppas såklart att det inte är något större fel och att hon piggnar till i vanlig ordning, sjukt tråkigt att förlora en fölunge såhär men samtidigt är det viktigare att stoet är välbehållet.

Måste tacka Svenljungas veterinärklinik för sina proffsiga och duktiga veterinärer som ställer upp och hjälper till med allt oavsett situation eller tid på dygnet. Ni är fantastiska och jag är så glad att ert team finns så nära. 💚

Likes

Comments


En dag med otroligt mycket blandade känslor. Hemsk upptäckt i stallet imorse men en jättekul dag på jobbet och ännu bättre avslut på restaurang Oliven med familjen. Återkommer imorgon om vad som hänt i stallet, haft en suverän helg utöver detta, hoppas ni också haft det och att ni firat era pappor ordentligt.

Kramar

Likes

Comments


Vi hästfolk har alltid en viss oro över den hemska koliken som drabbar alltför många varje vinter ska drabba oss själva. Har själv vart med om två kolikhästar varav en tyvärr inte gick att rädda. Min mardröm. Något man får komma ihåg är att det kan hända vem som helst, även om man tycker att man gör allt rätt. Vad är viktigt att tänka på för att förebygga?

- Fri tillgång till vatten

Alla har inte lust eller råd att betala flera tusenlappar för uppvärmda tunnor, men då krävs ett noggrant system där man kollar så att vattnet inte fryser i hagen. Glöm inte att varmt vatten fryser fortare än kallt!

- Salt

Så lätt att glömma men nödvändigt då det resulterar i att dem får i sig mer vätska. Har man en häst som inte gillar slickstenarna bör man tillsätta rent salt i fodret. Hästar som tränas regelbundet är i större behöv av salt än de som inte svettas lika ofta.

- Fri tillgång på grovfoder

De hästar som har fri tillgång löper mindre risk att drabbas av kolik, det är det naturliga för betesdjuren, dessutom undviker man då att dem går och pillar i sig annat i hagen som kan bidra till kolik. Har man inte möjlighet till fri tillgång så bör man se till att dem får mindre fodergivor många gånger under ett dygn. En jämn tillförsel på foder gör att tarmarna håller igång.

- Betfor och oljor

Jag väljer att under installning och fram till våren fodra med betfor till samtliga hästar. Jag blöter 1 kg/box och fördelar det jämnt på de som ska ha. Att även tillsätta olja kan vara ett sätt att förebygga då det smörjer tarmarna, ger extra näring och gör att hästarna får finare päls, bara positivt. Vi brukar köpa vanlig rapsolja på stordunk från Willys.


Diezel som förra vintern gick bort pga akut kolik, saknad varje dag 💙

Likes

Comments


Godmorgon! Njuter ni av kylan och snön ordentligt? Nästa vecka kommer regnet och plusgrader igen, blä. Jag är väldigt nöjd med hur det är precis nu, 2-4 minus med någon decimeter snö, synd att det inte stannar kvar. Well, well, igår jobbade jag på Broline hela dagen, därav inga inlägg här. Kärt återseende med hingstarna. ❤


Raja Mirchi, världens snällaste!

Jag tillbringar min helg på Hööks, har ni några roliga planer? :)

Likes

Comments


Att det ens kan gå såhär trögt är sanslöst, guldgrå är inne i ett enormt oflyt. Igår fick hon någon typ av foderstrupsförstoppning så veterinären fick komma ut och sonda/spola halsen, som tur är löste sig själva problemet rätt så snabbt. Men hallå? Nu får det räcka med konstigheter, hovbölden är så gott som borta och läkningen går som det ska och då kommer nästa grej som ett brev på posten. Oflyt är nog helt rätt ord. Kommer bli skönt att hon gås igenom ordentligt inför 2017, ska röntga både rygg och ben så vi vet att hon är helt ren där. På måndag åker vi även en sväng till tandläkaren med både Greta (vargtänderna ska bort) och Snöis.


Godmorgon förresten :)

Likes

Comments


Stegra/Bocka

Sommarfält/Snöfält - Sjuukt svårt att välja...

Stor Häst/Ponny

Ridskor/Ridstövlar

Sporrar/Spö - Beror helt på hästen

Hoppning/Dressyr

Uvex/GPA

Pikeur/Hv Polo

Hööks/Myone

Lackat/Matt

Spån/Torv

Valack/Hingst

Sto/Valack

Ridhus/Ridbana

Schabrak/Vojlock

Tredelat/Tvådelat

Litet Stall/Stort Stall

Mocka/Packa höpåsar

Brunt läder/Svart läder

Unghäst/Äldre häst

Träning/Tävling - Utan träning ingen tävling :)

Likes

Comments

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw