Disse pannekakene passer like godt til lunsj, middag eller kveldsmat som til frokost!

Det som kanskje kjennetegner amerikanske pannekaker mest er at de er små i størrelsen samt tykkere enn norske pannekaker. Men hvis du lager dem riktig å lar røra svelle som oppskriften sier så blir de desto mykere å luftigere!

Dette trenger du:

50 g smør
2,5 dl melk
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ss sukker

Slik gjør du:

- Smelt smør og tilsett melk.
- Så visper du i egg
- Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
- Hell i væsken mens du rører jevnt.
- La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
- Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende de med en stekespade.

Lykke til! :)

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Mornings!

Hadde egentlig tenkt å skrive om svømminga i går kveld, men var så sliten at jeg sovna på soffan, så tar det en annen dag.. Haha. Men var som sagt en tur til Trysil i går, fikk utretta det jeg skulle og fikk samtidlig hilst på brorsan på jobben (IKT i kommunen) morsomt å se hvor og hvordan de jobber, så det var koselig!

Hjemme igjen på Idre i Sverige ble det en spontan skutertur ettersom det var så godt i været og sola skinte! Pakka med mat og drikke i ryggsekken å tok en stopp for å spise lunsj! Sola gikk såklart bak skyene så fort man hoppa på skuteren, men det er vell som det er... Var supergodt å sette seg på en skuter igjen da det var leeenge sida sist! Hva er vell bedre enn en skutertrip med gode venner?! Er det fint vær og greit med snø er det noe av det beste som finnes... Kjenner jeg allerede begynner å lengte etter påske på hytta med familien, skuterkjøring, fisking og grilling - og forhåpentligvis godt påskevær!...

I dag blir det en dag på jobb igjen! Prøver å jobbe så mye jeg kan ved siden av studiene når jeg har tid og mulighet! Penger er vell alltid kjekt å ha... Etter jobb blir det vell svømming igjen og sånn går nå dagan stort sett! Kanskje skal prøve å ta frem pensumbøker å lese litt, tiden vil vise! ;)

Ha en fin dag! /ELIN

Likes

Comments

God onsdags- morgen folkens!

Har vært stille noen dager nå, har rett og slett ikke hatt så mye å skrive om. Jobba hele helga og har stort sett tatt det rolig bortsett fra noen vinglass lørdagskvelden! Litt av mandagen brukte jeg på å male kjøkkenet, og tirsdagen startet jeg med en times svømming. Resten av dagen gikk blant annet til å lese pensum til ei oppgave vi har fått og senere besøk av en etterlengtet venn på kveldingen!

Tenkte å skrive mer om svømmingen i kveld, men først skal jeg reise en tur til Trysil for å utrette noen ærender og hilse på storebror på jobben i samme slengen! Slengte med noen bilder under av frokosten i dag, hvor jeg gjorde en egen miks av frokostblandingen! Smakte kjempegodt! Les mer under

Snakkes i kveld! /ELIN

Frokosten i dag besto av en fullkorn/fiberrik Frukt- Müsli med kokos på toppen! For å få ekstra kokossmak blandet jeg sammen kokosmelken som var i kokosen, sammen med lettmelken! God smak og god blanding!

Hvis du er usikker på hvordan du skal åpne kokosen så har jeg et tips som funker hver gang for meg:
På toppen av kokosen er det 3 små rundinger som er ekstra skjøre. Bruk en hammer og flatmeisel til å lage et hull i hvert av de 3 rundingene. Ta så flatmeiselen i et av hullene, å bryt forsiktig til en side. Toppen vil da sprekke og et stort flak vil falle av. (som vist på bildet)

Lykke til! :)

Likes

Comments

Hei igjen!

Her kommer det første "ordentlige" innlegget! Tenkte å si litt om helgas festlige begivenheter! Som sikkert de aller fleste vet så pågår nå Youth Olympic Games i Lillehammer. Altså UngdomsOL! Dette er den fjerde gangen de arrangerer OL for ungdom, og selvfølgelig var dette noe jeg måtte få med meg siden jeg likevel studerer og delvis bor i Lillehammer.

OL- åpningen var på fredag kl 19.00, men vi var der en time tidligere siden arenaen oppe ved Lystgårdsbakken skulle fylles med 13. 000 gjester! Det var sjukt stappa med folk, men vi var så heldige å få plass lengst fremmest ved gjerdet slik at vi så alt veldig godt. Kongefamilien og store, kjente idrettsutøvere var å se til stede, og selveste Marit Bjørgen fikk æren av å overlevere OL- ilden til prinsesse Ingrid Alexandra som senere tente den olympiske ilden. Åpningsseremonien ble også sendt live slik at de som ikke hadde billett kunne se hele showet på tv'n.

Alt i alt var det et supert show som ble godt gjennomført! All ære til de 3000 frivillige som har vært med å gjort YOG så bra hittils! OL- festivalen pågår fra den 12.- 21. februar, hvor 1100 unge utøvere skal konkurrere i 70 ulike forskjellige øvelser i de 15 forskjellige vinteraktivitetene. Ved siden av OL- lekene arrangeres det over 150 GRATIS små og store kulturinnslag, med blant annet noen av landets største artister! Så i disse dager er det så utrolig mye folk overallt, og det skjer noe hele tiden. Morro for unga!

Under kommer noen bilder fra OL- åpningen, OL- festen på lørdag og konserten med MATOMA på søndagen. Håper alle hadde en fin helg og en koselig Valentines day, det hadde hvertfall jeg! <3


Bilder fra åpningsseremonien 12.02.16
Foto: Alexander Eriksson

Under kommer noen skurrete bilder fra lørdagens OL- fest. Hehe, de få som ble tatt...

Etterfulgt av en kjeeempegod pizza på Toscana i Storgata(anbefales) stakk vi på konserten til MATOMA som spilte på Bruket kl. 20.00 på søndag! Tidligere på dagen måtte vi stå i kø i storgata for å få gratisbilletter da det ikke var plass til hvor mange som helst. Køen var lang...Men billett fikk vi, og stemninga var på topp! Til og med Kronprinsen var på plass!

Ha en fin kveld videre!

/ ELIN

Likes

Comments

Yes, det stemmer. Jeg er faktisk ingen blogger! Jeg er aaalt for privat (noe jeg har hørt alt for mange ganger, hehe) og liker ikke å dele private ting med andre. MEN jeg studerer et studie der vi må lære å by på oss selv, så jeg godtok denne utfordringen og har som dere ser laget en egen blogg...

Så kan ikke gjøre annet enn å ønske dere VELKOMMEN! 

I morgen får dere vite mer om hvordan jeg spenderet den romantiske dagen <3 og helgen generelt! Nå blir det å lese noen kapitler til fra pensum føre det er godnatt fra meg! 


Nattis! /ELIN

Likes

Comments

Instagram