Header

Återförenad med bloggvärlden igen! Mycket har hänt under de senaste månaderna så jag kände för en helt ny start så nu hittar ni mig skrivandes HÄÄÄÄÄÄÄÄR :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sitter hemma i soffan, kropp och sinne känns tungt. Det senaste halvåret har jag spenderat mestadels med min kärlek, och vi har haft underbara månader. Men ibland när nånting nytt kommer in i ens liv så läggs något annat på hyllan, och i mitt fall är det träningen som blivit lidande. Visst har man haft svackor till och från under kortare perioder, men den här börjar vara alldeles för lång.

Var länge sen jag kände mig såhär otränad och slö. Lägger inget ansvar på min pojk utan det här är helt och hållet mitt eget fel. Det är jag som prioriterat annorlunda. Har varit, och är fortfarande, galet kär och spenderar mer än gärna mina dagar tillsammans med honom men jag måste återfå den där balansen och rutinen till träningen igen innan jag går loco.

Rutin och planering krävs för att jag ska få träningen att rulla på, och ett mål såklart så jag har någonstans att sikta mot. Så ska försöka ta tag i det här igen. Vet att både mitt humör och min ork skulle bli ännu bättre ovh bara det är ju anledning nog att börja träna ordentligt igen. Så nu ska jag sakta men säkert ta mig tillbaka. Ingen idé att smälla till med 5-6 pass/vecka utan ta det eftersom. Känna efter hur kroppen känns osv. Ser fram emot det här nu :)

Likes

Comments

Idag har det verkligen känts i kroppen att man körde dubbla pass igår, men det är kul, ska kännas att man slitit och gjort rätt för sig. Kommit hem från fotbollsträningen för ett tag sen och hunnit duscha och få i mig lite mat. Ska snart krascha i sängen och hoppas man får sig en liten sovmorgon imorgon. Tyvärr är jag en sån som nästan alltid vaknar tidigt oavsett om jag är ledig eller börjar jobba sent. Fast det gör mig inget, tycker ändå inte om att sova bort hela morgonen. Ska ta och kasta ihop lite matlådor imorgon också så jag har under jobbhelgen, annars blir det så lätt att det slinker ner något mindre bra, speciellt då man jobbar i butik.

Pöss!

Likes

Comments

En fet klapp på axeln till mig själv som idag kört dubbla träningspass. Ett armpass på förmiddagen och så 40 minuters cardio ikväll. Har slackat alldeles för länge med styrketräningen, men försöker ändra på det nu. Fast blir väl så då man går och kärar ner sig att allt annat blir lagt åt sidan. På tal om min kära, ska gosa in mig i hans famn nu och slötitta på tv tills jag somnar. Tacohej! :)

Likes

Comments

Fytusan vilket benpass jag fick till idag! Det var nästan plågsamt i slutet, eller det VAR plågsamt men kämpade mig igenom vartenda reps jag satt upp som mål.

Raka marklyft med skivstång 10x4
Sumomarklyft 10x3
Benpress (ett ben åt gången) 10x4 ss. benpress sittandes på sidan (ett ben åt gången) 8x4
Raka marklyft med hantel brett stående (dropset) 10x4
Hip thrusters 10-12x4
Kickbacks i maskin (dropset) 8-10x4

Sen var det färdigt, orkade inte ens köra mage efteråt som jag tänkte från början. Men det gör inget, är så jäkla nöjd över passet och att allt bara flöt på trots tunga, äckligt jobbiga set. Ikväll är det fotbollsträning, det blir ju spännande att se hur det går.

Likes

Comments

❌ "Efter den här träningen så ska jag skärpa mig. Inget mer godis, inget socker, ska börja med morgonpromenader också". Vet inte hur många gånger den här meningen och liknande har flugit genom mitt huvud i samband med fotbollsträningar. Känslan av att känna mig klumpig, osmidig och tung är ingenting som jag är förtjust i och det drar ner mitt humör rätt ordentligt..

❌ Att ha plagg liggandes och hängandes i garderoben för att man tycker de sitter för tight. Usch. Vet inte hur mycket pengar jag spenderat på kläder som aldrig används på grund av just den anledningen. Och det här handlar väl i grund och botten om att känna sig trygg i sig själv. Att våga visa upp sig utan att skämmas eller tänka på vad andra ska tycka.

De två allra största anledningarna till att jag vill hitta ett sätt som fungerar för mig gällande kosten framförallt. Och ja, man får vara så ytlig och säga att man vill att kläder ska sitta snyggt. Att det är okej att vilja ha tighta plagg utan något som skaver och skär in. Ingen annan kan säga vad du ska ha för anledning för att vilja förändra din kropp. Så länge du gör det för din egen skull såklart. Sen är den första anledningen så jäkla osund så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Hatar att jag har såna tankar men samtidigt kan jag inte få dom att försvinna och nu så måste jag ta tag i det problemet. Det här ska jag fixa, jag har varit på rätt väg tidigare, vet vad som krävs men det gäller bara att locka fram viljan nu :)


Likes

Comments

Det finns en rad olika anledningar till varför människor väljer att ta tag i sina liv, att göra en livsstilsförändring. Och det kräver något utöver det vanliga. Att bryta mönstret som man alltid gått i till att göra något nytt, då krävs det mod och vilja.

Jag önskar att jag, 25 år gammal, kunde säga att jag hittat ett sätt som funkar för mig då det gäller en balans med mat och träning. Men det har jag inte. Ännu låter jag mig påverkas av andra, hur de ser ut och hur de väljer att göra.


Önskar jag hade varit en sån där som kunde planera sin träning 5 minuter innan gymmet, att jag bara spontant väljer att köra det jag känner för, men jag funkar inte så. Jag behöver en rätt tydlig struktur på hur, vad och när jag ska träna. Och detsamma gäller med matrutiner, där måste det också planeras lite för att det inte ska bli ohälsosamt i längden. För hur mycket jag än önskar att jag kunde vara flexibel och spontan i mitt val av träning och mat så är det inte min grej i längden.

Anledningen till varför jag ska ge det här ett försök igen är för att jag tycker om att skriva och dokumentera min väg. Tycker om att kunna gå tillbaka och titta på hur det varit. Motivera mig själv. Så får vi se hur det går.Likes

Comments

Funderar på att komma tillbaka. Tänkte att det kunde bli kul. Ska sova på saken.

Likes

Comments

Ett par gånger om året dyker det upp dagar som känns lite extra. Idag är en sån dag. Det är 4 år sedan pappa lämnade oss. Skulle vilja skriva någon jättelång och fin text, men jag finner liksom inga ord just nu. De kanske kommer en annan dag, men just nu vill jag bara vara.

Likes

Comments