Hej igen, dålig uppdatering här men ska försöka bli bättre. Eller förmodligen kommer det inte bli bättre men kan ju ändå säga att jag ska försöka bli bättre på att uppdatera! :)

Snart mitten på augusti, tiden har gått svinigt fort. Har jobbat, ridit och haft en annat massa kul denna sommar så jag kan säga att den har varit väldigt bra. Trots att vädret har inte varit bäst men vad gör det. Ibland är det bara att gilla läget.

Livet med hästarna går så bra. De går på bete och lever livet. Kolur har varit så jäkla duktig på senaste. Vi galopperar mycket nu för att träna muskler och kondition. Och han är så duktig. Han kan ha en bra galopp som flyter på i jämnt tempo men han kan också reglera tempot mycket och det är så kul att han är så känslig på så vis. Minsta tygeltaget uppfattar han och saktar ner lite, och minsta tecken på framåt från mig är han igång igen. Rättare sagt har han växt i mina ögon och han utvecklas ständigt.

Ozzy rids mest av Amanda, och vi rider ut tillsammans. Amanda brukar rida Ozzy varje sommar och jag och A har sedan en ganska lång tid tillbaka alltid haft sommarhästar här i byn. Ozzy gillar Amanda och de är fina ihop. Ozzy har blivit så lugn och han trivs med livet känns det som. Han är tålmodig, cool och klok. Precis som bara Ozzy kan vara.

Snart flyttar dem hem igen. Men de måste stå här fram tills sista September p.ga. någon miljögrej hemma hos oss. Så de står hos oss i Malå mellan okt-maj. Och jag är peppad på att flytta hem dem. Jag får mer koll på dem och jag kan göra mer där, det finns liksom fler möjligheter. Till exempel en grusplan som vi använder som ridbana, bra stigar att rida på, får mer koll över deras foderintag och hur det mår. Älskar att ha kontroll över situationen och att kunna vara helhjärtat med hästarna och lägga ner all fri tid på dem. Här är det svårt då vi bor 6 mil ifrån dem egentligen. Men somsagt, snart flyttar dem hem !

IaLlAfAlL ska somsagt bli bättre på uppdatera. Meeen vi får väl se hur det går.

Adjöss
//Ek

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej igen, just kommit in efter en ridtur. Vart en ridtur ner till bäcken för första lilla badet för hästarna. Jag red barbacka på Kolur och mamsen gick med Ozzy. Ozzy har nämligen varit lite hängig, hostat lite och går med längre huvud nu när vi var ute med dem, han brukar gå med lång hals men idag såg han faktiskt hängig ut.. Men han äter och dricker iaf så vi får se om han mår bättre imorgon.
Men Kolur var otroligt snäll och lugn idag. Red somsagt barbacka och bara kravlöst. Kravlösa pass är liksom hans grej, när kraven blir för höga på honom tjurar han ihop och sätter sig på tvären. Och han gick rakt ner i vattnet utan tvekan! Han är ganska vattenrädd, speciellt för vattenpölar och vatten i diket ;) Men han stod och plaskade ett tag och hade roligt. Och sen sååklart ska han ju rulla när han kommer upp från vattnet till sand. Rulla MED MIG PÅ. :( Han böjer sig ner på knä är det bara att slänga sig åt sidan, landade på höften. Det gjorde sviiinigt ont. Menmen, borsta av sig och upp igen. Åsså försökte han lägga sig ner typ två gånger till på vägen hem. :P Men det är bara detaljer... Tycker i övrigt att Kolur har blivit såå lugn och fin just nu. Han har slutat streta emot och är villig till att gå ridvägarna som jag vill gå, annars brukar han ju ha sina egna åsikter.. Super duktig nu iallafall. Pray to god det håller i sig resten av hans liv..:)

Imorgon ska nog ozzy få jogga om han nu mår och känns bättre. Måndag vila och tisdag ska Kolur ut. Resterande vecka återstår att se.

Visst e han sööt? Lille Kolurponken. Bilden tog Angela förra lördagen då dem kom hit till Lia !

❤️

Likes

Comments

Då var det fredag igen, var ledig idag så livet är som on top. Har typ sommarlov nu, hur sjukt?! Tiden har verkligen gått fort. Men ska på skolan på måndag (sovmorgon till 12.50 wooho) och städa ur skåp och det, sedan kanske till Lycksele på fredag för skolavslutning om jag har lust. Lovelyyyy. Kommer bli chilligaste veckan.

Sen senast jag skrev har vi nu flyttat hästarna till stugan några mil bort. Lastningen gick förvånansvärt bra. Kolur tjurade lite med med hjälp av Angela och longerlina gick han in på typ 5 minuter, liite skillnad från de förra gångerna, då höll vi på med honom i 2,5h !! Och när Kolur var inne skulle Ozzy in, han är ganska osäker på typ allt och blir lätt väldigt nervös. Men hör och häpna, han gick in direkt utan tvekan. Blev så himla överraskad. Och det gick bra att köra hit och att lasta av gick också lugnt och bra. När de kom fram vart dem väl lite förvånade men också en massa spring och skutt!

Så idag har hästarna fått röra på sig. Kolur promenerades p.ga. att hans sadelknutor ska gå ner och Ozzy fick jogga och galoppera lite. Finns också ett hinder på typ 60 cm i skogen som vi hoppade typ tre gånger, Ozzy rä så jäkla rolig att hoppa eftersom hans språng är ganska luftiga, runda och höga språng, han har dock inte den bästa avståndsbedömningen men har är väldigt duktig ändå! :)

Måste verkligen ta nya bilder på hästarna. Men det får väl bli någon dag. Glömmer ju typ bort det hela tiden.
Här iaf en söt bild på Kolur i fläta från typ i Mars.

heidoo
//e

Likes

Comments

Onsdag, och nu är det helg. Tack vare kristi himmelfärds :) Ganska gött.

Igår var det iallafall Ozzys tur att gå på ridbanan. Tränade på galoppen främst, att inte ha den så passaktig och få in fina fattningar. Han är så duktig lilla Ozzy trots att han blir lite stark och dragig ibland. Men träniung ger färdighet.
Men innan ridningen lasttränade vi. Ingen av hästarna gick ens nära rampen... Provade en massa, locka in med godis, longerlina m.m. Men ställ häst står! Fick då kalla hit bästa Angela som hjälpa till, Kolur gick in 2 gånger då vi tog longerlina runt rumpan och jag typ drog in honom. Tjurig häst deluxe.

Och idag kom jag hem sent p.ga. skolan och hela dagen att ja haft svinigt ont i kroppen. Kändes som jag hade feber och hade frossa hela tiden. Men hade då inte feber, trots att de kändes som det, men det kan ju vara något på gång.
Ozzy fick en lugn skrittur idag barbacka, kravlöst och bara skritt.

Imorgon är det somsagt ledigdag, underbart ! Hästarna ska få gå en långtur och eventuellt lasttränas om Angela har tid. På lördag åker dem tillbaka till stugan, då vi inte får ha dem på gården efter sista Maj. Hade gärna velat att dem stannat då denna tid är den bästa att ha häst på, alla ridvägar har kommit fram och ridbanan är tinad och torkad. Menmen, finns inget att göra åt det.

​Mina fina ! 

🌟

Likes

Comments

Välkommen till nya bloggen!

Har tänkt på att starta en ny blogg länge men nu har jag tagit mig för det. Förut bloggade jag på blogg.se men nu ville jag testa nå nytt, men det är mycke jag inte fattar här på nouw.

Iallafall, kort presentation, jag heter Elin, 16 år från Norrländska skogarna och jag kommer framförallt blogga om mina 2 islandshästar, Óspakur "Ozzy" och Kolur. Hoppas ni vill följa oss ! En djupare presentation om hästarna finns ovanför under flikten "hästarna" ;)

Idag blev det en tur på Kolur. Först en skrittrunda som uppvärmning och sedan jobb nere på ridbanan. Ville idag ha honom framåt, mjuka och elastisk samt få in fina galoppfattningar. Galoppfattningarna sitter man han är lite osäker på vilken galopp han ska ta, höger eller vänster. Så man får vara väldigt tydlig med tydlig och skänkel och att fatta galoppen i ett hörn eller på volt. Kolur är ganska ovan att gå på ridbana så det är därför han inte riktigt fattar vilken galopp han ska han ha o.sv. Men han är duktig iallafall! Utom när han tjurar ihop och vill dra hemåt, han försöker ett par gånger sen inser han att det inte går och att jag bestämmer.

Imorrn ska Ozzy också få nöta lite på ridbanan. Red honom där förra onsdagen och då gick vi omkull, så är lite spänd inför att rida där. Vet egentligen inte vad som hände men marken försvann under honom och jag landade först i backen och sen kom han efter. Men snabbt upp igen och varken jag eller Ozzy blev skadade. Tur det.

Och idag hämtade en hästtransport här i byn! En värmlandsvagn -07. Superfin, vi har hyrt den förut och nu passade vi på att köpa den imorgon när den var tillsalu. Så imorrn ska vi prova lastträna, tror det kommer gå åt h-vete men jaja.

Gonatt
/E


Likes

Comments