Vill först tacka för kommentaren jag ifrån ”S” på förra inlägget och ska vid ork och tillfälle svara (om mitt fantaaastiska minne inte sviker mig) ❤️

Så var dagen här idag. Dagen då vi skulle gå till någon annan för att göra en utredning och förhoppningsvis få hjälp med ivf längre fram!
Även om man såklart borde känna positivitet för det så har rädslan att inte få hjälp varit större och jag har haft ångest en längre tid. Idag har det hela dagen känts som att någon har suttit på min bröstkorg, jag har bara lyckats få i mig ett äpple på hela dagen och har känt mig bajsnödig typ hela tiden pga allting..

Det började inte jättebra eftersom jag blev stressad att jag inte skulle hinna dit i tid. Tunnelbanan gick inte så ofta som jag trott och jag är en person som vill vara ute i god tid, speciellt när allt är främmande. Men jag lyckades komma i tid och vi möttes av två glada tjejer i receptionen som gav ett fantastiskt bemötande!
Till skillnad ifrån min gamla gynekolog där man fick vänta minst 20 min efter utsatt tid så kom våran läkare Ulf 3 min innan utsatt tid och hälsade oss välkomna.
Den största oron jag har haft är han den vi skulle träffa inte är förstående, kanske tänker att man troligtvis mår väldigt dåligt pga sin ofrivilliga barnlöshet och att man inte skulle bli bemött på ”rätt sätt”. Den oron släppte med en gång med Ulf. Han bad oss ta fram våra hälsoblanketter, började med Gabriels och frågade lite frågor. De första 5 minutrarna pratade dom om speedway och annan motorsport och jag slappnade av.
Vi fick berätta våran historia och allt kändes bra.
Han blev chockad över hur länge jag behövt äta hormontabletter då rekommendationen är ett halvår till ett år, och jag är snart uppe i två år.. han blev även lite förvånad över att jag fick ta dubbeldos eftersom jag lyckats få ett ägg av singeldos (man vill helst inte att mer än ett ägg släpper pga flerbörd) och även att jag fick ta spruta eftersom jag tydligen lossar ändå. Det har ju inte min gyn kollat någon gång..

Jag fick göra en gynundersökning och han kunde konstatera att jag har lossat två ägg den här månaden. Lättnaden att få 100% bekräftat att jag har lyckats få ägglossning går inte av för hackor!!

Vi bestämde sedan att först måste vi få tag i våra journaler från gamla stället. Vi ringde dit igår och sa att vi skulle hämta idag, men tror ni att dom var på plats idag så vi fick tag i dom? NEJ! Jag blir så less.. Gabriel har alltså åkt förbi Åkersberga i onödan när vi skulle till Solna.
Så till nästa gång, vilket är den 2a januari så ska vi ha fixat det. Då ska jag få spola mina äggledarna och sen har vi en tid den 16e Jan för att slutföra utredningen med blodprover och sen sa han att vi skulle bli remitterade till karolinska för ivf.
Han sa även att han med största sannolikhet kan säga att vi kommer få en tid senast till våren och det går inte att förklara lättnaden jag känner över att ha fått träffa en så fantastisk läkare och få den hjälpen vi behöver!!

Ni som inte känner att ni har fått rätt hjälp precis som mig, eller ni som har försökt 1 år och det är dags att söka hjälp:
Jag rekommenderar VARMT nordic IVF Stockholm, och min läkare heter Ulf.

Idag ska vi fira med fläskfilé Oscar från antep och jag ska försöka att njuta av lite positiva besked ett tag 🙏🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår var det dags igen för att lägga sig i gynstolen och titta hur det ser ut den här månaden. Som vanligt fick jag inte komma in på utsatt tid utan denna gång blev det 25 min senare, standard...
Det första hon frågar är om jag hört något ifrån gyn Stockholm vilket jag inte har och att hon tyckte det var märkligt. Sedan var det dags att kolla hur det såg ut och hon sa att jag kanske redan hade haft ägglossning men att hon inte kunde veta och sen att jag hade två fina ägg som hon kunde se. Hur stora dom var sa hon inte men jag fick iallafall en ägglossningsspruta utskriven. Eftersom jag har beräknad mens på julafton så sa hon att blir det inget nu så får vi ta en månads paus från att komma dit, men att hon skulle skriva ut tabletter som jag kan äta nästa månad ändå och hoppas det går bra utan ägglossningssprutan.
Sist men inte minst så sa hon att jag kunde ringa till en annan mottagning i Solna som nyligen har öppnat för att förhoppningsvis få hjälp med remiss till ivf.. Så jag ringde dit direkt efter igår och dom hade en tid nu på tisdag klockan 14.00. Jag tog den direkt för nu har vi fått vänta alldeles för länge på den rätta hjälpen! Vi får se vad dom säger eftersom jag just nu äter tabletterna osv men vi kommer iaf ta med våra journaler ifrån där jag går nu och vill dom ändå börja om från början so be it. Den enda jag vill slippa är att dom kommer säga att vi ska prova tabletter när jag redan har gjort det i 2 år, annars är jag öppen för alla förslag!
Det känns ändå ganska bra att gå till någon som gör en ordentlig utredning.
Imorse tog jag sprutan och förra gången gjorde det ganska ont, både under tiden och efter. Den här gången kändes det inte alls! Vet inte om Gabriel satte den på ett tokigt ställe förra gången men det var skönt att det inte gjorde ont den här gången. Nu är det bara att ha det här påtvingade sexet både ikväll och imorgon.... Bland det värsta!

Jag börjar sakta må lite bättre men jag har väldigt svårt att äta och får i princip bara i mig lite lunch och lite middag på dagarna. Jag mår illa väldigt ofta och är otroligt trött.. Men jag jobbar bara nästa vecka och sen är jag ledig två veckor vilket känns välbehövligt. Julen är min favorit på året och jag ska njuta till fullo! Alla julklappar är köpta och inslagna och en lite getaway med mannen ät inbokad. Det känns lite som att vi har tappat bort varandra nu när jag mår dåligt, han tar hand om Melina och den andra veckan jobbar han hos mina föräldrar.. Det känns väldigt tufft ibland men jag vet att det bara är en period.

Likes

Comments

Jag hade världens trevligaste julbord i fredags med jobbet. Vi började med att ha ett mysigt mingel på jobbet med snacks och secret santa för att sen röra oss mot Radisson blue waterfront hotel där julbordet skulle vara. Jag hamnade vid det perfekt bordet för mig, det lite lugnare bordet :p Maten var god och efterrättsbordet var grymt bra! Det blev mycket skratt och bra konversationer plus att jag fick lära mig en barnsång på ryska och det var längesen jag skrattade så mycket. Helt klart välbehövligt för min del.

Igår gjorde jag inte jättemånga knop. Tog mig ork att åka till thuns en sväng för att fixa sista julklappen som var till pappsen. Det var mycket folk så jag försökte att vara ganska snabb. Väl hemma åt jag lite lunch och tittade på handbollsVM, äntligen!! Hann även kika på fåret shawn film, älskar fåret shawn haha! Och när Gabriel kom hem åt vi god mat, tittade på the dark night rises och sen tog vi kväll.

Gabriel åkte iväg tidigt imorse och jag ligger fortfarande i sängen. Jag ska ta mig upp och äta något, svåraste med dagarna är att få i sig mat. Och sen tänkte jag storstäda och skapa lite julstämning här hemma.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat hemifrån eftersom jag skulle en sväng till läkaren. Det var dags att ta tag i min kroniska trötthet som jag har haft i mååånga år och även min mage som alltid har krånglat.
Blodprover ska lämnas för att kolla gluten/laktos och även sköldkörteln och för att se om jag har brist på något.
Ger mig själv en klapp på axeln som har orkat ta tag i det med tanke på hur jag mår för tillfället också.
Det var dock en pers att ta sig dit idag eftersom jag har haft huvudvärk ifrån helvetet hela dagen! Jag tog en powernap istället för lunch i hopp om att det skulle bli bättre men det fungerade inte. Nu har det dock börjat släppa äntligen och jag har lyckats få i mig lite thaimat och börjat fixa med Melinas julkalender.

Idag var även sista dagen på min tredje letrozolkur och nu är det bara att vänta till den 6e december när jag ska på ultraljudet och se hur det ser ut. Då ska jag även fråga om IVFbiten, om jag kommer gå hem en tid på posten snart hos den andra gynekologen.
Jag känner lite att jag har tappat hoppet om att tabletterna kommer fungera för mig igen och det känns väldigt jobbigt att ta dom eftersom jag mår så dåligt när jag gör det, men nu är IVF på gång och jag får helt enkelt bita ihop!

Den här hade suttit fint just nu!

Likes

Comments

Jag hade en fantastisk resa med världens bästa mamma! Vi åt otroligt god och billig mat, gick runt i timtal i shoppingcenter och hade kvalitetstid ihop. Det var så välbehövligt! Krakow var så himla vackert. Det påminde om gamla stan i Stockholm och de har såna där mysiga små marknadsstånd som dessvärre var stängda när vi var där eftersom det skulle vara julmarknad några dagar senare. Jag kommer definitiv åka dit igen för matens skull som var löjligt billig och otroligt god! Sen vill jag även besöka Auschwitz nästa gång jag åker dit. Det rekommenderas varmt och norwegian har direktflyg dit vilket betyder att man kan hitta billiga biljetter :)


Jag mår så otroligt dåligt just nu att jag knappt orkar gå upp ur sängen på morgnarna. Jag orkar inte umgås eller prata med folk och vill bara få vara ifred.

Mensen kom i torsdags, precis när vi hade kommit till check-in diskarna och skulle vänta på boardingen. Två ägg, ägglossningsspruta och ändå ingen graviditet. Jag trodde att jag redan var på botten, deprimerad igen och mådde så dåligt. Så kommer den käftsmällen och även om hoppet redan har försvunnit ur mig och ett barn känns så långt bort så var det jävligt tungt! Jag kände att jag inte orkar försöka mer och inte vill trycka i mig mer hormoner. Jag orkar inte må såhär psykiskt dåligt. Men samtidigt skulle det inte göra att jag mår bättre, det här måendet grundar sig ju i min ofrivilliga barnlöshet.. Stödet som känns uteblivet ifrån Gabriel gör inte allting bättre. Han har svårt att visa sig svag och att han mår dåligt och han har svårt att förklara hur han känner i allt, samt att ge mig det stödet jag känner att jag behöver. Hans sätt att orka med det här är att vara positiv och tro på att allt kommer att fixa sig och att vi kommer få barn. Jag är inte så, vill inte bli mer besviken än jag redan är, om det faktiskt inte skulle fixa sig.

Nu äter jag dom här jäkla tabletterna igen, är inne på dag 2. Jag håller mig instängd i sovrummet och blir serverad middag här uppe. Orkar inte prata eller umgås med någon. Mina närmsta förstår men ändå finns rädslan där att dom inte ska orka med mig, inte finnas kvar när jag mår bättre igen.. Tänk att stå helt ensam, tanken får det att knyta sig i magen på mig. Jag har ju redan förlorat vänner som jag trodde skulle förstå och finnas där!

Jag väntar på att då det där brevet om IVF, att det ska komma igång. Jag tänker att det ska få mig att slappna av lite och kanske börja må bättre igen. Känslan av att kroppen har stängt av sig och är ur funktion är hemsk. Att orka ta sig en dusch är nästintill omöjligt, det är nästan så att jag inte orkar gå på toaletten. Det är så svårt att förstå om man själv inte ha mått psykiskt dåligt, hur det känns och hur man mår. Hur kan man inte orka skicka ett sms? Hur kan man inte orka gå upp ur sängen? Det är som en elbil där elen har tagit slut..

Tanken att min beräknade mens denna gång är 24 december känns inte heller så roligt.. tänk att igen behöva få gå igenom ett misslyckande och att det precis runt jul! Det ger mig en stor klump i magen.. Vill inte tänka på det och tänker släpp tanken nu!

Likes

Comments

Helgen bara flöh förbi i vanlig ordning men den här veckan ser jag fram emot så det gör ingenting!

Förra veckan har verkligen varit katastrof för mig. Jag har känt mig deprimerad, inte orkat göra någonting och har i princip varit helt själv hela veckan eftersom det är så jag fungerar när jag mår såhär. Stänga in sig i sängen och slötitta något på tvn.. Men i lördags var det min födelsedag, numera titulerar jag mig som 28 åring. Jag hade sagt till min vän tidigare på dagen att jag gärna hade skitit i födelsedagen, den kom så olägligt med tanke på mitt mående. Men vilken härlig dag det blev!

Vi började med att åka till farmor och farfar där det bjöds på min favoriträtt av henne, fläsk och löksås! Sedan åkte vi hem där mamma, pappa, bror och mormor redan hade kommit. Senare kom morfar och det bjöds på oxfilé med potatisgratäng och till efterätt passionssufflé och det var sååå gott!! Efter maten var det dags att öppna presenterna och första paketet jag öppnade innehöll Polska pengar. Det började bränna i ögonen och jag förstod vad jag skulle få. I andra paketet låg bokningsbekräftelsen på att jag och mamma ska åka till Krakow, och vi åker imorgon. Det brast för mig och jag började grina som en tok. I så många månader som jag har sagt att jag behöver komma bort och ladda batterierna och nu när jag mår som värst så händer det! Det var som en sten som släppte från bröstet och tårarna rann.

Så vi åker imorgon och kommer hem på torsdag. Jag ska prova en massa Polsk mat, shoppa och bara njuta med mamma. Jag längtar ihjäl mig! :D Sen när vi kommer hem så hoppas jag på att jag har börjat må lite bättre!

Likes

Comments

Fy satan vilken dålig dag jag hade igår! Att alldeles för lite sömn och maaassor på jobbet kan få mig så ur balans är jobbigt. Min mage på det är kaos också med magknip typ hela tiden, förmodligen pga stress på jobbet. Gabriel kom hem vid 20.30 ca och vid 21 la jag mig uppe i sängen. Ena typiskt dag där jag bara vill få vara ifred.. Samma sak när en vän ringde när jag satt på jobbet. Fick skriva när jag slutat att vi får prata imorgon istället.

Inatt har jag fått sova betydligt mer och det känns lite bättre idag. Men har ändå känslan att jag behöver få vara själv och komma på banan igen. Det är det jag behöver vid såna här stunder. Dock måste vi kanske ta hem Melina idag och då får jag helt enkelt stänga in mig där uppe i mitt sovrum. Såna gånger önskar jag att det fanns någonstans man kunde åka för att vara själv och sova där för det känns jobbigt att vara hemma, men ändå inte på något vis. Men jag försöker verkligen trycka in i mitt huvud att ibland har man dåliga perioder och det är helt okej. I mitt fall så mår jag bättre av att vara ensam i dom stunderna och att det inte har med någon annan att eller att det är pga dom. Förhoppningsvis är detta bakslag bara ett litet och att det känns bättre nästa vecka. Jag har ju mått så mycket bättrem på senaste tiden så jag håller tummarna!

Imorgon är det fredag, bästa dagen på veckan. Då ska jag först förmodligen ha lite egen tid medan Gabriel är hos mina föräldrar, sen ska jag pussas med honom och titta på Blacklist. Har ni inte sett den serien så GÖR DET, finns på viaplay :)

Likes

Comments

Det finns en stor jäkla nackdel med att bo på landet, och det är MÖSS! Vi har inte längre några katter och vi vill inte ha några djur heller så det är inget allternativ för att utrota alla gör hos oss..
Men i lördags kväll när vi skulle kolla på serie i vardagsrummet så tycker jag att det luktar urin när jag går in i rummet men tänker att jag inbillar mig. Men så sätter jag mig på min plats och där luktar det ännu mer. Så jag ber Gabriel komma in för att också lukta men han känner då ingenting.. Men jag ger mig inte och lyfter på kudden som ligger till vänster om mig och luktar på den men där kände jag ingenting. Men så ska jag lägga tillbaka den och ser hur det ligger massa tussar av något, det är små tussar av soffan! Då har en mus bitit sig igenom ett lock som vi har i soffan där man kan lägga saker, i vårt fall godis. Så nu har vi ett hål igenom där och vetskapen om att möss har hittat in i själva huset får mig att gå på nålar!

Vi har möss i kattvinden som håller mig vaken vissa nätter som inatt tex, det låter som att de har rejvparty där inne och inatt sov jag med öronproppar för att få åtminstone lite sömn..
Vi har skaffat nån slags apparat som vi har satt i eluttagen men det verkar ju fungera jävligt dåligt. Så ja jag är ganska irriterad och längtan att bo i lägenhet har aldrig varit större haha!

Likes

Comments

Helgen flög förbi i vanlig ordning och det har varit en ganska bra helg!
I fredags käkade jag och Ida på pinchos för att fira kanalen och våran instagram. Och herregud säger jag bara! Jag älskar tapas och jag är väldigt matglad, mat är ju livet. Och maten tillsammans med cirkustemat och smidigheten att beställa/få mat gjorde detta till en full pott i mina ögon! Både jag och Ida sa efter middagen att vi aldrig vill äta på någon annan restaurang igen, bara pinchos. Så recommend recommend! Vi var hemma ganska tidigt så det blev idolmys och fotboll med mig själv i sängen :)

I lördags åkte jag in till Uppsala för att träffa Linda och handla lite grejer inför fotograferingen av hennes lägga. Vi åkte till plantagen där jag köpte en ananasväxt, en annan fin växt, krukor till dom och sen fyndade jag även två jättefina ljuslyktor! När vi vara klara där åkte vi förbi rusta en sväng och där hittade jag en fin duk som fick följa med hem. Sen åkte vi mot lägenheten och där gick vi igenom varje rum, gjorde i ordning och pratade ikapp allting som hade hänt sedan senast. Mycket välbehövt!
Jag kom hem i bra tid, runt 17 tror jag och la mig i sängen. Jag är fortfarande väldigt trött i kroppen och jag brukar förklara för Gabriel att det känns som att jag har hög feber, fast inte lika ont i huvudet, bara litegrann pga att man är trött. Där låg jag hela kvällen, tittade på så mycket bättre och sen när Melina hade lagt sig så kollade jag och hjärtat på senaste avsnittet av blacklist, bästa serien någonsin. Vi båda tycker snäppet bättre än Got, dock är det ju inte samma genre :)

Igår mådde jag ganska dåligt när jag vaknade och kände nästan att jag behövde avboka dagens inspelning av youtube, men jag tog tag i mig själv, bet ihop och åkte till Ida. Vi hade en gäst igår, Cissi. En riktigt underbar tjej och både jag och Ida kände efteråt att vi ville få umgås mer med henne. En sån där tjej man vill lära känna bättre och ha som kompis! Det tog ganska lång tid att spela in så direkt efter åkte jag till Åhléns för att köpa farsdagpresenter till papporna. När jag var klar åkte jag hem till min pappi, kramades lite och åkte sen hem. Min kropp strejkar verkligen just nu. Jag var hemma själv eftersom resten av familjen var på andra äventyr så som vanligt hamnade jag i sängen med tv tittande. Deprimerande.. Men så fort jag gör någonting så blir jag helt slut.

När det kommer till kämpandet med tabletter/sprutor etc så jag har haft förjävliga kramper i magen både torsdag och fredag, och idag har jag som mensvärk i magen.. Börjar känna mig sjuk också med halsont och huvudvärk. Men jag kämpar på och hoppas att det ska bli bättre!

Dagens middag var en jävla hit! 👆🏻Vi har sagt att vi ska rensa frysen så idag lyckades jag skrapa ihop en riktigt god fiskrätt med saker vi hade hemma.

Torskfiléer
Ajvar relish
Matlagningsgrädde
Vitlök
Salt
Citronjuice
Ost
Paprikapulver
Cayennepeppar

Ris

Ärter
Kokta morötter

Likes

Comments

Sedan sist har jag varit hos gynekologen (i måndags). Gabriel följde ju med för att sätta ner foten om hon inte skulle ta tag i hela ivf biten åt oss. Jag hade en sån ångest och tryck över brösten innan vi skulle dit. Höll på att svettas ihjäl innan det var våran tur för att jag var så orolig att vi skulle behöva tjafsa. Men det var som en helt annan gynekolog! Hon sa att hon inte kunde svara på varför vi inte hade fått hjälp men att jag inte skulle vara orolig och att hon skulle hjälpa oss. Hon sa att hon skulle fixa med det i veckan så vi får se framöver.

Efter det så var det dags att lägga sig i gynstolen igen för att kika på hur jag hade svarat på dubbla dosen och snacka om att jag blev överlycklig när hon visade mig inte bara ett, utan tre stycken ägg. Ena var på 15mm, andra på 18-19mm och den tredje på 20mm. Så hon skrev ut en ägglossningsspruta (ovitrelle) som jag tog lite senare samma dag. Så allting gick bra denna gång hos gyn och Gabriel sa i princip hej och hejdå haha!

Vi beställde även bilen i måndags, en VW Tiguan och jag är så jävla glad över det! Jag verkligen älskar att köra bil och det känns bra att skaffa en lite större bil. Att den är flångny med massagestolar och rattvärme är livet haha!

Just i denna stund mår jag väldigt bra. Vi har fått belåna på huset så att vi har blivit av med dyrt lån och vi börjar även komma ikapp efter att jag har varit sjukskriven. Allt med ekonomin har gett mig magsår så det är verkligen en sten som har släppt! Jag har åtminstone en chans denna månad att bli gravid, vi har ivf biten i rullning och jag har bilen att se fram emot även om det är månader kvar innan den är färdig. Jag försöker att hitta så mycket positivt som möjligt för att inte hamna i en depression igen eller gå runt och må dåligt oftare än nödvändigt. Även om kroppen har velat strejka lite och jag än en gång behövt lägga mig i sängen och vila när jag kommer hem så har jag psykiskt mått väldigt bra.

Och nästa vecka fyller jag 28. Jag har kommit upp den åldern att det är något man hellre förtränger. Speciellt eftersom det gör mig stressad över allt med barn. Jag VET att jag har måånga år kvar för barn men JAG vill inte bli så mycket äldre innan det händer helt enkelt. Men blir firad av familjen med önskad mat, helt perfekt.

Likes

Comments