Jag har gått och blivit utmanad av min bästa vän, och bloggaren @mittlivsomsofia . Utmaningen går ut på att besvara 5 utvalda frågor och sedan utmana några nya att besvara mina frågor. Yes, då kör vi!

1. Har du någon piercing? Isåfall vad för piercing? Och om inte, skulle du vilja pierca dig?
Ja, just nu har jag bara kvar piercingen i ögonbrynet och tungan. Men haft i navel och näsvinge också. Naveln är något jag kommer göra om snarast, då den är saknad. Tog ut den pga graviditeten med Alice.


2. Beskriv dig själv med 3 ord.
Oj.. Omtänksam, snäll och.. haha..full-i-fan


3. Hur skulle du beskriva den perfekta dejten?
Vad sägs som fifty shades of grey på bio, käka mc donalds och checka in på ett hotellrum. Okej, allvar nu, Är ingen dejt-människa.


4. Om du fick äta middag tillsammans med en kändis, vem hade du då valt?
ÅH LINUS SVENNING <3 Dreggla lite ;)


5. Vad är ditt drömjobb?
Barnmorska på förlossningen. Jag vill, och hoppas att jag når upp till mitt drömjobb.

_____________________

Jag utmanar @lyckligtlottadmamma , @IsabellaKnutsson@Bebislycka ​.

1. Hur reagerade du när du fick reda på din graviditet? Så detaljerat som möjligt!

2. Anser ni att det är för/nackdelar med att vara ung mamma?

3. Hur ser din vardag ut med barn? Från morgon till kväll.

4. Hur upplevde du förlossningen?

5. Har ni träffat på fördomar kring föräldraskapet, pga din ålder? Både under graviditet och som mamma. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Ingen morgon är den andra lik egentligen, men samtidigt har man ändå en viss struktur på varje morgon.
Oftast så jobbar pappan i familljen, William, och då pussar han mig hejdå innan han går. Vid detta laget sover fortfarande barnen. När William gått iväg till jobbet så somnar jag om en stund och inväntar att barnen ska vakna. Lilla Ronya vaknar oftast först, och då passar vi på att ha "mamma och Ronya"-mys och smörja in hennes kropp med mjukgörande, byta blöja och kanske äta lite om det är aktuellt. Vi hinner nästan alltid klart med insmörjandet innan Alice kommer upp (ja, de är som klockor. Alice vaknar alltid lagomt till att lillasyster smörjs in. ;) ) 

Morgonen fortsätter då med en torr blöja på Alice och lite morgonmys där vi pratar om natten som varit, om Alice sovit gott osv. Sedan traskar vi upp ur sängen och bäddar i ordning alla sängar. Detta gör jag för att se så blöjor inte läckt under natten så att sängkläderna måste tvättas. Tillslut öppnar jag fönster för att vädra ur sovrummen lite medans vi sätter oss och äter frukost och lillasyster leker i babygymmet.

Frukosten då, vad består den av? Ja, det bestämmer Alice. Vill hon ha smörgås så är det smörgås och mjölk, vill hon ha flingor så får hon det. Just nu är det aktuellt med frostflingor. Jag har oftast svårt att äta frukost men sitter med vid bordet som sällskap. När Alice ätit färdigt så går hon själv iväg och tvättar händerna, medans jag torkar av bordet sålänge. Sedan går jag till badrummet och hjälper den stora busen att tvätta av munnen innan vi alla tre myser till i soffan och planerar dagens aktiviteter.

Har ni några speciella måsten på morgonen?

Likes

Comments

Hallå där! Sist vi hördes av så var läget rätt lugnt trots mina studier och Ronyas kolikmage. Strax därefter kom bloggpausen och det var nödvändigt. Det har vart fullkomligt kaos här hemma. Tänker inte gå vidare in på detaljer men jag och sambon har haft det riktigt kämpigt och vart riktigt nära på att gå isär. Som tur är så löste det sig och vi är starka igen. I samma veva har R fått någon allergi och hennes hud är katastrof, sån extrem klåda! Känns dock som vi får kalla handen av sjukvården. "Vi kan inte göra något. Fortsätt med mjölkfri ersättning."
Ja.. Men snälla! Ge oss fler tips så vi slipper känna oss så hjälplösa. Det beror inte på kosten..

Nej sanningen är att vi får försöka luska själva vad problemet är, i väntan på remiss till hud. Så just nu är det djurfritt här hemma (det är så tomt..) och igår började vi även med allergivänligt tvättmedel så nu hoppas vi. Minns inte när vi vaknade utvilade sist, skruttan sover så oroligt dag som natt och det tär på oss som familj, men vi tänker kriga in i det sista.

Detta i sin tur har bidragit till att mina studier blir påverkade och jag måste klara minst 50% för att inte bli återbetalningsskyldig till CSN. Sån otrolig press så har faktiskt skaffat mig timanställning för att slippa ta CSN. Otroligt skönt att komma ut i arbetslivet och skönt för William att få möjligheten att vara föräldraledig på hans lediga dagar.

Detta har bidragit till bloggpausen men tänkte uppdatera då och då framöver. Behöver ventilera tankarna som existerar.
Förövrigt har Alice fyllt 2 år, stora tjejen!!

Likes

Comments

God morgon alla fina. Vi har vart vakna ett tag här hemma för att fixa inför en dag på dagis (ett arbete i sig kan jag säga!), iväg kom vi iallafall med skön känsla i magen ändå tills jag ska lämna dagiset. När vi kommer dit ser jag en man rasta en hund, inget märkvärdigt med andra ord. Går sedan in på dagiset, Alice blir glad då hennes favoritkompis möter henne vid dörren och när jag kommer ut igen så ser jag att samma man står vid staketet vid dagiset, tänker fortfarande inte på det. Sedan sätter jag mig i bilen och börjar rulla ut från parkeringen och då slår det mig "Det där var ingen förälder jag kände igen.. Han har dessutom inget barn med sig.. vad gör han där?!" så börjar stirra på honom och han stirrar tillbaka men går inte därifrån. Åker hemåt och får världens klump i magen. Tänk om han faktiskt dras till barn och därav drar nytta av dagiset? Nä men fasen, han hamnade säkert bara där om hunden nosade på något. Men vafan.. så länge? Nej fy.. det kändes inte bra, det KÄNNS inte bra!..
Tur att fröknarna har uppsyn över hela dagisområdet. Äcklas dock av tanken att det finns människor som sexuellt går igång på barn, det är vidrigt!

Nåväl, nu ska jag andas ut lite innan det är dags att hämta henne igen. 

Likes

Comments

Har nyss gjort färdigt beställningen på duschprodukter till Alice ifrån Apotea. Tycker delvis det är smidigt och billigt! Mer om produkterna berättar jag om i blogginlägget "bli rena - såhär gör vi!" Där tipsar jag även hur duschen inte ska bli en mardröm för barnen!
Inlägget hi​ttar ni HÄR!


B
eställningen bestod utav 2 st "Bamse Balsam" samt 1 st "Bamse 2 in 1 dusch & schampoo". Det sistnämda är både schampoo och tvål. Bamseprodukterna till dusch och bad har nämligen en gudomlig fruktdoft och är mild emot barnens hud och hår! Alice har även aldrig gnällt över att av misstag få det i ögonen så antar att det inte svider i ögonen heller! Detta kalaset gick på 100-lappen exakt.
Klickar du på bilderna så kommer ni till återförsäljare utav produkterna!/ CC

Likes

Comments

God morgon antar jag. Lilla R vaknade redan vid 3.30 för mat och vägrade därefter somnade om utan var pigg som en mört. UNDERBART!
Försökte få henne och somna om ett tag då både jag och william fastnade framför tv:n ett bra tag igår, samt pga natten före det då hon sov oroligt och därav inte så mycket sömn och energi.
Tillslut gav jag upp och satte mig återigen framför tv:n så R får leka sig trött i babygymmet, nya grejen är nämligen att babbla, slå på gymmet så att det skramlar samt att känna och undersöka upphängningarna. Spännande (och en riktigt sug på energi för R del)
Så nu är det reprisen utav fångarna på fortet som rullar på tv:n för min del.

..sedan ska jag sova, det kan jag lova..!
Barnen är en anledning till att vakna, men kan lova att jag kommer flippa om sambon väcker mig ;)

Likes

Comments

Jag och Alice drog snabbt på oss ytterkläder för att dra till affärn och checka läget. Se om det finns något gott att äta. Skulle gå snabbt men Alice är på bushumör så vi får se hur lång tid det tar ;) kvalitetstid med stora tjejen! Blir sällan bara jag och Alice, så vi Passade på medans William ser efter R.
Mössan har hon tagit på själv och därav tittar öronen ut!

Likes

Comments

fy.. denna natt har vart allt förutom rolig. Lilla R har sovit oroligt och vaknat en gång i halvtimmen minst! Det har räckt med att prata lite med henne och bädda om henne, förutom en gång då det var matdags. Men sen ligger jag ju och väntar på att hon ska somna om innan jag kan somna igen, vilket resulterar i minimal sömn för mig. Så vaknade med en hejdundrande tungt huvud så William fick fixa Alice inför dagis och jag gick upp lagomt när vi skulle dra och hjälpte till att fixa skötväskan och klä på lillskiten då vi tänkte ta en sväng till marknaden.
VILKEN MARKNAD? man kunde räkna stånden på fingrarna lixom. Därav blev jag sur att vi gått upp i onödan och åkte hem igen och nu är humöret inte det bästa.

Men ska mysa ner mig i soffan nu medans R sover, så hörs vi sen!

Likes

Comments

Barnmorskanberättade för mig att när det kommer ett tryck så släpper jagbara på det och pressar allt vad jag har. Jag förstod direkt atthon menade att det var dags att krysta. Detär nu det händer, nu ska jag träffa min dotter. Nu ska jag få sevem som gömmer sig där inne. Bara vänta in trycket alla pratat om,detdär trycket som inte går att hålla emot. Trycketblev värre och värre, jag känner att det börjar bli jobbigt atthålla emot men envis som jag är biter jag ihop och vägrar krysta.Jag började känna mig konstig, ni vet känslan av att man drömmeratt man ramlar ner för ett berg och rycker till i sömnen? Dettagjorde mig så rädd. Skulle det verkligen vara såhär? Plötsligtvar jag så liten och rädd, skulle JAG klara av att fullborda enförlossning? Tankarna skrämde vettet ur mig och jag fortsatteenvist hålla emot krystvärkarna. Troddedet var smärtan som gjorde att det kändes så, så jag bad ombäckenbottenbedövning vilket jag också fick. Hjälpte inte ettskvatt utan kände precis lika mycket som innan. Barnmorskan tittadepå mig smått bekymrad och sa sedan till mig ”NuElin, nu samlar du krafter och bara släpper på allt. Det är dagsnu. Jag slutar snart och måste hem”

Avden odrägliga meningen blev jag irriterad och det slog det mig attmin dotter bara var minuterna ifrån mig. Min dotter ligger där inneoch väntar på att komma ut i stora världen. Sedan slår det migatt syrebrist kan uppstå, jag hade aldrig förlåtit mig själv omdet hade skett pågrund av min feghet till att krysta. Så jag slötmina ögon för att försöka få bort känslan av att själen höllpå och lämna kroppen, tog ett djupt andetag och inväntade värken,sedan gjorde jag det jag var så rädd för, tryckte på. Det var detvärsta jag gjort, ärligt! Blev mer och mer bortdomnad i kroppen ochhar stora minnesluckor under krystvärkarna, samtidigt som den enavärken avlöste den andra. Jaghann aldrig riktigt andas ut emellan. Detjag minns var att jag sa till barnmorskan mitt i allt ”Detär något som inte stämmer. Snitta mig.”Detta skulle visa sig att hon borde ha lyssnat till mig, jag kännermin kropp bäst. Men såklart så blev jag ignorerad och påtvingadatt fortsätta krysta trots känslan av att kroppen låg kvar isängen och själen flög iväg. Slog upp ögonen snabbt under enkrystvärk för att se om det började närma sig, och jag sågtoppen på huvudet. Mörkt hår på ett huvud, Jagsom under graviditeten hade målat upp en bild bakom slutna ögon attmin dotter skulle vara blond, knappt ha något hår, vara mindre ängenomsnittet och vara en blandning mellan mig och Williamutseendemässigt. Dettafick mig att samla sista krafterna och krysta för kung ochfosterland. Huvudet helt ute nu och jag var inte mycket till människakan jag säga, blir tillsagt att krysta en sista gång och där komhon till världen, 21.55 den 17 mars. Får upp henne på bröstet ochförst nu vågade jag titta. Jag kollade på den vackra, varma,skrikande knytet i min famn, sedan kollar jag upp på William somförsöker hålla emot tårarna men som sedan bara brister i gråt.Jag hade blivit mamma, jagklarade det tamefan..
Därslutar däremot inte mammas och Williams resa av förlossningen.Tillsammans med Alice kropp forsade det ut stora mängder blod somskvätte ända bort på väggen som var 2 meter från sängen.Barnmorskan mumlar något om att mängden måste mätas och rummetfylls av läkare och barnmorskor. Detta var inget jag uppfattande,var så långt borta i medvetandet så minns bara små delar efterförlossningen, resten har jag fått återberättat. Jag ligger däroch skakar och försvinner mer och mer ut medvetandet, någon tarAlice ifrån mig och ger till William då jag inte hade värme nogför att ha henne på bröstet. Hurbra känns det att bli ifrånplockad det man nyss fått?De undersökte mig men kunde inte lokalisera varifrån blödningenkom så de stoppade upp något tampongliknande för att stoppablodflödet, och slangar i båda armarna och i handen. Jag ficksedan dropp i ena armen och annan vätska ur en spruta ur andra armensom skulle hjälpa till att koagulera blodet. Sedan togs blodproverur handen.

Likes

Comments