Header

Efter en fartfylld gårdagskväll unnade jag mig precis en god frukost i sängen, finns det något bättre?

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Så här såg min frukost ut, en skål med kvarg toppad med jordgubbar och granola, en skiva surdegsbröd och en kopp te.

Hej på er, jag mår förvånansvärt bra efter gårdagens utekväll. Ni vet ju själva att alkohol har sina effekter, adderar man sedan höga blodsockervärden på det är förutsättningarna inte dem bästa. Söta drinkar är kanske inte det bästa för blodsockret, men jag hade en oerhört bra kväll så de var det värt. Nu har jag precis ätit denna otroligt goda frukost, läst en bra tidning och kollar på TV4 morgon. Nu är jag redo för vad dagen har att erbjuda.

Mina planer för dagen ser ut så här:

- Promenad för att piggna till för att orka ta tag i dagens måsten

- Skriva klart en skoluppgift som ska in på fredag

- Ta mig till gymmet och köra ett riktigt hårt träningspass. Jag har inte haft tid att träna de senaste dagarna så nu är jag otroligt taggad att svettas lite och framför allt behöver mitt blodsocker ett riktigt bra träningspass. De senaste dagarna har det legat några enheter för högt.

Jag önskar er en fin onsdag

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Två snabba på kvällens outfit, toppen är ny och kommer från H&M

Ikväll väntar en välförtjänt ute kväll tillsammans med Jenny och Cornelia för att fira att terminens sista tenta är skriven. Vi ska på bryggan premier på Snerikes nation, varje sommar bygger dem upp en stor terrass med grill och barer.

Jag ser fram emot en fantastisk kväll tillsammans med mina tjejer.

Likes

Comments

En sensommarkväll förra sommaren cyklade jag och Lina till vattenparken i Enköping för att fota porträttbilder i solnedgången. Jag älskar dessa fotograferingar, att få experimentera med ljuset och solen är otroligt kul. Dessa bilder blev dessutom otroligt fina, ljuset är magiskt.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Nu längtar varenda liten cell i min kropp efter dessa sommarkvällar, jag är trött på skolan och tentaplugget och vill inget mer än få detta avbockat. Men imorgon så, då skriver jag min tenta och har enbart några få uppgifter kvar att skicka in, lycka. Jag måste passa på att säga hej till alla nya läsare som ramlat in de senaste dagarna, jättekul att ni hittat hit och hoppas ni är här för att stanna.

Nu: Äta middag och sedan spendera någon sista timme framför tentaplugget.

Jag önskar er en fin kväll.

Likes

Comments

En välbehövlig paus från tentaplugget, lunch ute i solen på vår brygga i trädgården.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Idag går jag klädd i min jeansskjol, en rosa t-shirt från bikbok och dessa solglasögon, jag behöver verkligen uppdatera min sommargarderob.

Hej på er, hoppas ni mår bra. Trotts mycket plugg har jag haft en riktigt bra helg. I fredags åkte jag och Oliver till Enköping, jag spenderade min fredagskväll hemma tillsammans med familjen. Vi njöt av sommartemperaturen, grillade och satt ute, en perfekt försommarkväll. Igår spenderade jag min dag framför skolböckerna med ett avbrott för lunch tillsammans med Fanny, vi åt en god lunch på Cafe Magnifik och pratade om lägenhet, plugg och framtiden. På kvällen åt jag middag hemma hos Oliver tillsammans med hans mamma, syster och bror.

Nu har jag precis njutit av denna enkla men väldigt goda lunch, två grova brödskivor med tonfisk och keso, toppade med gurka och ruccola. Efter några timmars tentapluggande behövde jag en paus och vad passade inte bättre än en god lunch ute i vår trädgård? Nu ska jag snart sätta mig i bilen tillsammans med Oliver för att åka tillbaks till Uppsala. För oss väntar en eftermiddag med mathandling, plugg och förhoppningsvis kan vi klämma in ett löppass.

Hoppas ni får en fin söndagseftermiddag.

Likes

Comments

Letar du efter någon enkel och god sallad att göra till lunch? Då måste jag verkligen tipsa om denna tonfisk & quinoasallad, som är både god och nyttig (bästa kombon). Jag älskar tonfisk och det passade utmärkt att blanda tillsammans med quinoa och lite olika grönsaker. Tonfisk är en utmärkt källa till nyttiga fetter och D-vitamin. Du hittar receptet här nedan.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Du behöver (för en portion)

75 g tonfisk på burk, 1 ägg, 110 g röd quinoa (kokt) vilket är ca 0,75 dl okokt, 3 rädisor, 4 baby plommontomater, 25 g röd paprika, 10 g rödlök och 30 g blandsallad

Gör så här:

1. Koka ägg och quinoa enligt beskrivning på förpackning, skär rödlöken och rädisorna i tunna strimlor.

2. Dela ägget i fyra "båtar" och blanda alla ingredienser till en god sallad. Toppa med rädisor och valfri dressing.

Ät och njut av en jättegod och fräsh sallad,

Den portion ni ser på tallriken innehåller 305 kcal, vilket är rätt kalorisnålt så om du har/ska träna skulle jag rekommendera att äta något till exempelvis en smörgås för att öka mängden kolhydrater. Salladen innehöll 30 g protein, 23 g kolhydrater och 9 g fett.

Likes

Comments

Efter ca 8 månader i Uppsala har vi äntligen hittat en fin promenadväg, det var på tiden kan man säga.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Fyra bilder från kvällens promenad i solnedgången, jag hade nästan glömt hur mycket jag älskar solnedgångar.

Idag var jag i skolan vid 9.00 för en workshop om upphandling, två timmar senare var jag hemma igen och kunde sätta igång med dagens tentaplugg. Vilket väder vi haft i Uppsala idag, mitt på dagen stod termometern på 23 grader. Sommaren är mer än välkommen, men jag får vänta ett tag innan jag kan njuta ordentligt, för först har jag en tenta och några uppgifter att bocka av. Efter en god middag och ännu mer plugg bestämde jag och Oliver oss för att gå ut och njuta av den fantastiska kvällssolen.

Nu vill jag skriva min tenta, få denna termin avklarad och välkomna sommaren med öppna armar.

Jag önskar er en fin kväll.

Likes

Comments

Overnight oats är en rolig variant av den vanliga havregrynsgröten. Den äts kall och är jättegod att toppa med bär, frukt eller nötter. Det bästa är att man förbereder den liksom chiapudding dagen innan, så på morgonen är den bara att ta fram ur kylen. Ett perfekt alternativ för dig som inte har tid att fixa en smarrig frukost på morgonen. Igår åt jag den snarare som en lyx frukost i lugn och ro tillsammans med två brödskivor toppade med en halv avokado. Ni hittar som vanligt receptet här nedan.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Du behöver:

1 dl havregryn, 1 dl valfri mjölk (jag använde mandelmjölk), 1 msk chiafrön, ytterligare 2 msk valfri mjölk, 0,5 msk jordnötssmör och 1 tsk kanel.

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en burk eller skål och låt stå i kylen över natten. Ta ut på morgonen och toppa med valfria topping, jag valde banan och hallon, vilket blev otroligt gott.

Lycka till

Nu: Laga en god kycklinggryta inspirerad av Thailand och sedan plugga resten av kvällen.

Likes

Comments

Jag kommer dela med mig av receptet till denna jättegoda overnight oats i ett separat inlägg, för denna måste ni testa.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Så här såg min morgon ut, en jättegod frukost i sängen framför en bra tidning & TV4 morgon på i bakgrunden.

Hej på er, hoppas ni mår bra. Idag är jag hemma och tentapluggar och passade därför på att gå upp lite tidigare, göra en god frukost och ta det lugn någon timme innan jag satte igång med dagens plugg. Dessa sköna morgnar måste vara det bästa med att sitta hemma och plugga, att inte behöva stressa iväg till skolan. Dagens frukost fick därför bestå utav en förberedd overnight oats, toppad med banan & hallon och två tunna skivor fin crips med avokado, mums.

Som ni kanske förstår spenderar jag nu min onsdag vid köksbordet framför tentaplugg i måltidsserivce. Jag ska försöka hinna med en löprunda, för att få göra av med lite överskottsenergi och stabilisera blodsockret. Det slog mig att mina måltider idag enbart kommer vara vegetariska, därför håller jag på att fota dessa så att ni kan få se hur en sådan dag kan se ut för mig. Så håll utkik.

Jag önskar er en fortsatt fin onsdag

Likes

Comments

Som diabetiker har jag svårt att äta pizza då kombinationen mycket fett och kolhydrater är väldigt svår doserat, blodsockret stiger flera timmar efteråt då fettet gör att kolhydraterna ligger kvar i magsäcken längre än vanligt. Därför testade jag och Lina att göra en lågkolhydratspizza med blomkålsbotten. Perfekt till helgen när man har tid att stå i köket. Här nedan hittar ni receptet.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Du behöver för en stor pizza, eller två små: 

400 g blomkål, 2 ägg, 2 msk grahamsmjöl, 1 vitlökspeppar, 1-2 msk riven ost, salt och peppar.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa blomkålen i en matbredare till ett fint mjöl, har du ingen matbredare kan du riva blomkålen med ett rivjärn.

2. Pressa ut så mycket vatten du bara kan ur blomkålen genom att forma den till små bollar och pressa.

3. Blanda samman blomkålen med alla övriga ingredienser. Du kan behöva tillsätta ytterliga mjöl, beroende på hur mycket vätska du lyckade pressa ut. Smeten ska vara fuktig men inte vattnig.

4. Grädda pizzabottnen i ugnen i ca 15 minuter, tills att den börja få färg.

5. Ta ut den ur ugnen och toppa med valfri topping, vi gjorde lite mindre pizzor med två typer av topping. En med salami, rödlök, paprika och riven ost. Och en med rödbetor, chevre, valnötter, och ruccola.

6. Sätt in pizzan i ugnen igen i ca 10-15 minuter, så att osten smälter och blir gyllenbrun.

7. Ta ut pizzan, låt svalna i några minuter, ät och njut av en lite nyttigare pizza.

Ser dem inte goda ut?

Ett tips är att ha lite is i magen. Vi tog ut pizzorna lite för tidigt och det resulterade i en för mjuk botten, vilket var lite synd för man vill ju ha den där krispiga texturen i pizzzan.

Lycka till!

Likes

Comments

Jag mår lite dåligt över att jag missade de vackra körsbärsträden i Kungsträdgården i år, men får nöja mig med en tillbaka blick från förra året.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Det är en speciell känsla att stå under ett hav med rosa blommor, så otroligt vackert.

Dagens planer: Två föreläsningar om upphandling, egna studier och till kvällens middag blir det den här jättegoda, vegetariska lasagnen. .

Jag önskar er en fin tisdag.

Likes

Comments