Elin Johansson

I måndags gjorde jag en jättegod och nyttig äppelkompott med smak av kanel. Den innehåller varken något onyttigt tillsatt socker eller mättat fett. Den passade utmärkt att äta till mellanmål men skulle också passa jättebra som efterrätt istället för äppelpaj. Ni hittar receptet här nedan.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Du behöver, för en portion:

Ett äpple, 1-2 tsk malen kanel, 2 msk havregryn, 0,5 msk solrosfrön, lite honung (efter smak) och 100 g proteinpudding med vaniljsmak.

Gör så här:

1. Blanda havregrynen och solroskärnorna med honung, rosta i en stekpanna på låg värme tills dem fått en fin färg.

2. Skär äpplet i tärningar, lägg i en skål och värm i mikron eller i en kastrull på spisen i några minuter. Blanda i kanel och låt stå och svalna ett litet tag.

3. Lägg äppeltärningarna i en skål, toppa med de rostade havregrynen och ät tillsammans med någon sked vanilj proteinpudding. Jag valde Nijes jättegoda propud utan tillsatt socker.

Lycka till!

Mellanmålet innehåller ca 250 kcal, 13 g protein, 35 g kolhydrater och 6 g fett. Vilket är perfekt innan/efter ett träningspass, om du har ätit en litet lunch eller bara är hungrig. Dessutom får du i dig mycket fibrer från havregrynen och äpplet, äpplet innehåller också viktiga vitaminer och mineraler.

För att näringsberäkna denna måltid la jag in receptet i appen Lifesum, super enkelt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

En favoritbild från en outfitfotografering från förra våren

Vart har våren tagit vägen? Jag kom precis hem från skolan, blöt och kall efter att ha cyklat hem i både regn och snö. Nu sitter jag uppkrupen i soffan, under en filt och med en kopp te i handen.

Förra året lärde jag mig att som student i Uppsala är valborg väldigt speciellt. Har ni firat valborg i Uppsala någon gång? Idag passade jag, Jenny & Cornelia på att planera vår valborg och jag är säker på att den kommer bli fantastisk kul. Vi tänker börja dagen med champagnefrukost hemma hos mig, med mousserande vin och en god brunch. Beroende på hur vädret blir kommer vi sedan röra oss mot Ekoparken, en stor park bakom Ekonomikum där studenter och andra samlas för att dricka och ha picknick i förhoppningsvis sol. På eftermiddagen ska vi på Birger Jarls dagsfest, precis som förra året. Kvällen är en så länge oplanerad. Nu håller vi tummarna på sol och lite värme, men oavsett kommer jag få spendera min valborg men mina fantastiska tjejer så det kan inte bli annat än bra.

Nu: Förbereda och äta en tidig middag för att sedan kunna fokusera på plugg.

Likes

Comments

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

En nyttig äppelkompott med proteinpudding & en kopp kaffe, min eftermiddag är räddad.

Hej på er, hoppas ni haft en bra start på denna vecka. Lite längre ner i detta inlägg hittar ni vinnarna i min tävling jag har haft i samarbete med Add ice cream med först lite om min måndag. Vid 8.00 var jag i skolan för en labb så hela förmiddagen stod vi i köken uppe på IKV (institutionen för kostvetenskap) och lagade mat. Jag har tidigare nämnt att vi jobbar med ett matsedelsprojekt för äldre, idag var syftet att laga upp en måltid för att se portionsstorlekar mm.

Nu sitter jag hemma och pluggar och har precis gjort detta goda mellanmål, en nyttig äppelkompott med vanilj proteinpudding, bästa kombon. Recept kommer ut senare då den blev fantastisk god. Här kommer jag sitta resten av eftermiddagen med ett avbrott för en snabb pw.

Jag vill passa på att tacka alla som var med i min tävling jag anordnat i samarbete med Add ice cream, två lyckliga vinnare kommer nu får 5 st glasskuponger hemskickade till sig. Jag säger ett stort grattis till Camilla och @sottochsalt, jag hör av mig till en tjej på Add ice cream så skickar hon glasskupongerna hem till era brevlådor.


Likes

Comments

Efter några bra shoppingtimmar i Västerås med min familj tog jag och Oliver bilen till Stockholm och vår fina vän, Moa.

Moa bjöd på en jättegod fördrink jag absolut ska lägga på minnet. Vi ställde oss sedan i köket och gjorde flera typer av sushi. Älskar ni sushi tycker jag absolut ni ska dra ihop ett gäng kompisar en fredag/lördagskväll och göra det. Det var riktigt kul för alla kan vara delaktiga, samtidigt som man står och pratar om allt möjligt. Ett tips är att var några stycka, för det blir väldigt mycket sushi, hehe.

Två timmar senare var vi klara och här ser ni resultatet, ser det inte gott ut?

Vi satt oss sedan i Moas farbrors (som hon bor inneboende hos) fantastiska matsal med utsikt över Södermalm, njöt av den goda sushin och ett glas rött. Vi satt kvar där hela kvällen, såg solen gå ner bakom husen på söder, skrattade och hade en helt fantastisk kväll. Jag älskar dessa lugna men riktigt mysiga kvällar, jag är lyckligt lottad som både får umgås med min pojkvän och en otroligt bra vän på samma gång.

När klockan slog tolv plockade vi undan och gick och la oss, efter en otroligt bra kväll somnade jag med ett léende på läpparna. Idag vaknade vi upp till strålande sol, underbart. Vi åt en god frukost tillsammans och gick sedan en promenad längs Hammarby sjöstad, över till söder. Vi tog sedan båten som går från Södermalm till Hammarby sjöstad tillbaks till Moa, innan vi satte oss i bilen och åkte mot Uppsala igen.

Nu väntar en lugn kväll i soffan, efter en fantastisk helg är jag nu laddad inför en ny, fullspäckad skolvecka men som avslutas med valborgsfirande. Som student i Uppsala är valborg något speciellt.

Likes

Comments

På Linas otroligt goda födelsedagsbrunch åt vi en chiapudding med smak av kokos och kardemumma, är det bara jag som älskar kardemumma? Eftersom dem blev otroligt goda vill jag dela med mig av receptet, ni hittar det här nedan?

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Du behöver:

2 msk chiafrön, 2 dl valfri mjölk (vi gjorde på mandelmjölk, men det funkar även med sojamjölk, komjölk etc), 1/2 tsk vaniljpulver, 2 tsk riven kokos och 1 tsk kardemumma. Blåbär, banan, kokosflingor och hassenötter till topping.

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser, rör om några gånger med några minuters mellanrum innan du låter den stå i kylen över natten. Jag brukar röra några gånger för att inte chiafröna ska lägga sig på botten.

2. Ta ut den ur kylen och toppa med blåbär, banan, koksflingor och hasselnötter innan servering. Du kan självklart toppa med vilka bär eller frukter som helst.

Nu: Storhandla inför veckan och sedan ta en skön löprunda. Bilder från gårdagskvällen kommer upp senare, håll utkik.

Likes

Comments

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

En favoritoutfit i repris, jag älskar att gå runt i dessa ljusa pastellfärger

Jag har en händelserik lördag framför mig. Jag var uppe redan vid 8 för att hinna njuta av en god helg frukost, nu sitter jag i bilen på väg till Västerås för lite shopping tillsammans med mamma, Lina och Anton. Jag vill hitta något fint att bära på Valborg. I eftermiddag får jag äntligen krama om min prins igen, vi ska åka hem till Moa i Stockholm. Där vi ska göra sushi, dricka vin, umgås och prata om allt som hänt sedan sist vi träffades. Jag ser fram emot en jättemysig kväll.

Nu ska jag fortsätta sjunga med till Småstadsprat av Per Gessle och Lars Winnerbäck, njuta av att få umgås med min familj och denna härliga lördagskänsla. Idag mår jag bra, jag önskar er en härlig lördag.

Ett stort tack till alla som deltog i min tävling i samarbete med Add ice cream, jag kommer utse två lyckliga vinnare idag och tar kontakt med er imorgon eller i början på nästa vecka.

Likes

Comments

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Två bilder från en trevlig kväll med min prins, som gärna får komma hem från Prag nu så jag får krama om honom ordentligt.

Hej på er, hoppas ni har haft en bra fredag än så länge. Jag vaknade upp till strålande sol så efter en god frukost gick jag ut på en snabb pw. Jag satte mig sedan och försökte plugga men just nu är motivationen som bort blåst, har ni några bra tips på hur man får tillbaks den? Det skulle verkligen uppskattas. Kl.13 var jag på sjukhuset för möte med min diabetessjuksköterska. Jag gick därifrån med ett leende på läpparna för jag ska få behålla min freestyle libre i åtminstone ett år till, så otroligt skönt. När jag kom hem tog jag med mig Lina ut på en löprunda, nu är min kropp full med endorfiner och fredagskänslan är på topp.

Nu väntar en mysig fredagskväll tillsammans med familjen.

En sund livsstil handlar om att dricka det där vinglaset en fredagskväll, eller äta den där onyttiga kakan på lördagseftermiddagen. Rör du dig och har en bra kosthållning i övrigt är dem där tillfällena viktiga, kanske är det dem som gör att du orkar träna och kanske är det dem som inspirerar till bra matval. Allt handlar om balans.

Likes

Comments

Jag hittade ett recept på en nyttig kladdkaka igår på instagram och eftersom jag hade alla ingredienser hemma ställde jag mig i köket och testbakade. Den blev riktigt god, självklart smakade den inte som den "traditionella" kladdkakan utan mer som en proteinbar. Men vill ni ha något nyttigt till fikat eller mellanmål tycker jag ni ska testa denna. Receptet hittar ni här nedan.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Du behöver:

175 g svarta bönor, 1 stor banan, 2 ägg, 3 msk sötströ, 1 dl proteinpulver, 2 dl havregryn, 3 msk kakao, 1 tsk bakpulver, hallon och kokos till garnering.

Gör så här:

1. Mixa bönorna och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Mixa ihop allt till en jämn smet.

2. Lägg i en form med lösbar kant, grädda i ugnen i ca 10-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag gräddade den i ca 15 min, men den blev knappt kladdig så nästa gång blir det några minuter kortare. Ni får helt enkelt testa er fram.

3. Toppa med hallon eller annan valfri frukt/bär och kokosflingor, ät och njut.

Har ni någon sockerfri choklad hemma, testa att grovhacka den och strö på kakan innan ni stoppar in den i ugnen. Jag hade tyvärr ingen choklad hemma så får testa det nästa gång.

Lycka till!

Jag testade en bit efter lunch idag utan att ta insulin och den påverkade knappt blodsockret, jag blir alltid lika glad när jag hittar något jag kan äta utan att behöva ta mängder med insulin. Det är skönt att känna sig lite "mindre" sjuk ett tag.

Likes

Comments

Ni har väl inte missat min tävling jag har i samarbete med Add ice cream? Ni hittar tävlingsinlägget här . Varför inte ta chansen att vinna sockerfri och proteinrik glass till sommarens lata och soliga dagar? Deras glass är riktigt god (glassen smakar inte annorlunda på grund av den låga sockerhalten eller höga proteinhalten) och dem har flera fantastiska smaker.

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

I morse unnade jag mig en skön sovmorgon, jag satte klockan lite extra tidigt så att jag kunde ligga och dra mig några minuter. Jag vaknade med solen i ansiktet, hur underbart? Jag gick sedan upp och gjorde min standard frukost, en skiva hård bröd med ägg, en skål keso med banan, hallon och lite granola och en kopp te. Detta är en typisk vardagsfrukost för mig och äts nästan varje vardag, är det inte kul hur stor vanemänniska man är gällande frukost.

Nu har jag precis kommit hem från ett morgonpass på gymmet, duschat och gjort mig i ordning. Nu väntar några timmars plugg innan jag sätter mig på bussen mot Enköping igen.

PS: Glöm inte att vara med i min tävling i samarbete med Add Ice cream, ni har fram tills lördag på er.

Likes

Comments

Nikon D610 + Nikkor 50mm F/1,4

Efter en löprunda satt denna goda sallad gjord på bland annat bulgur & bönor väldigt fint

Efter en förmiddag i skolan och sedan ett studiebesök på eftermiddagen knöt jag på mig träningsskorna och sprang en runda. Det kändes tungt och ovanligt jobbigt i kroppen idag, jag vet inte om jag håller på att dra på mig en förkylning. När jag kom hem tog jag en lång och skön dusch och gjorde sedan denna goda middag. Jag kokade fullkornsbulgur som jag blandade med pesto en bönblandning och lyxade till det med några skivor salami. Jag försöker undvika rött kött men någon gång i veckan är det helt okej.

Sedan jag flyttade hemifrån och började minska ner på rött kött har jag garanterat ökat mitt intag av grönsaker och fibrer. Några dagar i veckan försöker jag byta ut köttet mot vegetariska alternativ som i sin tur innehåller mer grönsaker och fiber, win, win. Har ni inte redan testat att byta ut köttet någon dag i veckan tycker jag absolut du ska testa. Vegetarisk mat är så otroligt gott.

När jag sprang runt i vardagsrummet för att fota min middag höll solen på att gå ner, det är något magiskt med en solnedgång.

Nu sitter jag i sängen, trött i kroppen och ska försöka få lite plugg gjort.

Jag önskar er en fin onsdagskväll.

Missa inte chansen att delta i min tävling jag håller i samarbete med Add ice cream? Vill ni ha chansen att vinna sockerfri- och proteinrik glass hittar ni tävlingsinlägget här. Varför inte rädda sommaren med lite nyttig glass?

Likes

Comments