Header

16  januari 2017

Hoppas ni haft en bra dag! Vaknade imorse utav min familj som kom in och sjöng för mig. Öppnade presenter och åt frukost på sängen. För övrigt har dagen rullat på som vanligt, inget speciellt i skolan men lunch på Sandy`s med mina fina vänner. Efter skolan blev det sushi med familjen hemma och sedan dags för mig att ta tag i skolarbetet, drunknar i läxor men men... Har haft en bra födelsedag men inget jag sett fram emot något speciellt som man gjorde när man var lite och har inte varit särskilt exalterad under dagen. Är bara ett år äldre och ett år klokare men inget mer än det. Känns bara överskattat haha, gud vad tråkig jag låter!!! Har en riktigt tuff och jobbig vecka framför mig men ska lägga i en växel och kunna ta helg på fredag med stolthet, har även bio inplanerat med tjejerna vilket jag ser fram emot, är en bra morot och bra start på helgen då mycket händer!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

early birthday celebration

Jag fyller hela 17 år nu på måndag och därför jag bestämde mig för att ha ett lite tidigare födelsedagsfirande i år. Så igår (fredags) bjöd jag hem mina vänner, vi blev 15 stycken, för att äta pizza och lite just dance. Tyckte att hemmagjord pizza passar bäst, speciellt när man är så många. Det är enkelt och alla kan få ta det dom själv gillar. Vi hade super mysigt och kul med skratt, musik, dans och prat. Planen var att vi skulle hinna med efterrätt och att kvällen skulle bli längre men vid 11 började de flesta åka hemåt så vi som var kvar drog vidare till några andra kompisar. Jag var hemma igen vid halv två, tog en dusch och hoppade direkt i sängen. Jag känner mig otroligt nöjd med kvällen och är såå glad att jag har så många fina vänner som bryr sig om med och som jag kan dela mina minnen med <3 Nästa helg blir det mer födelsedagsfirande för en annan av mina vänner!!!

Likes

Comments

Snön kom väldigt snabbt och oväntat men jag är redan trött på den. Vill gärna ha lite runt jul och nyår samt min födelsedag men sedan kan det räcka och det behöver ju inte vara såhär kallt haha! Längtar redan till våren och skulle vilja införskaffa mig lite nya kläder till garderoben igen, framförallt detta från Gina Tricot. Ljust och fräsch. Ska nog ta en sväng förbi nu när skolan börjar och köpa någon ny topp!

Likes

Comments

Denna text är min berättelse samt mina tankar och känslor. Ibland kan det komma fram på fel sätt, men detta är min sida utav min historia så tänk på det innan ni bestämmer er för att skriva en kommentar eller liknande.

När jag tog kortare pauser sa jag att jag var stressad över skolan och att den går först, vilket delvis är sant. Men vart var jag egentligen? När jag inte låg i sängen och grät satt jag framför toaletten och spydde tills hela kroppen värkte och ångesten var borta. Detta varvat med stress över skola, jobb, pengar, socialt liv, sömn och träning tillsammans med ett stort hat mot mig själv. Men det har varit så mycket kring allt detta. En start hos BUP med mycket samtal, prat, nya rutiner och omställningar.

Jag har inte berättat detta för mina vänner. Tre av dem vet om att jag nu mer går till BUP regelbundet men bara en vet om vad jag egentligen håller på med, men han och jag har inte särskilt bra kontakt längre. För hur säger man till någon man bryr sig om att man mår så dåligt som jag gör. Hur tittar man dem rakt in i ögonen och säger att jag ibland är glad men aldrig känner mig lycklig. Jag är så rädd att de bara ska tro att jag är ute efter uppmärksamhet och bekräftelse. Men jag vill inte att folk ska känna att de behöver tippa på tå runt mig, jag vill bli behandlad som alla andra. Jag tror att min omgivning måste vara normal för att jag ska kunna komma runt detta och det är väll också en anledning till att jag inte har pratat högt om det. Det är svårt att hantera och jag vet att det är svårt att veta hur man ska bemöta och svara på detta. Jag skulle bara vilja ha förståelse och respekt men inget mer än det.

Till en början träffade jag en psykolog några gången men nu mer träffar jag en sjuksköterska. Det är så mycket lättare att inse och jobba med vart jag satt mig själv när jag fått förståelse för vad jag egentligen gör mot min kropp och vad som händer. I psyket blir man retligare, kan bli deprimerad, fixerad vi mat och isolerar sig. Hjärnan får sämre förmåga till komplicerande tänkande. Händer och fötter bli kalla pga sämre blodcirkulation och naglarna bli skörare. Detta är bara några av de saker som händer med kroppen, det som stämmer in på mig. Allt detta för att man inte får i sig tillräckligt med mat.

Ibland är jag rädd att jag har blivit galen. Men jag antar att det är det som händer när man i tre års tid har stått i spegeln och betraktar sin kropp. Känt och klämt på fettet man ansåg inte borde finnas. Föraktat varenda liten del av mig själv och pekat ut alla fel. Som jag har gråtit, tränat och testat olika sätt att äta på. Tills jag i Februari 2014 kollade på Gossip Girl och tyckte det var smart att testa på Blairs sätt. Det har gått upp och ner och ibland har jag lyckats avstå det i någon vecka. Men jag faller varje gång tillbaka. Inte för att jag gått ner i vikt men det har lyckats minska ångesten när den har hållit på att ta över.

Ibland blir jag rädd för mig själv, inte bara för hur jag skadar mig själv men även för hur jag känner att jag skadar min omgivning. Jag har märkt att mitt mående speglar sig i mitt beteende som mest går ut över dem jag bryr mig om. Det har blivit en ond cirkel och jag vet inte hur jag ska få stopp på den. Utan att lägga märke till det puttar jag bort de människor jag älskar, stör mig på små saker och startar bråk. Jag blir arg för oväsentliga saker vilket gör att folk tar avstånd från mig. I grund och botten är jag bara osäker men när de jag älskar börjar tycka att det är för jobbigt att vara i min närhet och bryter kontakten mår jag sämre och beteendet fortsätter.

Jag hade allt jag någonsin kunnat önska mig. Fina vänner, en perfekt pojkvän, ett jobb, bra betyg, fin kropp och hälsomat liv. Men jag förstörde allt. Hela min värld rasade samman bara för att jag bestämde mig för att låta hatet mot mig själv ta över, aldrig har jag mått så dåligt i hela mitt liv som när konsekvenserna från mitt beteende kom ikapp mig. Och jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden, få allt de jag gjort mot mig själv och andra ogjort. Men jag vet också att det är omöjligt. Och därför måste jag jobba med mig själv från där jag är nu, där jag har satt mig själv. Jag tror verkligen på att allt händer för en anledning och det var planerat för mig att mitt liv skulle se ut precis såhär just nu.

Jag vill finnas där för mina vänner, önskar att jag vara den de kommer och pratar med. Jag var det, men nu för tiden när folk pratar med mig känner jag mig borta. Jag förstår inte alltid vad de säger, kan inte relatera och hittar inga svar. Jag känner att det skapar ett större mellanrum mellan oss. Förut fokuserade jag så mycket på andra att när jag fick förståelse för vad jag själv höll på med, försökte vända det, tyckte jag att det var passande att ge mig själv lite uppmärksamhet. Jag vill inte vara självisk, jag vill bara känna mig lycklig men just nu känner jag mig död på insidan. Jag har blivit sårad och sviken på så många sätt under det senaste året. Det har ärligt varit det värsta året i hela mitt liv men samtidigt har det varat otroligt bra, jag har växt som person. Jag har vid flera tillfällen försökt förlåta personer som egentligen inte förtjänar det. Jag trodde att jag gjorde det för att jag inte kunde klara mig utan de personerna i mitt liv, att de hade betytt så mycket för mig och var en så stor del utav mig att jag inte bara kunde lämna dem oavsett hur stora fel de gjort. Men jag insåg att jag gjort det för helt fel anledningar. När en person nekade mitt förlåtande och inte ville vara vänner längre började jag tänka. Först skämdes jag, om någon var det ju jag som inte skulle vilja vara vänner och inte hon. Men sedan insåg jag, jag försökte inte förlåta för att jag var ytlig. Jag ville förlåta för att jag ville visa hur snäll och accepterande och förstående jag var. Men det funkar inte så. Visst alla gör vi misstag och jag förlåter mer än gärna men det betyder inte att alla förtjänar en andra chans. Ibland måste man inse att folk förändras, deras värderingar förändras och man växer ifrån varandra. Det finns ingen anledning att tvinga på relationer som helt enkelt inte längre funkar, där det inte längre finns någon kärlek och omsorg.

Jag skulle aldrig önska min värsta fiende att må såhär, att leva sitt liv med de tankar som jag har och låta sig själv bli totalt överkörd av dem. Jag skulle aldrig någonsin rekommendera någon att börja med det jag gör. För det har aldrig gjort något bättre och kommer aldrig kunna göra. Det äter upp mig från insidan och får mig att tycka sämre om mig själv.

Jag har inte riktigt några nyårslöften detta år men jag vet vad jag vill åstadkomma 2017. Först och främst vill jag bli av med det extremt stora bekräftelsebehovet jag har fått. Det finns bara en person som jag egentligen vill ha uppmärksamhet ifrån men när jag inte får den därifrån, söker jag den hos 10 andra för att det ska räcka. Jag vill kunna klara mig själv, jag vill nöja mig med min egen bekräftelse och omge mig med mina fantastiska vänner som faktiskt bryr sig om mig. Jag vill sluta spy, kunna kolla mig själv i spegeln och älska mig själv. Mest av allt vill jag bli mig själv igen. Den genuint glada tjejen som alltid räckte upp handen i klassrummet, pratade med alla och skrattade tills magen gjorde ont flera gånger om dagen. Detta år vill jag resa, spara ihop till en bil, springa lopp, skratta tills tårarna rinner och dansa hela nätterna tills fötterna gör ont utan att bry sig om vem som kollar. I sommar vill jag kunna gå i shorts, jag vill sola mig brun och kunna gå på stranden i bikini utan att skämmas. Jag vet att det är en lång väg dit men jag vet att jag kan. Jag har kommit så långt att jag har insett vad jag håller på med och jag kan skriva detta inlägg. Det är en bra början och nu är det bara att jobba här ifrån.

Jag vet att nyår inte är ett magiskt tidsskifte men det känns som ett bra sätt att starta om och ta nya tag. Jag vet inte hur mycket jag kommer ta upp bloggen igen. Bara för att jag har inset vad som händer med mig betyder inte att det bara försvinner och att stressen inte kommer finnas där. Jag får helt enkelt vänta till skolan börjar och se, känna efter hur mycket jag orkar. Jag tror inte heller att jag kommer skriva så mycket om min psykiska hälsa här, det har jag en dagbok och BUP till. Detta inlägg är mest till för att lägga min skam åt sidan men också kanske ett bekvämt sätt att berätta för alla dem jag inte vågar kolla rakt in i ögonen och säga att jag mår dåligt.

Det är okej att inte må bra, det finns ingen anledning att gömma det eller skämmas över det. Det är okej att inte alltid vara på topp men jag ser inte detta som det värsta som kan hända, alla får vi olika hinner här i livet och detta är mitt.


Jag 2014

Likes

Comments

mysig eftermiddag!

Igår tog jag det lugnt hela dagen igen. Vaknade upp, fixade på rummet och gjorde mig i ordning innan städerskorna kom. Tog mig då ut på en promenad och tog en dusch inan jag gjorde en kopp te och satte mig i fåtöljen för att läsa en kom till skolan. Har verkligen en grej för grönt te, det har varit min favorit i några år nu. För tillfället är favoriterna grön chai och grönt mint. Tog mig sedan ut på en till promenad innan jag tog bussen hem till Michaela.Vi handlade lite gott, satte oss i hennes säng och pratade, avslutade fällen med lite skräckfilm innan jag åkte hem. Super mysig kväll och kröp ner i sängen runt 11 <3

Likes

Comments

Hej allesammans!

Breakfast @ Nilssons Bageri. Hoppas ni haft ett bra lov än så länge, jag var verkligen inte gjort någonting förutom att kolla på tv, äta och gått på promenader. Igår var första gången jag faktiskt hittade på något. Mötte upp Michaela och Bianca på stan vid nio för en mysfrukost och catch up. Åkte sedan med dem hem med bussen och där spenderade jag för- och eftermiddagen. Vi drack te, åt pepparkakor och skrattade. Under kvällen åkte jag sedan ut med lite kompisar och kom hem strax innan nio så hoppade direkt ner i sängen efter att ha tagit en dusch.

Likes

Comments

God förmiddag!

Nu undrar ni nog vart jag har varit under lovet och jag ska säga er att jag bara varit hemma. Jag har inte gjort någonting över huvud taget under hela lovet, bara tagit det lugnt. Igår var första gången jag tog mig ut ur huset för att faktiskt göra något, ett inlägg kommer om det sedan. Det finns två anledningar till att bloggen stått tom, dels för att jag inte gjort något så att det har inte funnits något intressant att blogga om och dels för att jag inte vet om jag vill fortsätta blogga. Det är så himla mycket som händer kring mig just nu som jag skulle behöva lägga mer fokus på. Jag bloggar inte heller längre för att jag tycker det är super kul utan för att jag måste och då håller inte inläggen kvalite. Bloggen bli ju till ett heltidsjobb vilket blir väldigt svårt för mig eftersom jag har så mycket i skolan som också egentligen är ett heltidsjobb samtidigt som jag ska träna och ha ett socialt liv. Därför kommer antalet inlägg sjunk under framtiden tills det att jag bestämt mig för hur jag kommer gör. <3

Likes

Comments

denim skirt and lace top

shoes - New Balance // skirt - Primark // top - BikBok // poncho - Åhlens

striped playsuit

shoes - DinSko // playsuit - Primark // hat - HM // lipstick - IsaDora

red lips and jumpsuit

shoes - DinSko // jumpsuit - New Look // lipstick - IsaDora

Likes

Comments

Hej allesammans!

Hoppas ni hade en bra fredag, det hade jag! Åkte som sagt hem till Matilda där jag och några fler tjejer gjort oss i ordning. Drack cider, sminkade oss och skrattade. Vi tog sedan bussen tillsammans in till Nyköping där vi mötte upp några fler tjejer.

Vi hade bokat bord och allt på Olearys men ingen hade nämt att det var 18 års gräns så vi kom inte in tyvärr. Det ända vi kunde komma överens om som var öppet var TacoBar så det fick de bli till middag. Där satt vi elva tjejer i ungefär en och en halv timme innan vi promenerade till festen.

Väl framme kom alla in utom 1 som tydligen inte stod på listan så hon fick köpa en ny och vi fick vänta en timme på att hon skulle på komma in. Synd att de hade klantat sig sådär men vi var alla glada ändå när vi kom in på dansgolvet. Vi dansade hela kvällen men gick ungefär en halvtimme innan det slutade.

Måste dock säga att innan jag började gå ut på dessa tillställningar så tror jag inte att det var så stor sak men nu när det händer mig också så inser man hur allvarligt det faktiskt är. Alla dessa killar som ska dansa och börjar tafsa är så oerhört vidrigt och förstör så himla mycket. Man tappar lusten att dansa och att ens vara där. Så extremt dålig still, speciellt eftersom de inte frågar eller går när man säger nej och tar bort deras händer.

Likes

Comments