Hej alla med "nytt år nya möjligheter". Nä men jag tänker diskutera med er min syn på träning och hälsa. Jag har under nästan hela mitt liv utövat någon form utav sport. Man tränar då för att uppnå någon form utav "mål". Som tillexempel i friidrott vill du bli snabb, stark få spänst osv. Det handlar alltså om att bli bra på sin sak.

Det är så jag tänker på träning nu även fast jag inte kör friidrott längre. Jag tränar för att bli bättre och för att se mig själv utvecklas i tillexempel Yoga som jag fastnat för. Men framför allt gör jag det för att jag ska må bra. Det är det träning handlar om. Man gör det för att känna sig pigg och orka med vardagen.

De som säger att "de måste träna" som att det vore något tråkigt måste, undrar jag varför de gör det. Jag kan ju bara tala för mig själv men att träna ska vara det du ser fram emot.

Jag tycker att det är skrämande att se när människor tränar för att de vill acceptera sig själva genom att passa in i samhällets kroppsideal. De som gör så mår antagligen inte bra. Beach 2017 börjar många vid nyår att ha löften om att bli "slanka och fina". Det finns också de som hör en armhävning och räknar hur många kalorier de just brände. Sen finns det människor som väger sig efter varje träningspass. Vad visar det egentligen? När man tränar bygger man också muskler vilket gör att man väger mer vilket borde vara en seger istället för en förlust. Varför inte börja träna för att må bra istället för att se ut på ett visst sätt?

Så till dig som känner såhär: släpp din kroppsfixering och börja tänk på hur just DU känner dig. Fråga dig själv varför du tränar och vad det ger dig.

Ta hand om er!

Kram Elin

Likes

Comments

Vilken otroligt fin måne vi har!

Likes

Comments

Imorgon börjar skolan igen men trots det känns det inte så jobbigt. Jag har verkligen kopplat av och njutit av detta lovet för bli laddad inför vårterminen 2017. Tänk att det bara är tre terminer kvar på gymnasiet och en termin kvar tills jag börjar 3:an på gymnasiet. Längtar så mycket tills jag får ta studenten!

Hoppas alla känner sig redo för nya tag!

Kram Elin

(Tycker verkligen att himmelen var så fin denna kväll)

Likes

Comments

Började läsa denna boken i somras och har äntligen avslutat den. När skolan börjar tar jag mig inte tid att sätta mig ner och bara läsa så det är därför boken fått vänta. En mycket bra bok som är skön att drömma sig bort i. Man blir verkligen fängslad i berättelsen som utspelar sig i två olika tider. Jag vill inte avslöja någonting om boken då jag själv inte tycker om att veta någonting om boken innan jag börjar läsa den. Allt jag kan säga att det är en väldigt vacker berättelse om två olika kvinnor som båda hittat förbjuden frukt.

kramar Elin

Likes

Comments

Hej alla! Vilken fin morgon det var idag. Mamma och jag passade därför på att ta oss en promenad. Superskönt att få lite frisk luft. Efter det har jag kört styrka där fokus låg på överkroppen och som vanligt avslutar jag med yoga för att stretcha ut musklerna.

Resten av dagen ska jag ta det lugnt och läsa ut min bok som tagit tid men ändå varit väldigt bra.

Hoppas alla får en fin dag!

Kram Elin

Likes

Comments

Hej alla! 2017 närmar sig med stormsteg och jag är redo. 2016 var ett år då jag upplevt många saker. I somras arbetade jag för första gången i ett kök. Det blev en utmaning för mig som bestod av prestationsångest och många nätter då jag inte kunde sova. Jag fick arbeta mycket med mig själv men nu i efterhand ser jag hur mycket jag växt utav det. Jag har insett att man måste tro på sig själv, vara positiv och slappna av för att må bra och leva vidare.

Jag har också varit utomlands två gånger. I början utav sommaren var jag på Mallis. Det var andra gången jag åkte till denna vackra ö. Har ni inte varit där åk dit! Det är fina stränder och alltid bra väder men det är inte heller så lång flygresa. På höstlovet var jag i både Washington och New York. Det är verkligen en upplevelse som jag aldrig kommer glömma. Jag har aldrig varit i sådana stora städer förut.

Nu hoppas jag att 2017 blir ett bra år där jag får ha roligt och där självförtroendet inte ska svika mig!

Hoppas alla får ett bra 2017

kramar Elin

Likes

Comments

Hej alla ni som har lov! Jag försöker bara att njuta av att kunna ta det lugnt va ute och njuta av vädret. Det borde ni alla göra för att kunna orka med en termin till. Jag har passat på att städa igenom min garderob och tagit in mina tomtar. Nu har jag gjort fint inför det nya året som kommer.

Hoppas alla har ett bra lov där ni verkligen tar det lugnt och får ordning på saker och ting

Många kramar
Elin

Likes

Comments

Hej alla! Imorgon är det den bästa dagen på hela året den 23 december! Då man är förväntansfull och myser med familjen och släkten. Uppesittarkvällen är en trevlig tradition som är ett måste.

Idag har jag varit på långpromenad och städat i huset. Jag är faktiskt klar med allt jag skulle göra innan jul! Jag även hjälpt till att pynta mina kusiners julgran och testat att locka håret inför den 24. Lyckad dag!

Hoppas alla myser nu när det bara är 2 dagar kvar till jul!

Kram Elin

Likes

Comments