Vardag

Har haft en bra påsk med mestadels jobb men även hunnit på en super fin brunch med min älskade.
Trodde att jag ogillade påsken speciellt påskpynt och påskliljor men överraskade mej själv med att dekorera hela hemmet med bl.a. gula blommor! Kan inte komma på någåt mer uppiggande än fräsha blommor inomhus.

Idag är jag helt ledig och tänker bara slappa och förbereda mej för den kommande arbets veckan! Skall även testa gå på yoga för första gången vilket kommer bli spännande. Har länge funderat på de och skulle villa utveckla mej själv inom träningen och det bästa sättet är ju då att pröva någonting nytt! Får se om det är någonting dom passar mej!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gott&Blandat, Vardag

Blir ju bara på så bra humör av solen! Våren är nog något av det finaste som finns. Ljuset efter den långa mörka vintern. Och så småningom börjar det blomma överallt, ser så mycket fram emot det! Får klara mej med tulpaner inomhus tills det.

Firade den våriga dagen med en super god vegetarisk och glutenfri lunch på RastaChef med mamma!
Har inte blivit diagnostiserad men har så länge mått dåligt av vad jag än äter så misstänker att det kan ha någonting med gluten att göra, måste ännu undersöka saken mera men nuförtiden finns de ju så mycke alternativ så tror faktiskt jag skulle klara mej ganska bra med en sådan kost! 

Likes

Comments

Gott&Blandat, Vardag

Var som sagt i Helsingfors igår och besökte min kära barndomsvän! Hade länge planerat att ta en avocado macka på populära heldagsfrukostcafét KUUMA eftersom de har fått så bra rykte! Kan glatt säga att jag inte blev besviken, 15€ kostade kalaset och skulle nog varit värt pengarna om jag inte nyligen fått svårt för grön smoothie med mynta i så Alisa fick tyvärr dricka upp min..

I allmenhet en rolig dag med förvånandsvärt lite shopping, mest babbel. Är så skönt att träffa gamla vänner som man vet att man alltid kan vara sig själv med oberoende hur lång tid de går mellan att man hinner träffas!

Likes

Comments

Vardag

Sitter för tillfället i tåget påväg mot Helsingfors. Det var väldigt länge sedan jag senast åkte tåg och hade helt glömt bort hur otroligt ovänliga konduktörer vi har i dethär landet. Deras kundbetjäning är under all kritik. Fick direkt mitt annors små stressiga morgonhumör ännu sämre. Förstår bara inte hur svårt det kan vara att bemöta andra med ett leende, speciellt inom kundservice!!

Men kunde snabbt lägga de negativa humöret bakom mej! Har länge planerat att åka in för att träffa Alisa och idag blir det äntligen av så den här dagen kan inte bli annat än bra!

Likes

Comments

Gott&Blandat

Lagade idag den godaste lunchen på länge! Gratinerade paprikor med köttfyllnin och ugnsrostad broccoli till det!

Friterad broccoli är någonting så otroligt gott, även om de inte blir helt lika gott utan fritös så passar det bra till nästan vilken rätt som hällst!

Super enkelt dessutom, bara rå broccoli med salt, peppar och olja i ugnen ca 20 min!

De är en av de största fördelarna med att jobba på restaurang att man får enkla tips på goda recept med sej hem!

Likes

Comments

Vardag

Syns inte jätte bra på bild men mitt hår har för tillfället minst 5 nyanser! Har en otrolig utväxt och flera lager gammal färg som slitits bort. Man skulle kanske inte gissa att jag själv är frisör eftersom mitt hår ser ut såhär men har sparat mej så länge som möjligt och har nu äntligen bokat tid att få lite ändring!

Har alltid sett mej själv som en brunett även om min egna färg är ganska ljus. Skulle mer än gärna vara det men eftersom mitt hår växer extremt snabbt tara det bara två veckor innan jag har en tydlig ljus rand i hårbottnet. Och att färga håret varje månad är inte heller någonting jag vill göra, inte bara med tanke på hur mycket kemikalier man får i sig utan dessutom är det ganska dyrt.

Så nu är det dags att stegvis gå tillbaka till min egen naturliga färg! Ser väldigt mycket fram emot resultatet och hoppas vara klar i tid till sommaren!Likes

Comments

Tips

Att börja dagen med en vitaminbomb som den här får en att både piggna till och på gott humör! Som tidigare nämnt älskar jag sura frukter så lagade en smaskig smoothie på citron, passionsfrukt, mango och havtorn!

En annan sak jag fått energi av Var då jag gick på Bioresonans igår! Super intressant och definitivt nödvändigt för mej. Det är mätning av frekvenser i kroppen, eftersom allting i kroppen har olika frekvenser kan man mäta om de är i eller ur balans. Jag fick hjälp till mitt illamående och yrsel. Har bara hört positivt om Bioresonans och har varit påväg hur länge som hällst men har aldrig tagit mej tid att gå. Kändes verkligen bra efteråt och föredrar alla medel som inte inkluderar att ta mediciner ionödan om det går att fixa med lite extra vitaminer och mineraler!

Rästen av veckan kommer jag att jobba så är nöjd att den började bra så krafterna räcker!


Likes

Comments

Vardag

Har märkt att morgonrutiner blivit en populär rubrik så tänkte dela med mej av mina egna.

Vaknar oftast mellan 8-10, lite beroende om jag är ledig eller inte. Jobbar ju oftast sent på kvällarna så brukar tycka om att sova ut ordentligt på mornarna.

En typisk morgon hos oss är att vi ganska direkt stiger upp ur sängen då vi vaknat. Lagar frukost som vi äter tilsammans oberoende om båda eller bara en av oss skall iväg på jobb.

Favoritfrukosten består av mycket frukter, smoothie, bröd och ibland gröt med mycket bär på!

Sedan kokar vi en kanna kaffe till som vi dricker i soffan till några avsnitt av någon serie eller så läser jag nyheter. Det är en relativt ny grej för mej, men har blivit ett riktigt måste!

I allmenhet ganska lugna och utdragna frukostar förutsatt att jag inte skall iväg någonstans direkt på morgonen!

Likes

Comments

Gott&Blandat, Vardag

Hade ju som sagt tagit fel på veckorna så blev fastlagstisda idag redan. Skulle jag vara bättre på att äta sötsaker kanske de skulle bli en nästa vecka igen men fick redan bjuda både syster mamma och pappa på kaffe för att få slut på den här satsen! Även om min bakning alltid uppskattas där hemma så räcker det nog med en dag, är för stor risk att min kära pojkvän äter ihjäl sej på allt då jag själv äter högst en bulle.

Har aldrig varit någon sockerråtta men har fått allt mindre smak för söta bakverk och godis på de senaste åren. Föredrar mycket hälldre saltigt snax eller syrliga frukter. Och det är ju helt ärligt inte så dåligt hälsomässigt heller!

Men även om jag inte bakar för min egen del finns det alltid någon som man kan göra glad och bjuda till!

Likes

Comments

Vardag

Har varit riktigt slöa dagar på sista tiden och kaos i dygnsrytmen. Blev sjuk för över en vecka sedan och börjar först nu få tillbaka krafterna och kan stiga upp ur gropen i soffan.

Idag blev det städdag här hemma och har lägenheten full av tulpaner i glada färger som piggar upp! Blommor får mej i allmänhet alltid på bra humör och älskar att köpa hem fräsha buketter. Perfekt och rätt så förmånlig vardagslyx tycker jag.

Skall även baka fastlagsbullar en vecka för tidigt då jag helt tappat greppet om datum och veckodagar!

Likes

Comments