Header... Blöjfri på 3 dagar? Nja, den boken har vi inte läst. Men rubriken lockar ju! I somras, strax innan barnen fyllde två bestämde vi oss för att ta bort blöjorna. Vi hade semester båda två och kunde hjälpas åt hemma med olyckor och hejarop.


.Vi började med att ta bort blöjorna helt på dagarna, det fick vara nakenfisar helt enkelt. Satte dem på pottan var 15:e minut till en början och dagarna gick ut på att läsa deras signaler. Elias hade nybörjartur, han prickade rätt varenda gång och vi blev lite skeptiska när det faktiskt var så "enkelt" .. Elina var lite osäker och signalerade tydligt verbalt när hon behövde gå på pottan men vågade ändå inte riktigt. Vi gav henne lite tid och fortsatte erbjuda och stod ut med olyckor. Och de hände, många ggr. Men tålamod min vän. Det vände.. Elias blev ledsen när vi tog av honom blöjan på morgonen (De hade fortfarande på natten) Så vi insåg att han helt enkelt inte var redo, vi ville inte göra det till en grej utan han fick ha blöja om han ville. Elina fortsatte utan.. Vi försökte leva på som vanligt och en dag bestämde vi oss för att åka till Liseberg, utan blöja! Oh yes, hon var så redo. Hon sa till varje gång.. I god tid och inte en olycka på alla timmar vi var där. Och där och då förstod vi att vi lyckats och kunde pusta ut. Tillbaka till förskolan och vi var rätt så oroliga över hur pedagogerna skulle hjälpa och stötta oss i detta, men precis som vi insåg dem snabbt att hon var redo för denna och det funkar hur fint som helst för henne fortfarande. Det är så himla skönt att bara ha ett blöjbarn just nu och Elias blöja ryker när han är redo, vi lyssnar på hans signaler och respekterar hans vilja.

Så mitt tips till er som strävar efter blöjfria barn tidigt , lyssna på dem, respektera dem.. Och gör det så lätt för er vuxna som möjligt, att de denna fight på sommaren funkade utmärkt för oss. Hade aldrig orkat på vintern med alla kläder och allt!


♥ Hur har ni gjort? Dela gärna med er.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Bjuder på lite bilder från helgens Babyshower som vi överraskade min svägerska Jennie med, överraskade miiinst sagt. Trodde vattnet skulle gå där och då! Så himla fint ordnat alltihopa och hon har helt galet pyssliga och talangfulla vänner i sin omgivning.Likes

CommentsDet här med maaat och barn, my god. Redan när barnen låg i magen så bestämde vi oss för att hemma hos oss blir det minsann ingen specialmat till barnen, utan dem får äta det vi äter och på så sätt så lär dem sig att äta de mesta och vågar prova smaker. Men nu, nog för att Elias är sjuk och att det går i perioder.. Men nu äter de inget, absolut ingenting.. Frukt är väl det som går ner just nu. Och de som funkar ena dagen funkar absolut inte andra dagen. När de har ätit dåligt ett par dagar så brukar jag tänka "Jaja, idag gör jag väl köttfärssås och spaghetti då, för de åt de ju tre portioner var utav förra veckan" HAHH! Men nej, då sätter dem sig vid bordet.. Tittar på maten, säger nej och går därifrån. Och vi har typ provat allt nu.. De får gå utan, dragit ner på mellanmålet för att de verkligen ska vara hungriga vid lunch och middag, men icke! De är liksom två mot en just nu känner jag. Förstår att det är de här tillväxtperioderna som hänger kvar för vissa perioder så äter dem som hästar, men nu. Ja.. som sagt NOLL! Hur gör ni, erbjuder ni annat?Likes

Comments

Hon, hon som förtjänar ett helt inlägg. Vi har haft en tung helg, en tung vecka som tagit så hårt på oss mentalt.

Och uppepå detta har Elias varit dålig sedan i Torsdags, och idag blev han mycket sämre. Jag fick åka in med honom akut, och jag är ju i nästintill ensamstående under eftermiddagarna varannan vecka (V jobbar kväll).. Så logistiken blir ett problem och att släpa ett friskt barn till sjukhus och vårdcentral tycker inte jag är helt optimalt (Elina) men HON ryckte in, som alltid! Våran Hanna.

Men det är de små sakerna som gör det ( vilka absolut inte är små om du frågar mig) att Hanna känner av att Elina behöver stimulans, hon känner av att Elias behöver få vara sjuk i fred och ha sin Mamma för sig själv, och ställer frågan ”Ska jag gå ut med Elina en stund och leka?” JA! JA!! Snälla! Det var det något utav det finaste något kunde ha gjort idag, för mig och för båda mina barn.

Elina vinkade och sa ” Mamma, vi ses en annan dag” när dem gick ut på gården ❤️ Och Elias fick en hel mammafamn för sig själv.

Jag kan nog inte ens beskriva i ord kring hur mycket detta betyder för mig/oss. Presenter i all ära, men att ha en vän som frågar ”Vad ska jag handla påvägen?” Och som ser mina barns behov före allt annat, det är magiskt.Nu väntar en natt med noll timmars sömn, dubbelsidig öroninflammation och förmodligen lite lunginflammation med.


Men nästa vecka är detta glömt och det är nya tag! ❤️ #livet


Kära läsare, vad är det lilla extra någon kan göra för er? Dela gärna med er!

Likes

Comments

En kort arbetsdag idag, så härligt! Dags att hämta hem kidsen 💙 Bilden ovan är från vår morgon, en krispig sådan idag måste jag säga.

Under eftermiddagen ska vi ha playdate hos Roxana och hennes twins, äntligen!

.. Och resten utav veckan består utav livspussel, en kväll hos Hanna, kalas för svärfar & Jennie och jobbhelg.


Likes

Comments


Godmorgon! Hoppas ni har sovit gott, jag har sovit sådär.. Elina skulle typ sova på mig, och jag klarar inte riktigt de där, det är fine med gos och sådär men sen behöver jag mitt space!

Tusen tack för all fin respons på gårdagens inlägg 🙌🏻 Jag hoppas att jag förmedlade mina ord väl och att ingen blev sårad, för de handlade ju inte riktigt om någon annan utan mig själv och mina egna känslor.

Torsdag idag, längtar så till helgen och att få spendera hela två dagar med min familj, Vlatko har jag inte sett på ett tag, hehe! Ikväll kommer Leah till oss och sover över och i helgen är det Barngympa, loppisbesök och häng med Hanna och Simon som gäller ❤️

Likes

Comments

.. Ett inlägg efter år och dar.


Jag och barnen har kurat ihop i soffan, eller ärlig talat så har jag så ont i ryggen så att jag kan inte röra mig, barnen sitter på mig och vi tittar på favoriten Moana
💕

.. Och efter att ha sett denna film ett par gånger nu så svävar gärna tankarna iväg till annat, och jag tänker på det här vi gått igenom med IVF bl.a. , tankar som man knappt hunnit bearbeta under dessa två år. Mirakel skedde och så var det med det liksom. Men det har varit en sorg , en både utmaning och utmattning under en så lång tid faktiskt, vilket är svårt att glömma.

Jag minns hur jag OFTA fick frågan ifall jag tyckte det var jobbigt när mina vänner fick barn eller blev gravida när vi inte lyckades, och mitt svar var alltid nej. Mina vänner tyckte nog det var jobbigare än vad vi gjorde, helt ärligt.

Men NU , nu blir jag så avundsjuk att ögonen snart rullar ur huvudet på mig när jag får höra om de som varit i samma sits som mig och försökt och försökt, blivit gravida och nu är gravida med sitt andra barn helt spontant, det kan jag bli så avundsjuk på .. Beviset på att ens kropp fungerar, det är vad jag saknar.

Vi har det fint, med handen på hjärtat så kanske jag inte hade orkat med fler barn just nu utan vill finnas där och vara en pigg Mamma för dem jag har.. Och vem är jag till att leka gud? Vi fick två fina välskapta, friska barn med en fantastisk graviditet och förlossning. Det kanske räcker så? Det är kanske så det ska vara. Men att bara få veta att min kropp fungerar och skulle vilja tillverka ett barn (eller två) på egen hand. Det hade varit magiskt och det är nog bara något jag kan drömma om!


Så om ni frågar mig, det sårar mig fortfarande inte att mina vänner får barn, men jag är avundsjuk på mina IVFsyrror vars kroppar tydligen fungerar som dem ska nu.


Och hörrni, avundsjuka och att missunna hänger inte ihop i detta inlägg så ni förstår min point
💕

Likes

Comments

Före & Efter! Tadaaaaa, eller nja! Inte riktigt efter , då vi har skåpsluckor, lådor och en del småpill kvar. Men vilket dreamteam vi är ibland alltså, nog för att detta har tagit ett tag och vi har pillat lite när tid infunnit sig så blir de så jäkla bra! Och jag kan säga att vi har nog MAX lagt 5 tusen kronor på detta kök, det kallar vi budgetrenovering. Precis som planen var! 😀 Vi har absolut inte råd med något nytt kök just nu men vi stod inte ut med de gamla heller, så så fick de bli! Jag är jättenöjd!

Men nu väntar vi med målning utav skåpsluckor till September, då vi valt att lägga all vår tid och semester på våra små troll ❤ .. Fastän semestern med två livliga tvååringar kanske inte är någon direkt semester, så ska vi iaf chilla när vi kan.. Och inte hitta en massa måsten.

Vad tycks?

Likes

Comments

Ooops! Glömde trycka på publicera igår.. Här kommer iallafall inlägget igen.

Hej! Vilken skön och härlig semester vi har, so far! Vi tog en liten biltripp upp till Sthlm i Måndags och tog båten till Åbo. Vi sov två nätter på båten och spenderade en dag på Muminvärlden.

Barnen har skött sig exemplariskt, minst sagt! Ni vet man kan ju får den här känslan av.. "nu stannar vi hemma tills ni är 18" pga de inte kan bete sig ibland, haha. Men detta skedde inte en gång, de är helt fantastiska att resa med. Bilresan upp gjorde vi ett stopp för mat, inget gnäll alls.. och samma på hemvägen. Elias tog sin plats på dansgolvet på båten och det är typ de han pratat om sedan vi kom hem, "dansa dansa"

Han har tagit ett ordentligt kliv i språkutvecklingen denna vecka och säger meningar jag inte visste att han kunde. I Åbo frågade han ifall : " Gick de bra?" När en man klev av bussen.. mitt mammahjärtat svämmade ju över. ❤

Nu ska vi komma ikapp med lite tvätt här!

Kram

Likes

Comments

Ooops! Glömde trycka på publicera igår.. Här kommer iallafall inlägget igen.

Hej! Vilken skön och härlig semester vi har, so far! Vi tog en liten biltripp upp till Sthlm i Måndags och tog båten till Åbo. Vi sov två nätter på båten och spenderade en dag på Muminvärlden.

Barnen har skött sig exemplariskt, minst sagt! Ni vet man kan ju får den här känslan av.. "nu stannar vi hemma tills ni är 18" pga de inte kan bete sig ibland, haha. Men detta skedde inte en gång, de är helt fantastiska att resa med. Bilresan upp gjorde vi ett stopp för mat, inget gnäll alls.. och samma på hemvägen. Elias tog sin plats på dansgolvet på båten och det är typ de han pratat om sedan vi kom hem, "dansa dansa"

Han har tagit ett ordentligt kliv i språkutvecklingen denna vecka och säger meningar jag inte visste att han kunde. I Åbo frågade han ifall : " Gick de bra?" När en man klev av bussen.. mitt mammahjärtat svämmade ju över. ❤

Nu ska vi komma ikapp med lite tvätt här!

Kram

Likes

Comments