1. "Hata är ett starkt ord", repliken från alla mina fröknar åren 2000 till 2000typ9? Hata må vara ett starkt ord men ack vad det behövs starka ord i mellanmjölkiga Sverige. När man dessutom är uppväxt med att våga säga vad man tycker och att allas röst räknas, så blir det per automatik ganska mycket saker man hatar. Jag HATAR uttrycket "hata är ett starkt ord" tillsammans med mycket annat. Mm, trotsig är jag allt.

2. "Dra alla över samma kam". Detta uttrycket kan nog ta hem första platsen som mest felsagda uttryck. Jag, tillsammans med många andra, vill säga "dra alla över samma kant", just för att det är det mest logiska. Ser bilden av att någon sopar ner alla män över samma kant likt brödsmulor. Jättefin bild. Men så kommer någon jävel med A i svenska och ba: "De heter kaaaam!" Helt upp och ner att det heter kam, man drar inte ens något över en kam utan snarare under?

Dessa uttryck kan vi nu alla enas om att skrota. Däremot tycker jag vi borde använda uttrycket "dummare än tåget" desto mer enbart av denna anledningen:

Trist att vara så obegåvad att man ger upphov till ett uttryck som hänger kvar 144 år efter ens död...

Ja ja, nu när han ändå dratt sin sista suck (annat fint uttryck) så spelar det ju ingen roll att eftervärlden fortsätter mobbingen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det ständiga sidoprojektet jämte jobb och socialt umgänge - inreda det nya rummet.

Ett ganska litet rum som vi båda vill ha snyggt men som även båda vill ha plats för sina grejer. Ofta också grejer som är ganska fula och typ förstör det snygga. Ändå nöjd med lösningen av "bokhyllan" (boklådorna), vi placerat i det pyttiga hörnet emellan två dörrar. Självfallet var det min idé, (skryt,skryt).

Fortfarande är det en del kvar. Saker som inte har någon plats, röriga lådor (mina hehe), och än har vi inte fått upp något på väggen. Men nog artar det sig. Vi har i alla fall hunnit införskaffa många fina detaljer.

Imorgon är åter igen en ny dag av jobb, men snart är det helg och alkohol igen! Gonatt.

Likes

Comments

1. Klagar på hur jobbigt det är att behöva vara en förebild åt tolvåringar. Egentligen handlar ju detta om att alla 20-åriga blogg/youtube-människor vill supa och röka som alla andra utan att morsor skäller på dem med arga emojis i kommentarsfält.

2. Gör en klädkollektion med NA-KD. Där alla gör typ klädesplagg som är trendiga just nu och finns på alla kedjor, med målgrupp unga tjejer, i liknande variant. För att vara personer som livnär sig på Instagram så känns det som att kreativiteten inte är på topp. Vid en millimeters närmare eftertanke kan det ju mycket väl vara så att influencern i fråga bara väljer ut klädesplagg och marknadsför dem.

3. Tar ställning mot näthat. Alltid lika stark. "Det är dåligt med hat!" Mm, skriv en till tweet/blogginlägg/skicka en brevduva om ämnet, snälla.

Nu vet ni att följarantal är ganska oviktigt utan att detta är de krav som betyder något på riktigt. Varsågod, ni kan tacka mig sen.

Mycket orelaterad bild. Stäm mig då.

Likes

Comments

En kylig kväll i högsommar-Sverige. Måsar som skriker och stör. Otända blockljus. Osaltade popcorn. Pepsi Max som var på extrapris. Disiga moln pryder himlen. Idag orkade vi inte göra middag. Och du blev sur på mig för att jag var dampig och slog dig lite för hårt i magen, fast på skoj. Det är en tyst kväll, förutom måsarna och ljudet från mitt tangentbord och din sked som slår emot din skål med flingor. Vi sitter tysta för man behöver inte prata hela tiden. Tystnaden oss emellan är nämligen lika fin som samtalen.


Likes

Comments

Varje gång jag ska förklara för någon vad jag jobbar med kommer följdfrågan "Är det inte svårt?" alternativt "aha hur går det då?". För folk ser hur ofta värvare blir ignorerade på stan och har säkert själv gjort desamma. Förr var jag själv likadan och vek undan blicken.

Egentligen borde det dock inte vara svårt. Alla som har en inkomst kan skänka pengar, i alla fall 50 kr till en organisation. Och 50 kr gör skillnad. 54 kr är mat för en människa i Syrien i en hel månad. 52 kr kostar en barnmorska per dag i Somalia, som kan rädda en kvinnas liv genom att ge henne en säker förlossning. 40 kr kan ge två människor rent vatten för resten av deras liv. Vi kan avstå från så lite och ge så mycket.

Jag tror dock de flesta vet att det är så det ligger till. Det händer ganska ofta att jag får motargumentet att det inte går att rädda hela världen. Vilket kanske är sant, men att rädda ett liv är förbannat enkelt. Det behövs 50 kr och en minut för att göra världen litelite bättre.

Det borde vara så enkelt. Men det är så svårt.

Idag har jag i alla fall kommit upp i 21 månadsgivare. TACK alla ni, Pontus, Josefin, Jonathan, Magnus, Johan, Sissela, Amos, Johan, Linda, Peter, Eva- Lotta och ni andra fina personer som valt att göra världen bättre! <3

Likes

Comments

Frågan "vad är service för dig" på intervjuer. Vad är detta för fråga. Vad säger det om mig. Känns typ som att fråga vad är en stol för dig. Service är service och allt den frågan genererar är olika omformuleringar av "vara trevlig även mot idioter".

IKEAS bruksanvisningar utan ord. Ibland säger faktiskt inte en bild mer än tusen ord. Ibland säger en bild ingenting. Text är bra.

Att man inte kan använda de nya mynten. Skulle betala 5 iävla kronor för att kissa häromdan. Hade även för ovanlighetens skull en femma, händer typ en gång var femte år att man har rätt mynt vid rätt tillfälle. Tyvärr för mig så var inte toalettdörren uppdaterad och nya mynt fungerade inte. Nähep. :-)

Måsar. Alla djur är inte söta. Alla djur är inte ens bra. Kan vi inte bara enas om att det borde vara moraliskt berättigat att döda i alla fall vissa djur. De störiga i alla fall. Mvh/ måsnazzen

Okej denna tanten ska sluta gnälla nu. Är en glad person egentligen, innerst inne. De är bara så att det är roligare att gnälla än att hylla.

Likes

Comments

Så har man visst inte bloggat på en månad. Igen. Istället har man jobbat på att rädda världen, vilket inte är en lätt uppgift, flyttat, skaffat Willys Plus, diskuterat inredning med bäst förvaringslösningar, och lärt mig nya recept med billiga ingredienser. Med andra ord, blivit vuxen, typ. Idag åt vi lösgodis till middag...

Samtidigt som allt detta pågår den ständiga förvirringen om vad fan man ska göra. Folk ska visst plugga ännu mer och jag vet inte ens hur man gör allt det där. Hur funkar högskoleprovet överhuvudtaget? Kan någon hjälpa mig. Nä för nu var man helt plötsligt vuxen trots att det var jävligt mycket information som vuxenvärlden missade att informera om. Hur man gör högskoleprovet, hur man får sin kompost att INTE mögla, hur vet man om ägg är dåliga och vilken väg ska man välja för att få det ULTIMATA livet?

"Googla!" skriker samtiden, men allt för ofta räcker inte svar från jävla familjeliv, utan det behövs någon som håller en i handen och ger trygghet när allt går åt helvete och komposten möglar.


Likes

Comments

Dags för manshat och feministnazism. Som alla vet går ju feminism ut på att mön förstör samhället och borde förintas.

Lol.

Men tror de flesta kan skriva under på att många störiga företeelser utförs just av medlemmar i det manliga släktet, tänkte få ut in frustration på några utav dem i listform.

1. Skylla på "friendzone". Inte ovanligt att en kille som fått dissen av en tjej skyller på att hon friendzonat honom, och att hon hade velat ha honom bara han inte fastnat i den så kallade vänskapszonen. Alltså bara nej. Hon ville inte ha dig för att du är skitful och dessutom inte den vassaste kniven i lådan som fortfarande använder begreppet friendzone. Get over it och skärp dig.

Rättfärdigandet av detta begreppet (samt förlöjligandes av kvinnors frihet att välja själva :) ) i form av memes är ju också extremt störande.

2. Slåss. BRÅ´s undersökningar visar att misshandel är ett brott som främst begås av och även drabbar unga män. Av de som utfrågats och hade en uppfattning kring kön och ålder svarar majoriteten att gärningsmannen varit en man, detta utgjorde då 87 % av fallen. Källa: BRÅ

Liksom killar, vad fan gör ni? Och nej, visst fattar väl jag med att det inte handlar om alla män. Men både föreställningen och statistiken kring misshandel stämmer väl överens, att det är män som slåss. Kan alla inte bara förstå att 2017 behöver man inte slåss, vi har ord, som vi kan formulera till argument.. Vi kan diskutera istället för att slåss. Men tydligen är det då män som inte hängt med sen 1317 och fortfarande tycker att det känns motiverat och vettigt att slå någon på käften efter några öl. Störigt. Lindrigt uttryckt.

3. Inte kunna erkänna misstag. Denna punkt skulle jag faktiskt inte lägga på alla män. Jag skulle vilja applicera den på typ 60-talister och äldre. Sorry pappa, även du. Äldre män tenderar nämligen, enligt min erfarenhet, att ha väldigt svårt att säga "jag hade fel", även om allt pekar på det och det kan ofta handla om allting. Ett faktafel eller att man klantat till det, högt och lågt. Oavsett verkar själva erkännandet av att man inte kan allt och har fel vara väldigt svår för äldre män att säga. Jag hatar även jag att ha fel, särskilt om man varit stensäker på sin sak, men det händer ju. Jämför man detta beteende med kvinnor i samma generation finns väldigt ofta en tydlig skillnad, då kvinnor oftare kan erkänna sina misstag, ofta till och med innan ett misstag begåtts. "Nej, men jag kan inte det här" alternativt ett tilläggande efter en utläggning "fast jag vet ju inte".

Vad jag dock tror är att detta är ett beteende som är på utdöende. Eftersom att vi yngre, typ 90-talisterna fått demokratiska ideal med bröstmjölken och citatet "du kan om du vill" slängt på oss hela skoltiden, och att det inte längre går att "komma undan" med att ha fel utan att bli emotsagd. För att sammanfatta analysen: killar kan inte längre ta lika mycket utrymme i diskussioner eftersom tjejer i större utsträckning säger "du har fel, håll käften".


Så var feminazismen klar för denna gång. Lovar att hata på tjejer nästa gång jag skriver ett sånt här inlägg. Eller inte. Vi är ju trots allt bättre.

Likes

Comments

Jag målar mina naglar. Kan vi inte alla bara erkänna att nagelvård är fruktansvärt tråkigt. Så tråkigt att det är berättigat att lägga hundratals kronor på att någon annan ska göra det på salong. Inte nog att det är tråkigt så är jag väldigt dålig på nagelvård. Filar snett, klipper för skarpt, kletar och målar utanför. "Äh det går bort när man tvättar händerna" tänker jag när jag med vänsterhanden försöker lägga ett jämt lager men hälften hamnar på fingret.

Har nageltrauma från sjunde klass när jag köpte Depends lösnaglar, som lossnade redan dagen efter och minns att jag hade lim med mig i bh:n för att kunna sitta i skolan och limma på tappade lösnaglar på en skrovlig, redan limmad yta. Naglarna föll av efter en kvart igen men det där skrovliga limmet satt som berget veckor efteråt. Och mina redan mjuka naglar blev ännu tunnare av acetonet jag använde för att desperat få bort lim-helvetet.

Med erfarenheter som dessa så antar jag att naglar har blivit något slags komplex för mig och jag har demonstrativt haft pojkiga naglar. Inget lack, skarpt avklippta och trubbiga då mina mjuka, tunna naglar lätt går sönder. "Biter du på dina naglar?" Frågade min vän Erik en gång. Jag har aldrig bitit på naglarna, men så ser de ut för de mesta på grund utav ett genetisk jävla oflyt i nagelkvalité. Trots dessa historier har jag sedan mitten av maj (då vi hade bal), målat och filat och försökt fixa till mina naglar. Växt ut och målat med baslack innan det vanliga och dubbla lager och andra fasoner som jag egentligen anser vara överdrivet petnoga. Nu har de växt sig så långa att de trummar behagligt när jag skriver. Men tyvärr vet jag ju att detta bara är tillfälligt. För när man minst anar, när man försöker leva sitt liv och ska pilla bort en tejpbit eller öppna en låda eller whatever, SÅ går en av de naglarna man vårdat som ett barn, av. En av de sviker, och när en fallit så kan man lika väl bara klippa av alla och skaffa pojknaglar. Det var det slitet det. Fyfan vad sorgligt ändå.

Det värsta med naglar är att känslan av att ha fina naglar är så skön, även om man är ful så har man snygga händer. Men det är inte riktigt någon annan som lägger märke till naglarna med tanke på den tiden och de pengarna man lagt på det. Ur bekräftelsesynpunkt är det väldigt mer värt att köpa en ny jacka eller något.

Ändå sitter jag här och försöker få det jämnt och trummar lite med naglarna på datorn för att det låter gött. Och snart när jag minst anar det kommer en nagel gå av och detta har varit bortkastad tid.

Fan.

Skulle köpt en jacka.

Om du ändå vill pyssla om naglarna dina så köp för fasen billiga nagellack. Typ från H&M som det jag håller onaturligt här. (Ännu bättre är att låna från sin mamma som jag gjort.)

Likes

Comments

Vi landade 23:30 igår till en sval men ändå rätt ljus sommarnatt. Idag vaknade vi till ett Sverige i full blom och typ 18 grader. Inte 28 grader men ändå helt okej. Var en något deppigare kontrast förra året, när jag var med familjen på Gran Canaria på sportlovet och det fortfarande var vinter hemma. I och för sig var det under samma period som jag kärat ner mig i killen som idag är min pojkvän, och hade saknat honom i en vecka men kunde inte säga det till han för vi var bara vänner back then och ville inte vara ett creep. Mm, jobbigt var det.

Nu sitter jag på balkongen hemma, vilket inte heller är fy skam. Mamma har gjort fint med typ två blommor (inspirational) och det är soligt.Nu väntar en sommar med nya upplevelser, börjar mitt nya jobb på måndag och under sommaren ska jag och Pontus bo själva. Inte i en egen lägenhet, men då Pontus mammas nya lägenhet står tom ska vi bo där. Så blir väl ett litet test på huruvida vi står ut med varandra under samma tak. Om inte får jag väl hitta någon annan roommate. På tal om roommate är inte det lite drömmen att bo som i Vänner, bästa vännen under samma tak och två vänner "across the hall", hänga hela tiden och inte ha ett jobb som verkar ta allt för mycket tid.På tal om seier så började jag och Pontus se nya säsongen av Orange is the new black idag. Vilken alla redan verkat ha sett klart så kommer säkert se någon jävla spoiler på Instagram snart... MEEEN kul ändå. Den verkar åtminstone ha ett högre tempo och en tätare story än säsong 4, vilken var väldigt medioker. Inser nu att jag glömt cirka allt vad som hände, antagligen för att den inte lämnade något större intryck. Helt ärligt peakade nog serien redan i säsong 2, men kul att ha något att titta på i alla fall. Nya säsongen av Prison Break var ju en stor besvikelse trots att jag hade låga förväntningar. Tänkt att skriva en längre recension av den säsongen, för herregud vad den skrek vi-vill-tjäna-pengar-på-en-åtta-år-gammal-serie-även-fast-det-blir-skit-och-vi-förstör-allt-de-gamla-säsongerna-byggt-upp.

Stay tuned.

Likes

Comments

Nya inlägg