Idag har jag varit lite överallt. Efter att jag kört ungarna till skolan och day care så tog jag en tur till shoppingcentret. Gick runt där och kikade lite innan jag träffade på två andra au pairer. Vi tog en tur till frisören, då en skulle klippa sig. Sen tog vi oss till lagunen och njöt av solen och värmen. Framåt kvällen tog jag mig in till Brisbane via tåg, eftersom två kollegor var här i stan över dagen. Vi åt god mat och bara promenerade runt och kikade på alla affärer i centrum.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter en kort dag där jag hann lära känna familjen lite på ytan så sov jag i mer än 12 timmar, vilket var välbehövt. Söndagen bestod mestadels av bus med barnen, bl.a. En "bush-walk" där vi såg kängurus och en sväng till parken. Framåt kvällen blev himlen mer och mer rosa, när solen precis var på väg ner så var den i en så fin färg att hela familjen gick ut för att fota.

Pappan i familjen lyckades fånga mig på bild också, när jag stod över staketet på bakgården och spanade på kängurus som var på andra sidan. Måste nog vara bland det häftigaste någonsin, att kängurus springer (hoppar) runt lite här och var.

Idag, måndag, har jag fått vara med lite mer i vardagen och fått se vad jag ska göra sen när jag sätter igång och jobbar på riktigt. Mamman är ledig i en vecka till innan hon går tillbaka till jobbet. Vi har lämnat av äldsta killen, Lincoln på hans skola och följt han till klassrummet. Därefter åkte vi med tjejerna, Isabelle (Belle) och Gabriella (Gabby) till deras Day Care och släppte av dem där, samt fixade med papper så att jag skulle kunna släppa av dem utan problem. Efter alla drop-offs så åkte jag och Amanda (mamman) till köpcentret, så att jag kunde öppna ett bankkonto här och sen för att handla lite.

Väl hemma tog jag mig en sväng ut i "bushen" och promenerade runt i värmen, superskönt och en väldigt mysig vända att gå. Efter en dusch och lunch är det nu snart dags att åka och hämta ut barnen igen från skolan. Imorgon ska jag börja öva på bilkörningen med Amanda, vi får se hur det går.

Likes

Comments

Efter en himla massa timmar på flygplan och flygplatser landade jag äntligen på flygplatsen i Brisbane, slutmålet. Det var en väldigt nervös Elin som skulle gå igenom tullen, eftersom de tagit mig åt sidan i London innan jag fick boarda planet mot Filippinerna. De hade nämligen upptäckt en miss jag gjort på min visumansökan, jag hade glömt min pappas efternamn. Efter många om och men släppte de på mig på flygplanet och väl framme i Australien så var det inga som helst problem att jag gjort ett misstag.

Nu ska jag spendera lite tid med min fina värdfamilj.

Likes

Comments

Här sitter jag, på Heathrow flygplats i London och väntar tröttsamt på nästa flyg. Sa hejdå till familjen på Arlanda för bara några timmar sedan men jag saknar dem redan mer än någonsin innan. Usch vad det är svårt att säga hejdå, även om det inte betyder just hejdå utan mer "ses om ett par månader". Avsked är bland det jobbigaste någonsin, men nu är det avklarat för den här gången. Bara 2 timmar kvar av väntan på den här hårda bänken. Sedan lyfter jag mot Filippinerna och sover förhoppningsvis en hel natts sömn. 

Likes

Comments

Imorgon. Imorgon åker jag. Mycket blandade känslor nu.. Är spänd, ledsen, glad, nervös och förväntansfull. Imorgon åker jag på mitt livs äventyr och den känslan som faktiskt tagit över är just nu den negativa, den ledsna. Att behöva säga hejdå för några månader till de mest fantastiska kollegorna, mina vänner och min underbara familj är bland det svåraste jag gjort någonsin. Gud vad jag tycker om er och jisses vad jag kommer att sakna er. Ni är världsbäst, och detta är inte hejdå. Och Australien, förbered er - here i come!

På återseende, bästa ni.

Likes

Comments