View tracker

Hoppas alla har haft en bra påsk det har iallafall jag haft. I torsdags for jag tillsammans med Lucia, Emma, Julia och Noah till Tortuguero. Vi gick efter stranden, var på nån tur med båt, åt gott. Vi hade det helt enkelt väldigt trevligt och bara njöt. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dagarna springer iväg. Idag har jag redan varit i Paradero på animal rescue centret i två veckor, och har då bara en vecka kvar. Vi är omkring 40 volontärer och just nu delar jag rum med åtta andra. Det är omkring 2-3 timmars arbete varje dag, så vi har mycket fritid. Så det gäller att hitta saker du kan sysselsätta sig med under dagarna. Jag och Lucia var in till Alajuela en dag (den närmaste staden ifrån projektet) vi åt lunch där och gick på lite affärer. Annars har vi varit å tränat, utforskat stället eller bara tagit det lugnt kring poolen. Utöver det gillar jag verkligen det här stället och jag älskar djuren här.

De som äger det här centret har förra veckan köpt en ny tomt med hus så nu efter efter påsk ska de flytta hela centret till det nya stället. Vi var där och kollade på hur det såg ut och det var ett väldigt fint ställe. Det kanske är fyra gånger så stort som det gamla och jag tror verkligen att det kommer bli hur bra som helst. De har pratat mycket om att de letar ett nytt ställe, så det var roligt att vara med här när det blev av. Det gör att man också vet  att det inte bara är något de säger, utan att de verkligen jobbar för att djuren ska få det bättre. Det är väldigt fascinerande att se hur vissa lägger ner hela sin själ för djurens skull, men det är tur att det finns sådana människor i världen. Nu ska jag byta om till bikini och lägga mig i solen för att bättra på brännan lite. Ha de gott! 

Likes

Comments

View tracker

Förra helgen åkte jag till Montezuma tillsammans med Jeni, Martina och Josepha. Tre andra tjejer från skolan var också där så vi umgicks med de en del också. När vi kom fram på fredagen checkade vi in på ett hostel, bytte kläder och gick därefter till ett vattenfall. På kvällen gick vi ut och åt på restaurang. Eftersom vi alla var så trötta blev det en tidig kväll. På lördagen hade vi bokat en tur med en båt som skulle ta oss för att snorkla och besöka en ö, Tortuga Island. Vi mådde och hade det bra. Vi såg många fina fiskar och en guide som var med oss såg även en haj och påvägen hem såg vi delfiner. När vi var tillbaka i Montezuma köpte vi oss glass och lite mat och vin för att senare kunna äta det på klipporna på stranden. På söndagen hade vi planerat att gå upp tidigt för att kunna se soluppgången, så strax innan kl. 5 ringde alarmet. Då gick vi till stranden och var där tills solen hade gått upp. Efter det gjorde vi frukost och gick därefter till vattenfallet och var där tills vi var tvungen att gå tillbaka för att hinna med bussen hem till San José. Det var en ganska lång bussresa hem men den var ganska rolig. I timme ungefär var vi på en färja där de spelade latino música, så efter lite tvekande beslutade vi att gå upp och dansa. Vilket var helt rätt beslut och ett perfekt avslut på denna weekend!

Likes

Comments

​Veckorna här rullar på, och är nu inne på min femte vecka här i Costa Rica. Idag skulle min sista dag som volontär på barnhemmet vara, men barnen var inte där så jag var ledig istället. På söndag reser jag vidare till Paradero för jobb på ett animal rescue. Samtidigt som det ska bli skönt att komma iväg från San José för att se och jobba med nya saker, känns det lite vemodigt att behöva lämna allt som varit mitt hem den senaste månaden. Men jag kommer komma tilbaka hit snart igen. I tisdags vaknade jag upp med feber och illamående men har fått två mediciner som jag ska äta så jag är på bättringsvägen. Har bara halsont och förkylning kvar just nu. Jag har försökt vila och ta det lugnt denna vecka för att kunna bli frisk, men det är svårt. Jag har inte riktigt tid med det.

Likes

Comments

(Detta inlägg skulle egentligen ha kommit upp för en vecka sen)

Jag har haft en underbar helg i Puerto Viejo. Det var en lång bussresa att sig dit, det tog upp emot sex timmar, men det var värt det. Väl på plats letade vi upp ett hostel och fann ett hyfsat bra. Det hade iallafall en fläkt på rummet vilket var tur pga. värmen. På kvällen begav vi oss till en bar och dansade hela natten lång. På lördagen hyrde vi cyklar för att lättare kunna ta oss fram, och samtidigt uppleva och se mer av platsen. Vi kom fram till en strand där vi solade och badade, som jag har saknat att bara kunna flyta runt på havet. Dock var det lite molnigt men det gjorde inte så mycket, det var ju ändå varmt. På söndagen gick vi upp lite tidigare för att bege oss till stranden innan det var dags att bege oss hemåt. Puerto Viejo var ett hippie, rastaplace. Men jag gillade verkligen stället och skulle gärna kunna åka tillbaka dit!

Likes

Comments

Bild från förra helgens bussresa till Monteverde. Där vi tillbringade vår weekend. 

Imorgon har det redan gått två veckor sen jag kom hit. Trots det känns det som jag har varit här i minst en månad. Dagarna rullar på och jag har börjat komma in i rutinerna. Idag var sista dagen i skolan och på måndag börjar mina åtta veckors volontärarbete. Kommer börja jobba tre veckor på ett barnhem här i San José, efter det två veckor i Paradero på ett animal rescue och avslutar med två veckor på ett turtle project i Caramonal. Jag ska försöka bli bättre på att skriva här nu. Men det händer så mycket annat runt omkring. 

Nu ska jag iallafall ta en snabb dusch sedan packa det sista inför imorgon innan jag säger godnatt. Imorgon bär det av till Puerto Viejo där jag kommer tillbringa min weekend tillsammans med fyra andra tjejer.

Likes

Comments

​Jag kom fram till Costa Rica i fredagsnatt efter att planet som jag skulle ta från USA var försenat (tack å lov, annars skulle jag ha missat flyget!) Resan gick bra förutom lite strul i USA då. Dagen efter, på lördagen visade min mama tica (värdmamma) mig runt i området vars jag bor. Utöver det hände inte något speciellt. Idag var det andra dagen i skolan. Skolan är verkligen superbra, över mina förväntningar helt klart. Personalen som jobbar där är så hjälpsamma och trevliga. Klasserna är små vilket är perfekt för att kunna lära sig mer spanska och min lärare är också fantastisk. Nu ska jag ta en snabb dusch, sedan vila ett litet tag, för att senare träffa några från skolan då vi ska gå ut på en bar. Det är nämligen "ladies night" vilket innebär gratis drinkar till oss tjejer!

Likes

Comments

Imorgon bär det av. Resan som jag både gruvat och längtat inför. De senaste dagarna har tankar som om jag verkligen vill åka dykt upp. Vad kommer hända när jag kommer fram osv. Men hur det än kommer att bli ska jag göra det bästa av situationen, för det blir vad du gör det till. Och jag har bestämt mig. Trots att jag har en miljon olika tankar som snurrar i min skalle har jag bestämt mig om att denna resa ska bli oförglömlig och bland det bästa jag har gjort. Jag är så glad att jag tog beslutet att åka.Likes

Comments