Header

Hej på er!

Har precis kommit hem och har fått i mig lite mat. Min dag idag började först med lite pluggläsning. Har börjat på sista kursen av min första termin på universitetet som är Anatomi. Verkligen intressant men såååå mycket att ta in. Vi går just nu i skolan från 9-16 nästa varje dag fram till jul. Har vi inte föreläsningar så är det självstudier på schemat. Förra kursen avslutades med salstenta i fredags, alltså för en vecka sedan. Jag tog tåget in till skolan och åkte 1h innan tentan skulle börja och tänkte att jag skulle hinna i lugn och ro. Men oj så fel jag hade.. Tåget fick signalfel och vi stog stilla i 1h mellan Jonsered och Partille vilket gjorde att jag missade den... Nästa tillfälle att skriva är 12 januari, i samma veva som jag ska tenta av anatomin så jag kommer behöva läsa dubbelt... men nog om skolan.

Träningen har gått superbra den senaste veckan. Dock fick jag halsfluss för två veckor sedan och fick penicillin. Detta gjorde så klart att jag fick ta ledigt från träningen några dagar tills halsen kändes bättre. Tog sista tabletterna i måndags och kunde då köra på som vanligt igen. Tekniken sitter och jag har hittat tillbaka till rytmen som jag är van vid. Dock ligger jag efter med konditionen och behöver jobba stenhårt med den nu i en vecka för nästa vecka åker jag till Skellefteå och tävlar SM. Det är lite konstigt hur jag har fungerat det sista och jag och Barbro (min mentala coach) har kommit fram till en lösning på det och känner mig grymt taggad inför kommande tävling. Det känns så skönt att jag har någon utanför konståkningen som jag kan bolla idéer och tankar med. Som jag dessutom kan vara helt öppen med och verkligen berätta vad jag känner kring allt som har med mitt liv att göra.

Och på tal om livet! Som jag har berättat tidigare så har min pappa fått cancer och jag har ju lovat att dela med mig av mina tankar kring det och hur jag som närstående till en cancerdrabbad person hanterar allt. Vad skulle ni tycka om en ''story time''-video. Istället för att jag ska skriva en jättelång text så har jag funderat på om jag ska spela in en video tillsammans med pappa där vi tillsammans kan gå igenom och prata om allt som hänt hittills. JA? NEJ?

Angående jobbet så har jag vart på ''uppdrag'' i Järnbrotts hockeyklubb och kört skridskoteknik med dem nu två söndagar i rad. Kommer komma fler tillfällen där jag gästtränar dem längre fram. Superkul! Och jag älskar verkligen mina torsdagar då jag får träna de minsta spelarna i Frölunda. Att få sprida glädje och visa uppskattning och pusha andra är det bästa som finns!

Puss och kram

Tänkte visa er min stegsekvens ur långprogrammet som jag själv för övrigt älskar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Nyhet nummer två är att jag redan efter ungefär två månader har fått/skaffat mig ett ganska gott förtroende i Frölunda HC och har redan gjort mitt första uppdrag utöver min tränarroll som ungdomstränare. Frölunda arrangerar något som kallas för Clinic och man kan säga att det är en typ av utbildning för andra tränare. Tror den går i fem steg och detta var den andra. Vi pratade skridskoteknik off-ice och on-ice. Så för en vecka sedan höll jag tillsammans med Mikaela som även tränar samma ungdomskillar som mig samt Andreas som ansvarar för skridskotekniken bland juniorerna och A-laget i denna clinic. Superroligt var det och jag tycker detta är så jäkla roligt! 👏 Detta hölls i Frölundaborg och det var 55 ledare som deltog. Ni kan läsa en kort artikel om det på här. Tanken är väl att vi tre på något sätt ska kunna bolla idéer med varandra och kunna utveckla vårat sätt att lära och sprida våran kunskap som skridskoteknikstränare. Jag har även skapat ett offentligt instagramkonto för detta där man kan följa mig som tränare, se videos och bilder på vad vi gör och som aktiv konståkare. Sök på elin.hallbergs så borde det dyka upp 👍

Foto: Göran Pegenius

Var även på ett uppdrag veckan innan i Lerum och körde 6h skridskoteknik med deras B, C & D pojkar tillsammans med en kille som heter Mattias som jobbar med Andreas som även bedriver ett eget företag utöver hans jobb i Frölunda. Mycket givande och intressant och Mattias är en jättehärlig kille att jobba med.

Tycker det är superroligt att det går så bra för mig och att de tror på mig. Trodde aldrig att jag skulle komma in på det här spåret men nu älskar jag det. Har nog aldrig titta på så mycket hockey som jag har gjort de senaste två månaderna. Vi som ledare får även gå gratis på Frölundas hemmamatcher och då passar jag ju självklart på att gå när jag är ledig och kan. Jag behöver ju som sagt lära mig lite så att vi kan prata samma språk jag och ungdomarna.

Likes

Comments

Eftersom jag inte har varit aktiv så mycket det senaste så är det många nyheter som jag inte har delat med mig av. Som jag skrev tidigare så kommer jag dela upp allt i olika inlägg. Först vill jag berätta att jag har blivit faster till en underbar liten kille. Även fast det inte är min egna så älskar jag honom redan! Min storebror Johan och hans flickvän Malin fick en kille den 11 oktober 💙 Han är verkligen den finaste killen på jorden. Så glad för deras skull! Jobbigt bara att jag inte har möjlighet att hälsa på varje dag.. men tur det finns facetime 😃

Likes

Comments

Hallå igen!

Har kommit hem från Karlskrona och har precis lagt mig i sängen. Åkte ganska snabbt från ishallen efter att jag hade åkt klart så att vi kunde komma hem snabbt. Min prestation idag var under all kritik. Absolut mitt sämsta program hittills. Tråkigt, för jag kände ändå igår att det skulle gå vägen och att jag hade högre förhoppningar på dagen men nej då. Något störde mig redan på uppvärmningen och eftersom jag åkte först i min grupp hade jag svårt att ställa om snabbt. Vid sådana här tillfällen när något inte känns bra blir jag så osäker på mig själv och jag hade lika gärna kunnat stryka mig från tävlingen där och då. Men sånt gör man inte som idrottare, man går ut och krigar oavsett vad kroppen känner. Du ska inte känna efter utan bara göra! Det är det som är det jobbiga på individuell idrott, du kan inte byta ut dig mot någon annan när du känner att något inte stämmer utan du måste förlita dig på dig själv. Som jag skrev tidigare så var detta mitt absolut sämsta program hittills och jag har inte vågat titta i resultatet så vet inte vart jag hamnade eller på vilken poäng exakt. Åkte ner mig gjorde jag och under 100 poäng var jag också. Minns knappt när jag låg på den totalpoängen senast så då kan ni ju själva lista ut att det är ingen poäng som är bra i mitt fall... Det här är också sånt som gör att jag vill lägga skridskorna på hyllan och ge upp samtidigt som jag har en liten förhoppning om att det någon gång kommer gå min väg och att jag ska få lyckas. Och det kommer det säkert! Men just nu är det svårt att tro. Jag längtar dock till den dagen för det är trots allt den känslan som gör att jag orkar fortsätta mitt idrottande.

Fick en kommentar på min instagram idag som gjorde mig så glad angående att jag hade inspirerat en person under helgen. Jag glömmer ofta bort att jag har yngre åkare som ser upp till mig, som antingen läser min blogg eller har träffat mig på läger/sammandrag som jag pratat med. Jag har ändå åkt konståkning nu i 15 år ungefär och har en del erfarenheter i bagaget, både när det kommer till lyckade prestationer och till ''misslyckanden'' och tycker det är viktigt att dela med mig av dem båda. Att jag får inspirera er är superroligt. Är det något som ni önskar att jag delar med mig mer av så berätta för mig!

I morgon ska jag tillbaka till skolan och sedan jobba på kvällen. Kommer ta några dagar ledigt från åkandet för att av belasta foten lite. Nästa tävling är i mitten på december och tills dess kämpar jag vidare med mitt självförtroende och min fysiska form!

Likes

Comments

Godkväll!

Tillbaka på hotellrummet och sängen! Precis ätit middag och ska snart gå och lägga mig. Tävlingen idag har gått helt okej. Långt ifrån superbra och långt ifrån den form jag skulle vilja vara i. Jag förstår egentligen inte vad det är som händer när jag ska tävla. Jag taggar liksom inte till och det känns som att det inte blir på allvar på något sätt. Jag presterar mycket sämre i mina program än vad jag gör på träning när jag bara övar teknik. Samma sker i tävlingssammanhang. Nu har jag ju fortfarande ett program kvar i morgon så ska inte säga för mycket. Gjorde superbra uppvärmning idag på isen och det kändes bra inför tävlingen. Samlade mina två första hopp men ramlade tyvärr.. fick de levlar som var tänkt i mina övriga element och slutade på 35 poäng totalt. Ser man tillbaka två år så är 35 poäng inte så bra. Då låg jag runt 43-45 poäng i kortprogrammet. Så jag ligger några poäng bak och det beror på att jag inte klarar mina hopp i programmet helt enkelt. I morgon går jag på för uppvärmning kl:15:43 och åker först i startgruppen.

I onsdags var jag på massage hos Active. Active sponsrar mig med individuella fysträningsupplägg och behandlingar så som massage eller naprapat. Jag har haft känningar nere i min högra fot, närmare bestämt Tibialis posteriorsenan, som har känts som en stukning samtidigt som jag vet att jag inte har trampat snett så pratade med Mattias som hjälper mig med mina träningsprogram. Det visade sig att jag har en överansträngning i foten som har kommit av kramp i vaden samt överbelastad benhinna. Väldigt vanligt hos friidrottare fick jag förklarat. En överansträngning går inte över efter några dagar med vila utan snarare månader. Jag kan träna på som vanligt så länge jag inte har ondare dagen efter. Har fått övningar som ska underlätta för mig och förhoppningsvis förminska smärtan i foten men som det är nu så gör det väldigt ont i vissa vinklar.

Likes

Comments

Hallå!

Nu var det ett tag sen som jag skrev något och det har hänt en del! Tänker att jag delar upp allt i olika inlägg istället för ett långt. Så vi börjar med att jag just nu befinner mig i Karlskrona och det är tävling på gång. Jag och Tilda som jag tränar tillsammans med åkte ner med våran tränare igår redan då vi har deltagit på ett sammandrag här nere. Vi har tränat två pass på is och ett teoripass. Vi fick även möjlighet att visa våra tekniska element för en teknisk specialist för att få lite tips på hur vi förbättrar våra levlar, alltså hur man höjer sitt basvärde i ett element. Fick mycket bra respons så på så sätt är jag nöjd och även övrig träning gick bra. Imorgon tävlar jag kortprogram och på söndag långprogram. Jag har fått startnummer två och vi går på isen för uppvärmning 15:50. Ni kan följa resultaten på länken genom att trycka här .

Likes

Comments

I lördags var det avslutning på mottagningen/nollningen för oss studenter på GU Pedagogen. Alla hade klätt upp sig och var superfina! Här kommer lite bilder från kvällen och gruppen som jag blev tilldelad under mottagningen.

Likes

Comments

Hallå på er!

Igår åkte jag hem till Uddevalla efter träningen och sov där en natt. Så idag på förmiddagen har jag och pappa gjort massa ärendet, fixat lite i min lägenhet och städat. Har äntligen fått bytt mina köksluckor och även fått garderoberna omålade så nu började lägenheten kännas ganska klar, det börjar likna ett hem mer och mer 👏🏻

Som jag lovade sist skulle jag berätta en rolig grej som händer nu! För mig är detta superroligt och en stor möjlighet till att utvecklas som både person och coach. Idag körde jag mitt första pass som skridskoinstruktör i Frölunda HC. Det hela började med att Frölunda va och föreläste hos oss i skolan och jag tyckte det lät så spännande! Har alltid tänkt att det är något åt det hållet som jag vill gå när jag är klar med min utbildning. Antingen skridskoteknikstränare eller fystränare. Jag mejlade direkt till killarna som föreläste att jag var intresserad av jobb och en vecka efter hade vi ett möte och sen var det klart. Jag tillsammans med två andra kvinnliga instruktörer kommer hålla i skridskoteknik för ungdomskillar födda 06-09 en dag i veckan. Jag hade verkligen så roligt och jag tror och hopps att jag kommer lära mig massor av detta. Så det var min lilla nyhet för er 😉

Det kommer ta tid att vänja sig vid hjälmen vill jag lova men alla ungdomsledare bär hjälm så det är bara att gilla läget 🤘🏼

Likes

Comments

Hej!

Kom hem 1,5h timme senare igår då planet var försenat. Och ni som har följt mig ett tag nu vet ju att jag är väldigt flygrädd. Jag kan inte slappna av en enda sekund så fort jag satt mig ner. Det gick ändå hyfsat bra igår trots en del turbulens men usch, flyga är verkligen något jag hatar.

Hur gick då tävlingen? Som jag skrev igår så slog jag mig ganska rejält i kortprogrammet. Höften kändes ändå ganska bra och jag kunde värma upp ordentligt utanför isen. Väl på 6 min uppvärmning så kändes det bra till en början men ju längre jag var på isen desto mer ont fick jag. Jag och min tränare bestämde för att endast gå på dubbelhopp och åka säkert än att riskera något. Så, så fick det bli. Missade dock två hopp på slutet, var sååå trött i benen och drog på mig mjölksyra kändes det som ganska tidigt.. Hade jag hoppat mina två sista hopp så hade jag tagit en medalj men nu fick jag nöja mig med en fjärdeplats. Väldigt roligt att se att domarna tyckte om mina program och framförallt långa, programkomponenterna låg ganska högt vilket var kul å se. Fick även level 4 med plus 2 och min första plus 3, trots dåliga steg haha.. snubblade flera gånger... men kul ändå! 112 poäng totalt och helt okej med tanke på förutsättningarna.

Nu sitter jag i skolan och försöker få klart ett projektarbete för första kursen som vi jobbar med. Trivs superbra i skolan. På torsdag tänkte jag avslöja något jätteroligt för er som kommer att öppna många dörrar för mig i framtiden 😏

Likes

Comments